Домакини- епизод 26/ късметлийски

• 36 556
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • при късмета
От млекомата е млякото. Не съм опитвала нито едното нито другото преди това.
Сега се сетих, че направх нещо не като преди. Киселото мляко го взех малко преди да го сложа и ми се строри доста студено. Сложих малко от топлото прясно мляко докато изстиваше да стигне стайна температура. Дали това е проблема  newsm78

# 406
  • в сърцата на децата <3
Едва ли е от това, и аз съм "топлила" така студеното кисело за подквасата. Щом е от млекомата прясното... честно казано нямам представа  newsm78 Съжалявам, че не можах да помогна...

# 407
  • София
Понеже взимам от същия млекомат Laughing- не мисля, че е от това. Аз онзи ден пак взимах, поне два пъти седмично квася от там. Може ли млякото ти за подкваса нещо да е било по-горчиво или да е загоряло прясното при варенето?

# 408
  • при късмета
Вале и аз не мисля, че е от млякото. откак ми каза за млекомата само от там взимам и досега не е имало проблем. Макар, че имаха проблем с машината последния път. Пускаше повече мляко и водата тръгваше по-бързо от обикновенно и те пълнеха бутилките, не даваха на клиентите, че се оплакваха, че е откачила нещо.
Сигурно е от киселото. Не съм по млякото и не опитвам ни едното, ни другото, ама ще започна.
Благодаря все пак, минало заминало
Славче, какво става с детето? Драсни два реда

# 409
Щастливка да ви е честита новата работа!
Тими да оздравява скоро.Оф аман от тея болести.Да идва пролетта.
Коконка това е типично за всяка майка да търси грешката първо в себе си.Ще се справи детенце!
Виви браво!
ЕМо е на градина,а а още ми се мота по пижама.
Чакам да стане 1 да го водя.

# 410
Ма Ко, мисля, че още прясно е горчало млякото. Можд да стане при смяна на фуража, на пашата, от лекарства. Друг път опитвай. И извара да го направиш такова мляко, и тя горчи.
А Морена къде се губи?
Брусчо и аз не бих го върнала. Друг е въпроса, че едва ли ще дойде:-P. Но виж Лео и Том бих върнала с обратна разписка. Не мога да ги дишам просто.
Ангелче, дойде водата, сигурно наблизо е била аварията.
Отивам да правя фалшиви шницели.

# 411
  • в сърцата на децата <3
Хортензия, на нас за разкош ни спират тока вече три пъти днес  Laughing Добре, че имам резервно отопление.

Момичета, може ли един сондаж на мнения?
Понеже както знаете с мм сме от различни краища на страната, за сватбата все някой ще трябва да е на хотел. Според вас трябва ли да поемаме нощувките на гостите или да си преценяват и да си ги плащат те? Мислим евентуално да запазим една къща за гости цялата, предполагам, че нощувката ще е около 10 лева на човек. За сега сме решили приятелите ни да си ги плащат, а роднините - да си ги поемем ние. Но още не сме уточнили дали в Пловдив да е сватбата или в Добринище. Ако всички гости ще пътуват и ще плащаме на 60 човека нощувки... но пък не върви да пратя баба ми на хотел и да я накарам да си го плати...

П.П. да си се похваля с бижуто
Скрит текст:

# 412
  • при късмета
Ангелче, много е хубав пръстена, да си го носиш дъъълго време заедно с халката!
Аз бих направила сватбата, там където ще пътуват по-малко хора.Така или иначе на роднините преспиването ще поемете, поне от останалите гости да се спести от път. Независимо дали вие или те, това са пари които могат да влязат в друга работа.
Помотах се малко навън, много е гадно, пфуу
Купих албум за снимките на детето и сега почвам да редя

# 413
Ангелче, много е красиво бижуто, браво! Има вкус твоя мъж! По въпроса за нощувките - трудна работа, и винаги ще има недоволни. Мама-коко е дала добра идея според мен  Peace
Нощната смяна, вие добре се забавлявате, докато ние спим (респективно кърмим, къпем бебета, сменяме памперси и т.н.)  Simple Smile Гледам много опашка за тоя Брус Уилис, айде аз ви го преотстъпвам. Не че не го харесвам, ама нали сте ми приятелки, какво да ви правя. Много съм благородна, ей  Mr. Green
Какво ли стана с Полито87 днес, дали е минала срещата? Дано да са се харесали  Praynig Поли, пиши при първа възможност.
Коконче, идеята да бъдеш до твоята Теичка е супер. На запад практикуват така наречената "кенгуру грижа", или "утроба извън тялото". Идеята тръгва от Колумбия, между другото.
Та става въпрос за следното, копирам от Интернет: Многобройни проучвания в продължение на повече от две десетилетия са показали, че това, което сега е известно като кенгуру-грижа е най-доброто дори за доносените деца, но за недоносените това важи с пълна сила. Когато са отделени от майките си, жизнените показатели на бебетата показват, че са в опасност ( дишане, сърдечна честота, температура, нива на хормоните и др. не са стабилни), но когато са с майките си, бебетата започват да нормализират показателите си.
Майките били инструктирани да държат бебетата върху гърдите си 24 часа в денонощието, да спят заедно с тях, да им дават да сучат, когато поискат, да им говорят нежно. Резултатите били впечатляващи. Много бебета оцелявали и се справяли с преждевременната адаптация сравнително бързо. Към днешна дата според проучванията 82 % от неонатологичните отделения в САЩ използват този метод.
Названието на кенгуру-грижата съвсем логично идва от начинът, по който кенгуруто гледа своето малко - в торбичка, извън тялото, където малкото е на топло и сигурно, а също така може и да се храни.
В нета има още много, ти сигурно си чела де, ама реших, че може да съм ти от полза  Hug  А как е Теа днес, имаме ли добри новини?
Ванко е една идея по - добре. Ще се оправи той, няма къде да иде, сега притесненията са ми за Дея. Дано да не се зарази.
А мъжът ми ме убива направо, не знам кого по - напред да успокоявам. Снощи цяла вечер очите му пълни със сълзи, и само повтаря "момчето ми е болно, Ванко е болен, за първи път е болен", и така нататък. Не знам какво ще го правя, честно ви казвам  Crazy

# 414
  • Fort Worth, TX
Здравейте момичета.Чак сега успявам да седна.Дори не съм чела назад.Вероятно по после.Ходих с мъжа ми за пълномощни.Сега мога да оперирам от негово име с всичко и навсякъде пред всички банки и институции. Mr. GreenНаправих и за дребния, за да мога да го изкарвам в чужбина.След това до Метро да понакупим някои неща.М/у двете неща деня ми се скапа тотално.Дядо ми е зле.Отива си.Предположенията на лекарките от Окръжна за рак на белия дроб се оказаха верни.Отказали са да правят бронхоскопия, защото няма да издържи.Утре ще направят скенер, за да видят къде какво има.Не препоръчват никакви интервенции, щото няма д издържи.С две думи въпрос на дни и дай боже някой друг месец.Притеснявам се за баба.Имаше инсулт.Няма да издържи.Тази година се очертава тежка.Имаме 3 баби и дядо.Всичките над 80.Дядо е 85.Всичките с доста болежки.Дано само не го боли.Добър човек е.Много ми е мъчно, защото те ме изгледаха.
Още миналата седмица, когато тичах по болниците с него ми стана ясно.Те си ми го казаха по заобиколен път, но някак си не ми се искаше да е вярно.
Здраве и целувки от мен.

# 415
  • Fort Worth, TX
Хортензия, на нас за разкош ни спират тока вече три пъти днес  Laughing Добре, че имам резервно отопление.

Момичета, може ли един сондаж на мнения?
Понеже както знаете с мм сме от различни краища на страната, за сватбата все някой ще трябва да е на хотел. Според вас трябва ли да поемаме нощувките на гостите или да си преценяват и да си ги плащат те? Мислим евентуално да запазим една къща за гости цялата, предполагам, че нощувката ще е около 10 лева на човек. За сега сме решили приятелите ни да си ги плащат, а роднините - да си ги поемем ние. Но още не сме уточнили дали в Пловдив да е сватбата или в Добринище. Ако всички гости ще пътуват и ще плащаме на 60 човека нощувки... но пък не върви да пратя баба ми на хотел и да я накарам да си го плати...

П.П. да си се похваля с бижуто
Скрит текст:
Според мен , след като каниш на сватба трябва да поемеш всичко от до.Тъпо е да кажеш ела , ама си плати нощувката.Аз съм на принципа като се прави нещо да се прави като хората или да не се прави изобщо.Редуцирай си хората и го измисли така, да е удобно и комфортно за всички.Мен би ме обидило да ми кажат.Ела ми на сватбата, ама ако ще спиш си плати хотела..
М/у другото има къща за гости с/у ВМИ една пресечка.

# 416
Креми,  съжалявам да го чуя, и моята прабаба на 88 си отиде за месец от счупване на крака и усложнения след това и те разбирам .Дано се закрепи и поживее спокойно още време.  Hug Hug
Ангелче, честит ти пръстен .Много е класически , с диамант ли е отгоре?
Много да се обичате !
По отношение на гостите.
 Ние си се запознахме в Англия, след две години и половина сключихме граждански брак пак там и се върнахме за седмица да си изберем ресторант и църква ,както и да се запозная със свекърите.
Ние си платихме ритуала и костюмите ,цветята по гражданския брак ,тържеството и почерпката след това. След това си доплатихме и църковния брак, цветята, украсата,  свещите, поканите, питките , двата булчински букета, костюмите, роклята, бижутата, обувките , църковния ритуал, фотографа, сватбената агенция, гримьора, фризурата, сватбеното пътуване , младоженческия апартамент, снимките , фото- оператора , подаръците за гостите( 95 човека) ,ДидЖея, свещите, тортата, колата, подаръците за кумовете и попа ,а родителите ни си разделиха само почерпката в ресторанта и питиетата пак там.   Отделно тъй като много от гостите ни идваха от Англия (родата моята) ,а роднини и бабите ми от Старо-загорско -Хасковският край майка ми  им наеха автобус ,който да ги доведе и закара обратно и хотел със закуска за всеки ,а там вечерта след сватбата са им наели и зала да си допият и дохапват ,защото ние държахме до 12;30 сватбата да е приключила .
Това беше  2007 с двете церемонии през 5 месеца  и бяхме  на 27 и 26 години . Това е ,питай ако нещо те интересува.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 18:11 от Анонимен

# 417
  • при късмета
Прибрахме се от градина.
Даже на връщане минахме през оптиката да проверя и на детето зрението, че му е за първи път. Всичко си му е наред  newsm44 Като ходих за очилата хубаво ме подсетиха за профилактичен преглед на тази възраст, че и по-рано.
Креми, съжалявам за дядо ти  Sad Дано го закрепят
Контеса много интересно покрай вашата сватба, все така да се обичате
Вио много се радвам, че Ванко се оправя  Hug нацелувай и двамата от мен
Отстъпвам компютъра на шефа, че иска да играе Ледена епоха

# 418
Креми, дано дядо ти да е спокоен и не го боли. Щом до тук се е стигнало, това е важно. Съжалявам.
Кокончето я няма още. Поли също да пише как е минала срещата. Тя каза, че ако се харесат, ще останат. Дано затова не пише.
Вио, забелязала съм, че мъжете повече се шашкат, когато става дума за болно дете. Моят не, но всички други, които познавам са така.

# 419
Момичета,здравейте!Чета ви,но не ми е оставало време да пиша.Бяхме няколко дни при нашите,докато видя всички...минаха 4 дни неусетно.
Ангелче,моят пръстен е абсолютно същият. Simple SmileПо въпроса за сватбата-аз също не мисля,че е удобно да си плащат нощувките,но пък така разходите стават много големи.
Ние също нямаме брак,само годеж-подари ми пръстена,поиска ме от баща ми,а после събрахме на вечеря родителите ни.След един коментар наскоро от свекървата мисля и въобще да не се занимавам с подготовката на сватба.Мислим да отидем да подпишем с 2-ма свидетели,а на по-късен етап да сключим и църковен брак.
Креми,съжалявам за дядо ти.Дано поне не се мъчи и да има повече време с вас.
Коконче,сигурно ти е много тежко,но не се обвинявай.Гледай да си колкото се може по-спокойна,че на бебетата не им трябват изнервени,притеснени майки.Чакаме те за отчет.
Поли,и ти се появи да разкажеш за срещата.
За останалите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт