***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 600
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Е за всяка пратка ново разхождане до нотариус,ново пълномощно и ново изпращане не мисля че си заслужава. Безсрочно ми се струва най-добрия вариант като цяло,освен ако няма някакъв начин да злоупотребят нещо но не ми се вярва.

Ти си прецянаваш Simple Smile Както, не знам дали имат практика да си пазат пълномощните в ДХЛ. И ако имаш намерение все с ДХЛ да пазаруваш....все пак в повечето случаи доставката им е солена..

# 541
Затова поръчвам над $35 долара защото получавам безплатна експресна доставка : ]

# 542
Здравейте.
За пратка(суитчър) от САЩ,на стойност 39.99 $ и доставка 18$,ще ми се наложи ли посещение на митница,и каква ще е крайната стойност всъщност  Embarassed Embarassed

# 543
  • Sofia
   Да, ще ти се наложи. Peace ДДС-то е 20% от крайната сума, т.е. цената на самата стока плюс стойността на доставката. Горе-долу към 12 лв. ще трябва да заплатиш, но има и някакви малки митнически такси, които също ще трябва да покриеш, отивайки да освободиш пратката си.

# 544
Към 104.40лв би трябвало да ти излезе с ДДС-то което е 17.40лв.
Може да си помагаш с този сайт - http://ddskalkulator.com/

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 19:49 от juliqnpk

# 545
Благодаря за бързите отговори.   bouquet В София на летището ли е митницата?

# 546
  • София
Благодаря за бързите отговори.   bouquet В София на летището ли е митницата?

Зависи с какво ти пристига пратката. С пощата или EMS е на Столична митница, а с DHL, TNT, FEDEX е на летището.

# 547
Срокът е 20 дни.
Не трябва нотариус. Пълномощното е на гърба на пощенското известие, което той най-вероятно вече е получил. Само се попълва и подписва.

Zdraveite pak.

Predi malko govorih s bratovched mi. Toi poluchil izvestie no na garba nqma pilnomoshtnoto. Kakvo trqbva da napravq sega?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 14:03 от mirturk

# 548
  • София

Zdraveite pak.

Predi malko govorih s bratovched mi. Toi poluchil izvestie no na garba nqma pilnomoshtnoto. Kakvo trqbva da napravq sega?

Утре да се обади на митницата и да попита.

# 549
"Изпращам документите за митническата пратка с молба да уточните как ще процедирате.

Ако решите да Ви изведем транзит до митница Варна, ще очакваме :
-данните Ви;
-точно описание на български език на стоките, които очаквате;

В този случай имаме такса за извеждане на транзит и ползване на банковата ни гаранция, която се заплаща при доставката – 12лв

Успешен ден! "

Демек един вид те принуждават да използваш техните услуги ( на DHL ) защото всеки път 12лв за транзит до Варна + 12-13лв за ДДС и то каква ми е файдата,че ги купувам по-евтино тея неща?
Явно ще съм принуден да използвам техните услуги и всеки път да пращам извлечения,документи,глупости и да чакам още докато ми донесат нещата.

# 550
  • София
Здравейте. Темата е изключително полезна. Благодаря. Малко се обърках и ще съм благодарна на малко помощ.

На 17-ти поръчах телефон от Минидейл (китайски сайт) за 168$ с безплатна доставка чрез Сингапурските пощи. Според прочетеното е малко вероятно да се размина с митницата.

Мито под 150$ или 150 евро се дължи? ДДС-то е ясно. Ще трябва ли да си вадя ЕУРИ (май така се казваше)?
Този телефон ще ми излезе златен, но изобщо не съобразих за митницата. Confused Не е реплика, тяхна марка Colpad е и не вярвам да има проблем.

Помолих да  пратят пратката, като "гифт" и те отговориха, че така са я пратили. Някой има ли опит с този сайт? Слагат ли фактура при телефона или изпращат като частно лице? Вижда ли се някъде с какво и как и колко е платено? Примерно с пей пал или кр карта, дата на поръчката и кой продавач и за какъв артикул е в пакета?

С две думи колко според вас ще трябва да се изръся в Митницата?
Благодаря! Heart Eyes

Скрит текст:
Ако наистина човек получи подарък телефон от чужбина, как се процедира? Имам позната  в Южен Сеул и може да ми прати някой неща, а се оказва, че в Митницата, ще ми искат разпечатка от сметка защото не вярват да е подарък, ами ако е наистина!? Rolling Eyes[/Иspoiler]

# 551
  • София
Kиkи

Мито за телефони не се дължи, независимо колко струват. 20% ДДС ще платиш. Не вадиш ЕОРИ. Представяш разпечатка от Пейпал или извлечение от картата. Също може да разпечатиш фактурата от Минидиъл, имаш я в профила си там.
Подаръци не се признават за такива. Ако не можеш да представиш фактура/плащане/извлечение ги оценяват според цените на идентични или сходни стоки по данни от системата на митниците или направо проверяват в интернет колко нормално струва този и този модел.

# 552
  • София
Kиkи

Мито за телефони не се дължи, независимо колко струват. 20% ДДС ще платиш. Не вадиш ЕОРИ. Представяш разпечатка от Пейпал или извлечение от картата. Също може да разпечатиш фактурата от Минидиъл, имаш я в профила си там.
Подаръци не се признават за такива. Ако не можеш да представиш фактура/плащане/извлечение ги оценяват според цените на идентични или сходни стоки по данни от системата на митниците или направо проверяват в интернет колко нормално струва този и този модел.

Сърдечно Благодаря. Hug

# 553
Ще платиш около 55 лв. ДДС. Курсът на долара се смята по курса на митницата, има го на техния сайт. Така телефонът ти ще излезе около 300-320 лв, което за 4 или 8 ядрен телефон си е ок.

Но има надежда да не отиде на митница. Скоро някой се похвали, че със Сингапурските пощи си е получил телефона без митница, така че стискай палци Simple Smile

# 554
  • София
Ще платиш около 55 лв. ДДС. Курсът на долара се смята по курса на митницата, има го на техния сайт. Така телефонът ти ще излезе около 300-320 лв, което за 4 или 8 ядрен телефон си е ок.

Но има надежда да не отиде на митница. Скоро някой се похвали, че със Сингапурските пощи си е получил телефона без митница, така че стискай палци Simple Smile

Ах, дано , дано!  Simple Smile

п.с
Скрит текст:
8 ядрен е и го чакам с нетърпение (Coolpad F1 8297W) ! Това е първата ми покупка на техника от чужбина!

Общи условия

Активация на акаунт