ДУБАЙ 4

• 61 427
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Чета ви активно и си допълвам в моята програма и аз.  Peace
Относно "бракуваните" двойки - необходимо ли е да си носим копие на акт за брак, в случай че хотелът го изиска, та той е на БГ език!? Или съвпадението на фамилиите ще е достатъчен аргумент?
Ние нищо няма да носим, съмнявам се да разберат нещо на български.

# 406
ivelina__, мерси за отзива! Нали се сещаш колко съм бърза - цъкнах им вече запитване за желаната дата... И аз тази фирма бях харесала, ма като прочета нещо, че е много евтино и малко почвам да се притеснявам, а тези хора наистина предлагат добри цени (на другите места е 150...200 дирхама). Как се плаща - с кредитна карта на посочен линк или на място в брой?
Иначе общо взето явно сафарито е едно и също май навсякъде. Аз като чета твоя отзив нищо не се е променило от преди 7 г.
А как е времето вечер в пустинята? Имам някакъв мъгляв спомен, че като бяхме ние в пустинята беше по-топло отколкото в Дубай по това време с поне 5 градуса и вечерта пак беше топло, но да питам, че тогава бяхме млади и зелени, а сега стари, мъдри и отговорни и трябва да върнем 2те деца без пневмонии  Mr. Green

Плаща се на място в брой, в дирхами. Докато се мръкне е топличко, поне на мен ми беше. Зависи и през кой месец ще ходите, разбира се. Но въпреки всичко си вземете някакво тънко якенце, че като се застои човек на едно място и се усеща хладнината.

# 407
  • софия
Аз съм много зле бе, хората са си дали и двете разписания, ма кой да гледа  ooooh!

# 408
  • Sofia
Аз нещо се обърках  Thinking
Автобусите до Яс айлънд са 190 и 195. На първия дават крайна точка Ферари, от автогарата до Ферари го дават около час плюс минус някакви минути. Вървят през час.
На втория 195 пак толкова горе долу.
Обаче на единия началната точка му е града, на другия начална точка му е Икеа, и той е през час, но на кръгъл час.
Какво се случва с автобуса като стигне Ферари, обратно ли тръгва веднага, няма разписание за обратния път.

Надолу в pdf-а има разписание и в обратната посока. За 195 обаче явно са объркали картата на втората страница (според мен трябва да е в посока към Yas Island втората карта). В общи линии и на двата автобуса, мисля че трябва да гледаш втората страница за посока Абу Даби -> Ferrari world и първата страница за обратната посока (Ferrari world -> Абу Даби).

# 409
  • Wolwedans
Чета ви активно и си допълвам в моята програма и аз.  Peace
Относно "бракуваните" двойки - необходимо ли е да си носим копие на акт за брак, в случай че хотелът го изиска, та той е на БГ език!? Или съвпадението на фамилиите ще е достатъчен аргумент?
Ние нищо няма да носим, съмнявам се да разберат нещо на български.
На нас не са ни искали нищо. Със съпруга ми сме с различни фамилии, макар, че имаме брак.

# 410
ivelina_, Заминаваме след десетина дни... Демек в разгара на лютата зима  Joy

# 411
Привет, с едно въпросче,пускат ли по рано с онлайн билет на Бурж Калифа или се спазва точния час,ние от мотане изтървахме часовете около залеза и имаме една възможна дата и час ,точно 4-5 минути преди залеза,за да знам има ли смисъл....

# 412
Привет, с едно въпросче,пускат ли по рано с онлайн билет на Бурж Калифа или се спазва точния час,ние от мотане изтървахме часовете около залеза и имаме една възможна дата и час ,точно 4-5 минути преди залеза,за да знам има ли смисъл....

не, пускат в определения час, за който е купен билета

# 413
залезът е малко преекспонирано време. Спокойно си вземете по-ранен час, освен ако не държите много да снимате/и умеете да снимате/ вечерни светлини.
да не говорим, че за мен има много по-добри гледки дори от най-обикновени хотели, нежели строителните площадки на Дубай Simple Smile

# 414
Ние като се качвахме на Халифа-та беше такава лудница, че никой не ни е гледал часа на билетите, да не говорим с чия карта са купени. Бях резервирала за 17:30 и се качихме малко по-късно заради бавенето пред асансьорите. Не беше супер бавно, но просто потокът хора си е голям, а асансьорите са с не голям капацитет и това доведе до закъснението.

# 415
От голямата еуфория вчера съм направила две резервации за по седем човека за Бурж Халифа за 17:30 часа на 29 януари  #Cussing out  Money  #2gunfire

# 416
  • софия
ужас, доколкото четох не връщат пари

# 417
Един жокер за всички с мераци за бурж халифа...
На 122 етаж (вместо дек-а на 124) има Lounge club казва се Atmosphere в него цената е 150 дирхама с включена консумация. Демек за почти същите пари и 2 етажа надолу ще седите и ще си гледате пак от най-високата сграда. Единствения недостатък (ако може да се нарече такъв) е че за 15 дирхама не е маса до прозореца (тя е 250 дирхама), но съм гледал клипчета от дек-а и там също е трудно да се залепиш за прозореца от многото туристи, а и едва ли някой в този Lounge ще направи проблем ако седнете на някоя празна маса за няколко снимки, а ако сте малко по-нахални можете да ги "измуфтите" за маса до прозореца ако не е пълно, но май в повечето случаи не е...
Ето снимки от там

A това е снимка от въпросния бар за който някой спомена по-горе. 66 етаж от сграда съседна на бурж халифа

гледка отгоре

# 418
здравейте, Simple Smile ще следя темичката ви с интерес. Интересува ме дали някой знае по-луксозен хотел или някакви места или най-луксозния и по възможност някакви цени, дори да не са много точни  Praynig и последно каква е паричната единица в Дубай и да ме ориентирате колко бг лж на колко дубайски са равни newsm78 , че в Бали си купувах фибички по 50 лв и мъжът ми щеше да ме убие Mr. Green Mr. Green

# 419
  • София
mahonito ,не само в този, а във всички барове е забранено влизането на лица под 21 години Peace
dream 1984, бара е супер Peace, ако си решил да изпиеш питие в него и да се любуваш от високо на панорамата, ако си на подходяща маса. лошото е че през прозорците на тези барове не е най-добрата възможност за снимки.
Обикновено са доста запрашени от постоянните песъчинки, които се носят във въздуха. Все пак това е пустиня.
Не забравяй да провериш и дрес кода, обикновено в тези луксозни барове има дрес код/без къси панталони и тениски/. Атмосферата е доста по-стерилна и баровска и не е проява на добър вкус да обикаля човек като цветарка из заведениято и да пречи на останалите нормални туристи от света, които си пият питието. Или да се опитва да измуфти маса #Crazy, защото не му се плащат няколко дирхама повече. А и бъди сигурен, че няма кой да допусне такова поведение.
Представи си картинката 10  българи обикалящи масите около прозорците hahaha
 Няма никакъв проблем на 124 етаж на Бурж Халифа да се залепиш до прозореца. там туристите не са седнали на маса, а се движат постоянно. Така че ще изчакаш най-много двайсетина трийсет секунди и можеш да си правиш колкото снимки искаш.
Затова, че качването на върха си е най-добрата опция за този, който иска да разгледа Дубай наистина от високо и с 360градусова панорама.
А това че няма да е на залез  не зная защо  толкова много се драматизира. Нещото от което човек трябва да се притеснява в Дубай е дали ще има видимост или не Peace, а не дали ще гледа по светло или по-тъмно.
Тити е абсолютно права с мнението си, че залезът е малко преекспонирано време. Спокойно си вземете по-ранен час Peace

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 07:56 от roje22

Общи условия

Активация на акаунт