СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 103 413
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
А някаква информация балът за немската паралелка дали е паднал, т.е. някое от децата да не се е записало?!?

# 211
А някаква информация балът за немската паралелка дали е паднал, т.е. някое от децата да не се е записало?!?
Със сигурност има поне едно дете, което е прието в немската паралелка на СМГ, но не се е записало.

# 212
Паднал е малко до 35.493

# 213
Здравейте. Аз съм бъдеща осмокласничка в СМГ (заемам за малко профила на майка ми) и тъй като съм от друг град, честно казано, доста от впечатленията си за училището имам от този форум. И тук видях за подредбата на часовете в блокове от два учебни часа. В моя град нямаме такива - затова се чудех какво точно е...  Embarassed От прочетеното си направих някои изводи, но все пак искам да ги потвърдя - или отхвърля, ако не са верни... И, като цяло, искам да разбера какво точно представлява системата. Ще съм много благодарна, ако ми обясните. Simple Smile

# 214
Здравейте. Аз съм бъдеща осмокласничка в СМГ (заемам за малко профила на майка ми) и тъй като съм от друг град, честно казано, доста от впечатленията си за училището имам от този форум. И тук видях за подредбата на часовете в блокове от два учебни часа. В моя град нямаме такива - затова се чудех какво точно е...  Embarassed От прочетеното си направих някои изводи, но все пак искам да ги потвърдя - или отхвърля, ако не са верни... И, като цяло, искам да разбера какво точно представлява системата. Ще съм много благодарна, ако ми обясните. Simple Smile

Блоковете са едно от хубавите неща в СМГ, които повишават ефективността на учебния процес. Причината е, че в обикновен учебен час от 45 минути докато учениците се настроят и концентрират, докато се проверят присъстващи и отсъстващи, докато поизпитат някого и за преподаване едва остава време, а какво да кажем за упражнения. При блоковете за тези дейности се губи пак толкова време, но часът е двойно по-дълъг и така на практика се губи два пъти по-малко от ефективното учебно време. Освен това носиш по-малко учебници (три блока вместо 6 различни предмета), а и се готвиш за по-малко предмети. Всичко това накуп прави учебния процес по-ефективен без това да е за сметка на учениците (да им е по-тежко). Много деца даже не пишат (или пишат много малко) домашни у дома. Просто успяват да си решат задачите в часа.

# 215
Здравейте. Аз съм бъдеща осмокласничка в СМГ (заемам за малко профила на майка ми) и тъй като съм от друг град, честно казано, доста от впечатленията си за училището имам от този форум. И тук видях за подредбата на часовете в блокове от два учебни часа. В моя град нямаме такива - затова се чудех какво точно е...  Embarassed От прочетеното си направих някои изводи, но все пак искам да ги потвърдя - или отхвърля, ако не са верни... И, като цяло, искам да разбера какво точно представлява системата. Ще съм много благодарна, ако ми обясните. Simple Smile

Блоковете са едно от хубавите неща в СМГ, които повишават ефективността на учебния процес. Причината е, че в обикновен учебен час от 45 минути докато учениците се настроят и концентрират, докато се проверят присъстващи и отсъстващи, докато поизпитат някого и за преподаване едва остава време, а какво да кажем за упражнения. При блоковете за тези дейности се губи пак толкова време, но часът е двойно по-дълъг и така на практика се губи два пъти по-малко от ефективното учебно време. Освен това носиш по-малко учебници (три блока вместо 6 различни предмета), а и се готвиш за по-малко предмети. Всичко това накуп прави учебния процес по-ефективен без това да е за сметка на учениците (да им е по-тежко). Много деца даже не пишат (или пишат много малко) домашни у дома. Просто успяват да си решат задачите в часа.
Благодаря Ви много!

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 20:55 от sevi2002

# 216
Здравейте. Аз съм бъдеща осмокласничка в СМГ ....

........Много деца даже не пишат (или пишат много малко) домашни у дома. Просто успяват да си решат задачите в часа.

Не съм съгласна само с последното изречение на Черна станция. Според мен няма уважаващ себе си Семегеец, на който да не му пукат ушите от решаване на задачи вкъщи. Grinning Домашни има винаги, дори и през ваканциите и поне аз не знам дете, което да си пише домашните в час.

# 217
Не съм съгласна само с последното изречение на Черна станция. Според мен няма уважаващ себе си Семегеец, на който да не му пукат ушите от решаване на задачи вкъщи. Grinning Домашни има винаги, дори и през ваканциите и поне аз не знам дете, което да си пише домашните в час.

Е, аз пък знам. Може да не са съвсем всичките домашни, но по-голямата част определено. Но сигурно не става дума за "уважаващ себе си" СМГ-еец Joy И през ваканциите не съм забелязала да има домашни.

Но сигурно си зависи от детето и от учителя. Разни хора, разни методи, а и някои деца са състезатели, та сигурно решават много Peace

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 12:49 от Черна станция

# 218
  • София
И двете сте прави за себе си, май зависи чие дете при кой преподавател е Simple Smile
Голямото ми смени вече четирима учители по математика в СМГ, имаше и много домашни, и
умерено количество домашни, и никакви домашни (учениците преценяват сами какво им трябва
за подготовка вкъщи Simple Smile)
При малкия пък често се работи върху някакво количество задачи, които трябва да са решени до следващия път - който е бърз, решава повечето в час, който е по-бавен - има повече за домашно.
Та така  Peace

# 219
    За блоковете подкрепям напълно, друго е да учиш по максимум 4 предмета, вместо по 6-7-8 за ден. Е, ако можеше да се изключат закъсненията на преподавателите, особено по математика, но те са велики, така че това може да им се прости!

# 220
Искам да попитам (ако някой е наясно) как се определят смените, в които учат класовете? И по-конкретно ме интересува дали 5 и 9 клас ще са в една смяна (дай Боже, би ни спестило толкова време!!!).

# 221
Искам да попитам (ако някой е наясно) как се определят смените, в които учат класовете? И по-конкретно ме интересува дали 5 и 9 клас ще са в една смяна (дай Боже, би ни спестило толкова време!!!).

Мисля, че деленето беше на четни и нечетни.

# 222
  • София
Нечетните в една, четните класове в друга смяна. 5 и 9 би трябвало да са в една смяна,
първият срок първа смяна, вторият - втора.
Има си и недостатъци обаче  Wink - родителските им срещи са по едно и също време  Grinning

# 223
Благодаря за отговорите. И аз си мислях така, но друго е да има потвърждение.
Родителските ще ги измислим. Чудесен повод да "въвлечем" и вечно заетия татко.  Laughing

# 224
    Да не ви разочаровам, но вечно заетите татковци рядко откликват, а обикновено се налага майката да се раздвои /е,не чак шизофренно!/ и да подтичва между два етажа на две срещи!

Общи условия

Активация на акаунт