От София към по-малкия и далечен град

• 22 230
  • 406
  •   1
Отговори
# 75
Единият от тях не се чувства добре в Добрич.
Освен това, ако се преместят, дохода ще бъде по-висок.

# 76
Това е ясно . Не разбрах защо се бърза с напускането , ако може бебето да стане в София , да се вземе майчинство върху високия доход и после да се преместят в Добрич . Исках да кажа , че не трябва така да се режат из основи връзките тук ...

# 77
Това е ясно . Не разбрах защо се бърза с напускането , ако може бебето да стане в София , да се вземе майчинство върху високия доход и после да се преместят в Добрич . Исках да кажа , че не трябва така да се режат из основи връзките тук ...

Точно.

# 78

Защото авторката не иска бебе без брак, а приятелят й май се очаква да й предложи, когато преместването е факт, защото не се чувствал глава на семейството в София

# 79
То стана малко като Нероден Петко.
Аз не бих се вързала на подобни евентуални планове.

# 80
  • България-Швейцария
Исках да кажа, че не трябва така да се режат из основи връзките тук...
Контактите, особено лично създадените (не наследените) са едно от най-ценните неща - и професионални, и лични.
Аз лично не посмях да ги пожертвам заради рестарт от абсолютната нула в друга държава, без изглед да мога да постигна и половината от това, което съм направила тук (за ниво и положение в обществото да не отварям и дума).
Съвети не се наемам да давам, всеки случай си е строго индивидуален.
Когато човек има какво да губи, такива решения са много трудни.

# 81
Ако много държи на брака - ОК ! Могат да разпишат тук , а после да правят сватбите за пред роднините . Но аз лично виждам много риск в цялата ситуация ...
CTramell - много добре те разбирам . В същата държава , в която си и ти имах и имам възможност да остана / имаме имот даже там / , но аз не издържам и един месец там ...  Rolling Eyes Не можах да оставя живота и бизнеса си тук ...
п.п пиши едно ЛС , ако искаш . Лятото като си дойдем там ще ти се обадя да пием кафе  Peace

# 82

Защото авторката не иска бебе без брак, а приятелят й май се очаква да й предложи, когато преместването е факт, защото не се чувствал глава на семейството в София

Той май бърка "глава на семейство" с "примадона".

# 83
Ами добре . Тогава точките са следните :
Първо предлага брак и го осъществява на практика .
После се връща в Добрич , подготвя апартамента за живот , започва работа !
След това като истинска глава на семейство , осъществява цялата логистика по преместването .
Докато траят тези събития , както вече казах може бебето да е факт и спокойно да се приберат в Добрич , а майчинството да си тече  Peace

Защо е това притискане - напуска се , оставя се всичко тук и чакаме предложение  Rolling Eyes
Аз на такава схема няма да се вържа никога  Simple Smile

# 84
Те живеят заедно и трябва да си имат доверие.
Няма тепърва да градят семейство.Те и сега са си.

# 85
Те живеят заедно и трябва да си имат доверие.
Няма тепърва да градят семейство.Те и сега са си.

Вероятно си права  Peace
Но - тя не иска деца без брак , той не иска брак преди да се приберат в Добрич  Rolling Eyes
И тук изобщо не става въпрос за доверие , а за правилна организация !

# 86
  • Майничка
...И тук изобщо не става въпрос за доверие , а за правилна организация !
  202uu

Това е и моето мнение. Доверието, оправдано или измамено, е в сферата на хипотезите. Добрата организация е в сферата на реалността, т.е., едно предварително проучване и търсене на работа, предшестващо окончателното преместване, за мен би било задължителен вариант, преди да напусна старата работа, пък ако междувременно стане бебето - дюшеш.
Вариант е, ако професията на авторката позволява, да потърси допълнителна работа като фрийлансър, която да може да извършва независимо от местоположението си, така ще си гарантира първоначален доход и в Добрич.

Аз също съм от тези, дето напуснаха работа в София и се върнаха в родния град заради гадже (тогава даже брак не предвиждах с него, нищо че после така се развиха отношенията). Преди да взема окончателно решение, обаче, си намерих работа и тук, обмислих, колко и какво губя и направих крайния избор с ясното съзнание, че искам тази връзка да се развие и няма никакъв начин приятелят ми да се намери адекватна работа по специалността в София, при налична такава в Пловдив. Няколко месеца пътувахме през уикендите, ама това не си е работа, ако и да не е голямо разстояние, пък в случая на авторката е.

# 87
Какво толкова му умувате? Че пресмятане, че списъци, че не знам си какво?!!!

Аз бих последвала мъжа си накрая на света. Защото, освен, че го обичам, му имам и доверие.

Човекът е оставил всичко и е дошъл при теб. А ти не можеш да го направиш.

Обичаш ли го наистина? Май не всичко в отношенията е толкова идеално, колкото го описваш...

ПП "На теория няма разлика между теорията и практиката. На практика - има!" - Йоги Берра

# 88
Откога любовта се доказва с неразумни и импулсивни действия?
Аз мога да си обичам мъжа и пак да не се стигне до юрване на края
на света, ако може да се намери по-ефективно решение.

Той и моят, спомням си, искаше да ме завлече в родния си град, като
ми даваше пример как едно време жените на заточениците ги следвали
в Сибир. Ама не му мина номера:)

# 89
Понеже мразя темите, в които авторът не се появява, ще отговоря, макар че ми е неприятно развитието. Темата ми не се казва "Смятате ли, че ще ми предложи?", нали? Съчинявате си твърде много неща или по-скоро четете избирателно, верояно заради собствените си разочарования, а съм писала достатъчно подробно. Знаех, че така ще стане, заради това не съм написала обяснението за връзката си още в първия пост.  

Изобщо не иде реч да се "връзвам" на каквото и да било. Обичам и вярвам на мъжа до себе си, колкото и да ви е странно... Решението е трудно както за мен, така и за него. Когато го взехме, някак ни олекна.

За търсенето на работа съм написала - той я има, а аз работя сама за себе си, т.е. независимо от местоположението си. Да, ще ми трябват контакти, но няма как да ги направя оттук, трябва да съм вече там  Peace

И никой за никъде не бърза. Никой никого не притиска. Аз просто съм такъв човек - взема ли решение - или ще започна да го осъществявам веднага, или никога.

Общи условия

Активация на акаунт