ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 628
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 750
  • SA
Сигурно е, че не е закьрнял, поради системното му използване.  Mr. Green

# 751
На човек преди да му закърнее апандисита , вярвам много трудносмилаеми неща са яли , от растителен произход  Naughty

В смисъл... защо е закърнял апендисита, че не разбрах от изложението ти???  newsm78

Ми заради еволюцията.  Joy

Това някак си ни прави по-еволюирали ли?  Rolling Eyes Интересно... не бях се замислял над този аспект на нещата!  Thinking

# 752

На човек преди да му закърнее апендицита , вярвам много трудносмилаеми неща са яли , от растителен произход  Naughty
Викаш, сега е моментът да започнем една обратна еволюция, да си "откърнеем" апандисита за има-няма 50-100 000 години и да рупаме житото с осилите.
Няма лошо, може и към пещерите да се върнем. Но не знам мечите кожи с какво ще ги заменим, ако сме толкова жалостиви към животните.

# 753
Какви мечи кожи? Вегетарианците на царавичака ще плетат палта.

# 754
  • SA

Бе каква царевица и ти? Хората искат да се врьщат доста назад в еволюцията.

# 755
аз доколкото схващам вие под вегетарианци разбирате вегани. т.е хора които изобщо не поемат животински продукти. вегетарианците не ядат месо. ядат млечни и яйца, или млечни или яйца. веганите са крайни случаи, като суровоядците или тези хора, които са само на пържоли и масло.
това ли е драмата, как веганите си набавят б12, -  ами купуват си Nutrition yeast,  ядат продукти с добавени вит Б12, и готово. както аз пия фолиева киселина и витамини ( о, ужас, пия синтетични витамини:)) , или селен, така те ядат тофу обогатено с вит Б12 или ядат мизо. голяма драма:)

adelinda, излишно е ако си веган да ядеш водорасли и екзотични гъби, в които има (няаккво) количество Б12, просто и да го има е в толкова малко количество, че се водят 'ненадежден източник". Но ако си вегетарианка ядеш мляко, сирене, яйца, нямаш проблем нито с вит Д, нито с б12.

Не е точно така, 10с. Не всички вегетарианци ядат млечни и яйца. Затова има лакто-ово-вег.

Да, добавят си го от различни източници, но трябва да си го добавят. Особено бременни, кърмачки и деца. Защото ако не си го добавят в достатъчно количество, вярно настъпва драма и то каква!

Нарочно ти давам различен тип източници, вкл. и веганскиуебсайт.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23356638

http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/eat-safe/vitamin-b12 … regnancy-47030203

http://www.vegansociety.com/lifestyle/parenting/vegan-babies-and … en/pregnancy.aspx

# 756
А защо вегетарианците смятат,че месото е по-вредно от млякото и млечните?

# 757

Бе каква царевица и ти? Хората искат да се врьщат доста назад в еволюцията.

Това къде го написах ?
Miami_beach, според теб животните не еволюират ли .

baibibi, ако разчиташ на мечи кожи да се облечеш не знам липсата на прогрес , при кой е ?

# 758

Холестерола !

# 759
  • SA

Холестерола !

Ама вегетарианците за вреден ли считат холестерола?

# 760

Холестерола !
грешен отговор,млечните,особено кашкавалът и сиренето също могат да вдигнат холестерола.
Чистото месо не влияе нито на лошия холестерол,нито на триглицеридите.
А какво се съдържа в млякото е всеизвестно...

# 761

Холестерола !
грешен отговор,млечните,особено кашкавалът и сиренето също могат да вдигнат холестерола.
Чистото месо не влияе нито на лошия холестерол,нито на триглицеридите.
А какво се съдържа в млякото е всеизвестно...

Joy hahaha добре

# 762
  • SA
 Simple Smile  И нещо по темата:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533760/Eating-meat-bad- … ng-Auschwitz.html

Между другото, консумацията на месо, няма нищо общо сьс завишаването на триглицеридите.  Peace
Начиньт, по който те обичайно се изследват ( след поне 8-10 часово гладуване), показва чернодробната продукция на триглицериди ( а тя се стимулира главно от приетите с храната вьглехидрати).

# 763
Miami_beach, ако наистина те интересува, а не ме питаш само за спорта, ще ти отговоря на лични.

Питам те и с образователна цел, щото аз доста режими (менщта) съм си правил, но опитите ми да направя изцяло вегетарианско меню (да не говорим в някоко варианта за разнообразие), покриващо нормите (т.е. да не преполага системна липса я на калций, я на Вит. Д, Е или холин) търпят сериозен неуспех..... Засега...  Rolling Eyes

Добре, ще видим ли поне едно меню newsm78 ? Може и повече от едно ако имаш желание...

# 764

Общи условия

Активация на акаунт