***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 719
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Много полезна тема. И аз чакам един неща от Китай и се усетих, че едната ми поръчка е за 37 лв  ooooh! Мой пропуск. Трябваше да я разделя. Вероятно ще трябва да се занимавам с митници ...

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 15:00 от _Runaway_

# 16
  • София
Много полезна тема. И аз чакам един неща от Китай и се усетих че, едната ми поръчка е за 37 лв  ooooh! Мой пропуск. Трябваше да я разделя. Вероятно ще трябва да се занимавам с митници ...
По-скоро смятам, че няма да ти се наложи да ходиш на митница. Прочети това, което съм написала с червените букви в началото на първа страница. Огромна част от пратките струващи над 30 лв не се задържат на митница. Особено ако са дрехи, обувки и други дребни неща. Не че няма да се случи, но шанса е минимален. Обръща се внимание на техника, обемни или тежки предмети, както и такива в търговско количество.

# 17
Дали се усещат на митницата, ако се разделят стоките  newsm78 Примерно поръчвам 3-4 неща, но поотделно за да не превишат сумата. В един момент, ако се скупчат на митницата няколко пратки с моите имена дали става съмнително или то има толкова много пратки, че едва ли им е до това. Винаги съм се чудела  Thinking

# 18
  • София
Дали се усещат на митницата, ако се разделят стоките  newsm78 Примерно поръчвам 3-4 неща, но поотделно за да не превишат сумата. В един момент, ако се скупчат на митницата няколко пратки с моите имена дали става съмнително или то има толкова много пратки, че едва ли им е до това. Винаги съм се чудела  Thinking
Те се усещат естествено, но няма как да ги обединят тези пратки. Те пътуват с отделни товарителници, пратени по различно време и са от различни изпращачи вероятно. Значи трябва да се разглеждат като съвсем отделни.
Ще се поинтересувам по-подробно как се процедира при такива случаи и ще пиша допълнително.

# 19
Супер си! Благодаря!
А, аз обезателно ще споделя какво ще се случи с моята пратка   bouquet

# 20
Книги и учебници спират ли се на митница? Желая да си поръчам два-три скъпи учебника от Корея, и за това питам.

# 21
  • София
Книги и учебници спират ли се на митница? Желая да си поръчам два-три скъпи учебника от Корея, и за това питам.
За книги и учебници също се дължи ДДС, но само 2-3 учебника не вярвам да ги спрат.

# 22
  • София
Супер си! Благодаря!
А, аз обезателно ще споделя какво ще се случи с моята пратка   bouquet
За нищо!
Да, споделяйте кой как е минал и за какви пратки. Ще е интересно да се знае в различните митници как се работи.
Колкото и странно да звучи навсякъде си имат свои правила и изискват различни документи. Дори и в един и същи град.

# 23
  • Габрово
Ох и аз поръчвах едни неща за приятелка - опаковки хартиени, шаренички за сладки - има сладкарска работилница и сега пратката ми е в DHL София и за митница естествено. Тя струва 313 евро, момичето от DHL  ми прикачи някаква ф-ра за 30 долара , която е дало китайчето на техния DHL , а ми искат и документ за плащането, аз от къде да им извадя за тези пари, като имам само извлечение от сметката с истинската сума....да си изфабрикувам ли едно  newsm78 , пък и редно ли е да си показвам движенията по сметката.....

# 24
  • София
По принцип като има фактура не би трябвало да искат допълнителен документ за плащане.
Не знам колко е голямо и какво точно представлява пакета, може би им се струва по-скъпо от цената на фактурата и затова да искат потвърждение. Сигурно защото са много бройки, т.е. търговско количество.
На извлечението може да се заличи цялата друга информация и само да остане тази транзакция.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 17:28 от Ros@linda

# 25
Да споделя вчера какво стана. Отивам в пощенския клон, до който съм поръчала телефона, понеже известие така и не получих (не се изненадвам въобще). Пощенската служителка не намери пратка за мен, обясних какво пише в сайта на бг пощи и тя мило и любезно се обади в митницата да попита дали ми  е там пакета. Те потвърдиха като й казали да отида днес с попълнена декларация. Е за какво като цената е под 300 лв?! Смятам да ида само с банковото извлечение и да настоявам, че декларация не им е нужна Simple Smile. Утре ще довърша историята.

# 26
А стойността на доставката влиза ли в сумата която се облага? В смисъл има ли разлика ако поръчам нещо за $100 и безплатна доставка или същото за $60 с платена доставка $40? Във втория случай върху $60 ли ще ми изчисляват или върху $100?

# 27
  • София
А стойността на доставката влиза ли в сумата която се облага? В смисъл има ли разлика ако поръчам нещо за $100 и безплатна доставка или същото за $60 с платена доставка $40? Във втория случай върху $60 ли ще ми изчисляват или върху $100?
И цената на доставката се смята. Върху общата платена цена изчисляват.

# 28
И цената на доставката се смята. Върху общата платена цена изчисляват.
Благодаря! Много се надявах, ама не би  Simple Smile

# 29
И аз с въпрос  Embarassed, как стои въпроса със, златото става въпрос за пръстенче 2-3гр., но заради застраховката ще пише реална стойност около 180$ не ме притеснява ДДС, но да нямам проблеми, че е злато, иначе ще е от физическо лице подарък. Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт