Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 688
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Даже има и стил Мароко Simple Smile Тези като скулптури макове много ми харесват също, и редизайна....

# 586
Апартамент капсулира времето в Париж:
Годината е 1942 г. Градът е Париж. Епохата - тежка. Разгарът на Втората световна война. Една богата актриса и светска дама напуска апартамента си, за да избяга от нацистите в южната част на Франция. Името е мадам Де Флориан. Тя така и никога не се връща...
Повече инфо:

Много интересна история! Умрях от любопитство защо така и не се връща в него..., ама не дават отговор.
Влиза ми се в подобен дом. Дори не е нужно да е бил консервиран чак толкова дълго време. Даже няма нужда да съдържа съкровища, и евтини предмети биха ме пленили, ако си имат десетилетна история.

# 587
Сега относно моята дилема за цвета на стола Поанг - бял, черен или цвят:
Ето цветовете у нас

При това положение аз съм за червеното и в краен случай черно.

Аз пък харесвам Ина Дамянова. Да, някои са доста екстравагантни, но те са и за такива хора.

Харесва ми! Но те явно цялото семейство са много талантливи, синът им Росен Карамфилов...как пише това момче, тръпки те побиват.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:39 от Емa

# 588
  • София
Vayana, маслото ще "работи" само ако вратата е масив дърво.
Моята врата е от най-простите - рамка от иглолистна дървесина и отгоре някакво платно, което е фолирано. Подложена е само на овлажняване /директно върху нея не пръска вода/ и седма година си е О.К. Фурнированите врати в друг апартамент дадоха фира - фурнирът се подкожуши и напука. В трети апартамент вратите бяха масив /чам/, но лакирани, а не омаслени. Пръскаше там вода от душа и отдолу вратата на банята беше започнала да почернява /явно лакът се е напукал, а след това влагата е прониквала в дървото/, но не се беше изметнала като цяло за 10 години ползване.
Това е моят опит с врати на бани досега.
baibibi, благодаря за инфото!   bouquet

# 589

Много интересна история! Умрях от любопитство защо така и не се връща в него..., ама не дават отговор.
Влиза ми се в подобен дом. Дори не е нужно да е бил консервиран чак толкова дълго време. Даже няма нужда да съдържа съкровища, и евтини предмети биха ме пленили, ако си имат десетилетна история.

Ако се намери отговор, нещата вътре може и да не струват толкова. Така има мистика, носталгия и красиви стари вещи.
И в БГ има такива апартаменти и вещи, но общо взето наследниците изхвърлят или продават нещата за жълти стотинки и бързат да продадът жилището за да му вземат парите.
Има доста тъжни статии за известни български имоти, попаднали в ръце на "ценители".

# 590
  • София
Връщам си думите назад, ако съм обидила Ема или Богинята.
Онагледих много добре какво е влиянието ви в темата, без да преекспонирам или натрапвам.
Надявам се не намерихте "драма" в това.
СТига, бе. Шегуваме си се.  Hug
 Heart Eyes

Е, кажете сега, това не е ли грозно? http://www.x-tra.bg/мебели-за-баня-PVC?c=31

Медунка, много ми е монохромно у вас. Аз бих направила от стола силен акцент - мисля си, че масленозелено ще стои много добре.

Драга самонарекла се "Богиня", много от нещата, които ти показваш, са грозни, най-малкото биха били недоразумение в съвременен дом, но аз все още не съм използвала определението " грозно ".Бъди възпитана, ако ти е възможно?

# 591
  • София
Ама те наистина са грозни. Вчера не посмях да го кажа, но щом моята менторка в дизайна (Богинята) го каза, се престрашавам и аз.  Да не говорим, че повечето шкафчета са китайски (Интеркерамикс) и се скапват за отрицателно време.

# 592
  • В кошера...
Благодаря ви за мненията, момичета. Наистина е монохромно у нас, но това са интериорите, които ме привличат и се чувствам добре.
Столът определено няма да е червен /прощавай, Ема,/, избягвам този цвят подсъзнателно даже.
Предложението на Богиня по-ми допада, но определено реших вече да е черен, и да си намеря дамаската, която да го открои у дома и да го направи акцент.

Нужен ми е и стол за пред компютърната маса, пак открояващ се - ще потърся някаква реплика - няма бюджет за оригинален Иймс!

Не си губете времето в персонални спорове, моля ви! Който чете тук редовно е наясно със стила, начина на изразяване и темперамента на пишещите тук. Нека споровете са градивни!

# 593
  • Майничка
Апартамент капсулира времето в Париж:
Годината е 1942 г. Градът е Париж. Епохата - тежка. Разгарът на Втората световна война. Една богата актриса и светска дама напуска апартамента си, за да избяга от нацистите в южната част на Франция. Името е мадам Де Флориан. Тя така и никога не се връща...

Всъщност не собственичката на апартамента, която бяга през 42г. е била актриса, а баба й, Март де Флориан (артистичен псевдоним на Матилд Божирон), която е била известна куртизанка от края на 19 и началото на 20 век. Като нейни любовници спрягат Клемансо и Валдек-Русо и, разбира се, Болдини, чийто портрет на дамата всъщност е в основата на интригата с изоставения апартамент.
Въпросната дама, според любители-детективи от Интернет, има син Анри (с неизвестен баща), починал през 1966г. на адрес в района, в който се намира въпросния апартамент (което поставя под въпрос 70-годишната изолация, но може пък да са имали няколко апартамена).
Той пък има дъщеря (родна или осиновена) - Соланж, която вероятно е наследницата, завършила дните си в Южна Франция, но плащала данъци за апартамент в Париж. Самата тя (по-точно баща й, тъй като тя е била непълнолетна), през 1938г. е била страна по дело за авторство на идея на театрална пиеса, което изгубила.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 12:05 от gargamela

# 594
  • Пловдив
    Вероятно вече сте видели новият цвят на Pantone за 2014г.
http://www.pantone.com/pages/index.aspx?pg=21129

Моето питане е дали мога да го поместя в стая със светло сини стени и бели мебели? И изобщо какви цветове мога да добавя, че ми идва малко бледо. Подът е с пясъчен цвят.

# 595
  • Варна
Много интересна история, обичам такива обвити в тайнственост и мистика.

И Чандлър чета:

"Гласът й би могъл да се използва като разтворител на бои и лакове."

"Или знаеше нещо, или не знаеше. Ако знаеше нещо — или щеше да ми каже, или нямаше. Толкова просто беше."
 #2gunfire

# 596
Страхотни възглавници, но къде ли ще седне човек hahaha

# 597
Страхотни възглавници, но къде ли ще седне човек hahaha

Как къде - на килима  Mr. Green

Но ще си запомня идеята за ципа на калъфа, бях си харесала с панделки да се пристяга Simple Smile

# 598
На двата стола пред огледалото Grinning

Шегата настрана, имам такива познати - купуваха, правиха, редиха и накрая седят на 2 столчета пред телевизора.

# 599
На двата стола пред огледалото Grinning

Шегата настрана, имам такива познати - купуваха, правиха, редиха и накрая седят на 2 столчета пред телевизора.

Не ги разбирам аз тия работи  Party Гледаме на нас в ежедневието да ни е комфортно Wink
За другото - има списания, изложбени зали, етс.

Общи условия

Активация на акаунт