Йоркширски териер тема 5

• 95 891
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • В най - голямото село
3ори Благодаря за споделеното за чантата. Може би ще взема, като твойта, поне я има в магазина и мога да я видя.

marish Тери спи в кревата при нас откакто го взехме. Около спалнята слагаме възглавниците от дивана, за да не скочи.

На каква възраст започвата да могат сами да се качват и слизат от креват (диван).  newsm78

# 706
3ори Понеже обсъждате темата за комарите, която и мен живо ме интересува, искам да ти кажа, че Адвантикс, Вирбак Дуоуин, Скалибор и тн пипети и каишки, които са с репелентно действие срещу комари/мухи, няма как да осигурят 100% защита и прилагането им като превенция срещу дирото е недостатъчно. Аз слагам Адвантикс целогодишно като превенция срещу бълхи и кърлежи, при нас активната му съставка е много ефективна в тази насока, за разлика от фипронил, който се съдържа във Фронтлайн, Фиприст и тн. С Адвантикс 2 години не съм видяла нито бълха, нито кърлеж, въпреки че имам много познати, които изобщо не са доволни от Адвантикс. Ние се разхождаме предимно в "цивилизована" среда, сега вече по полета, запуснати полянки и планини 100%, какъвто и да е препаратът, кърлежи няма начин да не се закачат. Иначе вкъщи градинката не я обработваме за кърлежи и бълхи, защото Ефи яде много трева и се страхувам да не й навреди. Аз съм виждала как я хапят комари лятото, въпреки репелентното  действие. Да не говорим, че нямам идея по какъв начин се абсорбира от кучето, обаче на листовката им ясно пише кучето да не се къпело две(или три беше) седмици след третиране  ooooh! Повечето породи се къпят 1 в месеца, някои даже и по рядко, а нашите се къпят ежеседмично или веднъж на 2 седмици, и се сещай какво се случва с репелентното действие. Иначе по листовка пише, че се прилага на всеки 28 дни, аз го слагам на 25дни.  Но няма 100% защита от репелент, да, той намалява хапането на комарите, но при всички случаи единични ухапвания ще има, особено ако кучето излиза вечер, в часовете когато са много активни.Това прави Адвантикс неефективен от гледна точка на профилактика срещу дирофилариозата. Защото профилактиката се състои в избиването на микрофилариите, ако се случи че кучето бъде ухапано, а микрофилариите се избиват с ивермектини. Тази година ще заложа на ивермектинова профилактика и ще давам човешки чернодробен протектор изцяло на билкова основа. Ще пусна сега едни чернодробни и после октомври ще пусна отново, за да видя дали всичко ще е ок. Относно Празимек- abamectinum, който е неговата активна съставка, макар и от една група с ивермектин, няма данни за неговата ефективност, а в дог бг има и описан случай на куче, обезпаразитявно с Празимек, заболяло от дирофилария.

# 707
Привет!
Искам да се обърна към стопаните на йоркита, които са били кастрирани.
Тъй като вече споменах, че кастрирах Джун имам няколко въпроса, които няма на кой да задам.
А те са-
1)Имаше ли вашето кученце фуния след операция? Ако да, колко време след операцията я носихте?
2)Колко време след операцията изкъпахте за първи път йоркито ви?
3)Трябва ли да ме е страх, ако махна фунията и тя започне да си яде конците?

Благодаря Много на тези, които ще ми отговорят.Съжалявам, че задавам въпроси, които може вече да са зададени, но нямам кой да попитам и се надявам вие да ми помогнете!
Хубава вечер, поздрави от Франция Simple Smile

# 708
3ори Понеже обсъждате темата за комарите,..........
Да, напълно осъзнавам написаното от теб, изчетох всичко в нета по този въпрос и схемата на теория ми е ясна, ама в резерват Северозапад няма ветеринар, който да ми я приложи  #Cussing out!!!!!!!!!!! този с който говорих последно беше изумен от теоретичните ми познания, но......ми предложи Адвантикс и ...точка! А  ивермектин доколкото четох се дозира според килограми много прецизно, не е като да отида да си го взема от аптеката и да давам на своя глава. Празимека ме плаши с отрицателните си отзиви и не знам какво да правя  Sad. След 2 седмици ми изтича действието на пипетата и ще го хвана за гушата тоя вет, да ходи да си учи уроците  #2gunfire.

След 1 месец и ние ще се кастрираме и от сега ми се е изправила косата  Sick.

# 709
Natalie Velcheva Аз се бях подготвила за яка, но не сме носили. Малката си ближеше раничката понякога, но не е тръгвала да я гризе. Заради темперамента й, и стресът, който предизвиква поставянето на яката при някои кучета, ни препоръчаха да не я слагаме, освен ако не започне да дърпа шевовете и съответно не сме я слагали. Хигиената поддържахме всеки ден с мокри кърпи, крачетата съм замивала,но цялото телце едва след като свалихме конците(3дни след това). Ако виждаш, че не й е ок с яката или се плаши от нея, я свали. Такова малко куче няма как да си прегризе конците толкова бързо, че да не забележиш. Като я махнеш ще видиш какво прави, най-вероятно само ще се ближе, все пак мястото е болезнено за нея. Бързо възстановяване bouquet

3ори Да, трябва много прецизно да се приложи. Аман от ветеринари  Shocked Този и да ти предлага не му давай, току-виж не нацелил дозата. Може да отидеш до клиника в по-голям град да измерят малката за първото прилагане, а после  да си купиш цяло шише и спринцовки и преди прилагане ежемесечно да я замерваш, предполагам не е сложно за изчисляване, стига да си знаеш килограмите (50 гами/кg) Ти от кой град си? Можеш да се обадиш в някоя голяма клиника, за да ти кажат дали може в домашни условия да се изчисли и прилага.

# 710
От Видин....как, центъра на "Резервата"  Laughing. И да е имало някой който разбира повече, отдавна е избягал  Laughing. От разговора ни ми стана ясно, че има познания по въпроса, не  е като за пръв път да го чува, може би с йоркита няма достатъчно опит. Иначе практикува съботно-неделно в Софийска клиника, но не помня коя ми каза. Ще го натисна да се консултира с колегите си, той ми е надеждата, защото не си е работа всеки месец да ходим до София за нещо подобно  ooooh!.

# 711
3ори Понеже обсъждате темата за комарите,..........
Да, напълно осъзнавам написаното от теб, изчетох всичко в нета по този въпрос и схемата на теория ми е ясна, ама в резерват Северозапад няма ветеринар, който да ми я приложи  #Cussing out!!!!!!!!!!! този с който говорих последно беше изумен от теоретичните ми познания, но......ми предложи Адвантикс и ...точка! А  ивермектин доколкото четох се дозира според килограми много прецизно, не е като да отида да си го взема от аптеката и да давам на своя глава. Празимека ме плаши с отрицателните си отзиви и не знам какво да правя  Sad. След 2 седмици ми изтича действието на пипетата и ще го хвана за гушата тоя вет, да ходи да си учи уроците  #2gunfire.

След 1 месец и ние ще се кастрираме и от сега ми се е изправила косата  Sick.

Не се притеснявай не е нищо сериозно, просто ще ти бъде отпаднало малкото ангелче 2 дена след операцията.Не се удудвай, ако не иска да яде и да пие вода, напълно нормално е.
На моето йорки му беше трудно с излизането първите 2 дена, дори ми казаха в клиниката веднага след операцията, опитайте се да я изведете само да се изпишка, дори това им е трудно след като ги отпусне упойката. Не се стряскай ще си възвърне силите за 3-4  дена, ще бъде на крака и ще лудува отново!
Желая ти късмет и стискам палци всичко ще бъде наред Simple Smile

# 712
Natalie Velcheva Аз се бях подготвила за яка, но не сме носили. Малката си ближеше раничката понякога, но не е тръгвала да я гризе. Заради темперамента й, и стресът, който предизвиква поставянето на яката при някои кучета, ни препоръчаха да не я слагаме, освен ако не започне да дърпа шевовете и съответно не сме я слагали. Хигиената поддържахме всеки ден с мокри кърпи, крачетата съм замивала,но цялото телце едва след като свалихме конците(3дни след това). Ако виждаш, че не й е ок с яката или се плаши от нея, я свали. Такова малко куче няма как да си прегризе конците толкова бързо, че да не забележиш. Като я махнеш ще видиш какво прави, най-вероятно само ще се ближе, все пак мястото е болезнено за нея. Бързо възстановяване bouquet

3ори Да, трябва много прецизно да се приложи. Аман от ветеринари  Shocked Този и да ти предлага не му давай, току-виж не нацелил дозата. Може да отидеш до клиника в по-голям град да измерят малката за първото прилагане, а после  да си купиш цяло шише и спринцовки и преди прилагане ежемесечно да я замерваш, предполагам не е сложно за изчисляване, стига да си знаеш килограмите (50 гами/кg) Ти от кой град си? Можеш да се обадиш в някоя голяма клиника, за да ти кажат дали може в домашни условия да се изчисли и прилага.

Вие с какви конци бяхте, ние сме с разграждащи се. Казаха ми за яката 10 дена никакво махане, но аз немога да издържа да не си я гушна нормално и я свалям вечер за час, два.
Не си ближе раната, нито я гризе за сега, но незнам какво ще направи затова съм взела предпазни мерки и не махам яката през деня.

# 713
  • София
Моята рошла беше с яка 10-12 дни. Изобщо не съм си помисляла да я махам. Спях с девойката на пода в хола, за да не скача от и на дивана. Конци не са й махали. Трябваха й 6-7-8 дни, за да почне да дивее като преди кастрацията. Сега е още по-луда Heart Eyes

# 714
Момичета на нас ни мина стомашното неразположение, но сега ще се видя в чудо с гранулите. Две седмици ги кисна с вода, чакам добре да набъбнат и да станат меки. Аз си мислех, че 40гр храна са малко, но като сложиш вода, ако знаете какво чудо става  Shocked 20гр й пълнят купата с връх и тя много ги харесва, изяжда ги за отрицателно време. Бих препоръчала, ако на някого кучето му е злоядо, да пробва с накиснати във вряла вода гранули. Разнася се един отвратителен аромат, който на тях разбира се им харесва. На мен ми мирише на шкембе чорба  Sick Сега как ще привикне пак към сухите, без да ги гълта цели, направо не знам  Embarassed

# 715
Здравейте Simple Smile днес ходихме на зъболекар и другия петък ще ни вадят доста зъбки,стискайте палци всичко да мине добре,че направо ме присвива корема от тази упойка Sad Доктора ни обясни,че не е такава която да го държи доста време,била по лека и го събуждали още като свършат да му ровят в устата Simple Smile.А как се справят след това?Някой може ли да каже дали е както при хората,има ли повръщане и т.н....

# 716
Ох, аз имам доста странен въпрос... От 1 - 2 седмици на Зара и пука вратлето. Много е странно и не знам с какво може да се обясни. Майка ми все ми казва, че не е нещо ненормално, яма нали ми е първо куче и много треперя. Та имате ли идея защо, или пък случвало ли ви се е? Тук се консултирам с вас преди да говоря с вета, защото не съм сигурна има ли нещо или ти въобразявам...

# 717
На какви сладурчета се нагледах  Heart Eyes Ние (по-точно аз) съм нощна смяна, гледам бебка, че нещо ми е болничка  Sad Днес не обърнах внимание през деня и сега няма да спя и ако се налага ще ходим на вет по нощите. Сутринта повърна гранулите, после беше много гладна и й дадох малко бяло месо от пиле, повърна и него. Дадох веднага Нутри плюс гел, тя скача и игра цял ден и доста огладня, дадох няколко гранули и отново повърна  Sad Гледам да не я мъкна по доктори за всичко, но ако сутринта не е ок това ни е първата работа. Мисля, че вчера й подразних стомаха с едни бисквити с мента, но ще видим.

Elfadora,  и моята Зара в последните дни  повръща гранулите. Май проблемът дойде, че й дадохме друга храна, защото нашата я поръчваме само онлайн, а тя се забави. Дано не сме съсипали стомахчето, защото сега и нейната си повърна на обяд.. При вас какво е предизвикало това повръщане? На нас вета ни каза да даваме малко смекта като има стомашни проблеми и помага.

# 718
vicky__ Най-вероятно рязката смяна е предизвикала неразположението. Повечето дребчовци са с капризни стомахчета и по тази причина аз винаги спазвам стриктно схемата за преход между различни марки храни. И на нас ни се е случвало да чакаме храна, ако е за ден-два можеш да закрепиш положението с чисто варено месо, ориз, извара, яйце със зехтин, но не с друга марка гранулирана храна. Или ако е друга поне гледай да е сходна като състав. Утре сутрин й накисни гранулите и давай през 2 часа по чаена лъжичка накиснати, за да не товари стомахчето. В конкретния случай, след като става въпрос за неразположение от храна, по-добре не давай смекта, купи една ампула деган. На 3кг тегло се пада една ампула, не знам колко тежи Зара, но мисля че няма да ти е проблем да сметнеш дозата. Даваш сутрин половин ампула и вечер( или по-малко, според теглото) Вета може и инжективно да я бие. Ако след този ден си е ок, на следващия ден я захрани внимателно. Раздели гранулките на 4 и пак накиснати във водичка. Ако всичко е нормално после си продължавате да се храните както сте свикнали, но ако забележиш, че е отпаднала, има температура или някакви необичайни за поведението й симптоми, направо иди на вет.

# 719
Здравейте на всички!
Имам въпрос към вас, който доста ме тревожи.
Забелязвам, че от време на време Джун си пуска някакви интимни миризми, които са доста неприятни и задушаващи, меко казано.
Това се случваше преди кастрацията, но за съжаление днес отново пусна, вече след кастрацията.
Мислих, че е нещо от хормоните и така привлича мъжките към себе си, но вече след интервенцията се притеснявам какво може да е.
Само да допълня, че поддържаме отлична хигиена, няма как да е от това.
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт