такива феномени, каквито познаваме сега ( вече говоря и за БГ) затлъстяване, и пр. са били екзотика 20тте години, ако и да са яли предимно бавни въглехидрати и бобови.
то е очевадно, че откакто палачинката се обръща и индустриализацията довежда всеки ден месото, млякото, сирената, високо преработените храни и тн достъпно до всеки вход по всяко време почват проблемите


Основната промяна е свързана с количествата храна, която можем да си позволим, според мен. Не мисля, че умерената консумация само на месо, риба, млечни, яйца, зеленчуци и плодове е лош начин на хранене в сравнение с пшеницата и царевицата.
Както и да е, сравнително доскоро храната е била добра, щом позволява да преживееш зимата. Лоша, добра - важното е да оцелееш. Така или иначе, инфекции и войни са избивали хората преди да усетят кой знае какви ефекти от нерационалното си хранене съвсем доскоро.