Интериорен стил по аматьорски 19

• 57 656
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Ванилия, аз ги харесвам всичките. И според мен са добре заедно. Без ситното каре на преден план.

# 646
Само да кажа - ето малко теория за цветовете:
http://forum.amazonkibg.info/YaBB.pl?num=1214994951
Отделно Румен Райчев има доста книги за теория на цветовете, цветознание, история и практика и т. н.
Едно време имаше в нета част от лекциите му, но нещо не ги намирам сега, може би са свалени.
Ако някой се интересува, да ми пише имам част от тях на РРТ.

# 647
Благодаря !Ще ми се да са МDF. Ако трябва ще боядисвам не е проблем.Пласмасовите май нямат такъв висок и тесен профил.
На мен ми харесват цветовете на възглавниците ,само лилавеещото го виждам кафяво.Веселяшко е,а като ти омръзне има варианти.Бих сложила и хубаво меко зелено.

# 648
Като видях линка от Melany и се сетих, че рпеди време имах една графика, кръгла, с доста цветове (Като социологическа графика). Тя беше направена така, че ако наложиш един равностранен триъгълник върху кръга, цветовете, които попадат под трите ъгъла са подходящи за съчетаване. Избираш си едно синьо, слагаш ъгълчето върху него, и другите две ъгълчета ти показваш какво му отива. Много беше яка. Ще си потърся подобна!

# 649
  • В градината...
Ванилия, я сподели, ако намериш подобна графика, стана ми интересно  Thinking

# 650
     Ема, и за мен любима лилаво-пепеляво-розова гама! Дали ще е много драстично да направи човек спалньо-кабинет в такава гама със старинни /може би пременени в бяло/ мебели?

# 651
  • В градината...
Обичам цветове  Thinking

# 652
  • Варна
Птицо, направи си тез лавички, какво им се чудиш.
Титина, тук не разказваме, тук показваме Mr. Green
Стахотни цветове:
Скрит текст:
Те това лилаво на стената  ми харесва много,по принцип тези по неопределените смесени цветове са ми любими. Макар неправилно съчетани или като се прекали може да изглежда кално. Ето тази капка розово мога да я преглътна в такава комбинация Simple Smile
Обаче тук ми е в повече:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 653
  • София
Двойната тоалетна в Сочи на ВВС аз я разнасям из ФБ за радост на колегите ми американци  Rolling Eyes

И да ви разсмея на тема цветове. нали си признах, че Eames столовете ми в трапезарията са цвят горчица. Е, аз като малка съм си смукала пръстите на ръцете и методиката на отбиване от този мръсен навик на моите родители е включвала мазане на пръстите с горчица -> резултат: не мога да понасям миризмата на горчица, веднага губя апетит. И за наказание или в името на укротяване на апетита ми, сега си имам столове цвят горчица и един вертикален и един хоризонтален шкаф в лак в цвят горчица...

# 654
Само да кажа - ето малко теория за цветовете:
http://forum.amazonkibg.info/YaBB.pl?num=1214994951
Отделно Румен Райчев има доста книги за теория на цветовете, цветознание, история и практика и т. н.
И аз съм чела от негови книги. Дори тук в Италия съм си донесла тази. Simple Smile

Ванилия, ти ли махна снимките или при мен стана нещо? newsm78

Ако искаш, поиграй си с този сайт. Party http://colorschemedesigner.com/

# 655
Малко встрани от красотите ,но спешно ми трябва бял перваз за пода.
Разбих гадния цокъл в коридора ,а съм открила само в Практис , ама е 10см и ми е висок. Помагайте с инфо ,че да се разкрася по темата. Grinning
Провери в Практикер. На теория имат бели боядисани мдф первази и по- тесни от 10 см.
Ние нашите си ги боядисахме сами с бял латекс -  2 ръце и добре стана. Бяха обикновени кафеникави первази, мдф сигурно.

# 656
Привет, не съм ви чела от доста време...
За цветовете има лесен начин да определиш студени или топли са. Най-просто става с графичното изображение на цветния спектър:
Скрит текст:
Колкото по-близки са до цвета на водата - толкова по-студени, колкото по-близки до цвета на огъня - топли.
Трябва обаче да прибавим уговорката, че това им качество се изменя в зависимост от комбинацията, в която са - можеш да определяш един цвят дали е по-топъл или по-студен от друг до него.
На времето доста ме мъчеше тая работа, но изведнъж ми се подредиха картинките и в момента не мога да си представя как не съм го виждала преди  Joy

# 657
Като видях линка от Melany и се сетих, че рпеди време имах една графика, кръгла, с доста цветове (Като социологическа графика). Тя беше направена така, че ако наложиш един равностранен триъгълник върху кръга, цветовете, които попадат под трите ъгъла са подходящи за съчетаване. Избираш си едно синьо, слагаш ъгълчето върху него, и другите две ъгълчета ти показваш какво му отива. Много беше яка. Ще си потърся подобна!
Simple Smile
Aз имaм тaкaвa.Едно време кaндидaтствaх aрхитектурa и кaто учех зa цветнaтa зaдaчa,товa беше първото което прaвихме.
Вaнилия,aз хaресвaм синьото и кaфявото.

# 658
Всички ли устискахте или вече има "Интериорен стил" в новия форум? Mr. Green

# 659
Преди десетина години събирах кобалтово стъкло... На вас случвало ли ви се е да се пристрастите към някой цвят или сте с трайни любови?

Боги, имам в Бегейско един кобалтов сервиз и много ми се ще да го пренеса тук, но има голяма вероятност да стане на кобалтов прах. Joy
Днес едно пуловерче в синьо. Crazy

Барба, мерси за предложението.

Птица, любимите ти рафтчета са абсолютен хит в кухните на Германия, Австрия и Франция. И аз не ги разбирам. Бих полудяла допълнително при вида на този безпорядък. Аз и без това  живея в постоянен хаос...
Отвори ли линка с тоалетните чинии от твоята статия?Joy
http://tjournal.ru/paper/two-closets Joy Joy Joy
Дочитам и дописвам.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 00:54 от Цонна

Общи условия

Активация на акаунт