ДУБАЙ 4

• 61 503
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Поне според разписанието автобусите от автогарата до yas island правят около 50 мин. Шатъла до IKEA според сайта им вече не върви, така че остават или автобусите, или такси. Таксито според един сайт ще излезе около 70-80 дирхама в посока. Според мен за един ден би трябвало да е съвсем постижимо да се разгледат джамията, emirates palace и да се отиде до yas island за разглеждане на пистата (без тура) и кафе или вечеря.

@velveto: Ако ще ползваш usit colors не е ли по изгодно да ползваш направо партьорите на WizzAir - Budport https://www.budport.hu/bg/dubai. Нашите ги извадихме през Lufthansa City Center за EUR70, но си взехме и хотела през тях.
Да, Камен! Благодаря за поправката Peace Сега видях, че шатъла е спрян от 1 септември,  дали за постоянно или временно не знам newsm78 може би не са го ползвали много хора.Там си пътуват хората с автомобилите, а не с автобуси Simple Smile
Колкото до автобуса,  от автогарата до Yas Island е около 50 минути, но от Джамията до Yas Island е час и двадесет минути.
А не само Shhh, а и 90% от туристите искат първо да отидат до Джамията, защото тя наистина е уникално красива и най-голямата забележителност и според оставащото им време от деня до останалите забележителности. 
Началната спирка на автобуси 190, 195 е на около 2 километра от нея. Не споменавам 170 и 180, защото нямат спирка на Ферари Уърлд.
Лошото е, че автобуса обикаля през целия град, за да отиде до острова, а не направо от Джамията по Abu Dhabi-Dubai Rd към Yas Island. За да го визуализирам за тези, които не си го представят е все едно да пътуваш от Младост до летището и да не минеш направо през Дружба пресичайки Цариградско шосе, а да тръгнеш първо към Студентски град, Семинарията, телевизионната кула и тогава да излезеш на Цариградско шосе към летището.
Затова по-добрия и бърз вариант е от Джамията с такси към Yas Island Simple Smile.
А на връщане от Ферари Уърлд ако има достатъчно време и иска някой да спести малко дирхами може и с автобуса да слезе директно на автогарата.
Shh, за бакшишите най-добре може да каже Тити. По принцип е 10% от сметката, но по принцип Simple Smile Тъй като бюджета ти вече се взриви, за теб това правило не важи Hug

# 166
  • Бургас
Здравейте,
следя темата отскоро, тъй като мисля да посетим Дубай през февруари  Wink Нещо не се чувствам много подготвена, за да организирам сама пътуването ни  Thinking , затова моля, тези от Вас, които са ползвали агенция и са доволни от нея да драснат едно ЛС  Hug

# 167
  • Sofia
Да Roje, прав си, че от джамията е по-добре с такси. Пък и разстоянието е доста по-малко и цената съответно ще е по-ниска на таксито (50-тина дирхама). В моята програма последователността е джамията -> emirates palace -> yas island (с идеята евентуално за вечеря и да видим yas viceroy осветен вечерта) и затова не ми е хрумнал този маршрут. Ще го имам в предвид обаче като вариант, защото е доста по-оптимизиран като пътуване.

# 168
  • софия
И моят план засега е като на Камен. До джамията и Емирейтс с рейсове и после до острова с такси. Дано не отнеме много време пътуването с рейс из града.
Това значи да тръгнем максимално рано от Дубай. Ако може Тити да даде някакви препоръки за хапване в района на крайбрежния булевард. Както си правя сметката (без кръчмаря), около обяд трябва да сме там и трябва нещо да ядем  Naughty
И също ако може да препоръчате на острова къде е по-хубаво да поседнем на питие, в хотела или във въпросния бар остреща.
Сега трябва и да се върна да видя часовете за посещение на джамията да не стане обърквация с плана.

# 169
  • софия
Роже, бюджета ми се оказа доста еластичен  Joy Joy Joy
към оставащите ми няма и 500 евро суха пара за харчене прибавям и една кредитна карта с още толкова.
Хора, съжалявам за многото въпроси  Hug

Роже, ще си ги напиша пак и ако ти се отговаря...  newsm03
Ще ни стигне ли времето за разглеждане на суковете до около 1 часа на обяд?
Заслужава ли си круизчето с вечеря по канала?

Има ли някакви тънкости с валутата, например да не обменят долари от някои си по-стари емисии?

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 13:09 от shhhh...

# 170
  • София
Роже, бюджета ми се оказа доста еластичен  Joy Joy Joy
към оставащите ми няма и 500 евро суха пара за харчене прибавям и една кредитна карта с още толкова.
Shhh, това вече е друго нещо Simple Smile Поне за Вас да не се притесняваме! С тези пари може дори да презавериш за по-късна дата самолетните билети ако ви хареса в Дубай и Абу Даби Peace и да останете още няколко дни Simple Smile

# 171
  • софия
Чакайте да ви кажа една смешка. Скоро имам рожден ден и мъжа ми искаше да ми купува часовник. И каза "ми дано там да има някой по-интересен да си избереш"  Joy Joy Joy

# 172
  • София
Роже, бюджета ми се оказа доста еластичен  Joy Joy Joy
Хора, съжалявам за многото въпроси  Hug

Роже, ще си ги напиша пак и ако ти се отговаря...  newsm03
Ще ни стигне ли времето за разглеждане на суковете до около 1 часа на обяд?
Заслужава ли си круизчето с вечеря по канала?

Има ли някакви тънкости с валутата, например да не обменят долари от някои си по-стари емисии?
хахаха, ама ти само прередактираш постингите си и все се оказва, че съм отговорил на половината ти въпроси Joy hahaha
Дали ми се отговаря, че аз последния месец само това правя- отговарям на въпросите ти Joyчак Тити ми се скара hahaha
Няма проблем с валутата, това не е Индонезия Simple Smile Това е държава многократно по-развита от България, затова че споко.
За круиза: не съм снимал листовката, а таблото, което е на павилиона за продажба на билети за круиза. За мен лично нито едно круизче с вечеря не си заслужава.
Най-хубавото на круиза са красотите, които виждаш, пътувайки. А пък ако се чудиш дали да ядеш или да бягаш да снимаш Бурж Ал Араб, че го подминаваме не става. Поне според мен Peace
Иначе е хубаво вечер да направиш друго в Дубай Марина. С водните  таксита, които струват 2 дирхама и които имат 4 спирки да попътувате из Марината и да видите колко е красива вечер осветена.
Правите в 16 часа нормалния круиз и след това от 18,30-19 часа с водното такси. Приказно е.
Ето ти разписанието и маршрута на водните бусове в Марината. Снимал съм пак таблата от началната спирка до Марина Мол

да, ще ви стигне времето за разглеждането на old souk, gold souk spice souk.
Нали сте в Бур Дубай- първия хотел. Тръгвате от Стария пазар, разглеждате го, от там на абрата водното такси преминавате отсреща в дейра, минавате през Spice Souk, точно до спирките на абрите и от там през него до Златния пазар.
Снимки с маршрута искаш ли Joy
За часовника ще ти кажа къде да отидете и да си избереш, ако искаш Joy

# 173
  • софия
Е голямо благодарско и на теб   bouquet

И ко ся, аз ли се оказах най-досадната конска муха Thinking
Пък докато затръгваме колко още ще питам...  Whistling Whistling Laughing Laughing

# 174
Ей, предизвикахте ме да се появя отново... разсмяхте ме , особено това
И ко ся, аз ли се оказах най-досадната конска муха Thinking
Пък докато затръгваме колко още ще питам...  Whistling Whistling Laughing Laughing

По принцип не изпускам нито дума от тази тема, но тъй като пътуването ми е чак октомври не се намесвам много, само събирам материал  Hug
Нооо Shhh много си ми полезна, благодарение на твоите въпроси и естествено отговорите на Тити, останалите момичета и момчета, особено Роже, вече започвам да си мисля че съм ходила в Дубай, Grinning
Сърдечно благодаря на всички Ви  Heart Eyes Hug

# 175
shhh, накрая няма да ти е интересно да идеш.

не мога да препоръчам заведения по Корниш. Не съм сядала никъде от години. Дори не знам дали има нещо повече от пица на парче.

на Яс е хубаво почти навсякъде, само в Аквариум казват, че не струва. Те са няколко заведения - не знам кои са само барове, или навсякъде се и яде - Ирис, Чиприани, още едно му забравих името, Старс ен барс, Аквариум, та и още едно. Всичките са на яхтпорта с изглед към трибуните и Вайсрой хотел. Наблизо е Икеа, и там се яде  Joy от страната на Вайсрой пък има още 45-6-7 хотела, навсякъде в тях се яде и пие алкохол, цените не ги знам.

бакшиши не е нужно да се оставят, евентуално закръглете малко нагоре. На таксиметрови пък хич.

# 176
  • софия
 tooth tooth tooth
ама кво ме нарочихте бе, от 15 декември съм задала двайсетина въпроса
е, някои по няколко пъти  Laughing Laughing

Тити, много се надявам да ми е интересно, даже най-обичам да се мотая безцелно по улиците някъде. Но заради ограниченото време ме интересуват примерно разстоянията.

Инфото за бакшишите е важно, навсякъде по света има неписани правила за това.

# 177
  • София
Ето ме и мен с въпрос за транспорта Blush
За всички видове транспорт в Дубай (метро, абри, автобуси) отделно ли се купуват билети/карти? Има ли вариант на единна карта, важаща за всички видове транспорт (без такситата, естествено) ?

# 178
За всички видове транспорт в Дубай (метро, абри, автобуси) отделно ли се купуват билети/карти? Има ли вариант на единна карта, важаща за всички видове транспорт (без такситата, естествено) ?

Nol Silver Card- важи за всички видове транспорт в Дубай (без такситата, естествено), купува се за 20 дирхама и се зареждат, след като се изхабят. Максимумът, който може да ви дръпне е 14 дирхама на ден, без значение колко ще пътувате, това е лимитът.

# 179
  • София

Nol Silver Card- важи за всички видове транспорт в Дубай (без такситата, естествено), купува се за 20 дирхама и се зареждат, след като се изхабят. Максимумът, който може да ви дръпне е 14 дирхама на ден, без значение колко ще пътувате, това е лимитът.

Благодаря! Знаех за Силвър картите, но си мислех, че са само за метрото, така че разяснението ми е беше много полезно Peace

Общи условия

Активация на акаунт