Отговори
# 615
  • гр.София
Здравейте любими мои  Hug  Hug  Hug Забравихте ме,аз въпреки,че не съм писала откакто родих все си мисля за вас,ама сега ще ви разкажа,защо не съм писала.
Раждането беше планирано, за 07.01,но добре,но получих болки на 6.01 и така се родихме пак на 07.01 но в този час Simple Smile .Всичко мина много добре,по вреем на операцията не усещах нищо и е малко плашещо,че краката са ти бетонирани.5 мин.след като ми сложиха упойката ме отвориха и след още 5-6мин.чух най-милото гласче на света.От там нататък нищо не ме интересуваше и аз бях най-щастливата жена.След като го измиха ми дадоха да го цункам(докато ме шият),не съм усещала такава топлота и нежна кожа друг път.Адреналина ми беше на мах и не можех да сдържам сълзите си от радост.Преместиха ме в реанимацията,болеше ме,но като знаех че от това дали ще се раздвижа зависи кога ще ми дадат бебчо,цяла нощ се въртях и на сутринта скокнах независимо от това,което усещам.На следващия ден ме качиха в стаята и ми донесоха моя ангел.И от тогава започнаха моите нерви.Нямам думи за грубото и високомерно и Непрофесионално държание на повечето акушерки.Аз лично се изпокарах с половината.Оставяха децата много дълго време без да им сменят памперсите,забравяха да дават АМ,и тичахме из коридорите да търсим,а на целия етаж нямаше никой  #Cussing out  #2gunfire Ако не дай си Боже,ти трябват за нещо спешно,няма на кого да разчиташ.Аз за 3 дни ,толкова не съм се карала с непознати хора.Е имаше и изключения,но бяха 1-2.Моя момък взе да проявява капризи ли,накакъв стрес ли изживяваше,но все на ръце се носихме.Плачеше много и никой не ти помага,много се изнервих,имаше 1 ден в който само ми се плачеше от безпомощност.Има и още да пиша,но ще стане роман с няколко тома.Един съвет към мамите,които не са родили,нахалствайте и настоявайте ако нещо ви притеснява,защото,никой няма да ви обърне внимание иначе.
Изписаха ни в петък,но от тогава за съжаление сме с колики  Cry ,прехвалените капки Лефакс  Cry Cryич не ни помагат,но замсетка на това Абоколикена веднага го успокои и е малко по-спокойно положението.И пак не ми се събират повече от 8-9 часа сън от петък до сега.Кърмим се успешно,но се храним на около 2 часа,суче по15мин,доста настървено,после се носим още толкова за да се уригне,по време на всяко хранене акаме,и съответно следва смяна на пелени,след това стерелизация и идва време за следващо хранене  ooooh! Дано оправим режима и удължим малко времето през което ядем.И дано коликите да му минат бързо,че страшно се измъчвам като плаче.
Това е за сега от мен.
Честито на всички новородили мамчета!Да са живи и здрави бебоците!!!
Аз се връщам да ви чета,за да се включа по-адекватно по въпросите,които обсъждате сега  Hug  Hug  Hug

# 616
Маги Тодорова, честита дъщеря! Да е здрава и много щастлива!   bouquet

Честито и на другите две мами, които са писали във фб - Газела и Момина сълзица. Да са здрави всички!

Хайде дано днес имаме още радостни вести.  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Елг, Коте, радвам се за вас, че сте влезли в ритъм и се справяте със ситуацията. Аз имам някакви притеснения относно гледането на 2 деца, домакинската работа и т.н., но се надявам и вярвам, че ще се справя и аз.  Hug

Панди, дано нямаш повече такива мъчителни нощи и всичко да се нареди.  Hug
За секциото, напълно подкрепям!  Peace

Ив Минче, кураж и търпение.  Hug  Наистина поговорете с ТМ относно държанието му, обясни му спокойно как се чувстваш и че точно сега имаш нужда от неговата подкрепа!  Peace
А иначе как така уж ще си секцио, а ще чакат да тръгне само? Или не съм те разбрала правилно? newsm78

Мария 13, поздравления за лекото раждане. Хубаво е, че сподели, че след разказа на Фейсчето някои от мамите се притесниха.  Peace
Кофти за отношението в болницата, ако си била в държавна - не се учудвам... (Въпреки че имаше момичета, които бяха доволни от държавните. Явно трябва да случиш на свестен персонал.)
Важното е, че сте си вкъщи вече и всичко е зад гърба ти.   bouquet

Прахче, добре си го казала. Още малко остана за всички - 9 месеца издържахме, че няколко дена  ли ще ни съборят!?  thumbsup

Тонини, и аз мисля че не трябва да се притесняваш за секциото. Бързо да се излекуваш и да си спокойна.  Hug

Усмихат ден на всички и чакаме още бебета!  Heart Eyes

# 617
Привет и от мен!
Коте  Hug Hug Hug Много си полезна, а прегръдките са за теб и Мила!
За секциото - и аз като Пандичка, смятам, че е много индвидуално, плюс това две различни операции се отразяват по различен начин на една и съща жена Peace. При мен първото беше кошмар, второто - не го усетих почти.  Peace На тези, които им предстои - не се плашете. Има и по-лоши неща от това, важното е децата да са здрави, а и вие да имате възможност да им се радвате.
Аз още не съм влязла в ритъм, предстои ми  Mr. Green Иначе моят юнак денем си спи в леглото, нощем - до мен...Буди се поне по 3 пъти да яде - снощи яде в 11, в 1, в 3 и в 6...Е, аз ако трябва да ставам за всяко кърмене ще ми се разкаже играта. (Беше ми се доспало още в 9,30).
На Маги Тодорова и Мама Тодорова, честити деца  Hug
На всички очакващи - още малко остана!  Hug

# 618
Иначе ти защо не спиш с Луиза просто? Тя като я гушнеш, не заспива ли? Мила също трайно се настани в нашето легло, защото имаме проблем с много силната струя при кърмене, който аз не успявам да овледея, и тя се дави, след това по/връща, след това започва да хълца и да се гърчи и на практика прекарва цялата нощ по корем върху мене. Но си спим така двете. Аз се будя само за хранене/смяна, като съм си приготвила пелените и кърпите до мене на една масичка и правя всичко полуспейки в нашето легло. Иначе спи много добре в кошницата за кола, понеже е по-изправена, но там не е хубаво да прекарва дълго време и я слагам само през деня за един сън, колкото да ми се освободят ръцете да свърша нещо. В слинга също спи като пич, до третата минута е заспала.

Котке, много благодаря за подробното включване!   bouquet Цитатът по-горе все едно аз съм го писала, съъъъъщата история сме. Да се притеснявам ли, че е от "нездравословният" рефлукс или да мисля, че е от "щастливо повръщащите" бебета?  newsm78 Май единственият начин да разбера е когато отидем на консултация на 23-ти и видим дали и колко е наддала, че нямам везна у нас. А защо не спя с нея? С каката спяхме на друг креват с твърд матрак. Съответно по ред причини само легнала съм я кърмила от новородена та докато се отби на годинка. Съответно в началото неведнъж се е случвало да спи с нас. Притеснявах се да не я задуша, но не както сега. Сега сме с ново легло и матрак, който е с мемори пяня и като тялото ми оформи "дупката" в матрака, бебка се търкулва към мен и е адски лесно да я затисна/задуша/нараня... На гърдите ми пък ме е страх да я оставям за спане, тъй като се отпускам и ще падне. (Ти как успяваш да я задържиш върху себе си безопасно?  newsm78 ) Иначе действително така се успокоява най-ефикасно, и за рефлукса е добре, най-вече когато я слагам да лежи наляво + в тази поза е по-изправена. Проблем е когато бебето има И КОЛИКИ, И РЕФЛУСК, защото нещата, които облекчават едното, не помагат на другото. Примерно, за облекчаване на коликите позата "тигър на клонче" е почти невъзможна за прилагане, защото е абсурд заради рефлукса така да я обръщам и да натискам коремчето... За овладяването на рефлукса пък дългото държане изправена на рамо (например) малко й пречи да свива крачетата и така да почувства облекчение на коремчето... Въобще, не е една беля, както се казва.  ooooh! Приемам съвети!!!  Hug Апропо бейбибаланс в кърма ли ще го разтваряш? За Биогаята и аз получавам адски смесени отзиви. Или са много доволни, или кранно недоволни. Аз самата засега не знам какво да очаквам, та не знам и какви отзиви да дам.  newsm78

Кайлис, дам, на мен ми се разкатава играта, поне засега. Ей го, за да имам някаква сила да минем през деня, до момента съм на почти цяла малка кутия бонбони Тофифи и 3 бисквити Орео, тоест наблягам на сладкото, все по-често ям нещо и по нощите.  Tired Е как да отслабна? И как да не ми се влоши кожата???  ooooh! НО ще мина и през това, само тя да е добре!!  Praynig

Мария13, ако не ме лъже паметта и ти роди в ТК, нали? При мен пък беше обратното - сравнявайки отношението с това преди 4 години и половина, констатирах огромна промяна. 90% бяха мили, въпреки че да - често трябва да се теглят думи с ченгел... Най-големият проблем за мен на 5-ти етаж е липсата на педиатър 24 часа. Такъв фал може да стане, че не ми се мисли. Жалко, че най-вероятно някой ден фал ЩЕ стане и едва тогава ще се сетят, че текущата ситуация и липса на пепрсонал е абсурдна!

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 13:26 от ♥Пандичка♥

# 619
Ехо, ние регистрирахме първа разходка за 1час.
И имаме млечница. Та сега ще се мажем с нещо си.

Перо  Hug

Бебето, то избор нямам. Или влизам в ритама или пак така. Каката е на антибиотик с кашлица. Вече 4 седмица си е вкъщи и полудява. ММ отиде на работа. Ама той и да си е в нас е един бавен. А имам да пиша курсови. Весело ще е.

Ив, много  Hug

Пандич, ние още от 5 ден почнахме с Биогаята. Сега давам и еспумизан. Само следобяд имаме проблеми, та се гушкаме.

Мария в коя болница ражда.

# 620
Здраве желая!

Мария 13 За жалост е повсемесно 'лошото' отношение на медицинския персонал. Като да се държат родителски-повелително. Много ми е трудно на мен такова общуване още повече, че дори с родителите ми имаме уважителното поведение като между възрастни. Попадна ми хартата на пациента, залепена на стената в МД (вярно беше зад една завеса, но пък почетно я бяха ламинирали). Никак не изпълняваха точките, които бяха написани. Този път аз не съм имала проблеми и пререкания, защото всичко ни беше наред. Оправдавам нервността им единствено с натовареността, поради липса на достатъчна бройка специалисти, обслужващ персонал. И на 12-ти етаж в МД няма постоянен педиатър. Минава се визитация за бебетата само сутрин.
Най-важното - честито бебе!

Честито на всички нови бойци!

Яна наня. Вече е направила завидни бузки, но е все такъв пъпчивко. Незнам дали заради известното количество шоколад, което си позволявам през деня, дали заради цитрусите или заради все още изчистващата й се кожичка от мастните перлички... малко ми липсва сладичката й гладка кожа. Беше се обринала по личицето още на втория й ден, но за изписването беше слънце. Сега  я очаквам да 'блесне' отново скоро. И си попръцква и поплаква, но май не са колики това... а аз отново съм сложила зрял боб да се вари - експериментирам.

Ив Мин-усмивке Според мен вместо да плачеш му покажи колко ти е неприятно това негово поведение. Оправдаването с бременността те прави жертва и е възможно той да се държи именно така с теб - като с жертва, а следователно и изявява като 'насилник'. Мен лично много би ме наранило подобно поведение и в моментен яд сигурно бих направила необмисленото, а конкретно да си събера багажчето... И един колкото и да е непоискан, нахален съвет, но ми е трудно да се сдържа - зарежи тази мнителност и неприязън към майка му. Не я кори жената колкото и да го манипулира. Тя му е майка, той е възпитан от нея, обича я може би повече и от теб, но по друг начин... Аз лично имам може би  по-скоро арабски маниер относно възрастните роднини, но предпочитам по-скоро да си замълча и прехапя езика отколкото да се заям с майката на съпруга ми (не че има за какво, но говоря принципно...единствено не си мълча, когато става въпрос за децата ми). С моите родители се знаем и с бодлите.

Зеленко Пеленката я сменям понякога преди сукане, защото инак не мога да я събудя. Хем е будна, защото се напъва и сумти, хем ако и дам да суче не захапва ами продължава да си сумти и дреме... Още в родилното така си я будех - със смяна на гащите, беше поспалива заради жълтеничка,  свалила едни 150 грама и педиатърката искаше да ми 'предпише' (голям майтап) АМ. А аз брах страх да не ни задържат и 6-ти ден...

аз имам едно питане към Котката - до колко мога да се надявам хремата на Яна да е физиологична? На нея не и се запушва носа, защото си спи без проблем, но хъхри, когато се събужда с пъшкане и когато го почистя с физиологичен р-р и помпичка определено диша и суче по-свободно, а аз съм изсмукала едни  гъсти секрети - понякога и зеленикави. Благодаря ти за съветите, които даваш на останалите - и на мен са полезни.

бай-бай

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 14:13 от Nuriii

# 621
Пандичка,
не знам - не се страхувам, че ще падне от мен, когато спи отгоре ми - аз си слагам ръцете около нея като колан и спим така с часове. Тя не шава още, няма как да се измести много, и аз не шавам - може би е онова повичено майчинско внимание... във всеки случай засега така ни е добре.
Слингът помага и за коликите, и за рефлукса - хем е изправено бебето, хем със свити към корема крака.

П.П. Ето какво ми е писала моята консултантка по кърмене за многото кърма и прекалено бързото слизане, може да е полезно за някого:
Цитат
Пробвай като се закачи да яде, да се облегнеш силно назад и да минете към някой вариант на биологичната поза, който ви е удобен. И освен това може да пробваш в момента, в който усетиш, че млякото ще слиза, да сложиш ръката високо на гърдата съвсем плоско върху ребрата и да притиснеш с цяла длан към гръдния кош - това намалява силата на струята. Обикновено е достатъчно да задържиш така половин-една минута по този начин, за да не се дави. - hedra

Биологична поза: http://www.podkrepazakarmene.com/biologichna-poza-617.html

Nuriii, ако са прозрачни сополите, е ок, но ако са зеленикави, бих направила посявка + антибиограма за всеки случаи. Да не е някой стафило-/стрептокок.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 15:06 от Котката Марта

# 622
  • София
Второто се гледа толкова леко, третото сигурно се гледа самО  Mr. Green

Peace

# 623
Здравейте! И аз все още съм две в едно. Чакам си деня и това е. Но вече нямам търпение като ви слушам как се гушкате с бебчетата и ви е толкова хубаво и искам и аз!
Утре пак на тонове.

С интерес чета всеки пост на всички, които споделят за ранните грижи по вече родените бебчета. Дано се справям така добре като вас и аз.
Старая се да си събирам важната информация в един документ, но със сигурност все нещо ще съм пропуснала и задължително ще изскочат въпроси, вече обсъдени.

Честито бебче на Маги тодорова!

# 624
Здравейте, мили дами!
И честит бебевалеж от последните няколко дни (предимно от онзи ден, когато беше най-"продуктивно")  newsm51  ylinfant smile3525
Да ви кажа, че аз си ви чета и ви се радвам Wink
И да ви питам - правили ли са някоя от вас ФОТ (окситоцинов тест)?

# 625
Мария13, да не си раждала в ТК?
Панди - и ние сме с мемори пяна, ама не се пързаля бебето към мен Peace
А иначе как така уж ще си секцио, а ще чакат да тръгне само? Или не съм те разбрала правилно? newsm78
Секциото го започват след като са налице родилни контракции...При мен така беше (по случайност - имах си дата, а бебето решило да излиза точно тогава Mr. Green)

# 626
Панди - и ние сме с мемори пяна, ама не се пързаля бебето към мен Peace

Ами радвам се... Може би и килата, които лягат имат значение, не знам. Както и да е.

Котке, ще опитам спане върху мен, но не знам защо не мисля, че ще ми се получи. А каква е необходимостта от тази биологична поза на къмене? Като че ли за пръв път чувам за такава или по-скоро виждам коя се нарича така.

# 627

Nuriii, ако са прозрачни сополите, е ок, но ако са зеленикави, бих направила посявка + антибиограма за всеки случаи. Да не е някой стафило-/стрептокок.
[/quote]
Коте може ли да обясниш какво точно значи посявка + антибиопрограма.
Като чуя че Виви диша тежко с една тръбичка изсмуквам сополки от нослето. Понякога е зеленикаво сополчето - да се притеснявам ли?

# 628
Цитат
Секциото го започват след като са налице родилни контракции...
За първи път го чувам това.. Синът ми е роден чрез секцио и не сме чакали контракции.  Peace

Елг, не се знае, може и 3-то да си имате.  Peace  Божа работа! Бързо оздравяване на каката. А вие как сте с бебо? Успявате ли да се предпазите някак?
Иначе за ученето напълно те разбирам, с баткото бях така - гледах бебе и учих за изпити, добре че свекърва ми помагаше. Ти доколкото си спомням спомена, че можеш да разчиташ на майка си, така че ще се справиш и с това. Simple Smile

# 629
Цитат
Секциото го започват след като са налице родилни контракции...
За първи път го чувам това.. Синът ми е роден чрез секцио и не сме чакали контракции.  Peace
Да, това което ти се е случило на теб се нарича "планово секцио". Но има родители, които не искат да пришпорват появата на бебето или искат то само да избере датата на раждане. Съответно ако лекарят ги подкрепи, се изчаква бебето да тръгне само и тогава се прави секциото.

Ама аз съм голяма вейка и се сещам на час по лъжичка.
Да кажа на Нурии - и при нас го има този момент с мастните перлички и пъпчиците. И аз чакам да ми се изчисти, ама доста ще сипочакам ми се струва Tired 
Второто се гледа толкова леко, третото сигурно се гледа самО  Mr. Green
Peace

На това не разчитам аз Mr. Green Ако ще има номер три - или ще го осиновим, или аз ще участвам единствено в създаването му - ММ да си го носи и ражда сам Whistling

Общи условия

Активация на акаунт