От София към по-малкия и далечен град

• 22 232
  • 406
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Много голяма грешка ще допуснеш, уважаема авторке, ама си още много млада и мислиш, че всичко що хвърчи се яде.

# 361
  • Варна
Аз не бих сменила София с някакъв(щях да кажа тъп,извинете) провинциален град,
колкото и да го обичам този човек,той щом ще ме дърпа назад,и обичта ми ще е до време.

Аз пък не бих живяла отново в София и жилище да ми подарят там. Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Всички сме различни.

И аз. Simple Smile В момента водим точно такива дебати с мъжа ми. Има възможност да отиде да работи там същата работа и ме уговаря да сме се местели всичките.

# 362
Не разбрах, вие за градове ли се омъжихте или за мъже?

# 363
То шега, шега, Simple Smile но истината е, че хората възприемат идентични ситуации по различен начин. А и някои хора по-тежко преживяват промяна на обстановката, по-трудно се адаптират, повече време им е необходимо, за да свикнат с промяната или пък са по-малко рискувачи. При други е точно обратното, дори имат нужда от периодична смяна на средата, вписват се бързо, промяната ги освежава или мотивира. И без да сме в двете крайности - и тук в тази тема сме разнороден отбор.

Всичко зависи от целта, ако ти я искаш, всичко друго минава леко. Ако си принуден е трудно, да Peace

# 364
То шега, шега, Simple Smile но истината е, че хората възприемат идентични ситуации по различен начин. А и някои хора по-тежко преживяват промяна на обстановката, по-трудно се адаптират, повече време им е необходимо, за да свикнат с промяната или пък са по-малко рискувачи. При други е точно обратното, дори имат нужда от периодична смяна на средата, вписват се бързо, промяната ги освежава или мотивира. И без да сме в двете крайности - и тук в тази тема сме разнороден отбор.

Всичко зависи от целта, ако ти я искаш, всичко друго минава леко. Ако си принуден е трудно, да Peace

Ще се само-дам за пример - специализирах в държава, в която и на екскурзия не бих отишла за 5 часа, и въпреки мотивацията ми, само отброявах дните до завръщането ми. А дори съм от пътуващите и адаптивните, сменили повече градове и държави от пръстите ми.

# 365
В България като цяло хората много трудно се местят и като пуснат корени на едно място хайде, свърши се, няма мърдане Tired
Момичето и в София да си стои пак може да се случи нещо с работата й и да се наложи да си търси друга. Нищо сигурно няма. И тогава какво? Дали не седне отсега да се вайка за всички възможни лоши варианти, които може и никога да не се случат? Светът се променя постоянно, хората се адаптират, най-адаптивните оцеляват. Да стоиш на една работа, защото мислиш, че никога няма да си намериш друга е глупаво и означава, че не вярваш в себе си. Когато една работа не те удовлетворява (включително и локацията й) я сменяш и толкова. И изобщо това, че трябва да стоиш само на една работа докато се пенсионираш също е много остаряло мислене.

# 366
В България като цяло хората много трудно се местят и като пуснат корени на едно място хайде, свърши се, няма мърдане Tired

Хахаха, виц.
То затова половин България е две години в Лондон, две години в Испания, а областните градове продължават да се пълнят.
И това със стоенето на една работа до пенсия-дори при поколението на родителите ми го няма, защото са били в град, в който винаги е имало повече-офиси, предприятия, производства, центрове и т.н. А не само един. То като има едно предприятие-с кое друго да го смениш?
За другите неща си права.

# 367

Хахаха, виц.
То затова половин България е две години в Лондон, две години в Испания, а областните градове продължават да се пълнят.

А какво да кажем за хората, които не се чувстват удовлетворени от живота си, но стоят на едната работа само защото я имат и само защото вярват в утопията, че София е центърът на Вселената и други алтернативи просто няма? Защото и такива има.

Преди години и аз си мислех така. От един момент насам започна да ми свети лампичката, че може би пък не е нужно да кисна в София на всяка цена. И малко по-малко решението изкристализира. Да, вярно е, че работих, натрупах опит и самочувствието ми до голяма степен помогна за това да си повярвам, че и в нов град ще се докажа. Ама нали за това идеше реч?

Преди няколко дни говорих с една жена по повод евентуална работа в Добрич. Разговорът обаче беше доста неформален, по-скоро житейски. Та тя ми каза, че не съм единствената, която планира такова преместване, за разлика от времето преди година, когато никакви кадри не е имало на пазара там и положението е било трагично. А работа има. Според нея младите хора стават все по-практични и гледат да улесняват и без това не особено лекия си живот. Не я познавах до преди този разговор, но съдейки по себе си, може би е права.

И да кажа в продължение на развръзката, че в резултат на този разговор и още един впоследствие, имам предложение за стартова работа там. За половината пари, които получавам тук с тенденция да се увеличат, ако си допаднем. Не съм приела все още, но вероятно ще приема. Защото така си го представях и защото човек трябва да приема шансовете, които животът му поднася Peace

# 368

Хахаха, виц.

А какво да кажем за хората, които не се чувстват удовлетворени от живота си, но стоят на едната работа само защото я имат и само защото вярват в утопията, че София е центърът на Вселената и други алтернативи просто няма? Защото и такива има.

Aми аз не познавам такива. Родена съм тук и всичките ми познати и приятели са сменили вече мнооооого работи.
Да, има-изключения като цяло.
Останалото не го разбрах, аз лично не апелирам оставане в София точно. Crazy

# 369

Хахаха, виц.

Aми аз не познавам такива. Родена съм тук и всичките ми познати и приятели са сменили вече мнооооого работи.
Да, има-изключения като цяло.
Останалото не го разбрах, аз лично не апелирам оставане в София точно. Crazy

Не беше реплика конкретно към теб, просто ползвах цитата ти, за да кажа това, което ми се върти из главата  Peace

# 370
  • Майничка
... имам предложение за стартова работа там. За половината пари, които получавам тук с тенденция да се увеличат, ако си допаднем. Не съм приела все още, но вероятно ще приема. Защото така си го представях и защото човек трябва да приема шансовете, които животът му поднася Peace

Чудесно! Желая ти щастие и късмет!

# 371
... имам предложение за стартова работа там. За половината пари, които получавам тук с тенденция да се увеличат, ако си допаднем. Не съм приела все още, но вероятно ще приема. Защото така си го представях и защото човек трябва да приема шансовете, които животът му поднася Peace

Чудесно! Желая ти щастие и късмет!

Благодаря  Hug

# 372

Не беше ли казала, че работиш за себе си и се самоосигуряваш?
(Не ми се рови назад в многобройните страници, извинявай)

# 373

Не беше ли казала, че работиш за себе си и се самоосигуряваш?
(Не ми се рови назад в многобройните страници, извинявай)

Да, така е. Противоречие няма. Имам предложение за съвместна работа с други хора, които имат клиенти, но нямат достатъчно кадрови ресурс, който да ги обслужва. Предлагат да работя с техните клиенти срещу определено месечно възнаграждение. На всичкото отгоре не ме ограничават да работя и за собствените си клиенти, ако такива се появят Peace

# 374
Честито за предложението  Hug
Дори и да е за по-малко пари, да не забравяме, че там няма да плащате наем, транспортните разходи до работа и обратно (или до клиенти и обратно) са по-малки ... така че разликата реално може би няма да е толкова голяма  Peace

Общи условия

Активация на акаунт