НВ-ВМХ, част 71

• 38 424
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Тази страст за прочистване според мен се корени в някакво неосъзнато чувство за вина, което хората по този начин се опитват да изчистят от себе си Rolling Eyes И понеже са уязвими на тази тема, се поддават много лесно на такива послания от гурута и подобни.

# 526
Да, за да се чистиш, значи се чувстваш нечист, много е коварно...  Sad

# 527
  • SA
Хората като гладуват, практически минават на ВМ-НВХ, само дето мазнините и протеините идват от собствените им тъкани, а не от храната. Естествено започват да се чувстват добре, но това усещане си го обясняват с разни токсини, чистене и т.н.
Облаче, това със стомашните промивки всеки ден... не знаех, че подобно нещо се практикува  ooooh!. Не че ме учудва , де. Само мозъка не знам как си прочистват някои хора.  Simple Smile

# 528
Да, за да се чистиш, значи се чувстваш нечист, много е коварно...  Sad

За мен човек може да си докара големи бели по този начин. Няма нищо естествено за тялото в това да си правиш промивки. Е, ако се тъпчеш с боклуци, сигурно ще си успокоиш съвестта

# 529
Камелот, обяснението ти е прекрасно, много на място за мен дойде.  Hug Благодаря ти от сърце. Да ,препоръчваха ни да правим в продължение на 20 дни всекидневни промивки, това укрепвало нервната система и премахвало депресията - заради което го практикувах. А веднъж седмично - да сме на плодов ден и да пием английска сол за пречистване на храносмилателната система. И клизма да се прави веднъж седмично било прекрасно също.
Like_Smoke така е, да.  Hug

# 530
Хора, каква е тази слуз  Shocked

Така и не разбрах
Ама била много страшна

Цитат
Натрупвания, шлаки, токсини, слуз, камъни в червата от яденето на месо Very Happy, отрови в храната, необходимост от клизми...

Да не споменаваме паразитите...  Mr. Green
Сакън и те са зло номер две

Негативна, много готин коментар  Laughing

Шоки, помня че беше споменала преди за тази промяна при Гайдурков и това много ме радва
Само че както знаем, се възприема избирателно
Но важното е че има развитие, а не закостенялост

И понеже сме на тема пречистване
 В онази тема в клюто има даже инфо кое животно само си прави клизма и така дало пример за размисъл и впоследствие практика на самите йоги
 Joy
Само дето ние нямаме дълги шии и още по-дълги клюнове като този ибис
Нито пък поглъщаме пясък и черупки като него за да се задръстваме
Ама карай

Облаче, и аз съм ги срещала тези прочиствания
Радвам се, че само мързелът ми е в повече и не са хванах навремето, че си бях бая доверчива на тази тема

# 531
момичета, сега започвам и хомеопатично лечение заради депресията и постоянната тревожност. Но ,нали тези топчета са сладки.......много ли ще  се натоваря с въглехидрати от 20 топчета на ден  Embarassed

20 топчета на ден!  Shocked  Кой ти го измисли това?

За слузта
Скрит текст:
- забелязала съм, че имам повече храчки и сополи като ям млечни...

# 532
Странно.......пак започнах да пия Вигантол, сега пък започнаха да ми се белят ходилата като изгорели от слънце.......Дали не ми идват много 4 капки? момичета, сега започвам и хомеопатично лечение заради депресията и постоянната тревожност. Но ,нали тези топчета са сладки.......много ли ще  се натоваря с въглехидрати от 20 топчета на ден  Embarassed

Съвсем добронамерено бих ти препоръчала да се запознаеш по-подробно с хомеопатията  Wink
За мен персонално това е една от големите измами с добри годишни печалби

# 533
Да, много е трудно да се промени мисленето... В Швеция се шуми много, знаете, че има много активни автори, а и по телевизията често дебатират, така че се обръща голямо внимание и по принцип на здравето и здравословния начин на живот, и конкретно на сблъсъка между старите и новите схващания. Наскоро и в Австралия (а сигурно и не само) явно много се е заговорило за тези неща покрай двете серии за холестерола, статините и т.н. В САЩ е много шарен климатът, разбира се, но се оказва, че "палео" е било най-търсената дума на здравна тематика в Гугъл през 2013 г. Така че се променят постепенно нагласите. У нас става много, много бавно, разбира се, защото Байкова е силна Rolling Eyes Но ето, че Гайдурков е запял нова песен, а той е доста влиятелен диетолог, затова се надявам повече лекари да започнат да четат по-нова литература. Папазова също чете новите неща и ги разпространява.

# 534
  • SA
Цитат
В онази тема в клюто има даже инфо кое животно само си прави клизма и така дало пример за размисъл и впоследствие практика на самите йоги

Ами явно са смятали, че това животно е по-умно от самите тях, та са почерпали мъдрост от него.  Simple Smile

# 535
Like_Smoke, за мен хомеопатията е това, което излекува детето ми, а така наречената традиционна медицина препоръчваше да я тъпча с антихистамини (години наред едва ли не) и да мажа с кортикостероиди. НО! Човек трябва да попадне на наистина добър класически хомеопат. Разните там схеми с безброй топчета дневно са пълно безумие и нямат нищо общо с истинската хомеопатия.

# 536
Камелот, обяснението ти е прекрасно, много на място за мен дойде.  Hug Благодаря ти от сърце. Да ,препоръчваха ни да правим в продължение на 20 дни всекидневни промивки, това укрепвало нервната система и премахвало депресията - заради което го практикувах. А веднъж седмично - да сме на плодов ден и да пием английска сол за пречистване на храносмилателната система. И клизма да се прави веднъж седмично било прекрасно също.
Like_Smoke така е, да.  Hug

Прекрасно?На мене ми звучи ужасяващо! Направо ми настръхва косата на какви ужаси могат да се подложат хората от отчаяние.

Аз да се похваля, че дадох на баща ми книгата на Д-р Дейвис и той почна да я чете. От няколко дни е в шок направо! Постоянно ме пита в кое няма глутен, за да го яде. Съвсем сериозно се уплаши.  Shocked Не очаквах изобщо, понеже ние тука се информираме непрекъснато за тези неща и мене такова нещо не може да ме стресне, защото го знам.  Laughing

Ками, в папката ни за книги в Гугъл има ли я книгата Grain Brain? И може ли пак адреса на онлайн "библиотеката" ни?

# 537
Облаче, много ме изненада с тези "промивки", защо трябва да се повръща водата? Братовчедка ми си правеше такова прочистване със солена вода (шанкх пранкшалана), но тя се пиеше и трябваше да минава през храносмилателната система и да излиза от... изхода, а не да се повръща. Беше получила хемороиди след това.
Виж към клизмите имам особено отношение - донякъде е оправдано преди раждане, иначе - не, благодаря  Naughty

# 538
Цитат

Ами явно са смятали, че това животно е по-умно от самите тях, та са почерпали мъдрост от него.  Simple Smile

Ми сигурно е, все пак хапва доста омега3, за разлика от техния фураж  Laughing

Аги, има вече линк в първия пост към библ.

# 539
  Фата дъщеря ми има млечна алергия. Задръства се много, сополи, кашлици, температури,  бронхити от млечни неща. Докато се усетим като беше бебе ми се влачи над 6 месеца вечно болна. Това сополите ни бяха ежедневие и хъркането. Но откакто и спрях млякото е наред. Лекаря и една година не се сети да ни каже, накрая сама се усетих. Явно и ти имаш алегрия, щом ти прави впечетление. Аз и на мляко да живея няма да се *задръстя*, но малката от две лъжици прясно мляко и почва да хрипа и сопола и тръгва...
  Аз вчера правих броколи с кайма, но не съм го опитвала още, че сутринта закусвах яйца с бекон.

Общи условия

Активация на акаунт