Отговори
# 195
Na ni, честито. Поздравления за бързото раждане.

Честит имен ден на двете ни Ивита. Честит имен ден всички празнуващи.

Пандич, има програма за андройд за кърмене, на бг е. Като кърмиш и натискаш лява или дясна. Според настройките след това ти писка и ти казва от коя трябва да дадеш.
Точно, без да усещам поривите за напъни. После се извинявах, че нищо не съм напавила. А акушерката разказвала на ММ, че съм била ок.
Не кърмя, цедя се и то доста успешно. За сега редуваме кърма с ам. Зърната не са ми в ред. Прекалено малки са, раздразняват се като сложа бебето. За 5 мин ми разрани едното. Малки са и за протектори. Та сега се цедя.
Грешка си с числата Simple Smile  11 и 22 в нумерологията не се редуцират до едноцифрени.

Аз чорапи не слагам. Сега е облечен с боди с дълъг ръкав, ританки и гащеризонче. В нас е 22 градуса.

Бебо, стискам палци всичко да мине по вода.

ДеситаБонита, да мила, сигурно леко още под въздействието така ми се е струвало. Ревизията след това беше гадна, но качествена.

Ех, Маги. Да са ти честити. Живии здрави скоро да се приберете у дома.И честити именици. Не случайно са се родили на Богоявление. Всичко ще е наред.

Много ви прегръщам.

Чакащите мами, мислете положително, представяйте си бебетата, как ги гушкате и всичко ще е ок

# 196

Мама Тодорова, голямо приключение е било. Ама как,... от какво този задух така? Измъчи се! Хайде да излиза по-бързо малкото човече и да се гушкате.

Деситка днес ми липсваше твоя цветен пост  bouquetАми задуших се от стомашната киселина.Направих грешка да се опитам да преглътна,за да мине понеже досега не ми се е случвало да повръщам от киселини и така...въздуха спря.Добре,че ММ си дойде иначе незнам.

ОЛЕЕЕ,Maggie_m ,Честити дъщерички!!!Доста раничко е,но съм сигурна че ще сте много добре и ще се приберете бързо у дома!!! newsm06.

# 197
А къде е Торидим? newsm78

# 198
na ni, naggie_m, честити рожбички! Да са живи и здрави!

Маги, стискам палци за дечицата ти и вярвам, че всичко ще бъде наред  Praynig

# 199
Елг, хаха аз пък мисля, че ти си в грешка и че специално рождените дати се редуцират до едноцифрено число. Поне от това, което аз и ММ сме изчели по въпроса, свекърва ми го потвърди, а тя е луда на тази тема, има и книги. Мога и линкове да дам на прочетени неща, само да ги открия отново.. Но няма да спорим.  Grinning

# 200
Добро утро и от мен! Събудих се в 10 ч. след големи пъшкания и мъки снощи при всяко мърдане, но все пак спах. Много ме удря на сън тези дни - имам активност 2-3 часа на ден, което си ме уморява доста, а през другото време седя, лежа и спя!!! Но обратното броене започна отдавна, така че това ме успокоява. И ММ снощи при поредното извикване от моя страна вика - спокойно, остават още ... дни!

na_ni и МагиМ - страхотни новини, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват!!!  sling sling sling

Елг,  Hug било е гадно това с шевовете, но всичко е зад гърба ти и сега само положителни емоции предстоят - Илиянчо е силен мъж и ще се справи отлично! Малката Елия пък е страшна сладурана до него! Тати се шашка, ама като опре ножа до кокала, ще трябва да се справя! А за съня и кърменето - това ми е и на мен големия страх, спя непробудно /особено ако съм много уморена/, та като нищо всеки път ще го докарвам горкото до плач. Смятам да си навивам телефона на вибрация на определени часове - иначе просто няма да стана докато не го чуя да реве.
Елг, апликация за кърмене  #Crazy #Crazy #Crazy Какво ли няма да измислят!

His Princess, чакаме само добри новини тези дни от теб!!

Пандичка, panda7  Hug мъже, повече няма нужда от обяснения!
Като заговорихме за мъже - ММ като цяло се държи много разбрано, обаче са му много чудни като ми се появят изблици - когато се ядосам прекалено много на нещо, например, глават аму не побира защо не мога по-кротко - еми защо, защото всичко бушува братче! Но това е бял кахър - не се оплаквам като цяло, доста ни е спокойно съжителството по време на бременността, дори повече от преди това. А най-хубавото е, че ММ се настрои вече да става баща. В началото като че ли не ставаше дума за него, но май с месеците, като ме гледаше отстрани как ми расте корема, осъзнаваше реалността. Преди не се задържаше изобщо при деца, сега дори си играе с тях и им се радва - разликата е огромна /той не си признава де/. Та съм сигурна, че ще ми е добра отмяна и даже в много неща ще реагира по-спокойно и адекватно - щото просто ми е такъв - не си позволява паника и истерии за нищо, то бива самоконтрол бива, ама неговото си е патология вече  Joy Joy

panda7, искаш името и да се римува с Никола и да звучи добре в чужбина - не е лесно, защото трябва да завършва на гласна, за да се римува... Ако беше момиче, щеше да е по-лесно.

Фейсче, аз магнезия не смятам да го спирам - не искам да тръгва по-рано, а защо да търпя болките???

irchick, наистина много забавно описваш всичко - много ми е приятно и на мен да те чета. Особено за Ждрольо  Party

mama_Todorova, наистина страшно приключение и браво на ТМ - да е жив и здрав два пъти - веднъж, че те е спасил, втори, че е именяк!!!

# 201
Привет и от мен, аз дето ви четях и викам ще остана за най-накрая...амааа не било писано.
На Богоявление в 1,20 през нощта се родиха и моите принцеси, изтекоха ми водите в 11 и така...другото е ясно.
Сега се в кувьози, едната е на апаратно дишане, другата е с кислородна палатка иначе са по 2000 грама двете, ноо дробчетата им са недоразвити, та сме доста притеснени, но съм сигурна, че всичко ще е наред.
На всички, пожелавам прекрасен празник и много здраве и късмет.
Имам си двама именници таткото Иван и малката Ивайла, която е на апаратно дишане, но съм сигурна, че Господ ще ги пази.
Маги, честити бебешорки, разбира се, че всичко ще е наред и ще се гушкате след 2 седмици вкъщи! Да сте много здравички и всеки ден да получавате все по-добри новини!  bouquet  bouquet Hug Hug
Нани, честит Тео и на теб, да ти е много здравичък и все така голям и силен да расте! Hug

На всички именници да ви е честит празника и много весело да си изкарате! Бъдете здрави! Hug

# 202
На-ни, Маги, честито мамчета! Нека са здрави бебчетата, щастливи и всичко което си пожелаете за тях!  baloni baloni  baloni  baloni  baloni  baloni  baloni

# 203
Здравейте мамчета Simple Smile
Нека и аз да се запиша в новата темичка,макар и по-късно.Честно да си призная следя ви почти всеки ден ама ми е някак си едно такова здухано.Колкото по-малко остава сякаш ми е едно напрегнато и притеснено.Знам,че не трябва да се държа така ама дано се отпусна и то благодарение на вас и вашите постове.
Честито на новите мамчета и техните бебчета,да са им живи и здрави и скорошно прибиране newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
Добре дошла на Elg и бебо,да расте жив и здрав и да е много послушен.
Честит Имен Ден  на всички празнуващи,бъдте живи и здрави и мн щастливи   bouquet
Като цяло ние с моя бебо сме добре ,ходим на тонове и преглед,даже утре ми предстои преглед в Щерев,та се надявам нашата доки да ни даде доста инфо как е бебо,и да говорим за големия ден,да ли е тука-тука или ще си откарам и аз почти до термин.Спрях магнерота от неделя,ама подготвителни контракции си имам всеки ден де.Направо като ме стегне пупата и бебо като се изпъне имам чуството ,че ще излиза.
Охх аз се отплеснах в приказки,ама какво да правя такава съм като се отприщя и няма спирка newsm53 newsm53 newsm53 newsm53 newsm53
На всички останали които очакваме големия ден стискам палчета и много успех и късмет Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 204
maggie_m, честита радост! Да са живи и здрави малките слънчица и бързо да се възстановяват!

# 205
Елг, хаха аз пък мисля, че ти си в грешка и че специално рождените дати се редуцират до едноцифрено число. Поне от това, което аз и ММ сме изчели по въпроса, свекърва ми го потвърди, а тя е луда на тази тема, има и книги. Мога и линкове да дам на прочетени неща, само да ги открия отново.. Но няма да спорим.  Grinning
Би ми било интересно. Ама когато имаш време и на Л С Hug

# 206
Маги, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред с бебките  Heart Eyes Къде ги родихте? Бързо възстановяване на теб. Кърма ще можеш ли да носиш?

Кой питаше за отношението към голямото дете? Аз се старая да съм много търпелива и разбираща с каката и не я ограничавам в общуването с бебето, защото и без това много от нуждите й са изместени от неговите. Това означава, че понякога я буди с "нежности" Wink, но това е цената на сестринската любов  Joy

# 207
Момичета, с наближаване на деня X се чудя все повече дали няма да забравя нещо важно, не че не могат да ми го донесат, ама...Днес ще се отдам на стерилизации! Ама след като стерилизирате помпата в някакъв специален стерилен плик ли я слагате за да я пренесете до болницата?  newsm78 и другият ми въпрос е главно към вече раждалите мами: като бяхте в родилния дом и ви носеха бебетата и им сменяхте памперсите, носехте ли си примерно крем против подсичане или нещо такова? Аз още нямам козметика, но май поне крем трябва да си купя да се мажем още в болницата? Съжалявам ако въпроса вече е разискван и глупав, ама предпочитам да се посъветвам отново с вас отколкото да търся информация в нета! #Crazy Благодаря!  bouquet

# 208
Моят мъж ми беше изварил помпата и ми я донесе в тенджерата, в която я беше изварявал - залепена с тиксо Simple Smile

Крем за дупе сме ползвали досега 2-3 пъти за 20 дни, и то, ако е била по-дълго напишкана, защото сме с многократни пелени, а не защото е имало конкретна нужда. Снощи я изкъпахме за сефте  Mr. Green Ползваме био-серията на Алверде от дм (Kleine Elfe бебешката серия), много съм доволна.

# 209
  • София
bebetoo аз пък имам страхове, че нашия тати ще промени рязко и драстично отношението си към сина ни, когато му се роди тая принцеса! Не искам голямото ни дете да усеща негативи от раждането на сестричката, не знам как ще съумяваме да не го игнорираме или тормозим прекалено, да изискваме съобразителност и т.н.  
В тази връзка може мамите с вече две деца, чакащи или имащи трето да споделят нещо.... Някакви основни насоки, или нещо което могат да формулират като правило или да избягваме!!!

Бебето донесе подаръци за кака и батко в родилното  Mr. Green Мисля, че им се зарадваха. У дома се старая, ако има как, да не оправдавам нещата с бебето, напр. вместо "Не скачай по леглото, може да удариш бебето" го завъртам на "Ела да скачаме на дивана". Гледам да обръщам внимание на всички в някакъв момент. Опитвам се да не съм много изискваща когато може. Ползвам всякакви улеснения, като например кърмене на поискване, носене в слинг, обща разходка за всички деца, съвместен сън, сушилня и прочие  Whistling Май за друго не се сещам  Tired

maggie_m
, честити дъщерички! Да качват грамчета и да растат!

na_ni, честит син! Жив и здрав!

И да попитам мамите кърмачки...Болят ли ви гърдите при кърмене. Не ме болят зърната, болят ме самите гърди, когато бебка засуче. И това понякога ми създава доста неприятно усещане  Confused

Някои кърмещи майки усещат доста интензивно слизането на млякото. Мислиш ли, че е възможно да е това?

nikoleta_21, за родилното ползвахме еднократни пелени и затова си носех кремче за дупе в багажа. Откак падна пъпчето минахме на многократни - с тях не се ползва.

Ето и една актуална според мен статия: Съвместен сън за кърмещи майки

Общи условия

Активация на акаунт