ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 214
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 150
Ок тогава - на мен ми се налага да го ям, за да съм здрава.

# 151
Същото е с дивите животни
Една Швеция напр има един милион лосове
Ако не се избиват поне 100 000 годишно всички гори ще бъдат унищожени
Или да ги оставим на воля да превърнат скандинавието в тундра-пустиня ли?

Според мен е въпрос на оцеляване и отглеждането на домашно животни
Особено в наше време, когато качеството на храната е силно занижено, мога само да завиждам на хората, които отглеждат сами месо и зеленчук
Осганалите възвисени като брезичката си хапват от магазина, радвайки се че не са убийци, а всъщност убиват себе си, увреждайки здравето си с фабричнопроизведена храна

# 152
Искаш да кажеш, че на една дива коза, която се трепе да намира храна и всекидневно бяга от хищници животът е по-хубав, от този на домашна, която е винаги нахранена и живее спокойно до... дам, краят е един и същ и за двете  Peace

Между дивата природа, домашната среда и средата във фермата има огромна разлика. Тук не говоря за краят, който е ясно, че е един и същ, а за това, че разплода във фермите е изкуствен, за да се задоволи потреблението. Животните във фермите дори не се хранят с естествена за тях храна.

# 153
...Тук не говоря за краят, който е ясно, че е един и същ...

Аз говоря. Защото това е основният довод на противниците - че животното се убива.

# 154
Ах, ама земеделието също е 100% "изкуствен" и индуциран разплод - иначе щяхме още да берем диви круши и гъби из гората и да се чудим отровни ли са, или не. А то - селекция, пък садене, пък окопаване, пък присадки, пък калеми, пък торене, пък кръстосване... ммм, не знам.

Аз ям малко месо, дъщеря ми е виден хищник, мъжът ми е вегетарианец. Имаме си от всичките видове. Няма драма.

# 155
  • София

Цитат
"Изродщина" казваш. Току-що нарече "изроди" немалко хора, които живеят на места, в които убиват храната си, защото нямат друг избор. Мдаааа, W'A'S'P'  е 10000% права за лицемерието.
При тях е оцеляване .
Бях го написала в предишен пост ,но не знам защо не го виждам .
За мен е изродщина да имаш животно , да го поиш , да го храниш , после ти да го заколиш и преди това да чуеш как реве , да видиш как секва погледа му и очичките му замръзват , да изтече кръвта му , после ти да го удереш и накрая изядеш . Както вие нямате проблем с това ( ако нямате )  , така за мен е не нормално  Peace

Напълно нормално е.  Peace
Ненормално е да пишеш неграмотно, но ти упорито го правиш, игнорирайки всякакви правописни норми.  Laughing

# 156
  • SA
Цитат
Самия акт на убийство за мен е ненормален .И не намирам за нормално някой да го кефи или да е резистентен към това .
  Да убия нещо и да го изям за мен е  изродщина . Виж по разбирам да си го купя в приведен вид от магазина. 

kameloth, за мен е и въпрос на избор .
Да разправя някой ,че не вижда нищо странно в убиването на животни и му е гот и му е вкусно -ок . Ама да казва ,че това е нормално , щото то природа , от не'ам кога се прави - това не го приемам . Който е избрал това - ок .

Ами, разбира се, че имаш право да приемаш нещо, или не.
За мен не е избор да отидеш в магазина и да напьлниш една количка с вафли, кифли, бисквити, маргарин и кока-кола, които да наречеш храна не от живо сьщество. Да, с такава пак ще оцеляваш дьлго време. Е, ще се стигне и до момент, в който даваш повече пари за лекарства, отколкото за храна, ама карай, то изборьт е голям и на лекарства.
По мое мнение всяко живо сьщество е редно да се храни с естествената за него храна, тази, която природата е сьздала. Ако попадна на диво място, кьдето няма магазини за храна, ще ловувам и ям диви животни без никакви угризения.
И ми е странно, да не кажа смешно защо наричаш изроди хората, които отглеждат животни и после ги ядат. Реално, хилядолетия това са правили хората. Майка ми, която си отглежда кокошки и сега го прави. А тези литературни шедьоври с письци, секнал поглед и замрьзнали очички... даже не знам как да ги коментирам. Растенията, които ги изтрьгваш от корен, загиващи, но нямат очички да посьрнат, гласче, с което да изпищят, нито пьк крьв, която да изтича... ами и те са живи сьщества и това, че хората не са достатьчно сензитивни, за да проумеят страданията им, не означава, че смьртта е по-безболезнена за тях.
И самата дума "изрод" ... ми не е нормално да се използва от един спокоен и уравновесен човек за милиони хора.  Peace
Пьк млякото, което подчертаваш, че много ядеш е храна за бебета-бозайници. Няма животно, което в зряла вьзраст да яде все още мляко. Млякото не е необходима за организма на зрелия човек храна.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 19:43 от kameloth

# 157
  • София

Ами, разбира се, че имаш право да приемаш нещо, или не.
За мен не е избор да отидеш в магазина и да напьлниш една количка с вафли, кифли, бисквити, маргарин и кока-кола, които да наречеш храна не от живо сьщество. Да, с такава пак ще оцеляваш дьлго време. Е, ще се стигне и до момент, в който даваш повече пари за лекарства, отколкото за храна, ама карай, то избор голям на лекарства.
По мое мнение всяко живо сьщество е редно да се храни с естествената за него храна, тази, която природата е сьздала. Ако попадна на диво място, кьдето няма магазини за храна, ще ловувам и ям диви животни без никакви угризения.
И ми е странно, да не кажа смешно защо наричаш изроди хората, които отглеждат животни и после ги ядат. Реално, хилядолетия това са правили хората. Майка ми, която си отглежда кокошки е сега го прави. А тези литературни шедьоври с письци, секнал поглед и замрьзнали очички... даже не знам как да ги коментирам. Ми растенията, които ги изтрьгваш от корен, загиващи, но нямат очички да посьрнат, гласче, с което да изпищят, нито пьк крьв, която да изтича... ами и те са живи сьщества, ама това, че някои хора не са достатьчно сензитивни, за да проумеят страданията им, не означава, че смьртта е по-безболезнена за тях.
И самата дума "изрод" ... ми не е нормално да се използва от един спокоен и уравновесен човек за милиони хора.  Peace
А млякото, което подчертаваш, че много ядеш е храна за бебета-бозайници. Няма животно, което в зряла вьзраст да яде все още мляко. И млякото не е необходима за организма на зрелия човек храна.

202uu

# 158
Ами аз почти мога да се нарека вегетарианец, казвам почти защото не съм отказала месото, но не ми се яде. Това от година и половина някъде. В редки случай хапвам малко - примерно по Коледа може и да съм изяла няколко хапки от пържолите, които собственоръчно направих и бяха ужасно вкусни, та всички си ометоха чиниите - но на мен някак си не ми се ядеше това, аз си ядох салати (руската беше с шунка, ето защо не се наричам вегетарианец, мога да ям много малко, но все пак ям), картофи и тем подобни. Просто към момента организмът ми не го иска и точка. Не искам насила да ставам вегетарианка или насила да започна да ям месо, защото така е правилно. Правилно за кой?

Мъжът ми яде много месо, аз както казах почти никакво. Не ми липсва, ако реша да стана вегетарианка мога, но за сега не изпитвам нужда. Личен избор. Нито съм "за", нито съм "против". Храна е все пак.

# 159

Little Queen, всеки може да каже неговата си гледна точка . Но за някои хора кръвта е символ на живота . И  според това правят разделение между животни и растения , въпреки че и животните и растенията са живи организми .

Добре де, това не е ли двоен стандарт? Според мен всяко живо същество само по себе си е символ на живота. Thinking

# 160
  • SA
Цитат
Но за някои хора кръвта е символ на живота . И  според това правят разделение между животни и растения , въпреки че и животните и растенията са живи организми .

А тези хора наясно ли са, че молекулите на хемоглобина и хлорофила са почти идентични ( с малки разлики)?

# 161
Понеже някой по-напред спомена, че кръвната му група му позволявала и да не яде месо, ми стана интересно  Simple Smile  :
http://www.koopdoverie.com/viewnews.php?id=20

# 162

Little Queen, всеки може да каже неговата си гледна точка . Но за някои хора кръвта е символ на живота . И  според това правят разделение между животни и растения , въпреки че и животните и растенията са живи организми .

Добре де, това не е ли двоен стандарт? Според мен всяко живо същество само по себе си е символ на живота. Thinking

Не ,защото това по  което те определят е кръвта . Ще е двоен стандарт яко ядат риба .

kameloth ,
Скрит текст:
Цитат
И ми е странно, да не кажа смешно защо наричаш изроди хората, които отглеждат животни и после ги ядат.
Защото намирам за изродско това ,което правят и още повече пък то да е нормално ежедневие .
Както за теб е ок , за мен не е . Какво сложно има ?? Разни хора, разни представи .
Цитат
Реално, хилядолетия това са правили хората.
И това намираш за довод , който трябва да е достоен да не намирам това да отгледаш животно и сам да си го убиеш па и изядеш за гадно ?
Цитат
А тези литературни шедьоври с письци, секнал поглед и замрьзнали очички... даже не знам как да ги коментирам.
Шедьоври за тебе ( предполагам и месоядните дето го правят сами ) , за мене " разказ по преживяване " . Т'ва един дето сам си коли животните ми е разправял .
А пък баба ми веднъж  видяла как колят агне и как му се стича сълзичка и спря да яде месо на 70 години от що се е впечатлила ... Секви хора има .
Цитат
За мен не е избор да отидеш в магазина и да напьлниш една количка с вафли, кифли, бисквити, маргарин и кока-кола, които да наречеш храна не от живо сьщество. Да, с такава пак ще оцеляваш дьлго време. Е, ще се стигне и до момент, в който даваш повече пари за лекарства, отколкото за храна, ама карай, то изборьт е голям и на лекарства.
Това ,че някой не яде месо не значи задължително,че се храни вредно . Въпреки ,че не разбирам кой визираш . И дали по принцип или конкретно за мен . Ако за мен говориш , за да изразиш мнение в пълнота ,по-добре първо ме питай к'во -що . . .
'Щото пък на мен това ми е странно  и смешно ,като с някой не може да се разберете да започвате да го обръщате персонално към него  и то без дори да го познавате .  Grinning

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 01:00 от Брезичка

# 163
Като каза клане, сетих се за един случай отпреди време. Баща ми донесе зайци-бройлери, т.е. зайци от специална порода, които трупат маса много бързо и се колят като станат на 3 месеца. Добре ама аз много се привързах към един от тях и мрънках да ми го оставят. Е, оставиха ми го. След петия месец започна да получава какви ли не здравословни проблеми, затлъстя, окуця, ушите нещо не бяха в ред - абе грозна гледка. Доколкото разбрах, това е генетично програмирано. Мисълта ми е, че дори да бъдат оставени да си живеят, някои животни страдат и то много.

# 164
Е човека какво ли не може да причини на животните . Сякаш не се задоволява с това,че ги яде .
А за породите кучета ,които са " селектирани " така ,че  сами не могат нито да се размножат ,нито да родят .  Tired

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 01:42 от Брезичка

Общи условия

Активация на акаунт