КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 50 271
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ли Лу
Мисля, че правилно си преценила.
Една от нощувките ни беше близо до Kennedy в Palm Bay/Melbourne Beach/и ние отидохме.
Но не заради детето, а заради мъжлето, луд фен е на пустия космос....
Малките деца бяха рядкост, но по-големи колкото искаш.
Удоволствието е скъпо, има доста хора и трудно се разглежда за ден.

# 106
Благодаря, ти, Bled !
Решихме да отидем. Ще потърся довечера хотел наблизо, за да не ни се налага да пътуваме дълго след това. Повече от един ден няма да успеем за съжаление.

# 107
  • София
Благодаря, ти, Bled !
Решихме да отидем. Ще потърся довечера хотел наблизо.......................

Ли Лу
Идеално решение.  
Съвсем наблизо до Kennedy е Port Canaveral, от където сме се качвали и слизали на круиз. Има компании, които от там пускат много добри цени и корабите пътуват както към Маями, Кариби, Бахами, така и към Ню Йорк.
Точно от порта започват плажове, като първия е Cocoa Beach, като продължават безкрай. Да не ги описвам.........Този район аз дори мога да кажа, че го харесвам повече от Маями Бийч. Избора на плажове и хотели е огромен, аз ти казах къде сме били, по точно ТУК , прекрасно.
Нощували сме и в Palm Beach близо до CityPlace заради шопинга.
Но трябва да кажа, че тук цените са в повече, красиво, тежко и скъпо.
Малко е далеч, 2-3 часа от Kennedy.
Ако нещо те интересува съм насреща/но тази нощ пътувам, писах днес в темата за Лондон/, след няколко дни съм тук.

# 108
Здрааейте  дами!Планираме  круиз в  този  регион  септември месец. Каква  е процедурата  с  визите,първо  се  запазва  круиза  самолетни  билети  до  САЩ  и  после  се подават  документи  за  виза  или  е  обратно?Ами  ако  визата  бъде отказана Sad  говорим  за  туристическа  виза 

Очаквам  да  споделите  опита  си  Simple Smile

# 109
  • София
Аз съм вадила виза - на малкия - без никакви резервации, само на база намерение да се водим в Орландо. За да ти дадат виза най-важното е да не лъжеш, ловят безпогрешно.

# 110
Първо виза, в никакъв случай не купувайте каквито и да е билети преди да имате виза !

# 111
  • София
lea18
Как да си помогнеш за визата ?
Резервираш всичко, БЕЗ ДА ПЛАЩАШ !!!
Отиваш в посолството с резервации, официални, не менте.
Там всичко знаят предварително.
Може да ти помогнат, ако всичко е наред плащаш и пътуваш.
Успех...

# 112
Няма смисъл изобщо да влизаш в разни хамалогии и да запазваш предварително каквото и да било.На хората от посолството им е ясно, че тези резервации за нищо не служат.

# 113
  • София
Абсолютно точно, и аз го казах, всичко знаят, всичко им е ясно.
Само не разбрах каква хамалогия  е за минутки да направиш резервации онлайн с потвърждения. Ние нашите дори повечето си ги използвахме, всичко беше предварително подготвено, без нищо да се плаща.
И това се случва втори път…
При представянето на две папки разни документи, единственото нещо, което коментирахме на интервюто, бяха резервациите.
Едната компания с която щеше да пътуваме по море беше американска, което също направи силно впечатление. Вътрешните полети също бяха USA и т.н.
Може да не послужи, но няма да попречи.
Ако не стане, какво губиш, минути време, отменяш резервациите, не си плащал, това е…Здраве да е…

# 114
Малко е далеч, 2-3 часа от Kennedy.

Много благодаря, страхотно!
Вече направих повечето резервации: Маями, Орландо, Cocoa Beach, Port Lauderdale, Key Largo, Key West. Cocoa Beach е на 17 мили от Kennedy Space, имаше свободан апартамент на прилична цена в Discovery Beach Resort и веднага го заехме. След няколко дни Орландо сигурно ще сме изморени и искахме да е възможно най-близо.

Сега ще разгледам и предложенията за Нейпълс и Cape Coral. Иска ми се три-четири дни да оставим и за тази част, но до Sarasota няма да стигнем сигурно. Две от седмиците ни са вече фиксирани на самите Keys. Много се радвам, че успях да хвана последната семейна стая в Blue Marlin в Key West за три дни и няма да ни се налага да броим четирицифрена сума в долари за тези нощувки. Йей!!! Grinning

За резервциите съм ползвала booking.com, става за минутка. Повечето оферти са с безплатно сторно.
Препоръчвам, тъй като  може да потрябва някакъв адрес на местна територия.

# 115
Когато се кандидаства за виза, в онлайн формуляра се попълва адрес в щатите. Ако отивате в хотел, трябва да посочите адресът и името на хотела и на самото интервю да носите разпечатка от тази резервация. Това е в плюс на интервюто.

Ли Лу - добре си направила програмата. Браво, че си успяла да намериш стаи на добри цени. Както ти казах, на тези места няма промоции и т.н.
В преден пост бях писала, че преди Кий Уест се намира Bahia Honda State Park - http://bahiahondapark.com/. Може да го включиш в програмата ви за един плаж преди Кий Уест. Невероятно място, чист пясък и вода. Има много малки плажчета с паркинги до тях. Няма чадъри на плажа, но местните си носеха. Също има беседки, където пак местните си хапваха или правеха барбекю. Плаща се вход, ако не се лъжа, беше 7 долара на човек.

Ние се върнахме преди два дни от Палм Бийч, Флорида. Бяхме на гости на приятел, прекрасно място. Уж зима, а хората на плажа. Ей така обичам.  Heart Eyes Също и шопинг направихме, няма такива цени.  Peace
Най-големите аутлети са в Орландо, така че, ако искате, може да отделите малко време за пазаруване. Peace

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 01:13 от Смърфиетка

# 116
...
В преден пост бях писала, че преди Кий Уест се намира Bahia Honda State Park - http://bahiahondapark.com/.
...

Най-големите аутлети са в Орландо, така че, ако искате, може да отделите малко време за пазаруване. Peace

Bahia Honda звучи наистина страхотно! Записала съм най-отгоре в програмата.  Hug
Точно разглеждам и за Islamorada, тъй като най-голямата част от тези две седмици ще ни е там.

Палм Бийч  Heart Eyes
Страхотно сте си прекарали, нали!

За шопинг задължително! Къде би ни препоръчала?
Ние досега май само до Premium Outlets сме  стигали, има и в Орландо.

Дали има във Флорида платени отсечки на магистралата, както в Калифорния Toll Roads?
Не видях такава опция при резервацията за колата при Hertz.  Платихме глоба миналата година, тъй като ден (един ден!) преди да минем оттам бяха махнали всички автомати и можеше изведнъж oт 14-ти май да се плаща само онлайн.

И за Everglades да ви питам: на пътуването с лодка не съм много навита и най-вероятно само ще се разходим мъничко пеша и ще изчакаме мъжа ми. Много ли ще пропусна? Видях, че има и в Key Largo пътуване с лодка с под от стъкло..

Ако се сетите нещо за заведения, които са Kids friendly, пишете, моля. Засега се ровя спонтано в интернет, но не е лошо и да си запиша предварително тук-там някоя препоръка.

# 117
Здравейте момичета,
края на февруари заминавам с ММ на меден месец. Аз го организирам, не използваме туроператорски агенции. 4 дена в Маями. 7 дена на Бахамите и 4 дена в Куба- Хавана.
Снощи подадах документи за US VISA кога трябва и как точно трябва да платя за визата? Thinking
За Бахамите няма виза, но за КУБА има. каква е процедурата.
Онлайн ли се подават документите, някой ако може подробно да ми обясни процедурата.

# 118
Ли Лу - точно за Premium Outlets говоря, в посока парковете е, няма как да се пропусне.
За колата - ние винаги вземаме от Аламо и сме много доволни. Има части, които са платени, но няма пунктове за плащане. Затова ни дават кола с някакъв чип за автоматично отчитане на таксите. Трябва да ги питате Херц на място как е уреден въпросът с таксите, сигурно и техните коли имат чипове.
За Everglades не мога да помогна.
Имай предвид, че в заведенията и моловете е страшен студ от климатиците. Добре е, винаги да си вземате по някаква връхна дреха като влизате. Ние сме без деца и не знам за специални Kids friendly ресторанти, но досега винаги ми е правило впечатление, че дават на децата разни неща за рисуване и т.н. Последно бяхме в PA ribs, още от вратата питат за деца и им дават разни неща за оцветяване. Освен това ребърцата им са страхотни.

Данчика - ние платихме американската виза онлайн с кредитна карта, но не сме кандидаствали в БГ. От приятели в БГ знам, че са я плащали в някаква банка, но това беше преди 4-5 години. Не пишеше ли при попълването как и къде става? Ще ходим в Куба след два месеца. За виза ще отидем до местното кубинско посолство, но бях чела някъде, че става и на летището. Върти ми се главата нещо като 30 долара за виза. Има в подфорума тема за Куба, намери я и питай там. В София няма начин да няма посолство, питай ги директно. Също има тема и за американските визи, повечето пишещи там са вадили визи в БГ, те най-добре може би ще ти отговорят.  Peace

# 119
  • София
Ли Лу
И аз като теб, не отидох в Everglades, но съм наясно за какво става въпрос от снимките и клиповете на съпруга ми. Ако решиш ще ти кажа.
Останах си на плажа пред хотела във Fort lauderdale, бях и много изморена, крокодилите ги видях отново на другия ден с тази разходка:

Тръгваше точно до хотела ни, а отсреща беше плаж без край…
Разходката беше невероятна, дневна и нощна с вечеря. Виждаш всичко, което просто е само мечта…
Другото Смърфиетка го е казала…

Danchika
US визата се плаща в ПИБ, след като си изтеглиш нареждането от сайта, отиваш и плащаш, може и онлайн.

За Кубинската виза също има формуляр. Можеш да кандидатстваш и през фирми.
Консулската служба е на ул. „Константин Щъркелов” 1.
Струва 30$ и става бързо…

Общи условия

Активация на акаунт