ВЪПРОСНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАПЪЛНО АНОНИМНИ! ТЕ СА РАЗБЪРКАНИ В ПРОИЗВОЛНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И ЩЕ НОСЯТ НАИМЕНОВАНИЯТА НА БУКВИ. ТАКА НИКОЙ ОТ ВАС ОСВЕН ВСЕКИ УЧАСТНИК НЯМА ДА ЗНАЕ КОЕ ЛИЦЕ, КОЙ НОМЕР И КОЙ НИК СТОИ ЗАД ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ. УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ! ГЛАСУВАНЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО 3 ЯНУАРИ В 19:00 ЧАСА, КОГАТО ЩЕ БЪДЕ И НАШАТА ИМПРОВИЗИРАНА КОРОНАЦИЯ!
УСПЕХ на всички кандидатки и приятно гласуване и забавление на всички останали! Коментари и разговори във връзка с конкурса са добре дошли в коментарната тема.
ПРИМЕР за гласуване
ВЪПРОСНИК М - 10 ТОЧКИ ( и аргументите защо сте избрали него )
ВЪПРОСНИК П - минус 5 ТОЧКИ ( аргументи защо му давате отрицателен вот ) (
ВЪПРОСНИК ''A''
- Хмммм ... Омлета?!?

2)Екзотика или реалност е човешкия геноцид в 21 век? Как виждаш живота на палестинския народ след 50 години? Каква трябва да е световната политика в тази насока?
–Ко? ... Не! – Шегата на страна... Няма да се правя на по-умна отколкото съм. Не знам нищо по въпроса и не съм се интересувала до сега. Мнението което си изградих по темата след 5 мин ровене в Гугъл е че, за жалост, геноцидът в 21 век е реалност. Като че ли в човешката ни природа е генетично заложено да унищожаваме различните. Не мисля че ще има коренна промяна дори и след 50 години. Трябва да вметна, че според мен това е твърде дълъг период за прогнозиране на каквото и да било свързано с човечеството, камо ли за определена съвременна житейска ситуация като тази в Палестина. Относно политиката – както всички знаем, политиката е мръсно нещо, и за жалост(отново) политическите игри се нуждаят повече от война, от колкото от мир за да постигат целите си.
3) Ако трябва да направиш благотворителна кампания в коя сфера би я насочила, какъв ще бъде нейния призив и към кого ще отправиш посланието?
– Ще направя интернационална благотворителна платформа на принципа на Crowd Funding. С помощ във всички възможни направления и публично достъпна отчетност за всяка похарчена стотинка за дадената кампания.
4) Коледа е, сподели своята рецепта за горещ шоколад.
- Черен шоколоад, горещо мляко и малки маршмелоучета
5) Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? Според теб критериите трябва ли да се променят? Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Страхотно изглеждащите момичета по списанията са такива благодарение на добри фотографи, грим и Фотошоп ... има и изключения разбира се. Предполагам всяка от вас е чувала за кампанията”Real Beauty” на Dove на тази тема. Ето клип от кампанията: http://www.youtube.com/watch?v=hibyAJOSW8U

Да, наистина нашето възприятие за красотата е изкривено. На всички момичета бих казала да мислят за себе си, а не за това какво мислят другите за тях. Важно е те самите да се чувстват добре и да се харесват. Красотата на един човек не се определя само по външния му вид!
6)Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва! --- Не мога да кажа че съм религиозна в истинския смисъл на думата. Вярвам в доброто, красивото, вярвам и че чудесата се случват непрекъснатото, стига да имаш очи да ги видиш.
7) Забавен въпрос! Кои според теб са двата спорта, които събират основно в редиците си ''алкохолици''? И защо?
- Определено лов и риболов. Където има мезе има и питие.

- Патриотизмът в днешно време е сложно нещо. Ще използвам едно стихотворение на Ботев:
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.
И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква за туй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
залага си и жената.
И е човек с добро сърце:
не оставя сиромаси;
но не той вас, братя, храни,
а вий него със трудът си!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
изяда си и месата.
9) Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
Клеопатра, Мария Кюри и Коко Шанел - избрах тях, защото са допринесли за свободата и равноправието на жените, съответно в сферите на политката, науката и модата.

10)Коя е жената политик на която се възхищаваш? Защо?
- Кралица Елизабет II, заради нестихващата й страст към шапките.

11)Съществуват ли ангели без крила?
- Ангели без крила съществуват! Това са онези хора които правят добри дела всеки божи ден само в името на доброто. Те не търсят облага от делата си, за тях най-голямата награда е че са направили добро. Тях не ги дават по телевизията и ние не ги познаваме. Но те са там и трябва да сме благодарни че ги има.
12) Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде? - С прозрение се черпя всеки ден, от света около мен.
13) Какво би променила във форумното ни общество, ако можеше?
- За форумното общество, или добро или нищо!
14) Пожелай нещо на съфомруците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
- Пожелавам на всички съфорумки уютни, щастливи и изпълнени с любов празници. Гласувайте за този който най-много ви харесва (Да се чете – Гласувайте за мен).
ВЪПРОСНИК ''B''
- Сигурно кокошката, защото повече хора я предпочитат пред яйцето.

2)Екзотика или реалност е човешкия геноцид в 21 век? Как виждаш живота на палестинския народ след 50 години? Каква трябва да е световната политика в тази насока?
- Човешкият геноцид е абсолютна реалност, трябва да спрем да си вредим един на друг, и особено сами на себе си . За палестинският народ се надявам да имат по-спокойно бъдеще и след 50 год да се радват на здраве и по-щастливи дни.
3)Ако трябва да направиш благотворителна кампания в коя сфера би я насочила, какъв ще бъде нейния призив и към кого ще отправиш посланието?
- "Българската Коледа " мисля , че е добре развита благотворителна кампания, надявам се тази година да се радва на още по-голям успех. Моята благотворителна кампания я правим с моите приятели : когато всеки се постарае да бъде малко по-отговорен, с отворено сърце към хората и малко по-отзивчив нещата могат да се случат. Надявам се повече хора да мислят така. Името ѝ нека бъде " Дай малко себе си"

4)Коледа е, сподели своята рецепта за горещ шоколад.
- Приготвен и поднесен от любимият човек.
5)Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? Според теб критериите трябва ли да се променят? Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Аз и сега трудно намирам красотата в изсушено тяло.. Красотата за мен е в красиви, сочни тела с апетитни извивки . Всичко е до възприятията , трудно бих повлияла на момичета , които така се чувстват по-красиви и желани.
6) Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва!- -- Религиозна съм, и съм възмутена от институцията наречена "църква" . Тази година бях и в Троянският манастир. Винаги се усеща, когато хората срещу теб гледат да ти вземат парите по най-бързият начин - в търговията по- лесно бих го преглътнала, но не и в църквата . За чудо след молитва - две са и не са малки, но държа да ги запазя за себе си. Помагали са ми молитви за близки хора .

7)Забавен въпрос! Кои според теб са двата спорта, които събират основно в редиците си ''алкохолици''? И защо?
- Футбол - от любов към бирата и аз станах фен на футбола! За друг спорт не се сещам , но ще чета с интерес и другите отговори , ако друг спорт събере повече алкохолици може и към техният фенклуб да се присъединя.

- "И ще дойде най-щастливият ден, когато ти ще си далеч от мен.... " Напомня ми за мъжа ми всеки път и се просълзявам.
П.П "Лале ли си зюмбюл ли си" , песните на Сигнал, обожавам музиката и трудно мога да определя една или две любими . България за мен е място, на което имам чувството , че скоро ще остана като на самотен остров- всички хора покрай мен заминаха в чужбина или стягат куфарите. Иначе я обичам и май ще изляза мазохист да се мъча до последно.
9) Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
- Няма да са политици.. смятам , че изобретателите имат по-големи заслуги - поне правят живота ни по-лесен и подреден.
Ангела Меркел е първата , за която се сещам обаче вярвам , че не е единствена . Защото се държи по-мъжки от всички наши политици взети заедно.

11) Съществуват ли ангели без крила?
- Това да не е някаква препратка към темата за ангелите..не съм я чела , съжалявам
12) Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде?До морето , там ми е най-голямото спокойствие и успокоение.

13) Какво би променила във форумното ни общество, ако можеше?
- Нека бъдем по-малко заядливи. Не мога да си представя колко жалък трябва да е човек в реалният живот , че да избива комплекси във форуми.
Аз като влязох, във този форум се научих да си премервам думите повече отколкото съм го правила преди - в началото ме бяха разкостили едни дами , защото бях написала "приятелка " вместо " позната" . Малко по-спокойно , тук трябва да е място за взаимопомощ и развлечение .
14)Пожелай нещо на съфомруците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
- Желая Ви да сте здрави и щастливи ! Желая на всеки любов , във формата , която му липсва ! И повече семейно щастие, следователно и форумно щастие
ВЪПРОСНИК ''C''
- Яйцето, естествено! Влечугите са снасяли яйца далеч преди кокошките.

2)Екзотика или реалност е човешкия геноцид в 21 век?
- Реалност.
Как виждаш живота на палестинския народ след 50 години?
- Нямам никаква представа.
Каква трябва да е световната политика в тази насока?
- Като цяло по-малко политика. Във всяка насока.
3)Ако трябва да направиш благотворителна кампания в коя сфера би я насочила, какъв ще бъде нейния призив и към кого ще отправиш посланието?
- Бих се насочила към грижата за деца без родители и деца в проблемна среда, защото смятам, че общото състояние на обществото е резултат от особеностите на всеки отделен индивид т.е. повече отделни щастливи хора - по-добър свят.

Ако помогнеш на едно дете да израстне щастливо и обичащо живота, това ще се отрази на цялата общност. Призивът на кампанията би бил "Децата нямат нужда някой да се грижи за тях, а някой да го е грижа за тях". По-важно е да им се отдели време, отколкото пари.
(Всяка вечер!) 30-40 гр накъцлан натурален шоколад + 1 ч.л. кафява захар се заливат с 200 мл врящо мляко. Може да се добавят 1-2 лъжички сухо мляко за по-плътен вкус.
5)Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? -
- Налагането на норми като цяло е проблемно. Вчера е била една норма, утре ще е друга. Конкурсите отразяват каква е моментната представа на обществото за красота. Не е проблемът в наличието на конкурси, а в наличието на норми.
Според теб критериите трябва ли да се променят?
- Те си се променят - ако погледнем конкурс от 60-те и днес - разликата в участничките е голяма.
Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Тези болести са резултат от много по-сериозни проблеми, решението е индивидуално. Едва ли точно аз мога да кажа нещо съществено, освен ако не е мой много близък.
6)Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва!
- Не съм религиозна, не и по възприетия от Църквата начин. Отново опираме до нормите. Нямам малко чудо. И голямо нямам...
7)Забавен въпрос! Кои според теб са двата спорта, които събират основно в редиците си ''алкохолици''? И защо?
- Е, то е ясно - протягане на ръка изпод чадър за викане на следваща бира! И може би карти.
Патриот ли си?
- Патриот съм.
Какво за теб е България?
- България е всички хора. + много планини. И готин климат.
На коя българска песен не пропускаш да се просълзиш щом я чуеш.
- Мисля, че няма такава.
9)Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света.
- Не им знам имената, но определено тези, които са измислили антибиотиците и ваксините са допринесли много. (Вкл. и за пренаселването на планетата)
Също и този, на когото му е хрумнала Рекламата. Рекламата ще провали света (разбирай обществото).
Защо избра точно тях? - Защото според мен носят най-голяма промяна.
На политици не се възхищавам, като се замисля.
- Има, аз познавам няколко такива. Дори имам възможност да им помагам - според възможностите си - в добрите им дела!
12) Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде? - Антарктида може би.
13)Какво би променила във форумното ни общество, ако можеше?
- Бих създала подфорум "Все за нещо ще намери да се начумери" в който да пишат потребители в лошо моментно (или постоянно) настроение, да си се заяждат на воля и да си леят злостните захапки... За да може в останалата част на форума да се радваме на градивна критика и плодородни дискусии и да не се налага да търпим нечий лош ден!
14)Пожелай нещо на съфомруците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
- Пожелавам на всички да са здрави, защото щом човек е здрав, всичко останало е в неговите ръце и зависи от него самия!
ВЪПРОСНИК ''D''
- Яйцето, тъй като яйца е имало много преди появата на кокошката като биологичен вид.
- Човешкият геноцид в 21 век съществува в много и най-различни форми и не се изчерпва само със събитията в определени страни. За съжаление, обаче, Земята е (или е на път да бъде) пренаселена и е въпрос на време балансът да бъде възстановен по един или друг начин, независимо дали това ни харесва или не.

По отношение на палестинския народ, като се вземе предвид факта, че живеем в ера на промените, не бих се наела да правя каквато и да е прогноза за след 50 години, тъй като това е твърде дълъг период от време. През такъв дълъг период от време в световен мащаб ще настъпят много промени.Всяка намеса, обаче, колкото и да е добронамерена, би могла да има обратен ефект в един такъв конфликт.
- Ако трябва да направя благотворителна кампания, бих я насочила към децата без дом, клошарите и животните без дом. Накратко, към хора и животни, които нямат дом и близки. Призивът може да бъде и тривиален: Нека им помогнем да намерят своя Дом. Посланието ще бъде отправено към всички - не мисля, че трябва да има изключения.

Горещ шоколад не правя, но правя кексове и сладкиши. Ето, например, една рецепта за сладък салам:
Сладък салам с ром
Продукти
6 яйца
2 пакетчета обикновени бисквити (около 130 грама всяко - ако не се лъжа)
250 грама краве масло
4-6 с.л. какао
4-5 целувки
2 с.л. ром
2 ч.ч. смлени орехи (някъде около 250-300 грама)
2 ч.ч. пудра захар

Приготвяне
Целувките и бисквитите се натрошават. Смилат се орехите.
Кравето масло се разбива с пудрата захар и след това се добавят яйцата, натрошените бисквите, целувки, смлените орехи, какаото и ромът без да се преустановява разбъркването - до получаването на хомогенна смес. След това с помощта на лъжица можете да изсипете готовата смес под формата на руло върху хартия за готвене. След това се завива стегнато и се слага в хладилника за минимум 4 часа (докато се стегне и стане твърд). За по-нетърпеливите - може да се сложи за около половин час в камерата.
5)Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? Според теб критериите трябва ли да се променят? Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Красотата е субективно понятие. Въпреки участието ми в такъв конкурс, аз лично смятам, че съществуването на такъв тип конкурси (независимо от критериите) е грешно и неминуемо ще води до създаването на комплекси в хората. При по-лабилните това може да доведе до депресия и/или други психически разстройства - а те, от своя страна, биха могли да дадат отражение върху цялостното здравословно състояние. Няколко думи трудно биха променили нещата.
6)Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва!
Не съм религиозна, но спазвам някои традиции. Уважавам правото на останалите да вярват в каквото намерят за добре.
Алкохолизмът, средно статистически, е по-разпространен сред мъжете, съответно при мъжките спортове има повече алкохолици. Не мога да посоча 2 спорта, тъй като реално биха били повече.
П.П. Не намирам нищо забавно в алкохолизма.
8 ) Патриот ли си? Какво за теб е България? На коя българска песен не пропускаш да се просълзиш щом я чуеш.
И да, и не. Уважавам и ценя българския си произход - например, би ми било неприятно да изчезне българският език, валута и т.н. Но не бих се закотвила да живея само в България - с удоволствие бих се преместила в друга държава без да изпитвам особена носталгия по родината. Има много тъжни български песни, които ме просълзяват, но тъй като не ми харесва усещането, избягвам да ги слушам.
9)Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
Жана Д'Арк, Христофор Колумб, Никола Тесла.
Избрах първите двама, защото техните действия и смелост могат да са вдъхновение за много хора както сега, така и в бъдеще. Никола Тесла е изобретил много неща - откривател е и на променливия ток, без който сегашния ни начин на живот би бил невъзможен.

Не се възхищавам на никого, независимо какъв е. Считам, че всеки човек като индивидуална личност може да постигне всичко, което е във чисто физическите му възможности.
Искрено вярвам, че съществуват добри хора, способни да помогнат на нуждаещ се човек/животно без да очакват нищо в замяна (дори благодарност!). Старая се и аз да съм такава, но не винаги ми се получава.
12) Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде?
Прозрение бих потърсила на някое спокойно място, където да мога да забравя за настоящето.
Не бих променяла форумното общество - то е такова, каквото е - разноцветно. Би станало прекалено скучно, ако не беше такова.
14)Пожелай нещо на съфорумците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
Нека настоящите празници да отбележат началото на поредица от хубави събития, които да озарят Вашето съществуване. Весело празнуване и нека да Ви завали дъжд от приятни емоции. Превърнете мечтите в цели, изградете план за тяхното постигане и не се отказвайте, докато не ги осъществите!
ВЪПРОСНИК ''Е''
- Яйцето. Яйца са имали още динозаврите, докато кокошките се появяват по - късно.

За съжаление геноцидът е реалност и днес, когато една част от политиците се тупат в гърдите колко е прекрасно всичко и как няма проблеми. Не мисля, че ще има промяна в положението на палестинския народ в следващите 50 години. Да, ще се дискутира въпроса, някои ще симулират дейност, но трайно решение на проблема няма да има. Трябва да се работи в насока удовлетвореност на всички страни, но понеже такова „животно“ в света няма вероятно ще дадат на Палестинци някаква територия с думите „Вижте ни колко сме добри“, а Израел ще направи проблем. Но най – голяма тежест ще има предразположението на „Великите сили.
- Би била в сферата на труда като е насочена към откриване на нови работни места, обучения, изобщо даване на шанс на хората да работят.
Често когато хората получават готова помощ /изключвам кампаниите за деца в нужда/ те свикват с това и започват да разчитат твърде много на други, а не на себе си. Искам да помогна на хората да имат вярва във възможностите си, да им се даде някакъв старт и да излязат от тежкото положение със собствени сили. До някъде се припокрива с програмите на ДБТ. Бих отправила посланието си към всички, защото всеки има нужда да повярва във себе си.
Прясно мляко
2 ч.л. сухо мляко
2 ч.л. царевично брашно
3 ч.л. пудра захар
4 чл. какао
100гр. натурален шоколад /обикновено слагам 70% както е по рецепта , но понякога го заменям и с млечен/
Щипка канела
Оригиналната рецепта има още съставки, но си я нагодих по мой вкус.
Изливам млякото в тенджера, като го оставям да заври. Междувременно смесвам сухото мляко, царевичното брашно, пудрата захар, какаото, канелата и шоколада, който предварително съм настъргала. Става една голяма смес, която слагам в заврялото мляко. След това оставям няколко минути да къкри на слаб огън. После сипвам в чаши.
- Конкурсите за красота и моделите не са толкова виновни, колкото обикновения човек. Повечето модели са бездушни закачалки, а някои са ми откровено грозновати. Конкурсите, поне в България, имат лоша слава и не е особен пример за подражание да си миска. Но при обикновения човек е съвсем различно . За една голяма част от хората, без да са организирали конкурси или да са модели, ти си вечно виновен за тялото си. Когато си слаб – защо си слаб, когато си с наднормено тегло – защо си с наднормено тегло? Получава се един натиск за външния вид от всички, този натиск се прехвърля и в медиите, защото все пак и те се пишат от хора. Така жертва стават и звездите. Като пример веднага ми изниква Адел. Хората трябва да ограничат малко вярата си в хорското мнение, защото понякога хората не са прави. Човек трябва да харесва тялото си и ако иска да го промени да го прави заради себе си, а не защото Х или У са казали, че е грозно да имаш чип нос/лунички или кантара да показва 45кг. На момичетата, които са болни от анорексия ще кажа първо да потърсят професионална помощ. Няма нищо срамно в това да се признае даден проблем и да се потърси помощ. Също така няма нищо страшно в храната. Тя е вкусна, дава енергия, приятно е да готвиш и да експериментираш с различните продукти.
Не се определям като вярваща в някоя религия. Не вярвам в Бог или Аллах, нито в безкрайните други божества. Но вярвам, че има сила, която ми помага. Вярвам в това, че починалите ми роднини ми помагат, като най – много вярвам в починалия ми дядо. Не мисля, че общувам с Бог, така че не мога да отговоря на следващия въпрос. Моето малко чудо е това, че нещата винаги се подреждат. Всяко нещо успява да намери своето място и да се подреди добре. Понякога съм си мислела „Защо става така?“, но след време се оказва, че това е най – добрия вариант. Винаги когато съм молела мисловно за помощ съм я получавала и съм благодарна на хората, които са ми помогнали, макар и да не ги виждам.
Футбол, никой друг спорт не ми е оставил такова впечатление. Не знам защо, но поне в България, често се приема, че когато се гледа футбол трябва винаги на масата да има алкохол. Ходила съм на мачове и там имаше една група хора, които нямаха никаква идея кои отбори играят, а просто бяха дошли да пият на по – различен фон.
8 )Патриот ли си? Какво за теб е България? На коя българска песен не пропускаш да се просълзиш
щом я чуеш.
И аз вече не знам. Харесвам природата, културата, историята, но от сегашния политически „елит“ и една масовка от хората ме побиват тръпки. България за мен е родината ми, спомените ми досега, историята, която уча, традициите, които спазвам. Вероятно след време ще е мястото, което ще ме кара да избухвам във сълзи и да се питам дали си заслужава да живея зад граница.
„Къде остана детството“ от Асен Кисимов. Не знам дали щеше да ми подейства толкова дълбоко ако само я бях слушала без да гледам сцената в „Таралежите се раждат без бодли“. Не е бойна, патриотична песен, но винаги ми се насълзяват очите.
9)Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
Николай Коперник – Избрах него, защото той е първия учен, който насочва вниманието към Хелиоцентризма през Ренесанса. Мисля, че за да се развива човек, то той не трябва да е „забил нос в земята“, а да гледа и в други посоки. Именно с идеята, че Земята обикаля около Слънцето запоява разрушаването на едно статукво поддържано от църквата.
Чарлз Дарвин – И той както Коперник разклаща църковни митове, в случая този, че Господ е създал човека. И до днес тази теория е оспорвана от много хора, но дава тласък на учените да търсят прав ли е бил Дарвин или не.
Адолф Хитлер – Този човек успя да удари един доста силен шамар на целия свят от който боли и до днес.

Маргарет Тачър. Изисква се много усилие да се наложиш в един мъжки свят за какъвто се смята политиката. А огромно усилие е да водиш една държава, да защитаваш нещата, в които вярваш докато цялата нация се е обявила срещу теб. Аз не бих издържала.
Да. И дано да се увеличават.
12) Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде?
На тавана при книгите. Носи ми страхотно успокоение още от както се помня. През деня не е прекалено светло и може да се отпуснеш. Освен това винаги намирам някоя стара интересна книга или нещо друго с което да се занимавам.
Форумното общество не трябва да действа толкова първосигнално към потребителите. Може да не сме съгласни с мнението на някой, но трябва да го уважаваме.
ССФ има всичко и не ѝ трябват хорските пожелания На всички други пожелавам здраве, щастие, късмет и нека силата бъде с вас.
Ако досега не сте разбрали, че съм вашия човек май вече е прекалено късно. Но ако харесвате котки, азиатска култура, история, миньончета, скарани сте с модата, имате блог или сте фенове на онлайн пазаруването, то има голяма вероятност аз да съм вашия човек.
ВЪПРОСНИК ''F''
Уфф, в нета пише, че някой открил отговора на този въпрос, но аз не му вярвам.
2) Екзотика или реалност е човешкия геноцид в 21 век? Как виждаш живота на палестинския народ след 50 години? Каква трябва да е световната политика в тази насока?
Тези въпроси имат твърде много измерения, и не съм сигурна, че познавам всичките, за да отговоря пълно /едва ли някой може да го направи/. Ако започна с факта, че светът е препълнен с народ би изглеждало безчувствено да кажа, че може би той има нужда от такива жертви. И да, за съжаление утре може да сме ние. Въобще не искам да мисля, че това е решението, но явно някой така смята. При всички случаи светът има нужда от промяна- драстична и скорошна, а обикновено промените не идват току-така с думата *МИР*. Бих казала, че има три вида геноцид : 1-ви- на религиозна основа- няма ли кой да им каже на тези хора, че Дядо Коледа, Аллах и пр. няма да им спасят душите, колкото и хора да избият!? /не ми е смешно, много съм ядосана/; 2-ри- за кефа на някого- писнало ми е от лумпени тип Хитлер. Няма ли кой да ги открие, всичките, подобни ненормалници и да ги изпостреля от раз!? 3-ти- заради пренаселването- може би ако ограничим детераждането, тук и сега, ще успеем да запазим някакво подобие на свят с ресурси за нашите деца!

Аз не харесвам политиката, нека първо си променим мисленето.
3) Ако трябва да направиш благотворителна кампания в коя сфера би я насочила, какъв ще бъде нейния призив и към кого ще отправиш посланието?
- Светът е толкова болен в момента, че е почти без значение коя сфера ще избера. Важното е да се помага на хората и животните в беда без да се пречи на природата. Т.е не едното на цената на другото. И макар всички да сме част от природата, ние, като най-осъзнати същества не бива да си играем с нея. Затова бих се обърнала към всички хора и бих ги помолила за повече състрадателност и съзидателност.
4) Коледа е, сподели своята рецепта за горещ шоколад

*Пиянството на един народ*
• 750 мл червено вино
• 125 гр. захар
• Кората на един портокал
• Подправки : 2 пръчки канела, 3 зърна карамфил, 10 зърна черен пипер и една звезда анасон
• Като бонус може да сложите хвойна, джинджифил, кардамон …
Приготвяне :
• Слагате виното в тенджера
• Затопляте го без да завира
• Слагате останалите съставки
• Оставяте го на много тих огън без да завира за 20 мин.
• Прецеждате и пиете
НАЗДРАВЕ!
5) Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? Според теб критериите трябва ли да се променят? Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Смятам, да. Като за начало *нека спрем да мислим с телевизиите си* /подобаващ цитат от форума/. Бих им казала, че всеки човек е прекрасен и уникален, и физическото не е важно, но никак нямат да ми повярват на първо четене. Затова и критериите трябва да се заменят с едно изречение *Всеки човек е прекрасен и уникален, и физическото не е важно.* И да се повтаря като мантра до изнемогване. И понеже това са си болести свързани с психиката- задължително да си намерят добър лекар!
6) Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва!
Все по-малко религиозна съм. Предпочитам да мисля за Бог като за любов. Моите чудеса са, когато победя предрасъдъците си и когато успея да се възродя след голяма болка.

7) Забавен въпрос! Кои според теб са двата спорта, които събират основно в редиците си ''алкохолици''? И защо?
Спринтът и маратонът в алкохолните надбягвания. Ясно е защо.

- Съм! Една от любовите ми. *Седем дни* и *Младостта си отива*- Михаил Белчев, Химнът на България, и други, и други, и много други, според зависи от настроението ми.

9) Изброй три личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
Кирил и Методий- създали са най-прекрасната азбука и са я дарили на света.
Мандела- не познавам много делата му, освен основното- борец за човешките права.
Човекът, който е измислил музиката, не го знам кой е, но го поздравявам бурно за откритието.

Не се прехласвам по политици, но ако един ден стана такава ще се възхищавам на себе си.
11) Съществуват ли ангели без крила?
Много са, но не и достатъчно.
12) Ако икаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде?
Еверест и Амазония са добра идея! Човекът е човек, когато е на път. Пътят ми носи прозрения, а докато съм на път пътувам и към себе си. Намирам прозрения и в самоиронията.
Злото, което блика от време на време.
14) Пожелай нещо на съфоруците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
Не ми се иска да ви пожелавам клишета, но пък здравето е важно такова Халал да ви е!
Обичайте себе си и се раздавайте докрай! Някъде в раздаването било и щастието...
ВЪПРОСНИК ''G''
- Кокошката
2.Екзотика или реалност е човешкия геноцид в 21 век? Как виждаш живота на палестинския народ след 50 години? Каква трябва да е световната политика в тази насока?
- Реалност е човешкия геноцид в 21 век.Относно палестинския народ и тн. нямам мнение.
3. Ако трябва да направиш благотворителна кампания в коя сфера би я насочила, какъв ще бъде нейния призив и към кого ще отправиш посланието?
- Благотворителна кампания бих направила за старите хора, които са самотни по старчиските домове.Бих призовала държавата да си свърши работата в тази насока.

4.Коледа е, сподели своята рецепта за горещ шоколад.
Нямам рецепта за горещ шоколад, ако на някой му се допие ще изровя от форума рецепта
5.Анорексията и булимията са често срещани заболявания при младите момичета, не смяташ ли, че конкурсите за красота, манекенки и модели са причина да се налага в медийното пространство, че жената трябва да е ''слаба'' ? Според теб критериите трябва ли да се променят? Какво би казала на тези момичета попаднали в схватката на тези коварни болести?
- Да, според мен медиите налагат това, че жените трябва да са слаби.Бих призовала не само младите момичета, но и всички жени, че това да си слаб не те прави красива или умна.Има много начини с , които може да се покаже това.
6.Религиозна ли си? Какво за теб е общуването с Бог? Разкажи твоето малко чудо след молитва!
- Религиозна съм, но не до фанатизъм.Старая се да спазвам 10-те Божи заповеди.Общуването с Бог е не само да искаме , но и да благодарим , когато се сбъднат молитвите ни.Моето малко чудо след молитва е , че когато съм се помолила за работа да имам, винаги съм я получавала.
7.Забавен въпрос! Кои според теб са двата спорта, които събират основно в редиците си ''алкохолици''? И защо?
- Футбол и бокс.Ами надушват се по някакъв начин.

8.Патриот ли си? Какво за теб е България? На коя българска песен не пропускаш да се просълзиш щом я чуеш.
-Патриот съм.България за мен е свята.Химна ме просълзява.
9.Изброй 3-ри личности, които според теб имат най-големи заслуги за съществени промени в света. Защо избра точно тях?
- Путин, Обама и Меркел.Ами те контролират света.
10.Коя е жената политик на която се възхищаваш? Защо?
- На Маргарет Тачър.Желязната лейди помага за развитието на метод за съхранение на сладолед и е част от екипа, който развива първия замразен сладолед.
11.Съществуват ли ангели без крила?
- Не
12.Ако искаше да почерпиш прозрение къде би го потърсила? В Тибет при тибетските лами, във Ватикана при папата, на връх Еверест, дълбоко в дебрите на Амазония или някъде другаде? Къде?
- Тибет

13.Какво би променила във форумното ни общество, ако можеше?
- Нищо не бих променила
14.Пожелай нещо на съфомруците във връзка с настоящите празници така както би сторила една умна и изискана МИС ''БГ МАМА''. Убеди ги с няколко изречения, че ти си техния човек.
- Пожелавам на всички много здраве, защото това е най-важното.Без здраве нищо друго няма значение.Не искам да призовавам никой да гласува за мен, ако някой ме харесва, то ще ме хареса такава каквато съм.