ДУБАЙ 4

• 61 336
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Тити, благодаря ти за мнението!
Но не можах да се ориентирам, в деня, посветен на разходка в Абу Даби с цел посещение само на джамията и хотела Emirates Palas, дали ще имаме време на връщане да посетим зоопарка и как да стане това. Тези автобуси, които са посочени в сайта на зоопарка, от Абу Даби ли се вземат и посочените начални спирки близо ли са до джамията или хотела? А после от зоопарка как да стане връщането до Дубай?
Ще съм много признателна, ако ми помогнеш да организирам посещение на трите места в един ден!

# 526
  • София
Обещах да пиша за визите - Заявих ги през Раяна Турс. Початихме си на директния чат с тур. агент-Jatin. Без пазарлъци ми обяви цена от 95 $ на човек. Предоставих му копие на паспорти, снимки, хотелска резервация и самолетни билети. И на мен ми изпрати линк, през който да платя- избрах варианта през Пей Пал, което ми начисли допълнително малка такса от почти 7$  за две визи ( но пък уж за по-сигурно избрах този метод). И сега започвам да чакам.

Buffy, katy_vall, пишете  ако може когато ви изпратят от тази агенция и на вас визите, за да знаем тук дали действат в срок.

# 527
Тити, благодаря ти за мнението!
Но не можах да се ориентирам, в деня, посветен на разходка в Абу Даби с цел посещение само на джамията и хотела Emirates Palas, дали ще имаме време на връщане да посетим зоопарка и как да стане това. Тези автобуси, които са посочени в сайта на зоопарка, от Абу Даби ли се вземат и посочените начални спирки близо ли са до джамията или хотела? А после от зоопарка как да стане връщането до Дубай?
Ще съм много признателна, ако ми помогнеш да организирам посещение на трите места в един ден!
за съжаление и трите не ми изглеждат удобни.
само първият тръгва от центъра на Абу даби - от централна поща/златния сук също е там/, но това не  е близо до джамията.
другите два обслужват съседното предградие.

сега, http://dot.abudhabi.ae/en/info/Abu_Dhabi_Region_Bus_Services гледай тук - долу където са Abu Dhabi-suburbs. Отвори си пдф-а и виж автобус 202. Той тръгва от Зайед спорт сити, което е близо до джамията, и ходи точно до Зоопарка. За съжаление по най-дългия възможен път. За мен е безсмислено. Има смисъл, ако някакси на идване от Дубай първо слезете на зоопарка, оттам с този автобус към центъра, но той не ходи близо до Емирейтс палас. Ходи към джамията, което се явява последна спирка. Почти там Simple Smile
направо вземи да пропуснеш зоопарка. По-добре се помотайте по Корниш.

# 528
  • Бургас
гледам на сайта на Ферари уърлд, че има някакви билети общо и за някакъв Аквапарк,  някой беше писал, че във Ферари уърлд трябвали поне5-6 часа, та се чудя ще има ли изобщо време за Аквапарка и изобщо дали си заслужава

# 529
гледам на сайта на Ферари уърлд, че има някакви билети общо и за някакъв Аквапарк,  някой беше писал, че във Ферари уърлд трябвали поне5-6 часа, та се чудя ще има ли изобщо време за Аквапарка и изобщо дали си заслужава
Аквапаркът е хубав, на 1 година едва, намира се в близост до Ферари уърлд и си заслужава. Комбинират се, като се иде на аквапарка в 10 сутринта, стои се до 2 следобед, и оттам - на Ферариуърлд докогато издържите. Може да му намерите сайта на Yas Waterworld.

# 530
Здравейте и от мен .Аз все още съм в очакване на визите, така че засега информация не мога да дам.
Но започвам с пълното подреждане на моята програма и искам всичко да ми е ясно ,та ще се наложи да ви позатрупам с малко въпросчета #Crazy

1.Много бихме искали  да посетим Мадинат Джумейра и да се повозим на лодка по каналите. Къде да открием лодките?Каква е цената ?
2.До колкото разбрах монорелсовото влакче води до хотел Атлантис ,но от къде се хваща.
 Hug
3.Ако решим да обиколим с лодка палмата от къде да я наемем и каква е цената?
Благодаря ви засега

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 21:04 от katy_vall

# 531
тити, благодаря за идеята за разходка на Yas Marina.
След разглеждане на джамията отидохме на марината, обядвахме, разходихме се до Yas Viceroy, пистата.
За съжаление Cipriani беше в основно почистване  Mr. Green и не успяхме да седнем на панорамните тераси, а посетихме stars n bars.

От портала на Yas Viceroy хотел взехме автобус 170 ( става и 180) до автогарата и Al Wahda Mall.
Пътува час и 5-10 минути до града и минава през Ферари и аквапарка.

# 532
Може ли да ми кажете в крайна сметка в дубай има ли някакви ограничения за облеклото на жените?
При разходки из града (не на официалните места като бурж халифа и араб) трябва ли да са с покрити рамене или открити обувки?

# 533
  • Wolwedans
Може ли да ми кажете в крайна сметка в дубай има ли някакви ограничения за облеклото на жените?
При разходки из града (не на официалните места като бурж халифа и араб) трябва ли да са с покрити рамене или открити обувки?
На някои места има табели, например в метрото, че не може по потници, но видях какви ли не разголени девойки- рускини със супер дълбоки деколтета и убийствени минижупи и никой не им правеше забележки. Все пак си мисля, че като туристи трябва да уважаваме традициите им и да оставим минималистичните дрешки за Европа...
В района на Джамията се влиза с покрити колена и рамена, а вътре в самата джамия раздават на всички жени по къси ръкави и   открити подбедрици, глезени и коси, черни роби/ нинджи Simple Smile голям смях пада... Мъжете си влизат без проблем. В метрото е забранено да се дъвче дъвка, първия вагон е за притежателите на златни карти, втория е обикновено само за жени, имайте го впредвид.

# 534
  • софия

След разглеждане на джамията отидохме на марината, обядвахме, разходихме се до Yas Viceroy, пистата.

От портала на Yas Viceroy хотел взехме автобус 170 ( става и 180) до автогарата и Al Wahda Mall.
Пътува час и 5-10 минути до града и минава през Ферари и аквапарка.

С такси ли ходихте от джамията? Колко излиза?

Благодаря, че сподели! До тук май знаехме само за автобуси 195 и 190.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 02:42 от shhhh...

# 535
  • Варна
За аквапарка на Атлантис и влизане при делфините, достатъчни ли са джапанки или трябват някакви други обувки? И какви?

# 536
[
С такси ли ходихте от джамията? Колко излиза?

Таксито взехме от централния вход на мола, т.к го разгледахме за час /имаше много добри намаления, след марината пак отделихме към 2 часа там/ и до джамията излезе към 28 дирхама, а от джамията да Яс Марина -50 д.
Но тук вече ни завъртяха през една излишна детелина  Mr. Green

# 537
Ние бяхме в този хотел
http://www.booking.com/hotel/ae/minc-al-barsha-apartments.bg.htm … 5b0b2101e855140X1
излезе ни доста евтино, 1300лв за 4ма човека, 5 нощувки
Хотелът е доста добър, апартаментът ни беше с огромен хол, кухня, 2 спални и 3 тоалетни

Отностно сафарито, ние бяхме с ваучер
http://www.kobonaty.com/deal/arabian-desert-tourism/872/

# 538
  • Beyond the Frontiers
Цитат
Здравейте,

тъй като темата за Дубай е заключена се обръщам с молба да постнете следното запитване:

Необходимо ли е да се мине през паспортна проверка след като се кацне на DWC с Уизеър, ако се продължи пътуването с Катар от същото летище? Дали има коридор за транзитно преминаващи и от същия терминал ли се тръгва?

Благодаря предварително.

Поздрави,
Ивайло

# 539
Здравейте!

Общи условия

Активация на акаунт