СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 764
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Саш, много здраве и успехи на порасналото ти детенце! Hug
Колкото до публикациите в медиите - те по принцип много обичат да отразяват негативните и гадните неща. Не само за баловете. Само като погледнеш заглавията във вестниците... Sick

# 676
Да се отчета с абитуриентския бал - беше чудесно, незабравимо тържествено! Нямаше никакъв кич и никакви подпийнали младежи, нищо от това, което ни се внушава с всички манипулативни публикации в нета и по телевизията. Чудя се защо всеки пишещ и отразяващ баловете все това внушава. И хората се настройват.

Да знаете - абитуриентите на СМГ бяха чу-дес-ни! Всички без изключение!

А в деня след бала с първото пускане на телевизора улучих точно речта на Антони Стоянов пред Народната библиотека. Беше страхотен! Голям авторитет!

И от мен - на добър път на момчето, Sash! Да бъде здрав, щастлив, успешен, да ти се обажда често и да те радва!

# 677
  • София
Sash успешен старт и попътен вятър на сина ти!
Пораснаха децата,да се готвят следващите догодина.  Wink

Разглеждах снимки от бала на СМГ.Децата наситина са далеч от кича и пошлостта.

# 678
Някой би ли споделил мнение за школите по биология (не зная кой ще я води), химия (по предмета ще преподава Ушагелов, а школата ще води Толев) и физика (Илиев)?
Това са предметите, които силно интересуват сина ми, но ми се струва, че трите ще са му много. Иска ми се да направя по възможност някаква предварителна преценка.
Благодаря предварително.

# 679
Видях разлепени резултатите на 7 клас по БЕЛ (по математика нямат нужда от коментар) и ми се видяха доста високи. Предполагам, че колкото и да харесвам учителката по БЕЛ няма да може да мине без допълнителни уроци. Питането ми е как се подготвяха децата, от кой клас, от коя школа сте доволни.

# 680
  • София
Питането ми е как се подготвяха децата, от кой клас, от коя школа сте доволни.

Случвало се е и друг път да препоръчвам нашата учителка по БЕЛ, но няма да се уморя, защото децата я заслужават! Ако живеете в София, това е Елмира Йонова - провежда курсове за кандидат-гимназисти и за матури в малки групи, със собствена програма напълно в синхрон с учебната и със собствени учебници, които после остават да се ползват като ценни помощници. Двете ми деца преминаха през двата вида обучение при нея и сме напълно доволни от това, което научиха и постигнаха на изпитите. Как звуча като внедрен агент по рекламата, а  Mr. Green. Съжалявам, ако някой се усъмни в искреността ми, но тази учителка заслужава и по-силни хвалби.

# 681
  • София
Наистина ли не може да се мине без допълнителна подготовка по БЕЛ, освен училищната?

# 682
    Разбира се, че може, особено за децата от СМГ! Като се ползват учебни помагала с примерни тестове и детето ходи на пробни - аз бих препоръчала в "Междучасие", защото всеки пробен се провежда в 4 дни - петък, събота, неделя или понеделник, според заетостта на детето и семейството, а не както в "Регалия" - точно в неделя и със сто деца, а там са по няколко само, дори в петък или понеделник са по две-три. Така добивате представа как е детето спрямо материала и другите деца. Ако целта е математическа гимназия, където се утроява мат и се взема БЕЛ веднъж, става съвсем нормално да не се готвите на курсове.

# 683
За моето съм сигурна, че няма да мине без уроци и затова разпитвам за школи.

# 684
  • София
Дъщеря ми и част от нейните съученици от 6 клас посещаваха различни школи. Има много добри, важно е на какво държите - да е през седмицата или през почивните дни, дали да ви е удобно като местоположение или това не е от значение. В 7 клас някои продължиха на същото място, други избраха да са с частни учители или в други школи. За мен аргументите за допълнителни занимания от 6 клас са, че така има време детето да затвърди знанията си, да изчисти пропуските без напрежение и разбира се, ако преценим, че този вариант не е добър за нея, в 7 клас да променим схемата. За дъщеря ми правилният избор беше школа "Софроний" с преподавател Славомир Томов. На пробните изпити в школата през годината обикновено имаше около 96-97 точки, на НВО получи 99,5. От нейната група (около 10 деца) знам, че няколко са с оценки близки до и над 5,90. Това разбира се не значи, че тази школа е добър вариант за всички. От групата и в 6 клас в школата остана само тя и в 7 и мисля, че децата които направиха друг избор също се справиха много добре на НВО.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 08:09 от marion

# 685
Мерси marion, и аз точно това си мисля от няколко дни, че може би 6 клас е най-подходящото време за започване на усилена подготовка по БЕЛ, за да няма после дупки за запълване.
За сега май си мисля да започнем в 6 клас с часни уроци 1 път седмично, а в 7 школа. Събрах за "Софроний" доста добри отзиви, а ни е и удобно.

# 686
  • София
И ние от тази година започваме. Спряла съм се на школа Маре - Весела Кръстева.

# 687
  • София
Не забравяйте, че от следващата година ще има 2 немски паралелки. Така че балът за СМГ с немски ще падне. Wink
Още от 6-ти клас уроци по БЕЛ ми се вижда прекалено презастраховане. Освен ако и учителят, и детето не са тежък случай. Crazy

# 688
Ние сме при Михова и на мен тя ми харесва. Но детето ми е тежък случай  Embarassed. При това той няма изобщо желание за немската паралелка

# 689
  • София
Ние сме при Михова и на мен тя ми харесва. Но детето ми е тежък случай  Embarassed. При това той няма изобщо желание за немската паралелка

И при нас е рано да мислим за език. Също много харесвам Михова. Обаче при 34 деца в клас трудно се следи всяко отделно дете как се справя, как напредва и къде среща трудности.
Час и половина седмично занимания по БЕЛ в малка група няма да са излишни така или иначе. Не е казано, че само матурата ги налага  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт