ЮЛСКИ бебчета 2013 - тема 10

• 23 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Искам за последно тази година да ви кажа, че много ви обичам! Hug Heart Eyes
 И аз като Близначето съм безкрайно доволна, че се запознах и намерих толкова много приятелки тук!
Весело настроение и блясък в очите да имате тази нощ!

Пине
Скрит текст:
и е така и не е така. До сега все съм правила компромиси и съм преглъщала, заради майка ми. Тя пие по една шепа лекарства, има няколко болести. Ама в един момент ми писна, или може би щях да изтърпя още, ако не ставаше дума за детето ми. С децата си компромиси не правя.
Да ама виж какво нещо е живота, преди час разбрах, че сестра ми ще влиза за операция на 3 януари. Тя си счупи ръката малко след като забременях, и понеже нали ви казвам, че е мърла се оперира чак когато Лазар стана на 4 месеца. Ръката съответно е атрофирала. От главата и мързела си пати. Сега разбрах, че от операцията е потекло гной и ще трябва пак да я отварят.

Дидито добре дошла Hug! Много хубаво момченце си имате, да е жив и здрав!

Аз накиснах пържолките, приготвих гъбките, тортата и баклавата съм ги направила, сега ще спретна баницата, салатите са готови (само трябва да нарежа марулята), вадя дебелите чаши, слагам коледната покривка, преобличаме се и с моят мъж сме готови за посрещане на новата година. Само ще гледам да не ядем много, защото няма да можем да минем през вратата после.

Аз от доста години не съм посрещала новата година в София, то е ад от пиратки и бомбички. Как ще избутаме тази нощ, Лазар спи много леко.
Ето пак! Бууум, бууум! Точно сега чета една книга за втората световна и понеже съм потънала в нея, ми се струва, че съм на фронта. Mr. Green

# 136
Пине, голяма фога си  Hug

Дидито, добре дошла ! И сега вече всеки ден писане,ясно?  Grinning аз не можах да отворя снимката, но съм сигурна че малкия е красавец.

Аз направих баница, но не стана много хубава. Сега правя естествено познайте какво....дивеч. (сърнешко+глиган). Напоследък само в гювеча готвя, природосъобразно дет се вика. ММ отиде на работа и не знам кога ще се прибере....
Донесоха ни една проходилка и слагам за по мъничко Боци в нея. Знам, че още е много рано, но аз го слагам само за забавление и го махам до 5 минутки. Много е смешен, краката му висят във въздуха  hahaha Днес му купих от Фантастико каши на Хумана, че бяха на промоция някаква. Дано ги хареса  Thinking Ако не, мама ще продължава да дебелее  Blush

Хайде до после, ще ви проверявам системно тук ли сте  Naughty

Весе,
Скрит текст:
разплаках се!Не знам какво да ти кажа.Тъжно е и боли....Знам,защото и нашата баба така-за една седмица 5 пъти го гушна,една дрънкалка не му донесе,че хем за първи път го вижда,един път не го нахрани,изкъпа или смени памперса.Но аз се успокоявам,че беба  има още една баба,която умира за нея.Толкова ми е мъчно,че не може да е тук и да я гледа.Не толкова за да ми помага,колкото да я гушка,защото знам,че много я обича.Всеки път ми плаче по телефона,а аз преглъщам сълзите си се шегувам нещо за да я развеселя,а като затворя телефона рева по един час.Вярно,че като беше лятото тук се карахме понякога,но пък сега толкова ми липсва.. Cry
Семейни дразги винаги и навсякъде има.Но да поставиш кучетата пред внучето си....е не!Гушкай си Лазар и Калин,дръж се за тм и знач,че те са твоето семейство и те обичат.С майка ти ще се разберете,сигурна съм,но със сестра ти...не много.
А днес се скарах с баща ми,но то това вече ссе случва толкова често напоследък,че даже не ми прави впечатление.Просто ме е яд,че аз винаги съм го съжалявала,че е самотен,че му е тежко,не работи и т.н. и пари съм му давала и на празници съм пътувала по 1000км за да не е сам и за да му донеса малка радост ,а той се държи с мен и с мм отвратително.Вечно е пиян,недоволен,идва вкъщи вдига скандали за нищо,заяжда се и обижда.Мм му е сърдит от месец и каза,че не го иска вкъщи по никакъв повод,а днес се скарах и аз със него и му каза да си седи само,но да не се чуди защо.

Близначе....... cry,Дени, Hug

Еее отварям форума и почвам да рева.Мм вика:"Абе какво си пишете там та само ревеш?"
Вика:"Ми какво,обичаме се!" Heart Eyes

Joy  Ми така си е, кво   Mr. Green

# 137
ех ,много ми се реве и на мен ,ама няма....така съм отвикнала да плача ,че ще се пръсна някой ден сигурно.Толкова ми се е насъбрало ,сигурно от преди раждането не съм плакала.Не мога и това е .Много е лошо така.Преди си бях ревла и си ми беше леко на душата.
Ние се изпокарахме предпразнично.ММ стана от следобеден сън и се развика ,защо не съм била направила нешо за ядене Shocked Идеше ми да го удуша.Оставих му децата и съм сърдита в другата стая.Нищо няма да готвя пък  Crossing ArmsЩе посрещнем новата година с вчерашна мусака.ИЗвинявайте ,че само за битовизми и манджи говоря ,но точно тези неща ,най-ме дразнят пък #Cussing out
Тони днес е спал 3 пъти по 15 минути.Сега се мъчат нещо да го приспиват и е някакъв зверилник в другата стая. ooooh!

# 138
Щях да пиша нещо на Весето ама ми стана много мъчно за Пина и ще го спестя дори и в крит текст.

И аз много ви обичам да знаете  Hug

ММ днес ми каза, че всеки път като си останел в къщи и аз съм се разболявала  Shocked Де глава ме заболявала, де кръст... Замислих се че май е вярно  Rolling Eyes

Аз запретнах ръкави да готвя, че нали ми помина малко кръста. до сега 4 манди на веднъж не съм готвила  Crazy 2 на котлона и две във фурната. Да знаете баница и пиле се пекът супер заедно  Mr. Green Остана и едно пюре да сваря и съм готова за довечера.

Близначе метни една прАжола еленска насам  Mr. Green

Весе аз ще ям днес до припадък. Ми тъй де, веднъж ми се е паднало  Whistling  Outta Joint

# 139
Близначе ,ти пък в гювеч...НА мен все не ми се получава ,но съм сигурна ,че е заради подправките.Какво точно им слагаш?И какъв алкохол ...Винце ли?
ММ прави всичко що е от дивеч на кайма.Купува някакви сланини и прави чудна кайма.Убеждава ме и аз да ям,че тези диви прасета не били яли смеска и било БИО месо Joy
Агнес,как така се справш не знам...Мързи ме мен .Заради детето опържих картофки и по една пържила и хапнахме.Естествено на смени ,защото Тони не спря да врещи.Не сме сядали на масата заедно откакто беше съвсем бебе и спеше без проблем.
Ние се сдобрихме ,даже ни поканиха на гости отдолу комшиите  Mr. Green Mr. GreenЩе  пийна и аз ,какво да се прави ,празник било.
Аз днес правих точена баница,Едни дебели кори ,едно мазно нещо се получи ...Но пък се яде,сигурна съм ,че свеки много ще я хареса.Утре ще й я нося направо с тавата.
Подаръче ,Весе,Близначе...пишете мислите ми....Спомням си миналата година колко бях предубедена към тази група във форума и не вярваш ,че ще излезе нещо добро.В предишната ни отчетна беше рай - доброта и хармония.Ние тук сме малко като кокошарник ,но пък е толкова интересно ,толкова уютно се чувствам сред вас,толкова ми е приятно.И такива хубави познанства завръзах,много съм доволна.Обичам си ви ,ей  Hug Hug Hug

# 140
 newsm45 newsm45 newsm45 Ма спрете се бе!!!!Цял ден рева с вас!

Мисти,много добре знам какво е БЦЖ и какво Манту.Мисля,че ти не си разбрала какво исках да кажа. Peace

За храненията..какво да ви кажа.Сама си ги направи толкова.Сутрин става в 8:30-9:00.Яде към 9:30-180/6 АМ.
Следващо хранене след 4 чАса,т.е. 13:30-пюре-180гр+60/2 АМ.Яде около половин час,така,че от края на храненето броя нови 4 чАса до следващото.
18 часА-каша-180-210гр+60/2АМ
22:00-180/6 АМ
Ако стане по-рано,да речем в 7,програмата се променя и добавяме още едно хранене.Нещо такова:7:00,11:00,15:00,19:00,23:00 +/- половин час.

Пак ще си повторя въпросса,че не ме отразихте:След зеленчуковите пюрета,месните или плодовите следват?

Диди,  bouquet Добре дошла!!!

Останахме много малко от онази луда група,която пишехме тук в началото.Добре,че се появяват нови попълнения  Laughing Липсват Цветибрамлей,Веси-касис,Криани,Опице,Сладка пеперудка,Илюзион,Картофова,Несторова,Ангелската...и още много.

# 141
Данче, аз всичко блъскам в гювеча. Писна ми да готвя в тенджери и тави. Само супи още не съм правила в гювеча  Laughing Иначе слагам или бира, или вино.  Подправки слагам обикновено джоджен, чубрица, магданоз. Понякога мащерка. Ако има пресни, най-добре. По принцип готвя на момента, каквото ми хрумне това блъскам и пека. Рецепти не спазвам.

Агнес, нямам еленска, има сърнешка и от диво прасе.  Simple Smile Иначе аз вече успях да преям и сега едва се тътря. Сигурно съм вече доста кила отгоре и нямам сили да се премеря, ще изпадна в депресия....

Боцинко хапна малко бананова каша, но нещо не беше особено ентусиазиран. Сега спи, но ме е страх, че бомбичките ще го събудят  Confused

Да, Руме, и на мен изброените и още доста ми липсват Sad
Иначе аз мисля да въведа първо месно пюре. Плодови давам рядко, понякога между храненията.
Обаче гледам, че ти даваш винаги и АМ след яденето  Thinking Аз ако дам на Боци, ще се пръсне.Той  едва пюрето изяжда. Макар че аз му го правя с 4-5 лъжици АМ и си се води млечно хранене.

# 142
  • София
Мили мои, докато мъж ми се гелосва, минавам само да ви кажа, че ви о-б-и-ч-а-м! Всички до една! Вярно, имало е моменти, в които някоя от вас ме  дразнела и ми е идвало да #2gunfire, но то е като в семейството, може да те дразнят, но си ги обичаш.
Отивам да изпращам 2013 с много танци и уиски. Фризирана, гримирана, всичко е 6. Стискайте палци мацето да не тръгне да ражда тази нощ, защото не знам майка ми как ще се оправя с Маринка и родилка.
За мен 2013 беше добра година, вярвам, че и за вас е била такава. Дано 2014 бъде още по-добра!
Весе, съмнявам се, че ще ме биеш по роднински изпълнения, говорили сме си, пак ще си приказваме. Да сте живи и здрави с тм и децата, а и сладката Джеса покрай вас Hug
Близначе, да внимаваш с комшията, ей Naughty Много те обичам Hug
Глупи, Камелка е цялата Марти! Чакам да ме поканиш през новата година да ям от хубавите ти рецепти Wink
Гифтче, ти си мъжко момиче, евала ти правя. Някой ден, като ходим на гости на чичо Цецо в Плевен, обезателно ще мина да те видя Hug
Гърлче, пак ще кажа, ти си герой. За мен лично, ти си пример. bowuu
Бемол, искам много да те видя скоро. Много. Но си ми обещала- спираш да кърмиш Naughty
Сандалич, мисля да ти давам Бранка за известно време. И няма не може, къде 3, там и 4, поне ще получа обратно човек. Peace
Данче, ти си голяма сладурана и много ме радваш. Hug
Агнес, ти си факир Hug
Терп, надявам се на скорошна форумска среща, за да те видя!  bouquet
Ани, все искам да ти кажа, че Кирето е голям сладур Heart Eyes
Катенце, благодаря ти за всички теми и за това, че си много отзивчива и добра Hug
Герито, ако тръгнеш да се връщаш на старата си работа, ще те намеря и ще те #2gunfire Ти заслужаваш нещо много по-добро Peace
Луизе, не се вмайчавай, не е за теб, душице
Мисти, може да не си родом от Благоевград, но си люта, люта македонка, за това си те уважавам Hug
Флай, прегръдки, аз много искам да следвам твоят пример и да имам три дъщери, но Бог знае.. Hug
Пине, теб само ще те прегърна. А, ако някога спечеля от тотото, имаш екскурзия до Перу от мен Hug
Момичета, много искам да кажа по нещо на всяка една от вас, на Гемавар, на Таничка, на още много, но мм приключи с гелосването.
Обичам ви! Hug Hug Hug
п.п. Диде, добре си дошла! И другото мамче, на което му забравих името Simple Smile

# 143
  • София
Добър вечер на мацките,които ще празнуват Новата година с беб4е и компа.
Бърз отчет от нас, не съм готвила, защото няма за кой(таткото е на работа), най ме е яд ,че не си взех нещо за пиене. Малчо спи блаженно.   :sleeping
( не ме бива много в писането)

Пожелавам на всички майки и бебчовци много здраве и усмивки през новата година! Simple Smile

# 144
Ауууу,Джине, гад мръсна, отиваш на заведение а??? Не те е срам, а някои ще блеем у дома сами с половин мъж (щото Боци още не е цял мъж).  Mr. Green
Котката ако тръгне да ражда, аз ще помогна  Sunglasses Знаеш ли колко котки съм изродила  bowuu
 Уф, ама си ми далече.....
Айде и утре да разказваш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз разпитвам по скайпа сестрата на ММ за бременността и. Казва, че вече почва много да и се гади, което е супер. Дано поне при нея всичко е наред.

# 145
  • София
Докато моят мъж извежда Джеската, минавам да ви кажа наздраве!
Аз си сипах вече винце. Имам половин бутилка, ако Лазар ме остави на мира ще се направя на щайга. Wine Glass
Наздраве момичета! Drunk
Руми недей плака, обичаме те!
Данче и теб!
И Джина,и Сандалка, и Агнес, и Танчетата, ей, аз няма да ви изреждам, вие си знаете, че ви обичам.

Близначе, аз за бременността на сестрата на ТМ съм изпуснала. Браво, много се радвам.

# 146
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Минавам да се отчета Party и аз съм тук!
Киренцето вече спи блажено дано само тези пукотевици не го събудят!Готвих,готвих и както винаги става се наяждам с ядки преди това и до вечеря не се стига!Пак ще се мота това ядене много време в хладилника!
Днес и аз се сетих че много мами липсват моргана,Герито Добрева,Ангелската Ива,Бейби и много други Thinking
Джине весело изкаране и после ще чакаме да разкажеш! Hug
Весенце ти с твойта добрина си патиш,ма трябва да се научиш да мислиш първо за себе си!Дано се оправят нещата все пак,че не е комшийката да си кажеш м****та му! Hug
Абе Руми браво на детето какъв хубав режим си има.Кирето има 6 хранения Crossing Armsи се чудя как да му ги направя 5.Ама все още е на кърма и изяжда максимум по 100 грама!
Много ви обичам момичета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Весело посрещане на всички и много целувки от нас с Кирето!

# 147
Верабел същата история съм, за капак по-ужасна нова година не съм карала
Весело ви изкарване на всички, при нас цял ден диването не спа, и сега цяла вечер реве, от преумора не иска да спи, отделно пиратките са като бомби, и сега на почивки я разнасяме на ръце, с надеждата по някое време да заспи все пак  Cry
Джине виж какво послушно дете си имаш, и на бабата може да го оставиш, а нашето и ние не може да се оправим с него камо ли друг човек, и да си изкарате весело
Не е на добре това, че толкова от нас са тук  Thinking

# 148
Някои от изброените момичета пишат из фейса, така че не са се затрили съвсем. Но пък и доста ги няма  Rolling Eyes Дано с новата година пак да се появат поне за едно "дзак"

Аз сготвих, наядох и напих се  Mr. Green Купих си едно ликьорче от Лидъла и като гледам мургавата му бутилка, то вече е на половина празно.  
newsm48 но пък другата половина още си е там newsm48 а ноща е дълга  smile3508

Единия звяр е приспан, остава другиа да гътнем в леглото и smile3508 с ММ ще проспим на спокойствие новата година  Whistling

Близначе еленско, сърнесто, слонско.. няма да откажа  Mr. Green кот да е. Нали съм си ламята Спаска  Mr. Green

Данче аз какви гювечи мятах  Blush мятах докато големия звяр не ми ожени гювеча  Crossing Arms

рецептата ми
Скрит текст:
сипвам малко мазнина на дъното и нареждам картоди на шайби нарязани с дебелина към 8мм според шублера на пръста ми  Mr. Green (точно око имам ей, размера винаги има значение). Отгоре слагам лук на по едро нарязан, гъби, евентуално малко червена чушка в сезон обаче. После слагам мезето. Пробвала съм със заешко, свинско, сланинско (слах при заека, че той е сух), пилешко и свинско в комбинация. Върху месцето слагам пушено сирене (не топено, а пушено). Отгоре отново нареждам гъбки, лук и картофи. Имах огромен гювеч и все не ми стигаше да събера всичко. Слагам малко червен пипер, сол, малко чубрица (една щипка), може черно пиперче и девисил, но много малко. Накрая изливам и една чаша вода към 200-300гр, колкото да притика подправките. Слагам студения гювеч в студена фурна и на слаб огън около 150' и така поне към 2ч да се пече. После става убиец.

А най големия ми специалитет с пълнена агнешка плешка със шунка. Дет се бъзика един колега "пълнено прасе с кебапчета"  Mr. Green Обаче нашите все по рядко вече купуват агнешко и скоро не съм готвила. Като купеха и аз си заплювах една плешка с кост да си я разфасовам аз за пълнене.
Ма не си мислете, че съм готвачка. Просто импровизирам. Понякога става, понякога не.

оххх  ooooh! напих са  Mr. Green

# 149
Аз пък се премерих и ми иде да се гръмна. Защо ми трябваше ! Станала съм още по-тлъста и надежда за спасение няма....Въртях колелото 40 минути, решила съм всеки ден стриктно да го правя. И да се огранича в яденето. защото виждам просто каква свиня съм  Sick

Аз в групата във фейса не съм и не мога да видя какво пишат  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт