КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 620
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
Освен на круза на Карибите, за който вече ви писах, ще направим и кратка обиколка на САЩ. След круиза, който завършва в Миями, ще заминем за Лос Анжелис при приятели. От там търся изгодна кратка екскурзия до Хавай. Искаме да отидем за 4-6 дни в Хонолулу. В нета намирам предложения за подобни екскурзии, но индивидуални, а те излизат доста "солени". Някои да знае за туристическа агенция в Лос Анжелис, която организира групи за такива екскурзии?
Преди години приятели от САЩ ни организираха 4 нощи в Хонолулу -самолет и хотел **** и беше от порядъка на 500-600 долара на човек, сега което намирам в нета е около 2500 $. Доста драстична разлика.
Намирам изгодни круизи за този район, но са по 10-15 дни, а ние не можем да отсъстваме толкова дълго.
Ако някой може да препоръча местна тур. агенция, много ще ми помогне.

# 46
  • София
SofiaBG Круиза е наистина най-добрият вариант, но разстоянието е дълго и само в едната посока кораба пътува 4 дни, затова са по 15 дена.
Друга възможност е да си отидете самостоятелно със самолет, но пак билетите са скъпи.
Ползвам една агенция в САЩ/когато няма директен вариант/, от нея се взима всичко, полети, круизи, хотели, екскурзии и т.н. Миналата година резервирах круизи и хотели през тях, нямаше проблеми....Те са гърци и имат офиси в няколко големи града в света. Можеш да им пишеш и да ги питаш. Имат и пакети самолет плюс хотел.
Ако решиш кажи.......

# 47
  • София
SofiaBG Круиза е наистина най-добрият вариант, но разстоянието е дълго и само в едната посока кораба пътува 4 дни, затова са по 15 дена.
Друга възможност е да си отидете самостоятелно със самолет, но пак билетите са скъпи.
Ползвам една агенция в САЩ/когато няма директен вариант/, от нея се взима всичко, полети, круизи, хотели, екскурзии и т.н. Миналата година резервирах круизи и хотели през тях, нямаше проблеми....Те са гърци и имат офиси в няколко големи града в света. Можеш да им пишеш и да ги питаш. Имат и пакети самолет плюс хотел.
Ако решиш кажи.......
Може ли и на мен на л.с.  координатите на агенцията. В Маями имат ли офис?

# 48
  • Сф
Sofia, моят съвет е да отидете до Мауи, не до Оаху (Хонолулу). Все едно да отидете на почивка в... Слънчев бряг. Нищо общо с истинските Хаваи. Ние ходихме 2010, Сан Фран- Мауи - полети + 5 нощувки в 4* хотел за около $500-$600 на човек. Беше пакет букнат през expedia.

# 49
Bled, моля дай някакъв контакт с тази фирма. Ще попитам какво предлагат те за Хавай. Благодаря!
Muraj, предпочитам Оаху заради Polynesian cultural center. Един от най-незабравимите ми спомени е този ден, който прекарахме там. Винаги бих го препоръчала на всеки, който посети Оаху!

# 50
  • Сф
Ех, ти си знаеш, ама на Мауи всичко е дело на природата, не на хора, на които им се плаща  Peace Просто ми се иска всеки да може да се докосне до Мауи, затова така агитирам  Hug  Simple Smile

# 51
  • София
Здравейте и поздравления за прекрасната темичка!
Предстои ми бригада в Щатите, след което по план седмица в Маями (където бях и миналия път и много ми хареса), там ще дойде и приятелят ми и плана е да продължим с някой круиз или самостоятелно организирано пътешествие. Преди гледах в tours4fun някакви доста прилични оферти за Бахамите, но сега не откривам самостоятелни такива (кратки са и включват и обиколка и из Маями). Като варианти може да не са Бахамите, ами Карибите или Хавай. Доминикана и Мексико ги изключваме към момента. Като степен на информираност сме нула към момента. Едва сега започвам да чета за отзиви, ще прегледам и старите темички, блогове и т.н. Ще се радвам на някакви най-общи насоки или препоръки. Става въпрос за около десетина дена, към края на Септември.

# 52
Записвам се в  темата Simple Smile Скоро се върнахме от Доменикана  ! Красота и  екзотика ...

# 53
Блед, страхотна си! Стархотна тема!
И аз съм с особени чувства към Курасао или Кюрасо, както се произнася в БГ. Прекрасно островче, с особена атмосфера. Природата не е края на света, но има свой чар. Ние бяхме 1 седмица и го обиколихме цялото. Направи ми впечатление редът и чистотата, нещо което по тия ширини го няма. Хората са спокойни, всеки си гледа работата скромно. Няма предизвикателни полуголи девойки по улиците, както и безбройните моторетки, от които не мога да дишам в Доминикана. Бахме в хотел в центъра на Уилемщад в хотел, в който плажът беше на третия етаж Simple Smile Пясък, палми, солена вода, досущ.
От доста време проучвам Аруба и Бахамите, но все не мога да се реша. Струват ми се доста надценени и не съм сигурна дали скъпотията си струва. Била съм на доста по Карибите, а Мексико е мястото, където ми се връща пак и пак. Записвам се ца темичката ви. Слагам и аз малко снимки днес от Кюрасо

Понтонният мост в ценътра на Уилемщад

Изкуственият плаж в хотела, на 3 я етаж

И една снимка на полицаите, които проверяват за неправилно паркирани коли

# 54
  • София
Блед, страхотна си! Страхотна тема!

iva_a    bouquet 
Все не стига време за тази тема, и за тези невероятни места, но да караме нататък.
След като писахме за:
Флорида
Аруба
Кюрасао

Да продължим и с малко снимки и информация за

Saint Thomas

Американски остров от групата на Вирджински острови.
Сравнително малък, въпреки, че е най-големия и населен от групата, но богат на история и забележителности. Близо до Порто Рико и Доминикана.
Няколко църкви и катедрали, от които се откроява една от най-старите синагоги Beracha Veshalom.
Шарлот Амали е столицата на острова, където и ние спряхме. В миналото убежище на пирати и продажба на роби, сега спирка на круизни кораби.
Ще видите голямо предлагане на бижута, като повечето са произведени на място.
Ако искате да обиколите острова за кратко време, вземете кола под наем, на самия порт/много ниски цени/. Така ще видите плажове и красиви местенца, за времето с което разполагате и ще ви остане още за шопинг. Не питайте къде, всичко около порта е магазини, и то хубави…
Имаше време дори за плаж. Открихме огромния красив залив с плажа Magens Bay, където уплътнихме остатъка от времето.
Ето една част от СНИМКИТЕ на острова.
Трудно се подреждат хиляди снимки и впечатления, но доколкото може...

# 55
Много красиви снимки, уау!

Ще се радвам да спделите повече впечатления от Флорида, може и на ЛС. Simple Smile Предимно ме интересуват плажовете и разбира се Дисни. Като период: март-май за четири-пет седмици. Няма да успеем да разгледаме целия щат за това време, но много ми се иска да посетим Miami, Orlando (Дисни), Naples (тук трябва да сме поне седмица по лични причини) и естествено Key West. Много ли е като програма?

Видях, че сте обсъждали хотелите в Мексико. Ние бяхме извън Канкун в Hotel Grand Palladium Colonial Resort & Spa, досега най-доброто място, на което сме отсядали. За плаж и почивка е чудесно, а за всички излети ни взимаха и връщаха с много луксозни и удобни малки автобуси. Всичко, от което имахме нужда, беше в самия комплекс. За щастие, защото извън него е пустош.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 11:06 от Ли Лу

# 56
  • София
Ли Лу Радвам се за пътуването ви.
От страната на Naples, не сме ходили, но Маями, Key West и наоколо мога да ти помогна, когато имам време.
Не, не е много като програма, но ще ви трябва кола...Времето ви е достатъчно...

Key West, Florida 12.2013г.

# 57
Благодаря, Bled, не е спешно, чудесно!

# 58
  • София
Key West, Florida
/Ли Лу за теб/

Едно от местата, което си заслужава да се види във Флорида.
Аз знам за само два подобни града в САЩ.
Забележителностите са много, но какво да не се пропусне:

Къщата на Хемингуей
Питие в един от най-известните барове/Sloppy Joe's/, не само в САЩ. Коктейла Маргарита е хит по тези места.
Разходка по улица „Дювал“-шопинг, сувенири, заведения и…..
Без да се пропуска най-южната точка на САЩ/Southernmost Point/, шамандурата, която е само на 90 мили от Куба. Едно от най-сниманите места в Америка.
Между другото, под секрет да кажа, че това не е най-южната точка, а тя е съвсем близо, но в затворена територия, собственост на US флота.
Тук също е плочата, която символизира смъртта на кубинците, загубили живота си наоколо.
Това е достатъчно, ако времето е малко.
Ако е повече се качете на една от двете линии, за туристи и обиколете още, например:

Малкия Аквариум
Fort Zachary Taylor-става за плаж и развлечения+крепост
Къщата на Хари Труман
Известния местен фар
Къщата на John Geiger със страхотна градина
Nature Conservatory-за любителите на пеперуди
Key West Firehouse-музей за пожари
Seaport at Key West Bight-исторически порт
Прекрасно пристанище и за круизните кораби-много често градът се увеличава значително от хиляди пасажери.
Историческият театър Red Barn, възстановен преди години
Key West Garden Club-красота
Освен на Fort Zachary може да се плажува и на Smathers Beach
Тук имат или са имали къщи много известни личности като Тенеси Уилямс, Труман Капоти, Келвин Клайн, Дейвид Робинсън,  Джими Бъфет и много други. Някои от тях могат да се видят отвън.
Но тук всички къщи заслужават внимание, вижте ги на снимките в албумите ни:
АЛБУМ Key West
АЛБУМ Къща на Хемингуей

Така изглеждат къщите.......

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 22:03 от Bled

# 59
Благодаря, Bled! Звучи страхотно Simple Smile

За да не е само спам, няколко думи и от мен.

За Мексико: на обиколката на пирамидите беше много горещо и задължително си носете шапка или шал на главата, иначе затворени обувки, за предпочитане дълги ръкави и панталони. Ние бяхме края на март, за къпане беше добре, но недостатъчно топло според мен. Не подценявайте слънцето.

За Куба: имахме два различни излета. С автобус: останхме недоволни, тъй като беше комерсиално, грубо и фалшиво шоу- нищо повече. През цялото време ни се обясняваше колко са щастливи и доволни хората, за великия Кастро итн. И в една определена ситуация, която беше нетърпима, аз и още двама напуснахме заведението и толкова бяхме "свободни", че трябваше да чакаме пред вратата заедно с една горила от агенцията, която уж ни пази..От какво не стана ясно, но слухтеше през цялото време какво си говорим и беше адски досаден. Втората разходка направихме с частен шофьор. Много по-добра идея. В самата кола не говореше много, но навън ми направи много истинско и искрено впечатление. Доста неща ни разказа за самата страна и дори се осмели да седне с нас в бара на Хемингуей, което на местните неофициално е забранено... И още нещо: вземете, ако искате дребни неща за персонала на хотела- сладки неща, ключодържатели, фенерчета, лепенки за деца, някакви книжки.. Много се радват, дори повече от на парите..  

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 12:16 от Ли Лу

Общи условия

Активация на акаунт