ДУБАЙ 4

• 61 422
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Богиня, вярна ти е математиката Joy 2+2=4
Имаш ЛС. Препратих ти и на мейла нещо Simple Smile

# 241
  • софия
хайде сега и моята програма  Mr. Green
първата вечер нищо, само добиране до хотела и намиране на храна в района
първи ден - рейса осмицата  Laughing и дълъг път по крайбрежния булевард. разглеждане на Мадинат и Марината. Круиза на Роже.
втори ден - не знам какво да правим до следобед, после сафари. дайте предложения, защото искам да разгледаме близките в района неща за разглеждане и да не се връщаме повече в старата част. плаж може би  newsm78
трети ден - суковете до около два часа, ако става да освободим стаите сутринта и да ни пазят багажа. после взимаме багажа и се местим в Ал Барша. после Халифата в 17.30. малко ме е яд, че не взех за 17 билети.
и толкова съм измислила  ooooh!

# 242
  • софия
неделя добър ден ли е за ходене в Абу Даби?

# 243
Богиня ,аз също не съм получила визите .Подадох документи през Usit Colours на 17.12.13 г.Казаха ми ,че независимо колко рано се подават документите, визите щяли да са готови 7-10 дни преди пътуването.

# 244
Значи другата седмица вече ще имам повод за паника за визите Mr. Green.
shhhh..., аз също неделя съм си харесала за Абу Даби. Ако не е добър ден ще знам седмица преди теб и ще намеря начин да ти пиша  Joy

# 245
само аз ли имам проблем с on-line резервацията за Бурдж Халифа с дебитна Visa electron?Пробвах поне 10 пъти и с 4 ралични карти от различни банки и пак не става.Накрая им писах и те отговориха,че може да ползвам и чужда кредитна карта при следните условия

Further to your below request, you may use your friend’s/relative’s credit card.

Guests may proceed to the Ticket counter with,

-     Attached form (duly filled by credit card holder)

-     Receipt of the Online purchase

-     Copy of the credit card used for the transaction (front only)

-     Valid photographic ID

Hope you enjoy your visit, and if we can be of any further assistance please do not hesitate to contact us.

# 246

Приемам предложения,съвети критика за моята програма,а тя е следната:
1 ден( четв.)-пристигана вечерта , настаняване в хотела и опознаване на обстановката Simple Smile
2 ден(пет.)-Атлантис,Ibn Al Battuta Mall,Dubai Marina
3 ден(събота)-Биг Бъс
4 ден(неделя) -Абу Даби
5 ден(пон).-Мадинат Джумейра,13.00 ч. следобеден чай Бурдж Ал Араб,Джумейра биич?
6 ден(вторник)-Дубай Мол,17.30-Бурдж Халифа,фонтани
7 ден(сряда) - Miricale Garden,сафари
8 ден(четв.)- свободен,късния следобед към летището

# 247
  • Wolwedans
Здравейте мацки, за съжаление късно откривам чудесната ви темичка. В края на ноември бях за 7 дни в Дубай на самостоятелна екскурзия. Гледам, че почти нищо не сме изпуснали да видим. Имам приятелка в Дубай и тя ми помогна с подготовката. Останах наистина очарована от този град.
Бяхме в чудесен хотел в Ал барша съвсем близо (на метри) от Мол ъв Емирейтс- Аурис Плаза. Ходихме и на плаж няколко пъти, къпахме се в морето и успяхме да видим всичко за което сте писали- Марината, Палмата, Атлантис, влакчето през палмата е много интересно преживяване, Джумейра бийч, Мадинат Джумейра, Бърж ал араб, аквапарка Wild Wadi, бърж Кхалифа, сафари, вечеря с корабче по морския ръкав, суковете, разходихме се и до джамията в Абу Даби, на връщане от там минахме през Ияс айланд и пистата, тур по моловете ...
има една верига арабски ресторанти с чудесна храна на сносни цени- не съм сигурна за името, мисля че беше Reem Al Bawadi но може и да греша, особено подходящ за любителите на шиша Wink
Ходихме и в един ресторант "360градуса", намира се пред хотел Джумейра и още един бих похвалила- намира се на брега на "ръкава" в голф клуба- сервира се алкохол и е много красиво и приятно. За плаж също бих похвалила Barasti Beach Bar- безплатен, има бира, хубава музика и безплатни "матраци" Laughing и плажа на хотел Джумейра- заплаща се.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 00:19 от Ally_t

# 248
  • софия

има една верига арабски ресторанти с чудесна храна на сносни цени- не съм сигурна за името, мисля че беше Reem Al Bawadi но може и да греша, особено подходящ за любителите на шиша Wink

За плаж също бих похвалила Barasti Beach Bar- безплатен, има бира, хубава музика и безплатни "матраци" Laughing и плажа на хотел Джумейра- заплаща се.
Може ли да поясниш сносна цена, за едни 100 долара за вечеря за двама са ок, за други не  Peace
Намерих ги.

Къде се намира този бийч бар?

# 249
  • Wolwedans

За плаж също бих похвалила Barasti Beach Bar- безплатен, има бира, хубава музика и безплатни "матраци" Laughing и плажа на хотел Джумейра- заплаща се.
Може ли да поясниш сносна цена, за едни 100 долара за вечеря за двама са ок, за други не  Peace
Намерих ги.

Къде се намира този бийч бар?
По-малко от 100 долара за вечеря за двама- може би около 50 и надолу
Барасти бийч е до Марината- https://www.facebook.com/barastibeach

# 250
roje22 , нищо не пропускам аз  Joy. Само се правя на луда, че да имам очи да питам по 10 пъти  Joy Joy Joy. 2+2 винаги е 4, роже! Майтап си правя. Писах ти лс  Mr. Green

dream1984, колко дни ще сте там? Трябва да дадеш цялата програма. На мен са ми странни избора на атракции в тази последователност. В смисъл, че Дубай марина и атлантис са в една ерия. Т.е. избери си един ден и изръшкай всичко там... Джумейрата  и бурж ал араб също са там... Няма нужда да обикаляш целия град всеки ден. разбира се ако не те бъркат пари за такси/транспорт и време можеш да ги подредиш както искаш... И ако са малко нещата, които искаш да видиш също може да оставиш тези неща за повече от 1 ден и така... Незнам дали обаче мога лично аз да съм ти полена ако не кажеш всичко, което искаш да видиш да се види как е най-удачно да се нареди по дните.

7 дни сме там....просто направих първите два дни...то било много трудно да направиш програмата  Joy
идеята ми е първия ден да сме в района на ал барша защото там са и миракъл гардън отгоре  и марината отдолу, а за втория ден да започнем с дейра сити център-а и от там към района на марината...иначе местата които искам да посетим са: bar 360, cruise na palmata, burj al arab, burj khalifa, safari, dubai mall, аквариума вътре, atlantis the palm и аквариума, марината, jumeirah beach, dubai outlet mall( ако имаме време)
и никой не каза нищо за въпросчетата ми затова пак ги пускам....
1. 2-3 часа ще стигнат ли да разгледаме miracle garden?
2. Колко часа ще ни трябват за да разгледаме mall of emirates? има ли някакви атракциони в него или те са в Дубай мол?
3.  До атлантис с какво се ходи? Навръщане ще вземем влакчето като роже, но на отиване?
4. Дубай марина през деня има ли смисъл да я разглеждаме или да отидем направо вечерта за трипчето с лодката?

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 10:04 от dream1984

# 251
  • Живее на Луната
Шътки, не видях да си писала Атлантис и Бурж Ал Араб в програмата. Явно не ти се ходи там  newsm78
Иначе ние летим на 28-ми, но в обратна посока. Ще се разминем, за съжаление Sad

# 252
  • София
roje22 , нищо не пропускам аз  Joy. Само се правя на луда, че да имам очи да питам по 10 пъти  Joy Joy Joy. 2+2 винаги е 4, роже! Майтап си правя. Писах ти лс  Mr. Green

dream1984, колко дни ще сте там? Трябва да дадеш цялата програма. На мен са ми странни избора на атракции в тази последователност. В смисъл, че Дубай марина и атлантис са в една ерия. Т.е. избери си един ден и изръшкай всичко там... Джумейрата  и бурж ал араб също са там... Няма нужда да обикаляш целия град всеки ден. разбира се ако не те бъркат пари за такси/транспорт и време можеш да ги подредиш както искаш... И ако са малко нещата, които искаш да видиш също може да оставиш тези неща за повече от 1 ден и така... Незнам дали обаче мога лично аз да съм ти полена ако не кажеш всичко, което искаш да видиш да се види как е най-удачно да се нареди по дните.

7 дни сме там....просто направих първите два дни...то било много трудно да направиш програмата  Joy
идеята ми е първия ден да сме в района на ал барша защото там са и миракъл гардън отгоре  и марината отдолу, а за втория ден да започнем с дейра сити център-а и от там към района на марината...иначе местата които искам да посетим са: bar 360, cruise na palmata, burj al arab, burj khalifa, safari, dubai mall, аквариума вътре, atlantis the palm и аквариума, марината, jumeirah beach, dubai outlet mall( ако имаме време)
и никой не каза нищо за въпросчетата ми затова пак ги пускам....
1. 2-3 часа ще стигнат ли да разгледаме miracle garden?
2. Колко часа ще ни трябват за да разгледаме mall of emirates? има ли някакви атракциони в него или те са в Дубай мол?
3.  До атлантис с какво се ходи? Навръщане ще вземем влакчето като роже, но на отиване?
4. Дубай марина през деня има ли смисъл да я разглеждаме или да отидем направо вечерта за трипчето с лодката?

Dream 1984, хайде да се отговаряме на въпросите ти, че да можеш да си правиш програмата Peace
1. За градините- 2-3 часа с транспорта ли го смяташ? Ако смяташ да пътуваш с автобус F30 няма да ти стигнат, защото като слезеш на спирката трябва да търсиш такси. Затова по-добре направо с такси от Мола на Емирствата. то е близо и ще ви излезе пак толкова като пари, само че по-бързо ще стигнете Simple Smile И за  2 часа сте готови с всичко
2. До Атлантис се ходи пак с такси или с Моно релсовото влакче. Иначе до стъблото, началото на палмата може и с автобус, но до хотела, който е чак на края на Палмата само с кола.
3. В Мола на Емирствата е покритата ски писта- това е най-голямата атракция. другото са магазини и Карфур, откъдето можеш да си купиш евтини стоки. Затова че сам прецени колко часа ще Ви трябват. Ако жена ти влиза във всеки магазин може и цял ден да откарате Joy
4. Кой ти каза, че в Дубай Марина трябва да ходиш вечер? В Дубай марина можеш да ходиш по всяко време и тя винаги е страхотна. Само за JBR- пешеходната зона за разходки  ще Ви трябва поне 2-3 часа, за да можете да разгледате всичко, да пиете кафе, да се любувате на красотите- магазини, хотели, сгради. Погледни за какво става въпрос.

След това като отидете на яхтеното пристанище в Марината и там ще изгубите поне час. А до JBR са и плажовете с най-зашеметяващия изглед в Дубай. А това вечер няма как да го видиш Simple Smile
Ето ти плажа пред хотел Риц

Ако имаш други въпроси, питай.- сега му е времето Simple Smile

# 253

Ходихме и в един ресторант "360градуса", намира се пред хотел Джумейра
http://www.restaurants.dubai.hyatt.com/restaurants/al-dawaar/ - за този ли ресторант става въпрос? Ако да, необходима ли е предварителна резервация?

# 254
  • софия
Бела, в Бурж май не ни се ходи  newsm78 още не знаем
В Атлантис евентуално само аквариума, за аквапарк няма смисъл да даваме пари, щото така или иначе аз на нищо няма да се кача. Става ми лошо и ме е страх  Rolling Eyes пустия му вестибуларен апарат се бъгна. Дори подозирам, че и в Халифа ще ми стане лошо.

Продължавам да не мога да се ориентирам в сайта на Атлантис колко струва само аквариум.

Общи условия

Активация на акаунт