Йоркширски териер тема 5

• 95 906
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • София
А Джун на каква възраст е?

# 721
Не мога да Ви кажа с точност.
Когато я осиновихме ми казаха около 2 годинки.
Намерена е на пътя и не знаят точната й възраст, по зъбките са разбрали.

# 722
  • София
Не мога да Ви кажа с точност.
Когато я осиновихме ми казаха около 2 годинки.
Намерена е на пътя и не знаят точната й възраст, по зъбките са разбрали.
Да, спомням си, че е осиновена, за което ти свалям шапка. Hug

Може би е нужно време на хормоните да затихнат. Не знам дали е така, просто си разсъждавам. newsm78

Аз искам да ви се оплача, че рошлата започна нарочно (според мен) да си върши физиологичните нужди вкъщи. Ще трябва да се възпитаваме сериозно. Какво мислите за училищата за кучета? Да се насочим ли към такова?

# 723
На мен също ми препоръчаха да заведа малката в някое училище за куче, поради силният й темперамент, но не мисля, че е нужно. Там стресират кучетата още повече (лично мое мнение)

# 724
Аз пък съм много "ЗА" такова училище, стига да е с читав треньор. Кучето не се остава на треньори, а заедно със стопанина се учат команди за всякакви поводи. Ако при нас имаше, с удоволствие бих се възползвала, ама то читав ветеринар няма, аз искам учител на кучета .... Joy.
Та по този повод рускините водят още от палета на така наречените школи по послушание. При тях породата е много актуална, гледат по 2-3, имат зоопсихолози които се занимават с проблемно поведение при йоркитата специално. Ако някой ползва руски, ще пусна линкове.
И понеже доста чета при тях, знам че възникват доста трудности в общуването с тези "невинни" душици  Mr. Green, за които основно е виновен стопанина, тъй като не възприема йоркито за куче, а то си е такова, даже ТЕРИЕР.

Направо си е задължително още от малко кучето на де научи на команди, чиято цел не е да се изфукаш пред приятелите какво може  Simple Smile, а да го подчиниш и да знае то, че господаря си ти. По този начин лесно се управлява, и лесно кориегира проблемно поведение.

Ние от седмица например затвърждаваме "Седни" с изчакване навън. Много е полезно при пресичане на улици например. До скоро я пренасях на ръце през кръстовищата, а сега вече давам команда "Седни", чакаме да минат колите и тръгваме на команда "Тръгвамеее"  Grinning. Много бързо схвана какво се иска от нея, а аз при всеки удобен повод го упражнявам, например спирам да пия вода, давам команда  и тя сяда и чака, говоря по телефона, или просто се правя, че нещо си търся из чантата. Чака команда "Тръгваме" и тогава става   Peace. Сега на дневен ред е "Редом", много е удобно когато вървиш по тротоар или сред много хора, кучето да не ти се мотае в краката или в краката на хората.
Изобщо послушанието и командите са много удобно нещо, затова препоръчвам за се започнат уроци в къщи. Йоркитата са много умни същества  Heart Eyes и бързо учат и схващат, особено когато имат и лакомство насреща  Peace.

Змия, аз и по-напред писах, че всякакво пишкане в къщи извън позволените места е начало на доминиране. Не говоря за малките бебета, които все още се учат, а за тинейджърите, които отдавна знаят къде да го правят, но се правят на разсеяни   Mr. Green. Започвайте тренировките, а ако имаш възможност за училище, опитай. Дори и няколко урока само, да видиш как става ще ти помогнат доста в това отношение.

Извинявам се за дългия ферман  Embarassed.

# 725
Здравейте!
Поради миризмата, която стана непоносима този следобед се принудих да звънна в приюта откъдето я взех.
Обесниха ми, че в никакъв случай неможе да е разгонена след операция, нито, че това са хормони.
Може би ставало въпрос за анални сокове.. Нищо не разбирам, някой има ли си на идея какво е това?

# 726
  • София

Змия, аз и по-напред писах, че всякакво пишкане в къщи извън позволените места е начало на доминиране. Не говоря за малките бебета, които все още се учат, а за тинейджърите, които отдавна знаят къде да го правят, но се правят на разсеяни   Mr. Green. Започвайте тренировките, а ако имаш възможност за училище, опитай. Дори и няколко урока само, да видиш как става ще ти помогнат доста в това отношение.

Холи няма позволени места вкъщи. Всичко се прави навън.
Но напоследък започнах да намирам сутрин по 2-3 ликвички и понякога една купчинка.
Затова си мисля, че го прави нарочно.

Определено ще търся училище, дано не е прекалено скъпо.

# 727
Змия, не знаех че сте махнали пелената изцяло. Да не би да я напъват нуждите нощем и да не може да стиска? Защо не пробваш да я върнеш за няколко вечери ?

Natalie Velcheva , иди да и видят аналните жлези. При някои кучета се възпаляват и се налага да се изстискват. Процедурата не е сложна, но се прави от ветеринар. Сигурно е това, въпреки че идея нямам дали се усеща миризма от там, а самото нещо дето изстискват от там, доста миришело  Sick.

# 728
  • София
Змия, не знаех че сте махнали пелената изцяло. Да не би да я напъват нуждите нощем и да не може да стиска? Защо не пробваш да я върнеш за няколко вечери ?
Никога не е имало пелена у нас. Взехме Холи, когато тя беше на 5 месеца. Опитвахме с пелена 2-3 дни, но тя не й обръщаше внимание. И започнахме да я разхождаме по 5-6 пъти на ден. При всяко изхождане навън получаваше наградка. И се научи бързо. Много рядко се случваше да се изпусне вкъщи - примерно на 5 дни веднъж.
След кастрацията като че ли беше забравила всичко и започнахме с обучението наново. Може би сме я разлигавили много в следоперативния период.
Ама как да не я лигави човек, като е толкова красива, сладка и прекрасна. Embarassed

# 729
Хъм, да  Simple Smile, ще трябва да стягате редиците тогава .

Аз да питам, какво се прави при ужилване от пчела или оса! При кучетата има ли алергия към този тип ухапване, както при хората?
А това моето глупаче няколко пъти я виждам да гони пчелици из треволяка. Да не успее някой път да догони някоя и да реши да я яде  #Crazy.

# 730
змия Отиди на вет, може малката да не може да задържа урината. След кастрация при някои женски кучета е възможно да се появи така наречената инконтиненция(трудност при задържането на урина), обаче по спомен бях чела, че е малко вероятно да се случи и се случва предимно при кучки, кастрирани след полова зрялост. Може да става въпрос и за някаква лека инфекция. На моя позната кучката, която е научена само навън, и дори в най-големите студове и бури стиска и не иска да пикае вътре, започна да се изпуска. Взеха й проба от урината и се оказа някаква лека инфекция, която с хапчета отшумя за седмица. Момичетата може да са прави и да се касае и за доминантно поведение, защото непосредствено след операцията е получавала повече внимание. Все пак една консултация би изключила другите неща, а ако е поведенчески проблем, мисля че няма да имаш проблем да го коригираш докато е време.

Natalie Velcheva Зори е права, сигурно става въпрос за възпаление на аналните сакове. Когато има възпаление е възможна зловонна миризма. Много е важно, ако става въпрос за жлезите, след като ги почистят да поискаш няколко поредни дни(2-3) да ги третират с антибиотик. Много ветеринари нямат практиката да го правят. Само почистването на жлезите няма да спре възпалителните процеси, жлезите ще продължат да се пълнят и в един момент може да се наложи оперативно отстраняване.

3ори При някои кучета се получават тежки реакции, при други не. Ако видиш как насекомото жили кучето следи за реакция. Получават се уртикария и оток, надува се мястото, лимфните възли е възможно да се надуят, кучето да не може да диша и тн. Няма как да не разбереш, но дано не ти се налага. Аз все се каня да питам ветовете дали може да се дава антиалерзин или урбазон през устата, докато евентуално се стигне до кабинета, или ако си някъде на планина. Ето това мисля е полезно по темата http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=128&t=9047

# 731
  • София
змия Отиди на вет, може малката да не може да задържа урината. След кастрация при някои женски кучета е възможно да се появи така наречената инконтиненция(трудност при задържането на урина), обаче по спомен бях чела, че е малко вероятно да се случи и се случва предимно при кучки, кастрирани след полова зрялост. Може да става въпрос и за някаква лека инфекция. На моя позната кучката, която е научена само навън, и дори в най-големите студове и бури стиска и не иска да пикае вътре, започна да се изпуска. Взеха й проба от урината и се оказа някаква лека инфекция, която с хапчета отшумя за седмица. Момичетата може да са прави и да се касае и за доминантно поведение, защото непосредствено след операцията е получавала повече внимание. Все пак една консултация би изключила другите неща, а ако е поведенчески проблем, мисля че няма да имаш проблем да го коригираш докато е време.

Не мисля, че става дума за инконтиненция. Първата разходка е около 7 часа. След нея се е случвало да остане сама до около 16 часа и да няма проблеми. Това са около 9 часа.
Последната разходка е около 22 часа, до сутрешната отново минават около 9 часа, а се е случвало да има по 3 локвички.
Затова си мисля, че е поведенчески проблем. Лошото е, че аз не знам как трябва да процедирам.

# 732
Elfadora , безкрайно полезен линк, много благодаря.  Съвсем скоро очаквам да си намери майстора, защото я виждам, че съвсем целенасочено гони пчели, мухи, пеперуди и всякакви насекоми. С дъщерята до скоро носех на вън реваноли, олио, и пластири за рани, явно пак трябва да зареждам аптечката със сода и хигиенни материали  Mr. Green.
Вие сменихте ли храната и на каква се спря?

Змия , рускините ограничават пространството максимално, като през деня държат кучето във воалиера с пелената, водата, храната и лежанката където спи. Обикновено 2 седмици са достатъчни, за коригиране на поведението. Успоредно с това се набляга на учене на команди + недопускане на кучето по дивани, легла, спазване на правилото стопанина да яде пръв, след това се храни кучето. При интерес мога да преведа съветите на една много известна тяхна зоопсихоложка -  Надежда Хрипунова за коригиране на доминантно поведение.
При вас обаче няма пелена в къщи, което обезмисля ограничаването на пространството  newsm78.  През деня предполагам си на работа и няма как по-често да я извеждаш, за да не допускаш да пишка вътре?

# 733
  • София
Аз съм на работа през деня, но мъжът ми е безработен и е с по-гъвкаво свободно време.
Обаче при нас рядко има проблем през деня. По-често е през нощта.

Вече ми е ясно, че греша някъде. Остава да разбера къде и как да се коригирам.

Интерес имам, но не искам да те притеснявам и да ти губя ценното време.

# 734
  • София
змия Нащия йоркшир има същия проблем. И го прави само напук. Чиста доза лигавщина, иначе си знае мястото за пишкане( научен е или на балкона или на тоалетната чиния в банята, когато не е на разходка де   Naughty ) Но излезнем ли някъде и го зарежем най- безцеремонно и той припикава едно ъгълче, следват  бой и каране...  #Cussing out  Но наистина при нас знам че е поведенчески проблем и може би недостатъчна досциплина от наша страна..  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт