НВ-ВМХ, част 71

• 38 401
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Вижте на каква статия попаднах   Sunglasses

Прадедите ни не са яли месо
http://www.earths-book.com/2013/08/article-112.html

# 601
Вижте на каква статия попаднах   Sunglasses

Остави статията, ами първият коментар ме накара да легна от смях.  rotfImbo rotfImao

Цитат
Не са яли месо, а оръжията намерени от археолозите са били ползвани за лов на боб.

Цитат
Да..нашите предци са газили руси, монголи..татари, авари, кумани, маджари, хазари, римляни..византийци...благодарение на ябълки петровки, черници, череши, грозде отело и много салата, с тях придобивали свръх сили.

Joy Joy Joy

# 602

smile3532 и аз добре се посмях, и като прочетох отдолу, че статията е взета от съновник ми стана ясно  rotfImao

# 603
  • Vildbjerg,DK
Кам Hug

Момичета да ви питам намирате ли си истинска цейлонска канела и правите ли разлика във вкуса?

# 604
Сега видях коментарите  Joy
Не са яли месо, а оръжията намерени от археолозите са били ползвани за лов на боб.

Сега видях и, че е от Съновник.....леле изложих се..... Laughing  Embarassed

# 605

hahaha"Смята се за почти доказано, че систематичното ядене на месо е стартирало от канибализъм, и едва след това се е разпространило и върху животински видове. Навикът да се яде месо се е е запазил и след края на ледниковия период."

Какво значи почти доказано? Аха, да го докажат ...

От тази информация оставам с впечатление, че вегетарианството е опасно - води до канибализъм  Mr. Green

# 606
  • SA

Ааа, Lemy, как ще си се изложила? Напротив, тькмо да се посмеем малко. Някои хора наистина имат завидно чувство за хумор.  hahaha Дали наистина има подобни "научни" изводи, или това са просто фантазии на някой разбрал, недоразбрал журналист , не е ясно.
Но пьк и "наука" правят какви ли не хора, стига да ги спонсорира някой по някакьв повод.
И пак се сетих за онази ваша кокошка, която налитала на месо заедно с кучетата.  Joy
Цейлонска канела досега не сьм купувала. Тя не се ли използваше в някаква диета за отслабване пак?
Вив,  W'A'S'P' , anideni, благодаря ви за милите думи!  Hug

# 607
  • Vildbjerg,DK
Кам нали напоследък се говори за ограничаване на използването на канелата в Европейския съюз и то поради съдържащият се в нея кумарин. Действал на кръвта по някакъв начин ( май я разреждал Thinking ) Но истинската канела има само минимални количества от това вещество, докато в другите и роднини, които са масово продавани като канела, този кумарин бил сериозно завишен. И тъй като масово се продава от тази китайска канела сега обмислят да забранят използването за стоки за масовия пазар. За мен звучи безумно просто- ами да забранят продажбата на китайската и толкова. За цейлонската отдавна се говори че понижава кръвната захар. От това което прочетох аз имам вкъщи от китайската - има горчив послевкус. И затова се интересувам дали някой е опитвал от Цейлонската

# 608
  • SA
anideni , да, четох някьде за тоя кумарин ( той е антикоагулант наистина), но така и не разбрах - основно в канелата от Китай ли се сьдьржа. И в Бьлгария китайска канела ли се продава?  newsm78
То не че знам тук откьде вземат канелата, но аз по начало не я използвам в големи количества.

# 609
  • Vildbjerg,DK
Има го и в Цейлонската , но се води като „ следи от кумарин “ Поне така пишат. Иначе идея нямам каква канела продават в Бг. Аз до скоро си мислех, че канелата си е една само. А то какво се оказа. Тук си проверявах опаковките - имам купувани от големите вериги и такива от еко магазини - ами и там само канела пише.
http://evropea.com/medicina/zdravoslovno-hranene/36-pravilno-hra … a-i-kasiyata.html ей тук пише как да се провери, но аз йод нямам.

# 610
Аз лично ползвам ето тази био канела:
http://www.zoya.bg/public/upload/productimage/1074-7829-4.jpg
Цейлонска е, аз си я слагам в кафето с масло всяка сутрин и да, има разлика във вкуса. Тези обикновените пакетчета, които си купувах преди от всеки магазин, като сложех повече и чак започваше да ми люти кафето, тотално се разваляше вкуса. Цейлонската е много по-приятна според мен.  Hug А не е и скъпа - 30 грама беше около 3 лева, а това количество издържа месеци при всекидневна употреба.

# 611
  • Vildbjerg,DK
Баничка* ще потърся специално Цейлонска. Аз понякога също обичам да добавям в кафето - пия филтърно кафе и добавям малко пудра във филтъра. Напомня ми на Коледа Simple Smile

# 612
Благодаря и на теб, Дани.  Hug

Днес си купих за пръв път фъстъчено масло. Божествено е.   bouquet Има вкус по-хубав от млечния шоколад. (това го открих току -що, защото днес хапнах и шоколад  Embarassed , а тъмен шоколад не ми харесва). Пише, че съдържало и сол и захар, лактоза и т.н., но предполагам, че не е много, защото фъстъченото съдържание е 90%.

Колкото повече съм на режима, колкова по-пълна изглеждам в моите очи. А истината е, че бавно свалям обиколки и грамчета. Може би това е така, защото повече се вглеждам в себе си, преди си бях казала "карай да върви".

Искам да благодаря на всички ви за помощта и подкрепата, която намерам тук. за мен храната е много важен въпрос не само заради здравето и тонуса, но някак я обвързвам с мои си духовни нужди. Толкова много неща разбрах и се наместиха, на които търся отговорите от години.  Two Hearts

# 613
  • Пловдив
Облаче, много се радвам за теб!Чудесно е това осъзнаване, наместване, преодоляване, нали?  Hug
И аз обожавам фъстъчено масло, но скоро не съм яла. Фъстъченото на Хармоника изчезна нейде, никъде го няма.... newsm78
Камче Heart Eyes Hug, и аз ти балгодаря за поредните подробни и интересни разяснения!(като чета разбъркано и докато стигна до тях... Crazy)
Дани, и на теб благодаря за линка, допълни ми се картинката... Hug
Да споделя, че напоследък съм се запалила по бульона. Чаша бульон от свинско рагу с черен пипер и джинджифил чудесно ме хидратира, стопля и ободрява!

# 614
канела във филтър с кафе doh
как не съм се сетила
май ще трябва да ям повече кокосово масло Wink
благодаря за идеята
моята канела е цейлонско и наистина има разлика във вкуса
цейлонската е в стъклени бурканчета и пише "цейлонска",на другата нищо не пише (това във ФР)
и от мен голяма благодарност за богатата информация и споделен опит  bouquet
това за режима и алкохолизма наистина изглежда преувеличено,но при нас е факт:неделната бутилка вино е вече за две недели Shockedнещо не ни върви Thinking
другата "крайност" е,че половинката кога мина на режима,кога стана "по-вярващ от папата" ooooh!не разрешава никакви режимни десерти
то и аз нямам желание,де
проблемът ми е ,че много по-бързо от мен навлезе в режима,оцени положителните страни и няма желание за връщане назад
естествено и резултатите са шокиращи

Общи условия

Активация на акаунт