Отговори
# 90
Аз имам въпрос - нормално ли е при стягане на корема да получавам силно сърцебиене? Иначе контракциите не са болезнени или регулярни, но доста силни ...

# 91
Аз имам въпрос - нормално ли е при стягане на корема да получавам силно сърцебиене? Иначе контракциите не са болезнени или регулярни, но доста силни ...
Да нормално е,и аз получавам сърцебиене и задух.А днес съм с болезнени контракции,ама ще чистя и ще разместваме хола и ще нареждам кошара и така.Иначе снощи спах както преди да забременея-пълни 8 часа сън newsm08 с едно ставане в 6:30 smile3534 и заспиване на секундата.Багаж-готов,дрехи-изпрани изгладени,кошара-в процес на оправяне,количка-изпрана,прибрана. bowuuОчакваме само най-важната част -тази за която се прави всичко това  ylinfant
Лек и спорен ден от мен!!!  bouquet

# 92
  • Пловдив
Перо, честит ти девети месец! Здрава да си и максимално близо до термин да се появи новият живот.
Първи или последен - само здраве да е!
На мен пък ми е мъчно за преждевременно родените бебчета, които преди майчиното мляко за захранени с АБ.

# 93
Здравейте, мамчета! Много ми липсвахте, но гледах да ви следя доколкото мога поне във фейса. Ние от вчера - хем Коледа, хем Ден на бащата  Heart Eyes - сме си у дома. Безкрайно щастливи и спокойни.   Heart Eyes Бебка дали от това, че е много мъничка (изписаха я 2670гр) и/или защото кара лека жълтеничка, и/или просто си ни е добра и послушна душичка - доста нанка. Последните две нощи в болницата не мигнах. Беше й студено, кърмата ми слизаше и изкарахме и нещо като кърмещ маратон. Беше малко неспокойна. Вчера сякаш усети, че се прибира у дома и като заспа към 11 още в болницата, спа цял ден и цяла нощ с паузи за папкане и смана на пама. Пу-пу.  Heart Eyes Дори успяхме да подремнем с ММ. Друго си е да има кой да ти помага, просто е несравнимо! В болницата ми беше много трудно поради няколко причини. Едно болките от операцията и контрахиращата, свиваща се матка, но най-гадно беше (и все още е) несравнимата болка от появилия се цял грозд хемороиди. Там съответно нищо не можех да направя. Мажеш с кремове разни, но ефектът е 0. Та И заради това нямах търпение да се приберем - да си лекувам хеморидите.  Rolling Eyes За раждането няма какво толкова да разказвам. Изненадаха ни с малко бебче - само 2800, а я прогнозираха към 3100...Аз лично мисля, че терминът ми по последна М не беше реален и малко се скофтих, че са я извадили прекалено рано. НО важното е, че е жива, здрава и прекрасна!!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Друго какво - като цяло второто секцио беше по-гадно и болезнено от първото, било нормално. Възстановявам се обаче страшно бързо, както и се бях настроила, че ще стане. Simple Smile Същото важи и за кърмата - и за миг не ми мина през ума, че няма да имам и от първата ни среща процесът тръгна като по учебник. Пу-пу. Още от началото си имах коластра, а кърмата слезе на третия ден вечерта. Цаката е нон стоп на гърди като ти донесат бебето, а преди това цедене, макар че аз не съм фен. Но го направих 1-2 пъти докато ми я донесат, малко, колкото да се стимулирам гърдите. Като цяло от отношението в болницата бях приятно изненаданана. Има огромна промяна отпреди 4 години, поне на мен така ми се струва. 90% от персонала, на който аз попаднах през 6-те дни беше мил и отзивчив. Е да, малко трябва все да питаш, за да получиш каквато и да е инфо, но дано с времето се научат!! От моите лекари д-р Маленов и д-р Войнова - то е ясно, възхитена съм. Хора и професионалисти с главно "Х" и "П". Heart Eyes

Мандаринката, ех как мило ми стана, че някой тук се е сетил за мен!  Hug  Heart Eyes

Doci, страхотна история, особено как до последно така и не ви познаха пола и накрая взе, че все пак се роди друго, хихи. Да ви е жив и здрав Явор още веднъж!  Hug А баткото много сладко се е разочаровал и е искал "смяна на кутиите".  Joy

Елг, още ли не си родила, мила? Ех голямо чакане се изчака ти. Ха дано е скоро. И много гадно, че баш сега си се тръшнала болна. Sad Дано мине бързо, бързо! Hug

Котке, браво за вит. К. Викаш "да разписваш документи" за разни неща. А представи си пропуска при мен - направиха ваксините на бебка БЕЗ изричното ми съгласие. В последствие разбрах, че педиатър е ходил в реанимация да събира подписите за това, но аз докато бях там мина педиатър (който даде сведения за бебетата), който не  каза нищичко за ваксините. Пък аз тогава въобще не се сетих да питам. Така или иначе щях да кажа да ги сложат, но не е в това въпроса. Поне щях да се позаинтересувам от варианта с отлагането. Огромни пропуски имат, но както и да е...  Confused

Миралюба, редактирам се, понеже ти си писала захранени с АБ, а аз чета АМ.

Сега малко неискани съовети от мен. Simple Smile Аз имах трудност да намеря превръзки за родилки и имах 3 неуспешни опита с "макси", "ултра", "night" Always, Libresse и подобни масовки. В последствие чак като се прибрах у дома ММ намери от една аптека въпросните превръзки за родилки и се родих. Не случайно се казват по този начин. Много големи, плътни, попивни, удобни. Задължително търсете такива. За еднократните гащи също съм ЗА с 2 ръце. Носиш ден, хвърляш. За помпите- наистина не се притеснявайте за стерилизацията (както и на биби, ако носите). Всички части под гореща вода е абсолютно достатъчно. Wink Peace

На всички, на които скоро им предстои среща с най-прекрасното нещо в живота - леко раждане и много късмет.  Hug

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 14:47 от ♥Пандичка♥

# 94
На мен пък ми е мъчно за преждевременно родените бебчета, които преди майчиното мляко за захранени с АБ.

На Мила не й пада пъпът, защото антибиотикът е избил и бактериите, необходими за мумифицирането на пъпния остатък. Здраве да е, само това да са пораженията...

# 95
  • Пловдив

На Мила не й пада пъпът, защото антибиотикът е избил и бактериите, необходими за мумифицирането на пъпния остатък. Здраве да е, само това да са пораженията...
Дано Коте!
Ама ти си знаеш, като медицинско лице. На нас няма кой да ни каже (или не се сещат) какво да очакваме/ неочакваме.
Сега се сещам, че изпаднах в ужас, когато мястото на което бият БЦЖ се поду като цирей и изтече гной, на 10 ден след изписването. То било нормално,  ама кой да ти каже.....

# 96
Панди, радвам се че се разписа. Домъчняло ми беше. Радвам се че вече сте си у дома и всичко е наред. Сега вече, като ти мина по този път, нямам никакви съмнения да се доверя на док за секциото. Избрала съм си вече дата, дано бебчо я дочака. Така че след около има няма 2 седмици ще се срещнем с малкия човек.

На всички мами с болежки Hug Да оздравявате бързо.

# 97
  • Севлиево
Панди, звучиш много добре  Hug
Аз също съм много впечатлена от промяната в нашата болница и особено в родилното. Първото е че беше ремонтирано и новичко, с всички условия да се изкъпеш нормално и топличко навсякъде. Не че предния път можех да видя топло ли е не е ли, защото раждах август. От персонала също бях доволна и от доктора, въпреки че бях го виждала само веднъж преди 6 години на изписването на Дамян.
Днес идва педиатъра да прегледа Явор. Беше много доволен от факта че кърмя. Много ми се радваше. Даваше много адекватни съвети относно кърменето, но аз съм "печена" както се изказа и той смята че ще успея. Казах му че веднъж успях, ще успея и сега.
В понеделник ще махам конци, но до тогава ми е зор сядането и ставането. Аз не мога да разбера дали е само от шевовете или и аз съм се сдобила с хемороидчета. До тоалетна ми е трудно да ходя и се наливам с разхлабващи неща и сокове домашни. Миналия път ми махнаха конците в деня на изписването, но този път ме остави за по-натам.

# 98
Пандич, добре сте си дошли.
Многомсе радвам, че всичко е ок.

И аз съм се притеснила, че уж бебо бешеголям, уж преди термин, а нищо. А днес е супер тих. Дали не е уврял с тази температура.
Мисля ако и утре ми е кофти да се замъкна до Шейново.

# 99
Здравейте момичета !  bouquet

Аз снощи се изстрелях до болницата Grinning на тонове стоях 1 ч,бебка много мърдаше и се наложи на2пъти..попаднахме на някаква млада докторка/асистент,даже нямаше табелка с името..за първи път ми се случва толкова да ме боли по време на прегледа,на железата с които ме прегледа,не сложи дори гел...нямам разкритие,но главата на беба е доста ниско...тежи 3100,вс изглежда нормално...ще си чакаме😄 дадоха ми 2 свещички заради болките,ама изобщо не ми помогнаха Mr. Green  казаха,че болките,които имам и контракциите са от слизането на бебето надолу,даже тук ги наричат "senk" контракции( букв.преведено "потъващи") и ми викат ,ще разбереш кога започва раждането,да бе ...ако ми изтекат водите,да ама иначе  newsm78 накрая ще родя вкъщи май Joy

Панди,много хубави новини! Радвам се че сре добре!
Като цяло много послушни бебчета се очертават,дано всички да са така 😊
Мана Тодорова,бравовече вс ви е готово!
Елг,скорошно оздравяване  Hug

Ние отиваме на разходка в мола,не ми се стои вкъщи,пък и като се раздвижа,не ме боли толкова мн кръста..
Мноооого гушки  Hug

# 100
Панди, много се радвам че сте добре и в къщи. И аз ще раждам при същия доктор, той ми следи бременността още от първата седмица. Чувствам се супер спокойна в негови ръце и съм убедена, че всичко ще мине нормално. Ако имаш някакви съвети относно стаите, багажа и т.н. ще се радвам да ги споделиш.
desita bonita ,  мисля че с теб освен при един и същи док, сме и по едно и също време..  Кураж на всички бъдещи мами.

# 101
Миралюба, благодаря много, макар че аз си броя термина от дата на цикъла, отделно не искам да чакам до термин с това голямо бебе защото ще ме задължат за секцио, а и без това не мисля, че ако е гранд ще се справя...А и не мога вече, хормоните ми са капут, свръх уморена съм и аха ще цапна някой...

Фейс какво толкова има за неразбиране, аз ако съм искала честитене да съм си го просила като други като си го споменавам, е , не съм. Дразня се щото тия първите няма да питат ние как сме и всичко се върти около тях и сега даже. Ми сърдете ми се ама наистина и мен ми избиха чивиите като на елг преди дни. Туй то. Искам да раждам поне с благотворителна цел - да не тормозя ближните си вкъщи или тук в темата... Mr. Green Whistling

Стискайте палци за което. Друг вариант е да не влизам вече тук и да изкарам един филмов маратон

# 102
  • София
Здравейте. Аз съм с растройство  Embarassed, а сега се връщам от ендокринолог и от 16.45 трябва да тичам към гинеколога на ЖК. Пих една смекта, че не се издържа вече.  #Crazy Добре, че е баща ми да ме кара, че няма да смогна от обикаляне. На 30 ще ходя при моя док да уточняваме датата за секцио.
През нощта пък не можах да спя. Много ми е жега при нашите. Завивам се с чатшаф и спя по тениска, но все съм  изпотена.
Сияна, аз също съм на мнение, че трябва да отидеш в болницата.
Елг, то май твоето ще дочака термин. От къде пък сега се обзаведе с температура?
Денислава, аз също съм чела, че при бременност е нормално да има завишени левкоцити.
desita bonita, то секциото не си ли е гинекологична операция? На мен след моята ми дадоха да ям баница на другия ден в реанимация, че бях много зле с кръвно 60/30 и после не съм имала захранване. Сега не знам как ще е. Храната е бисквити и солети, ако ти пригладнее много вечерта преди операцията, да си хапнеш 1-2 бисквити или 2-3 солети, но да не изяждаш целия пакет!
Minka_, аз съм същата - при контракции имам задух и сърцетуп.
Панди, добре звучиш, радвам се Simple Smile)) Аз пък слушах обратно за второто секцио - че е по-леко от първото. Ха сега де - явно е според зависи. А твоите превръзки за родилки имат ли крилца?
Перо, ми така си е  Peace Ама кой как се уредил. Wink То честитенето да е проблема - все ще има кой да ти честити. Новите мами ще се окопитят, пък ние ще "клекнем".
Който иска да му честитят първо на него, да се запише във февруарската тема  Mr. Green

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 15:59 от babyface76

# 103
Joy hahaha

Развесели ме, Фейс. Мерси.

# 104
Фейсче, извинявай за склерозата ми, теб от какво точно те бяха оперирали? Иначе мисля, че има разлика от гинекологична операция до гинегологична операция. Със секциото абсурд да ти дадат на следващия ден баница, каквото и кръвно да имаш. Трябва мнооого деликатно да се подходи към червата. На втория ден те чакат да пръцнеш и едва тогава ти дават нещо елементарно като кремче или някаква водниста пасирана посна супичка, а на следващия трябва да се изходиш. Ако не можеш сама, дават рициново масло. Едва тогава постеменно се увеличава това, което можеш да ядеш. Специално моя док каза, че можеш да ядеш общо взето всичко. Но аз пак леко го давах със захранването. За превръзките - без крилца са.

Петя2Петя, ей не съм знаела, че и ти си при Маленов. Браво, наистина сме в прекрасни ръце! За анестезиолога д-р Войнова също думи нямам. Прекрасна! Жалко, че няма повече лекари-ХОРА като тях! За стаите и багажа не знам какво да те посъветвам. По-скоро ако имаш конкретни въпроси, ти питай.  Hug

Деситка, радвам се, че и ти си спокойничка.  Hug

Doci  Hug А какви разгхлабителни неща пиеш? Защото аз откакто се изходих за последно във вторник рааано сутринта (след продължаващ ефект от рициновото от предния ден), не съм ходила - заради скапаните хемороиди.  ooooh! Ям супи, пих някакъв компот от сливи и дюли, но без резултат. А към медикаменти или пак отвратителното рициново не ми се прибягва, че да не свиквам по този начин...И на мен акушерките много ми се радваха за упоритостта с кърменето. Всеки път като влезнеха, беба все сучеше. Имаше една страшна скица, която веднъж влиза, аз с оголени  bombs беба пак на гърди и тя ми вика "Янче какво си ги разголила тези красоти като за списание?"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт