***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 116 240
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Искам да попитам -   още от MINIDEAL  вътре в колета с телефона слагат ли фактура с реално платената от клиента цена? Нека който е поръчвал скоро да пише Wink

# 436
Щом ти е пратен като подарък и митничаря се обажда да те пита колко си платила, значи няма фактура вътре (така поне ми се връзва логиката  newsm78). Направи си номера и така, аз имам познати, на които им е минавал....

# 437
здравейте,някой поръчвал ли е инструменти за кола от китайските сайтове,пакетчето ще бъде малко обемисто и тежичко,и според мен ще го пратят на митница,някой знае ли дали се плаща мито освен ддс то за такъв тип  джаджи newsm78

# 438
  • София
Всеки вид артикул е на отделна тарифна позиция и с различно мито. Ако инструментите са много видове значи всяко ще е с различен % мито, някои може и да са с 0%

# 439
Всеки вид артикул е на отделна тарифна позиция и с различно мито. Ако инструментите са много видове значи всяко ще е с различен % мито, някои може и да са с 0%
става въпрос за 1-2 инструмента + малко консумативи за тях 1,5 кг  малко по голям размер 36 см ,но не видях такъв раздел,имаше медицински инструменти

# 440
  • София
Ето в глава 82 има много най-различни инструменти http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultati … =&Regulation=

# 441
ок явно това е раздела но не видях тарифа ли има, такса ли е, какво се начислява, процент ли е върху сумата по ордера какво е точно

# 442
  • София
Трябва да намериш конкретния инструмент, който ти трябва и да натиснеш на него, след това да избереш държава на произход и търсене на мерки. Тогава ще излезе информацията. Митото е % върху общата фактурна стойност, ако е един вид стока, а ако са няколко процентът се начислява за всяка по отделно върху нейната стойност, като е прибавен и разход за доставка.

# 443
Здравейте, да попитам, иска да поръчам телефон от Китай с доставка DHL? Ще имам  ли мито, ще пише, че е подарък. Благодаря на отзовалите се.

# 444
  • София
Здравейте, да попитам, иска да поръчам телефон от Китай с доставка DHL? Ще имам  ли мито, ще пише, че е подарък. Благодаря на отзовалите се.
99% е сигурно, че ще има ДДС 20%
За телефони мито не се дължи.

# 445
99% е сигурно, че ще има ДДС 20%
За телефони мито не се дължи.
Тоест, независимо, ако пише, че е подарък, ще имам 20% ДДС? Ако избера да пътува с пощите им, ще имам ли ДДС?

# 446
  • София

Тоест, независимо, ако пише, че е подарък, ще имам 20% ДДС? Ако избера да пътува с пощите им, ще имам ли ДДС?

Да, независимо че пише подарък те ще искат да видят на каква стойност е. За митницата не съществуват пратки подаръци. Всичко трябва да има цена.
А с пощите по мои сметки вероятността да иде на митница е около 70-80%

# 447
Здравейте,
Ако някой може да помогне.
Скрит текст:
много полезна информация на първата страница  bouquet
Днес се наложи да се запозная със служителите на митница София. Получавам пратка от Тайланд, на която са обявили стойност 19 $, но служителя отказа да я даде без документи. Сега се прибрах и направих разпечатка от Ибей и от Пей пал, но там стойността е друга. Ясно е, че ще платя ДДС-то, но ме интересува има ли някаква глоба или нося ли някаква отговорност за това, че на пратката са изписали 19 $, а аз ще представя документи за по-голяма сума? И на всичкото от горе това го е направил изпращача, без да го моля или казвам каквото и да е - явно не изпраща за първи път до Бг Г и решил на своя глава да напише по-ниска стойност.
Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля да сподели  Hug

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 14:19 от Bebooo

# 448
Здравейте,
Ако някой може да помогне.
Скрит текст:
много полезна информация на първата страница  bouquet
Днес се наложи да се запозная със служителите на митница София. Получавам пратка от Тайланд, на която са обявили стойност 19 $, но служителя отказа да я даде без документи. Сега се прибрах и направих разпечатка от Ибей и от Пей пал, но там стойността е друга. Ясно е, че ще платя ДДС-то, но ме интересува има ли някаква глоба или нося ли някаква отговорност за това, че на пратката са изписали 19 $, а аз ще представя документи за по-голяма сума? И на всичкото от горе това го е направил изпращача, без да го моля или казвам каквото и да е - явно не изпраща за първи път до Бг Г и решил на своя глава да напише по-ниска стойност.
Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля да сподели  Hug
Няма да имаш глоба, просто ще си платиш ДДС -то. Спокойно. Как ти е изпратена пратката? С куриерска фирма, по пощата или ?

# 449
  • Sofia
   Почти съм убедена, че няма никаква глоба. Peace

Да, продавачът умишлено е написал по-ниска стойност, с идеята да ти спести евентуалното ДДС, ако номерът мине (е, явно не е минал, де). Laughing

Общи условия

Активация на акаунт