Как се лекува разбито сърце?

• 48 657
  • 932
  •   1
Отговори
# 450
Наде  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 451
То пуловера по начало е бил скъсан и не виждам никаква полза от това да го кърпиш Wink

# 452
То пуловера по начало е бил скъсан и не виждам никаква полза от това да го кърпиш Wink
Peace

# 453
"Защо" - защото не те обича. Не е и длъжен.

Този отговор е ясен и лесен.
Иска ми се да ми отговори, защо като не ме обича дойде да живее в моя дом, да спи в завивките ми, да готви в кухнята ми и да "споделя семейна идилия" със снимки във ФБ. Само за да дразни другите ли? Защо просто не си тръгне, а ме заплашва, че ще го направи? Искам да ми отговори не дали ме е ползвал, а защо го е правил! И така....

Задълбавам и страдам. Искам да не задълбавам, да не мисля и се старая...

Засегнато е чувството ти за справедливост. Примесено с усещането, че си използвана ти носи страдание. Опитай да не го приемеш лично. Ако беше хванал друга, която да му повярва - с нея би сторил същото.  Защо го е направил? Защото не е честен. Не е достатъчно силен, за да бъде честен. А след като не е честен с хората - не е честен и със себе си - как да ти признае?  Знаеш ли, Бял сняг, този човек не заслужава гнева ти и болката ти от нещата, които е сътворил. Този човек е жалък. Има жалък живот, комплекси на изхвърлян от бившата си (защото каквото и да си пишат - тя не е с него). Той си се е вкарал в една драма, в която е вмъкнал и теб. От теб обаче  зависи да излезеш от тази ситуация. Какво ще ти донесат обясненията му, дори да са честни, на което не вярвам? По-скоро може би ти се иска с обясненията си да ти се извини. Защотот едно такова отношение към теб те е накарало да се почувстваш по определен начин. Като всеки човек ти имаш нужда да бъдеш утвърдена, призната, оценена. Защото чрез извинение точно това ще се случи. Но точно от него ли ти е нужно това (ако изобщо съм на прав път в предположенията си)? Не е ли по-скоро едно твое усещане и мисъл, породени от неговото отношение към теб? Ти оценяваш ли се достатъчно? Хората, кито те познават отдавна - оценяват ли те?  Grinning

Защо не си тръгне - по-скоро задай на себе си въпроса защо ти не го отхвърлиш. Той не си тръгва, тъй като има нужда да поддържа някаква мнима поза, фалшивост. Все едно пред кого и защо - това си е негов проблем. Твой проблем е ти да го "тръгнеш" от себе си.  Wink

# 454
Естествено че ще го изхвърля Simple Smile или мислиш че ще го играя жертва  Mr. Green
И да горда съм, че не понасям някой да се подиграва с мен, или пък да ме ползва за изтривалка на обувките си  Wink
Гнусното е когато дават гнусни определения, без да знаеш за какво по дяволите става дума... обикновено схващаш по бързо, но явно пак си решила да го играеш на въпреки ... Laughing
Правилно! Аз не съм имала чак толкова лоши мъже, но някои го заслужават!  Peace

# 455
"Истината е, че винаги можем да живеем без другия, винаги. И има двама души, които трябва да са наясно с това: аз и този, който е до мен. Ужасно е някой да вярва, че не мога да живея без него или нея и че ако ме напусне, ще умра от мъка... Ужасяващо е да съжителствам с човек, който е убеден, че съм незаменим в живота му."

Хорхе Букай
Няма незаменими хора,има незабравими.

# 456
Идеите са от колкоритна по-колоритна:)
И все пак аз мисля, че безразличието и би го трогнало най-много.
Всичко друго би се изтълкувало като проява на някакво отношение.
Поправете ме, ако греша.
Много си права! Обратното на любовта не е омразата, а безразличието!

# 457
  • София
"Истината е, че винаги можем да живеем без другия, винаги. И има двама души, които трябва да са наясно с това: аз и този, който е до мен. Ужасно е някой да вярва, че не мога да живея без него или нея и че ако ме напусне, ще умра от мъка... Ужасяващо е да съжителствам с човек, който е убеден, че съм незаменим в живота му."

Хорхе Букай

Незабравими, незабравими, колко да са незабравими  Mr. Green Mr. Green

# 458
Два месеца - абстиненция. Никой не казва, че после не те боли.
Болката понякога е предвестник на това, че слабостта си отива Peace

# 459
Сапьорка,нема да те цитирам,ма само да ти кажа,че една длан..5 пръста,и 5-те различни..
Та ако при теб,не работят '2-та" месеца,то при други бачакат

п.п.Освен тва психолозите май казваха,че за всяка година от връзката е нужен поне месец за възстановяване
т.е.6 години връзка,минимум 6 месеца..
Ей, не е точно така. Понякога дълга връзка се забравя по-лесно от кратка (да не кажа даже много по-лесно). Аз имах съвсем краткосрочни взаимоотношения с най-незабравимия мъж в живота си. Може би някои хора са по-незабравими от други.  newsm78 А това ми харесва и в "Летящи кинжали" - точно за такъв тип любов става дума.

# 460
Сапьорка,нема да те цитирам,ма само да ти кажа,че една длан..5 пръста,и 5-те различни..
Та ако при теб,не работят '2-та" месеца,то при други бачакат

п.п.Освен тва психолозите май казваха,че за всяка година от връзката е нужен поне месец за възстановяване
Ей, не е точно така. Понякога дълга връзка се забравя по-лесно от кратка (да не кажа даже много по-лесно). Аз имах съвсем краткосрочни взаимоотношения с най-незабравимия мъж в живота си. Може би някои хора са по-незабравими от други.  newsm78 А това ми харесва и в "Летящи кинжали" - точно за такъв тип любов става дума.

Освен тва психолозите май казваха,че за всяка година от връзката е нужен поне месец за възстановяване
  33uu

# 461
Идеите са от колкоритна по-колоритна:)
И все пак аз мисля, че безразличието и би го трогнало най-много.
Всичко друго би се изтълкувало като проява на някакво отношение.
Поправете ме, ако греша.
Много си права! Обратното на любовта не е омразата, а безразличието!

На времето и аз си мислех така и винаги съм се старала да си тръгвам като пич, но вече не съм на това мнение! Един човек, който е непочтен с теб трябва да знае какво мислиш за него и да си кажеш всичко, което ти тежи, а не да го таиш в себе си, или пък да се оплакваш на приятелки! Мухльото трябва да знае, че е такъв и той никога няма да разбере твоето безразличие, а по скоро ще го накара да продължи в същия дух!

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 16:54 от Troy

# 462
Точно така е, да знаеш!

Това за психолозите... мога да им създам малко работа извънредно, ама не ми се занимава.  Laughing

# 463
  • София

Не помня вече къде го четох,, но е сериозна литература. Важи за отшумаване в почти пълна степен на острите симптоми в острата фаза на загубата, когато са изразени 3 вида прояви - физически, психични и поведенчески. Физическите са кръвно, паник-атаки, безсъние, стомашни проблеми, сърцебиене, безпокойство и др. Психичните са чувство за вина, скръб, апатия, гняв, възбудимост, объркване, страх и др. Поведенческите са безпомощност, загуба на контрол, нелепи постъпки, дезорганизация и др. Не е задължително да се проявят всички и при всеки човек, но са достатъчно често срещани, че да се класифицират като част от състоянието. Ако правилно си спомням, дори се води някакво конкретно депресивно състояние. Нормално отшумява за 2 месеца, но може и по-дълго. Има хора, при които и цял живот може да не мине, а да се задълбочи в други психични проблеми. Но след преодоляване на тази фаза, човек има още да си ближе раните.

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 19:26 от Andariel

# 464
Бързината на "забравяне" и възстановяване зависи и от т.нар. "Ефект на Зейгарник" - склонни сме да си спомняме ясно недовършените задачи. Ако в прекратената ви връзка са останали елементи на недовършеност, недоизживяност, недоизказаност, настъпил е преждевременен за вас, "насилен" край, може да ви мъчи и цял живот. На този принцип се дължат редица от т.нар. "Големи любови" - поради недоизживяване остават в главата като недовършена "задача".

Затова препоръчах на авторката да сложи край в своята глава, сама за себе си.

А историята на сапьорката е различна, там е имало връзка. При авторката на темата връзка няма, защото е едностранна стрелка - от нея към него, но не и обратното. Пък и само 8 месеца (май), не е като да си сложил цяла кошница очаквания, мечти, представи как се държите за ръце, докато треперите синхронно от Паркинсон.

Общи условия

Активация на акаунт