Йоркширски териер тема 5

• 95 898
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Като начало, ако сте спрели наградките за правилните попадения на пелената, възобновете ги. Трябва да бъде нещо много любимо, за да е по-голям стимула. Много браво, много целувки. Обратното, при пишкане отвън - каране и след това игнориране за известно време. Трябва си търпение според мен. И да действаш като при малко кученце. Някои съветват да се ограничи максимално пространството в този период, докато има 100%-тови попадения.
Ние и до ден днешен се хвалим и награждаваме, въпреки че никога не  е правила беля извън памперса, като изключим първите 10-тина дни у дома.
Ходенето на вън при нас се случи на 3-4 излизане, просто си клекна  и се изпишка, аз даже наградки не бях взела с мен, защото изобщо не очаквах подобно нещо да се случи  Laughing . С акането ме вкара във филм даже, вървиме през центъра и тя ходи, ходи и забие спирачки.... и така няколко пъти, докато не клекна изведнъж и натори плочките на площада. А около нас хора, аз нямам пликче, шах  Mr. Green, късам листче от тефтерчето и търся кофа за боклук  Blush.
И сега на всяко излизане си върши по нещо навън, но памперса няма да и махам от вкъщи, защото зимата не мога да си причиня излизане по Н-пъти да обикалям блока  Crossing Arms.

cikoni , много сте красиви и пораснали  Hug.

# 691
Въпроса е там, че тя се научи на първия ден като я взехме и сега от 1 - 2 седмици като нещо не стане нейното и кляка и съвсем демонстративно пишка... няма значение това, просто си е проклетийка Grinning
Но все пак искам да споделите начини да я прилъжа да се изхожда навън, защото не иска колкото и да седим... На първото излизане се изпишка, но тя беше много малка и не можеше да стиска, та тогава бяха наградки похвали.. После 2 пъти се изака и още веднъж изпишка, но в последния месец нищо! Нося пелена с малко изпишкано, но тя никакво внимание не обръща Sad

# 692

...и сега от 1 - 2 седмици като нещо не стане нейното и кляка и съвсем демонстративно пишка...

vicky__ , потърси информация за доминантното поведение. Това си е чисто начало на налагане, кучето /защото то си е такова, въпреки че стопаните на дребни породи ги третираме като не баш  Wink/ започва да се пробва да се изкачи в йерархията. Съветите са общовалидни за всички кучета, а не само за едрите породи. Кориегирайте това поведение спешно, другото ще стане от самосебе си, щом веднъж го е  правила навън значи не е  нещо непознато за нея  Peace.

# 693
  • В най - голямото село
Ами аз какво да кажа, като не се получава изобщо с разходките ни навън  Sad. Иска някой да го носи и не му е интересно да ходи, а в къщи беснее и играе. Хигиените навици на 90% са на памперса, но има и пропуски.
Зори ти взе ли нещо допълнително освен Адвантекса, така както пишеш за тези бълхи аз май и каишка ще взимам.
И Холи много е пораснала, а и както чета е много послушна (да не и е уроки).

vicky__ Зара е голяма чаровница.

# 694
Привет!

Искам да ви попитам какви прически правите на вашите йоркита, когато ги водите на фризьор?
Скоро ще водя малката след като се възстанови напълно след операция и имам нужда от съвети как тя да изглежда супер  newsm78  bouquet

# 695
.
Зори ти взе ли нещо допълнително освен Адвантекса, така както пишеш за тези бълхи аз май и каишка ще взимам.

Аз след като попремина паниката изчетох за действието на Адвантикса и видях че той убива бълхите след като вече са се покачили на кучето до няколко часа. Вярно че гадините бяха като пияни, но в първия момент издивях като ги видях. За кърлежите, комарите и другите гадости има репелентно действие, тоест - отблъсква.
Явно от общината още не са се наканили да пръскат тревните площи и заради топлото време гнусотиите си се въдят на спокойствие  #Cussing out.

Колкото до характера и, дано не ме чуе злото /пу-пу-пу/, ама няма такава блага душица. Не лае, не скимти, не досажда, не хапе, не прави бели, върви по мен като опашка и само ме гледа в очите с такава любов, че ми идва да я смачкам от гушкане  и целувки. Много леко и лесно възприема и разбира какво  и се казва. Дано никога не се промени /към лошо имам предвид/  Praynig.

Natalie Velcheva , аз много харесвам този тип прическа :

или на третия ред първата от долната картинка. Другия месец най-вероятно ще се стрижем  Simple Smile. Харесвам дългата козинка, но Хохи много обича разходките и всеки път се прибираме с цяла шепа клечки, сухи листа и тръни по корема и крачетата, заплетени в козината. Защо да я мъча с козина, като така е по-практично и за нея и за нас  Peace.

Ето избирай прически  Grinning:

# 696
.

Аз след като попремина паниката изчетох за действието на Адвантикса и видях че той убива бълхите след като вече са се покачили на кучето до няколко часа. Вярно че гадините бяха като пияни, но в първия момент издивях като ги видях. За кърлежите, комарите и другите гадости има репелентно действие, тоест - отблъсква.
Явно от общината още не са се наканили да пръскат тревните площи и заради топлото време гнусотиите си се въдят на спокойствие  #Cussing out.

Колкото до характера и, дано не ме чуе злото /пу-пу-пу/, ама няма такава блага душица. Не лае, не скимти, не досажда, не хапе, не прави бели, върви по мен като опашка и само ме гледа в очите с такава любов, че ми идва да я смачкам от гушкане  и целувки. Много леко и лесно възприема и разбира какво  и се казва. Дано никога не се промени /към лошо имам предвид/  Praynig.

Natalie Velcheva , аз много харесвам този тип прическа :

или на третия ред първата от долната картинка. Другия месец най-вероятно ще се стрижем  Simple Smile. Харесвам дългата козинка, но Хохи много обича разходките и всеки път се прибираме с цяла шепа клечки, сухи листа и тръни по корема и крачетата, заплетени в козината. Защо да я мъча с козина, като така е по-практично и за нея и за нас  Peace.

Ето избирай прически  Grinning:

Благодаря за изчерпателната информация и всички снимки, но ние нямаме толкова много козина и може би ще е много по- трудно да се оформи по този начин, но за сметка на това на главичката имаме многооо козинка, това позволява да експерементираме  Joy

# 697
Най-добре е да я заведеш при професионален груумер, ако има такива около вас, те най-добре ще те посъветват каква прическа ви отива, според козината, формата и дължината на тялото и крачетата и т.н. Не на всяко йорки му отива дадена прическа, професионалистите най-добре знаят  Peace.
Ти си харесай нещо, пък те ще те насочат дали е подходящо за вас  Grinning

# 698
  • В най - голямото село
Искам да ви попитам дали някой има тази чанта:
http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/trixie-7900/trixie-king-of-dog … 30-20-14-sm-28682

или ако я има някъде да я видя на живо.
От сайта на горният магазин може само да се поръча, но не и да се види в магазина  Thinking
Благодаря!

# 699
Привет! От два дни сме горди собственици на Мърфи, роден на 31.01.2014г. Съвсем бебок, преди да го вземем до последно е бил с майка си. Вероятно за това постоянно търси внимание и вечер като си легнем в другата стая и го оставим сами започва да плаче. Ако обаче има човек, който спи в стаята при него, започва да плаче до леглото и да иска да се качва. Само че аз съм предупредена да не го взимам в леглото, за да не падне от там и да си счупи нещо. Не знам как се постъпва в тази ситуация-да го оставя да плаче.....доста време продължава....Но от друга страна няма как да се става през нощта да се гушкаме, а той доста се буди....Моля за съвети! Hug

# 700
Привет! От два дни сме горди собственици на Мърфи, роден на 31.01.2014г. Съвсем бебок, преди да го вземем до последно е бил с майка си. Вероятно за това постоянно търси внимание и вечер като си легнем в другата стая и го оставим сами започва да плаче. Ако обаче има човек, който спи в стаята при него, започва да плаче до леглото и да иска да се качва. Само че аз съм предупредена да не го взимам в леглото, за да не падне от там и да си счупи нещо. Не знам как се постъпва в тази ситуация-да го оставя да плаче.....доста време продължава....Но от друга страна няма как да се става през нощта да се гушкаме, а той доста се буди....Моля за съвети! Hug

Нормално да иска внимание - нали е бебешор! Ако не ви е проблем сложете го да спи с някой търпелив в стаята да не е самичък. Ако си има легълце или одеалце сложете му го някъде, където има изглед към вас, ще драпа да се качи, но и ще си ляга от време на време, но вие не му обръщайте внимание и той ще се отказва. 2 - 3 вечери няма да спите пълноценно, но пък при нас стана и сега въобще не мрънка да се качва, въпреки че я бях научила на леглото, защото ми беше готино да я гушкам.
Иначе е нормално да се буди - той е бебе, но ако си играете повечко с него през деня "батериите" ще паднат и ще е изморен през нощта и ще спи. Но не препоръчвам да го оставяте нощем самичък, защото той още е стресиран от раздялата с майка си, пък и те са социални животни и обичат човешкото присъствие. Иначе за през деня го оставяйте самичък, за да свикне и да нямате проблеми по-натам.
Надявам се съм била полезна! И чакаме снимки на бебока!

# 701
Зори ти взе ли нещо допълнително освен Адвантекса, така както пишеш за тези бълхи аз май и каишка ще взимам

Аз силно ви припоръчвам на VIRBAC EFIPRO! Това е спрей, който се нанася 1 път месечно, напълно е безвредно за тях, а и е ефикасно, а може е при ваше желание и като превантивна мярка да пръскате по-често. Струва около 30лв., но стига за 1 година. На нас ветеринаря ни го препоръча и смея да кажа, че е наистина качествен. А относно кашките доколкото знам не са много препоръчителни, защото развиват алергии и кожата не им го понася кожата.

# 702
Аз силно ви припоръчвам на VIRBAC EFIPRO!

Да, обаче няма съставка против комарите, което изобщо не е за подценяване. Тук при нас така и не намерих ветеринар, който да ми препоръча нещо за през устата, затова ще разчитаме на Адвантикс .
От каишка се отказах на този етап, защото се разхождаме с нашийник и много ще и стане около врата  Thinking.

marish , моето мнение по въпроса е да прецените дали по принцип ще спи кучето при вас или смятате да спи отделно. Ако смятате да е отделно, ще будувате 2-3 нощи и после ще спите  Simple Smile. сега ще го свикнете с човек до него и после пак ще има драма, когато го оставите само. Ако нямате нищо против да е във вашето легло, то взимайте го довечера при вас и си решете проблема кардинално  Peace.
Холи само първата нощ скимтя, но аз бях я сложила в бебешка кошара, тъй като се прибрахме по нощите и не бях обезопасила хола. На следващата нощ беше пусната из целия хол на лека светлинка да вижда какво става около нея и от тук на сетне не е мъцнала. Свикнала е и си спи сама, става чак когато ние сутрин се размърдаме. Не е като да не се буди нощем, става да пишка и ака, но после си ляга пак и нас не ни буди.

cikoni , малка е, по-точно дъното е тясно и е с меки страни. На моята дъното е с ширина 20 см. тази е с 14 см. Освен това е и плюш, ще запарва. Така мисля аз.

# 703
  • Sofia

По-назад в темата, момичета бяха писали да се слага шише с топла вода и то се гуши около него. Напомняло му средата в която е било до скоро. Пробвайте Peace

# 704
  • София
Относно спането ние си взехме нашия сладур при нас  още като беше такова ревливо бебе  и до днес спи при нас в леглото. Но не съжалявам за този навик, мноого ми е гот да го гушкам топличък и мекичък  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт