ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 551
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 675
Гад Чевръста - Ти май само създаваш впечатление, че приемаш алтернативите, т.е. смесено растително-животинско хранене....  newsm78

Аз определено предпочитам смесения подход - месо, яйца и зеленчуци и пловоде за холин, сиренце, кис.мляко и семена за калций и т.н. Вместо 1200 гр. броколи за холин, например. Ако вземем само този пример, то само за мен ще трябват 365*1.2 = 430 кг броколи за година, а за 2 млн. души САМО в София - не знам колко... А колко площи са това? Дали няма да има и нитрати? Дали това ще е по-безопасно за Природата? Дали изобщо има толкова площи в България и Европа? А в света? Но ти сигурно не разглеждаш нещата от тази перспектива.....  Flutter

# 676
Miami_beach, аз съм супер толерантен човек, но пък си имам моята гледна точка. За да подкрепя думите си споделям, че готвя месо на децата си, защото приемам алтернативите и преди всичко, съм разумен от отношение на балансираната диета човек. Даденият от теб пример обаче, не смятам, че е удачен.

# 677
Гад Чевръста - Няма да е зле да споделиш кое смяташ за НЕудачно.....  Thinking

# 678
  • София
Рибозом, първа подбуда - начина, по който се добива месото, и втора - пораженията, които се нанасят на околната среда от този вид индустиално месодобиване.
В съвременния свят човекът наистина няма нуджа да консумира месо, тъй като е способен да набави всичко необходимо от алтернативни, немесни продукти, както се коментира по-горе. За съзнателен избор говорим.

Пораженията, които се нанасят на околната среда от индустриалното растениевъдство не са по-малки от тези от животновъдството. А ако всички минат на "алтернативи" на месото, пораженията ще станат пагубни.

# 679
Miami_beach, примерът ти за набавяне на холин. Само една растистелна храна ли ще избереш за годишния си добив на холин? Не се поддавам на подхвърлени залъци за заяждане. Всеки решава за себе си, аз да не ям месо, а ти да ядеш.  Peace

Alexandria37, няма да се стигне дотам. Важното е човек да е чист пред себе си. И всеки има различни начини да го постигне.

Аз отивам да обядвам ориз басмати. После ще надникна пак да видя кой ще се включи в целенето на камъни по моята глава  Laughing

# 680
Че ние си имаме и родни доктори вегани - Гайдурков, Емилова.

Първият не го знам кой е, но д-р Емилова чудесно знам ( и съм била в програмата й)
Единственото нещо което мога да кажа за нея е, че програмата й като програма за детокс не е никак лоша. Аз бях в прелестно състояние след 20 дни плод/чай/мед + 10 дни захранване.
Всичко ми влезе в норма. Но това е програма, не е начин на хранене.
Била съм и на (почти) всичките й лекции през тези 30 дни и да, про-вегетарианство е, но не забранява месо/мляко/яйца, по-скоро е за балансиран ( т.е малък) прием.
Честно казано аз преди да обърна палачинката на хранненето ни и да намаля протеините на около 20-30% имам изследвания, сега ще правя ( др. месец) нови, но а/ нямам вече нужда от лекарства за кръвно, махнахме ги б/ би трябвало да се усети по нивата на триглицеридите, хормоните, и холестерола..

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 20:11 от 10 cent

# 681
  • София
...
А ако всички минат на "алтернативи" на месото, пораженията ще станат пагубни.
Най-вероятно, да.

# 682
готвя месо на децата си, защото приемам алтернативите и преди всичко, съм разумен от отношение на балансираната диета човек.

Важното е човек да е чист пред себе си. И всеки има различни начини да го постигне.

Децата колко са големи? След като ядат месо, какъв е техният начин да постигнат чистота?

# 683
ГАЛИ__ , ти сериозна ли ме взе за някакъв кукумицин?

При нас работеше една индийка, вегетарианка по рождение, която съответно продължи традицията и при дъщеря си. Детето е на година и нещо-две, със силна анемия. Тя така и не се съгласи със съвета на доктора да мине на балансирано смесено хранене, и започна да третера анемията медикаментозно.

# 684
Аз мисля, че веганството е революция от нов тип. Мноу хора са се опивали да променят света, да го направят по  хубав, но са действали на принципа ''Целта оправдава средствата.'' А тъй като нищо хубаво не става по лош път, и светът не е станал по хубав.

Тва си е мое мнение, който ще да набива леб и пръжоли. Simple Smile

# 685
Впрочем, ако ще говорим в цифри, в копривата има почти също толкова калций, колкото в сиренето, че и повече от някои видове сирена. Плюс това е нискокалорична Wink.

В колко килограма коприва?  Laughing

В същият грамаж като сиренето Wink . Според някои източници и повече. В бб-тийм посочват 716 мг. за 100 гр. - http://www.bb-team.org/articles/1654_hranene-i-osteoporoza.

Колкото до таблицата - изготвяла съм си менюто точно по препоръчителните дневни дози и покривам всичко. Всъщност сега като гледам, даже желязото ми е в повече, но не превишава горната граница Rolling Eyes .

# 686
Гад Чевръста, изборът си е твой. Peace

# 687
ГАЛИ__ , ти сериозна ли ме взе за някакъв кукумицин?

При нас работеше една индийка, вегетарианка по рождение, която съответно продължи традицията и при дъщеря си. Детето е на година и нещо-две, със силна анемия. Тя така и не се съгласи със съвета на доктора да мине на балансирано смесено хранене, и започна да третера анемията медикаментозно.

Аз познавам деца на родители вегетарианци ,които не ги хранят с месо и нямат анемия и познавам месоядци с анемия , които ядат месо и пак си имат анемия .

# 688
Изглежда само в България и само по БДС (каквото и да означава това!) копривата съдържа 716 мг калций. Всички други източници, който откривам (англопишещи) говорят за 481 мг = 48% от дневната норма. (USDA, a също и тук и тук)..... Второ, това данни за сурова коприва ли са? Обикновено се дават такива в подобни таблици, като тази на ББ-Тийм. Когато продукта се свари - доста елементи у самата коприва намаляват бая...  Crazy Нали вегетарианците НЕ Я ядат сурова?!  Shocked Трето, кой знае защо (особено след като казаха по ТВ преди 3-4 месеца, че НИКОЙ - разбирай никоя българска институция - не знае какво има у българското сирене, този ПРОСТ продукт!) не вярвам да данни от БГ-институции.... Да не говорим, че в ББ-Тийм бъка от поръчкови статии (НЕ казвам, че и тази е такава!)

Гад чевръста - Пробвай да направиш примерно меню САМО от растителни източници, което да покрива всичките норми поне на 90%..... Аз мога да предложа доста такива обикновени, смесени менюта, в които действително - нищо не е изсилено, т.е. НЕ призовавам да се яде само броколи за нещо... Но пробвай да ги навържеш, да видим дали ще имаш по-малко от 3-4 пробойни.... Което ще ти го зачета за ПЪЛЕН успех!   Twisted Evil

# 689
  • София
като казахте деца, сетих се за едно познато дете, което ужким е вегетарианче, защото родителите са вегетарианци. И да, когато е при мама и тати е веге. Обачче гледай какво става като отиде при баба и дядо - не можеш да го удържиш - от вратата и на хладилника се лепва, още малко ще влезе в него, и веднага докопва де що има месно там! Не казвам, че е представителна извадка, но рядко децата по свой избор са месоядни или вегетарианци, а в повечето случаи гледат да угодят на родителите. И докато едно дете, което не обича месо търси всякакви начини да не го яде - или отказва категорично, или го държи в бузата си, или повръща, то дете, което е ограничено откъъм месо няма кой знае какъв избор 0 ще-неще свиква, или нагъва дюнерите в училище.

Общи условия

Активация на акаунт