Отговори
# 630
Хахаха Кайлис разсмя ме с това последното, че ТМ ще си го носи Simple Smile

# 631
Зелено човече, спешно помощ. Simple Smile Какъв беше телефонът, на който можеше да се звъни за съвет за кърмене + евентиално за домашно посещение? Имам приятелка, която иска да кърми, но нещо не й се получавало. Каквото и да я съветвам, и тя, и аз смятаме, че вероятно не прави нещо правилно. Предварително благодаря!  Hug

Нури, да, тези обривчета 10-14 дни след раждането са напълно нормални. Хормонално изчистване на организма. При нас с каката беше по-фрапиращ и отне повече да изчезне, отколкото при каката. С Лизи е доста "по-скромен" и вече почти мина (за 4-5 дни). За зрението щях да ти пиша - пописанието на това, което на теб се е случило е едно към едно с това, което на мен двата пъти. Ти не се посъветва с някакъв специалист, така ли? И аз мисля, че може да е от преумора на очите...  Thinking Много ти благодаря за споделеното, някак се успокоих, въпреки че не зная дали трябва да се успокоявам или вярно да се посъветвам с очен или невролог...  newsm78

Стискаме палци на Цветно, която е в болница, надявам се за най-хубавата среща!  Heart Eyes Praynig  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Труп съм, главата ще ми се сцепи.  ooooh! Ще направя отчаян опит да поспя до следващото кърмене. Лека. Tired

# 632
Цитат
Секциото го започват след като са налице родилни контракции...
За първи път го чувам това.. Синът ми е роден чрез секцио и не сме чакали контракции.  Peace

Елг, не се знае, може и 3-то да си имате.  Peace  Божа работа! Бързо оздравяване на каката. А вие как сте с бебо? Успявате ли да се предпазите някак?
Иначе за ученето напълно те разбирам, с баткото бях така - гледах бебе и учих за изпити, добре че свекърва ми помагаше. Ти доколкото си спомням спомена, че можеш да разчиташ на майка си, така че ще се справиш и с това. Simple Smile

Ние с бебо сме си ок. А и тя не е заразна.
Уж разчитам на мама, ама бие отбой като са две за гледане  Joy
Иначе трето едва ли ще се навия да имам. С моя късмет 100 % ще сме като Тори.  Joy
Само здраве да е, пък знам ли.

Стиснати палци на Цветното. Hug

Кайлис Joy

# 633
  • София
Тук съм пак. Изчетох ви всички. Извинявам се за кофтито пост, явно съм ви понаплашила. Не беше чак толкова ужасно, проблемът сякаш беше по-скоро психически.  Много се бях уплашила, че ще ме режат будна + това, че се задушавах и кашлях. Е да се изкашлям не успях. В кашлянето участват и коремните мускули, които бяха блокирани:). Е има и смешни моменти, като например това, че си виждате краката сгънати в коленете, а ги усещате изправени. При мен историята с черно-русото бебе беше подплатена и от историята на съседката по легло в реанимация. Като я докараха след секциото, тя плачеше и казваше, че не са й показали бебето, нито го е чула да плаче и беше в ужасно състояние. Повтаряше едно и също, аз й отговарях, но сякаш ме нямаше. После се оказа, че просто в хода на операцията се наложило да й сложат и венозна упойка, понеже нещо спиналната не я е хванала. Т.к. не е била на себе си, но аз откъде да знам и в това състояние - овързана с тръбички отвсякъде и невъзможно да мръдна, какви филми взеха да ми минават! Освен това болезнеността този път идва и от това, че аз не спрях да кашлям, а всяко кашляне е свързано с много болка. Не е като да се прокашля веднъж човек, а всичко ми е на пристъпи. Намерих му цаката вече, свивам се колкото мога и притискам коремните мускули. Това обаче в реанимация нямаше как да стане и беше ужасно болезнено кашлянето. 4 дни пих антибиотик и 3 тук съм на венозен, но не минава и не минава. Много коварен вирус се оказа. Дано Точко да е добре. Засега е пушка и съм много радостна! Ако всичко е ОК трябва да ни изпишат в сряда.
Имам обаче проблеми с кърмата - не тръгва и не тръгва. Тук всички ме убеждават, че трябват няколко дни - 5-6, че много съм бързала. Но като ви чета вас - някои почвате едва ли не на втория ден.  Ходя на помпата и цедя по 20-30 мин за 1-2 мл коластра от двете гърди и няма повече. Гърдите ми са меки. Няма никакви изгледи да слиза кърма. А бебето има много добра захапка - като засуче и не пуска. Болка точно не усещам и засега нямам разранено на зърното. Понякога по 10 мин суче, после виждам, че все пак е успяла малко коластра да се отдели, защото пуска зърното.
Коремът ми почти не спадна, стана като в края на 7-началото на 8 месец. Оказа се, че съм имала миоматозна матка. Аз мислех, че това значи с множество миоми, но док твърди, че е като цяло задебелена матката, заради миомата, която имах преди. Дано ми се свие по-скоро и да не се налага пак рязане, че ми писна.
Като цяло сега мога да кажа, че секциото е по-лека операция в стравнение с миомектомията, която съм имала преди 2г. Изправих се много по-лесно и веднага тръгнах изправена, в сравнение с преди, когато 1 седмица бях прегърбена. Нещо са ме объркали с обезболяването + кошмарната кашлица и това създава такива усещания, че е много по-болезнено. Пък и като е намесено дете се филмираш по-лесно.
Още веднъж се извинявам, че наплаших разни мами! Тонини, мама Тодорова, Sunflower, никито, росичка, Памди, Елг и другите -  Hug Hug Hug Hug Hug. Всичко се преживява в името на детето.
За маската с кислород Ивичка май ме пита - по едно време чух, че акушерката питаше анестезиолога дали не е по-добре да ме включат на кислород, но той каза засега не.  
Тук в Шейново ни хранят с детски порции. Не че съм от най-яшните. Например за вечеря имаше мляко с грис в количество колкото малко бурканче на хип - без да преекспонирам:). Добре че има автомат с вафли  Mr. Green Освен това не знам претоплят ли ги децата, ама Точко ми го връщат целия зачервен и прекалено топъл, а вече има пъпчици по лицето. Днес видях, че се е подсекъл и че има някакви обриви по крачетата. Много се притеснявам и не знам къде да попитам какво му е. Чудя се дали не е наистина от претопляне.
Мария, браво на вас! Честито бебче. Специално объръщам внимание на твоя пост защото съм възмутена от това отношение към родилките, Тук в Шейново го има само в реанимация, но съм доволна от отделението. Носят бебето в уречения час и винаги дават шишенце с мляко.
Елг, а млечницата как изглежда? Че на моя юнак от устата му излизат някакви бели неща, които са като парцалчета и много мязат на гъбички. Ама се съмнявам за 2 дни да е направил такова нещо.
Сега ви желая на всички неродили здрави и хубави бебчета, а на родилите - честито! Прекалено ми стана дълъг поста и затова накрая ще посъкратя. Ще се включвам повече от вкъщи, като ни изпишат. Благодаря на всички за съчувствието!!!

# 634
Панди, биологичната поза цели млякото да тече нагоре и по този начин се намалява силата на струята, и не се излива директно в гърлото на бебето.

За сополите - ако са зелени, може да са колинизирани с бактерии. Посявка и антибиограма означава да се вземе секрет и да се провери дали расте бактерия и на какви антибиотици е чувствителна/резистентна.

# 635
Мерси Коте
В четвъртък сме на преглед и ще им кажа да проверят сополките. Според мен е по скоро секрет от млякото, което понякога връща, но ще го проверим.

# 636
Здравейте,

Фейсче, и мен ме беше страх, че ако се наложи секцио ще съм будна. Айде всичко е минало.
А защо мислиш, че ги претоплят бебетата? Аз нали се качвах няколконпъти в неонатологията, та всички врати са отворени.
Млечницата е едно бяло по езичето, гъбички. Не знам защо се получава. Четох, четох. Уж всичко си ни е ок. След цедене помпата се стерелизира, гърдите се мият, чакам ги да изсъхнат сами, шишетата също се стерелизират. С каката имахме също, но тя беше предимно на АМ. Сега сме предимно на кърма. Доки ни изписа нещо и гледам почна да се изчиства.

Аз нещо много се ядосах на ММ.
Понеже съм си оправна  Rolling Eyes та вчера като се прибра си разходи кучето и седна на компа. А и сложи вечера и къпахме бебо.
А аз всичко останало. Та сутринтта го сгънах малко. Не знае кое къде седи и на кое дете е. Сега цяла седмица ще е ''мило това, мило онова''.

Малко коремчета останаха, нали.  Hug

# 637
Zuzi_79, Десита Бонита, Vebo, His Princess, babyface76 и Маги Тодорова честито много късмет и щастие да ви донесат бебишонките успех и на Цветно.
Ние бяхме на преглед вчера и на бебчо всичко му е наред днес пак съм на преглед да се надявам че няма да ме приемат в болницата че крачетата ми са подути доста.  Praynig
Sunflower3 благодаря ти че си ми пожелала успех!

# 638
  • Севлиево
Малко да ви видя как сте. Вчера беше доста натоварен ден, плюс жегата у дома и направо шупнах. Важното е че си свърших работата и днес съм малко в почивка.
Фейс продължавай да слагаш на гърда и няма да усетиш кога ще ти слезе. Аз с Дамян усетих, щото ни носеха бебетата на 3 часа, но с Явор като си беше постоянно при мен хич и не разбрах. Постоянно като се събудеше го слагах да суче и така съвсем естествено си дойде. Но аз докато слезе кърмата си дохранвах защото не можеше да се наяде и рискувах да се разраня, щото той постоянно ми висеше на гърдите. Последните дни шишето вече не го ползвах, а у дома пък даже не съм стерилизирала единственото шише което купих да имам ей тъй.
Снощи изкарахме цялата нощ спящи две деца и мама на едно легло, но малкия не се нави да си е в кошарата.
Млечницата е нещо нормално при кърмени бебета. С Дамян ми бяха изписали Дактарин. Въпреки, че казват да се дава вода след ядене, колкото да си изплакне устичката, Дамян си докара млечница. Сега с малкия не съм давала вода, та ще видим.
Днес мисля да измъкна количката и да постоим на двора повечко. До сега седяхме по 10тина мин. Нямам търпение да хукваме по разходки, тогава вече не знам как ще се организирам и с работата и с разходките.
Имам питане...кога ще мога да правя упражнения и най-важното кога ще мога да карам колело. Не смея сега да се кача, а много ще ме улесни че по-бързо ще стигам до магазина да си върша работата. Като нямам книжка и кола, колелото ми е пръв другар. Мъж ми го оправи преди няколко дни, гуми, спирачки и сега само мене чака.

# 639
Успех на Цветно  sun

Как ли е мама Тодорова  Thinking

# 640
  • София
Здравейте и от мен! И бебка е с млечница. Мажа с дактарин и от две мазания има напредък. Все още сме на комбинирано хранене. Мисля, че се запича.Какво ще давате против запек?
Фейсче, на мен кърмата ми дойде на 5 ден и аз родих със секцио. Трудно ми беше възстановяването първите дни, но сега на 18 ден от операцията мога да кажа, че почти не се сещам за нея.
Аз родих в Окръжна и мога да кажа, че съм крайно недоволна от неонатолозите там-изключително груби и нагли. Нямах търпение да си тръгна.
Лек ден на всички!

# 641
  • София
Зелено човече, спешно помощ. Simple Smile Какъв беше телефонът, на който можеше да се звъни за съвет за кърмене + евентиално за домашно посещение? Имам приятелка, която иска да кърми, но нещо не й се получавало. Каквото и да я съветвам, и тя, и аз смятаме, че вероятно не прави нещо правилно. Предварително благодаря!  Hug

0888 555 385 национален телефон на Ла Лече Лига за помощ и подкрепа за кърмене.
Още контакти: http://lllbg.org/kontakti/

Може да е добре да го сложим на първа страничка. Ако правилно помня, Пепеляшка беше пускала на ЛС един текст, който обикновено се слага в първия пост по отчетните теми - с информация за проекта и начините за връзка с ЛЛЛ. Аз също го бях пускала в темата като готов за цитат текст. Мога да поровя и пак да го пусна?

babyface76, меките гърди не е задължително да са признак за малко или недостатъчно кърма. Ако бебето суче активно и достатъчно често, може да не се случи препълване дори в първите дни след раждането. doci много хубаво е направила разликата от храненето на поискване и под час Hug Разбирам, че си наваксала назад - вероятно си видяла дискусията на Пандичка относно цеденето  Peace Ако искаш, би могла да пишеш по-подробно как е организирано храненето и да обсъждаме, ако нещо те тревожи. Можеш и да обмислиш въпрос към ЛЛЛ при нужда. А иначе, ето една много кратка статия, в която са посочени и признаците за прием на достатъчно кърма: Сито ли е бебето ми?

Виждам, че обсъждате млечницата. Предполагам са предписали лечение и за мама, и за бебе на кърмещите. То е малко като при половите болести - лекуват се и двамата  Whistling
Ето и малко по темата: Може ли да имаме млечница? (множественото число е съвсем на място...)
Дали зърната ми са разранени заради млечница?

# 642
И ние сме с млечница Sad((

Зеленко, Елг благодаря за инфото Simple Smile х

# 643
Здравейте и от мен след много дълго неписане.
Минавам да се отчета, че Александра се роди на 07.01.2014 г. с тегло 2750 гр със секцио. Вече сме си вкъщи и се опитваме да се кърмим и да наддаваме. Педиатърката каза, че сме добре  Grinning
Честито на всички останали мами, които съм пропуснала   bouquet
Мисля, че ще имам все по-малко време за писане покрай бебето, но ще се опитам да ви следя поне.

# 644
  bouquetЧестито Пенубра, бонбонка.

Да е здрава и благополучна във всичко. Радост за всички ви.

Общи условия

Активация на акаунт