КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 50 291
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Току-що се върнахме от Панама сити. Ще разказвам тези.

Какво те интересува за Аруба? Хубав, спокоен и сигурен остров с мнооого хубави плажове. Малък е и с кола лесно се обикаля, но за мен е по-скоро плаж и спокойствие, отколкото разходки. Блед са го обикаляли от круиз и имаше някъде писано доста. Сега не се сещам в коя точно тема, но използвай търсачката на форума, за да я намериш. Peace

# 166
  • София
Току-що се върнахме от Панама сити. Ще разказвам тези.

Какво те интересува за Аруба? Хубав, спокоен и сигурен остров с мнооого хубави плажове. Малък е и с кола лесно се обикаля, но за мен е по-скоро плаж и спокойствие, отколкото разходки. Блед са го обикаляли от круиз и имаше някъде писано доста. Сега не се сещам в коя точно тема, но използвай търсачката на форума, за да я намериш. Peace

Смърфиетка
Аруба е тук, на 3стр. От тогава бяхме отново, но за 7-8 часа само.
Ако трябва нещо съм насреща.

Ли Лу  Hug
Толкова се радвам, че всичко е било прекрасно.
Разминахме се за малко...

regina di cuori  Hug
Какъв спам ? Давай смело...

# 167
  • Сф
Bled, а ти кога ще ни разказваш?  Hug

# 168
Ли Лу  Hug
Толкова се радвам, че всичко е било прекрасно.
Разминахме се за малко...

Нищо, друг път.
Може и на местна почва Hug

Пристигна ми сметката от кредитната, toll-by-plate е към осемдесет долара за целия месец. Не съм записвала кога и къде сме карали, но сумата звучи реално.

# 169
  • София
Bled, а ти кога ще ни разказваш?  Hug

Miraj*
Още не съм се спряла, но съм готова за всяко питане.
Карибите в случая бяха най-малката част от това пътуване, затова не съм писала тук.
В случая пуснах две нови теми и който тръгне в тези посоки да си помогне доколкото може.
Дори само с първа страница...
А съм готова и за въпроси, които не съм обхванала, ето ги:
Лас Вегас
Гранд Каньон/Grand Canyon/, Аризона
Мога дори още теми да пусна, по това пътуване, защото няма как да пиша в тази за другите места.

# 170
  • Сф
Мерси Блед. Ще ги прочета с най- голямо удоволствие. Аз питания нямам, просто обичам да чета пътеписи Simple Smile

# 171
  • София
Записвам се и в тази тема!

Харесали сме си Карибски круиз с MSC. Те правят 2 кръга най-общо - нагоре към Доминиканска република и надолу към Тринидад и Тобаго. Освен, че все още се чудя на кой от двата да отидем, не мога да реша и Гвадулепа или в Мартиника да се позиционираме, тъй като мислим да прекараме и няколко допълнителни дни след круиза.

Видях, че има пътували по тези острови. Благодарна ще съм ви за всеки съвет и отзив.

Досега обикаляхме главно в Европа и Азия, но тази зима решихме да погледнем на запад, но ми е мноого непознато.

Благодаря ви предратилено и поздрави на всички!   bouquet

# 172
  • София
feel_the_rush
Пак се срещаме, сигурно за добро.
Круизите тук по принцип се делят на
Източни Кариби, Западни Кариби, Южни Кариби, Мексико, Ценрална Америка, Панамски канал .
Ти попадаш в Източни Кариби.
Някои компании ги комбинират...
Тук разбирам, че искате да останете в района след това, прекрасно.
За да ти дам точния отговор, ще те помоля ако не е тайна да кажеш кои са круизите ?
Да можем да изберем...

# 173
  • София
Здравей, отново!

Това са круизите, между които се опитвам да си избера:

Първи вариянт - http://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cru … =OR20160117PTPPTP

Втори вариянт - http://www.msccruises.com/en-gl/Plan-Book/Cruise-Detail.aspx?cru … =OR20160124PTPPTP

Идвата круиза могат да тръгнат и да се върнат както от Гваделупе, така и от Мартиника. Както вече споменах, мислим да останем още няколко допълнителни дни на оствора, преди да потеглим към вкъщи.

Към момента се чудя кой от двата маршрута да избера, както и кой от двата острова за отправна точка.

Поздрави!

# 174
  • София
feel_the_rush
Пренасям въпроса...
Скрит текст:
Блед, би ли ми разказала в другата тема - да не спамим тук - по едно, две изречения за всеки остров. Какво ти е харесало, какво си заслужава, за какво трябва да се внимава и тн.

Искаш ли да направим така, ти да решиш първо какво ще изберете, а после, има много време, ще коментираме всичко каквото пожелаеш....
Че иначе много писане ще падне, а може да е напразно...

# 175
  • София
Остров Bonaire, Антили, Кариби
/специално за Циндил - Пиндил/

Пиша поста тук, защото нашите пътувания почти никога не са ПОЧИВКА. Начина по който ще го напиша няма да е свързан с плаж и излежаване. Обикаляне и пак обикаляне.
Не съм много по обстойните описания, предпочитам кратка и полезна информация. Но това пътуване е твърде далече и много малко посещавано от нашата страна, затова ето какво мога да ти кажа…
Не забравяй това, което все пак ти казах, но не се притеснявай излишно. Макар много хора да си мислят, че това са глупости. В района има чести кражби от хотелите, но ние пострадахме на друг остров, защото вече там, бяхме много сериозни към това и не допускахме грешки.

Ние бяхме там заради всичко това, което се случва и се намира над и под водата. Това е силата на този остров.
Отвън въздуха е много сух и се чувства задуха. Имахме температури около 30 градуса и веднъж ни валя проливен дъжд.
Вземете предпазни средства, слънцето е много силно на моменти.
Нашата основна база беше в Аруба и Кюрасао.

Да не забравите да си вземете адаптор за контактите, сигурно знаеш. Това е много важно, да не обикаляте да търсите.

Нощувахме в Summer Dreams, Kralendijk точно до летището. Самолетите минаваха над нас. Има едно място където хората се събират да гледат как самолетите ще им отвеят шапката.
Не беше лошо, но цената му е висока, но има и по-високи, които не си заслужават.
Хотелът ни беше на плажа, но ние имаме само няколко часа плицкане и препичане.

Взехме си скутер под наем и свършихме всичко, за което бяхме там.
Има едноместни и двуместни, като цената е от 25 до към 35$.
Можете и мотор/ако карате/ да вземете, но ако завали внимавайте, има много кофти настилки на пътя/отстрани нещо като чакъл/, особено ако се отделяте от основния.

Не очаквайте някакъв оживен остров, нощен живот и забавления.
На моменти и места е толкова мъртво, че яд те хваща. Но аз ти казах, този остров не е за живот, а за водни емоции.

Ходихме на мини круиз и до един много малък необитаем остров Klein Бонер, отсреща.  Остров със същото име има и до Кюрасао, Klein Кюрасао.
Интересното е с какво плавахме до там, всъщност е много близо.
Невероятен катамаран, една от най-големите атракции на острова. Как му беше името, започваше с вода/ Aqua /и….но няма значение, няма начин да не го видите. Тръгва от Кралендайк, близо до една кръчма в която хапвахме Патагония.
Катамарана е уникален, прозрачен под, казаха ни, че е строен за Жак Кусто и някакъв друг Жак преди доста години.
Цената беше някъде между 30 и 80 долара, зависи от пътуването, разстоянието и времето.
Маршрутите са различни…
Това е едно от нещата, които трябва да направите на острова.

Тук за първи път се качих на каяк и разбира се веднага бях под водата. По-късно успях.
Каякът беше много полезен за да се срещнем с фламинго. Разбира се бяхме с местен водач. А да, каяка беше с прозрачно дъно и заради това често се обръщах, гледайки надолу.
Карахме между мангрови дървета като в канали, струва си. Точно тук ни беше срещата с красивите птици.

Стигнахме и до парка Slagbaai, където трябва да вземете мерки срещу комарите. Разходката е приятна, може и плаж да си направите.
Преди да стигнете до парка минавате безлюдни пътища и атмосфера.

За Ринкон, май ти казах, най-стария град, в нищото. Градчето се явява един оазис в пустошта. Цветни къщурки, сгради лъхащи на история.
Аз там дори не видях хотели…
Не уцелихме, но там се провеждат разни фестивали, карнавали…
Видяхме само един човек, така се беше направил, половината жена-другата половина мъж…
Пазара е интересен и толкова…

От тук може да отидете до езерото Goto. Езерото е солено, казаха ни, че някога това е било огромен залив. Така и не видях връзка на езерото с морето, но ако не се вижда, може би е под земята.

В южната част може да видите как се добива сол/планини от сол/, а там са и така наречените Робски колиби. Запазени умишлено, но това е история, друг въпрос.
Пак ти казвам, има места където слънцето буквално може да те изгори за минути, голо и без никаква сянка. Така е и в тази част.

Ще стигнете и до Laguna de Sorobon, хубаво местенце, комплекс с всичко необходимо за пълен релакс. Огромни бунгала, директно на плажа. Обширен залив, където има и малко зеленина. Направете се на ударени, защото ако питате няма да ви пуснат, ако не сте гости. Има ресторант, може да хапнете.

Друга атракция са едни ел. возила, отпред като моторче, отзад с две големи седалки за туристите.
Движат се по различни маршрути, на различни цени. Страхотни са. Взехме го с двойка американци от нашия хотел, станахме приятели.

На места ще се чудите дали сте в пустиня или пък в савана и след малко пак море.
Ако обикаляте острова сами, може и хора да не срещате понякога.

Общо взето цари спокойствие и е доста пусто.

В Kralendijk повечето атракции са свързани с морски разходки,турове над водата, под водата и т.н.
Има една страхотна постройка, като старогръцки акропол, но за продажба на плодове и зеленчуци от Венецуела, атракция и търговия. Сградата си има история, кръстена на известна продавачка на риба Мими. Рибата се е търгувала на това място преди.
Има музей на входа на морския парк, малък но интересен.
Една малка крепост Оранжев форт, май беше.

Не на последно място, не знам дали се гмуркате, но голяма част от феновете на това, ходят там заради потъналия кораб Хукър във връзка с наркотична афера. Но това е дълга история...

Това се сещам, дано ти свърши работа.

Пожелавам едно страхотно пътуване, невероятни емоции и хубава почивка.
Ще чакам твоя разказ.
Лек път...

Ако се сетя нещо, ще го добавя.....

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 08:38 от Bled

# 176
  • София
Крайно неприятна НОВИНА...
Ерика/тропическа буря/ връхлетя Кариби и Бахами.
Вече има доста жертви, пострадали са в Доминика, Пуерто Рико, Вирджинските острови, Доминиканска република.
Отправя се към вечната жертва Хаити.
Лошото е, че няма да подмине Флорида, вече е обявено извънредно положение.
Очаква се да достигне там в понеделник, където не е имало подобна буря от 10 години.
Надяват се да не премине в ураган, дано.
Наскоро бяхме по тези места и всичко беше толкова спокойно...
А сега летище Dominica'a Douglas-Charles  изглежда така...
Скрит текст:
Посоката на Ерика...
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 14:04 от Bled

# 177
Изключително неприятна новина за тази буря. Като цяло сега си им е сезон, но дано мине леко.
Ние снощи се върнахме от България след лятната отпуска, но след две седмици ще отидем за няколко дни до Панама.
Ето и снимките от първото ходене, както бях обещала, макар и със закъснение:

# 178
  • Сф
Толкова цветно, благодаря, че сподели, Смърфиетка. А на плажовете имаш ли снимки?

# 179
Не, за съжаление. Бяхме само в града, сега пак ще сме там. Имат хубави плажни ивици на около 2-3 часа от Панама, на тихоокеанското крайбрежие - например Playa Blanca. От източната страна също има някакви, но нямам повече инфо. Също има страхотни острови - Bocas del toro.

Общи условия

Активация на акаунт