КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 595
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За Флорида (Маями) уж последно смъкнаха нивото на Ерика от ураган в тропическа буря (големият ми син учи там, та гледам всеки ден прогнозите за времето).

# 181
Здравейте.
Прегледах темата, но няма много споделено за Аруба. Изглежда идеално за семейна почивка, има възможности за различни видове активна почивка и ще пътуваме през март следващата година. Някой ходил ли е с малки деца? Бих се радвала да чуя впечатления за обслужването, например дали е children friendly, а също дали хотелите предлагат почасово гледане на деца и най-вече вие, ако сте ползвали подобни услуги, останахте ли доволни. А изглежда просто прекрасно...

# 182
  • София
37°C ON

На 3 стр. съм писала малко за Аруба, клик , може да погледнеш...

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 00:30 от Bled

# 183
Страхотни снимки, Смърфиетка  Heart Eyes
Прекарах последния час почти с тях и въобще Панама като дестинация.

Скрит текст:
Чакам и аз хубави новини от моите хора в Калифорния и не мога да спя.

За Флорида (Маями) уж последно смъкнаха нивото на Ерика от ураган в тропическа буря (големият ми син учи там, та гледам всеки ден прогнозите за времето).

Стискам палци всичко да се размине без щети.  Hug

# 184
  • София
Ли Лу
Sharky*
Спокойно, всичко ще е наред.
Ето на тези КАМЕРИ може да следите какво е положението в момента.
Както виждам дори дъжд не вали в Маями.  В момента е към 3 часа сутринта.
Като съмне ще се вижда по-добре.

Смърфиетка
Прекрасни снимки...

# 185
37°C ON

На 3 стр. съм писала малко за Аруба, клик , може да погледнеш...
Благодаря, Bled. Пропуснала съм това. доста си пообиколила. Ние ще го караме по-пенсионерската, ще останем на Аруба 2 седмици и най-много с някой кораб да отидем за един ден до съседен остров. Поздрави на всички, прекрасни места видях тука сте обиколили... Ще се зачитам, като ми досивее.

# 186
  • София
Sharky*
Спокойно, всичко ще е наред.
Ето на тези КАМЕРИ може да следите какво е положението в момента.
Както виждам дори дъжд не вали в Маями.  В момента е към 3 часа сутринта.
Като съмне ще се вижда по-добре.

Блед, голямо благодаря!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 187
  • София
Здравейте, момичета!

Аз да се отчета, че вече резервирахме круиза от 13 до 20 февруари и избрахме да тръгнем от Мартиника. Разучавам в момента островите по маршрута и какво може да се види там. Почнах от Домениканска рупеблика и по-точно - Ла Романа и имам няколко конкретни въпроса. В следващите дни ще ви бомбардирам с въпроси и по другите дестинации  Joy

И така...

1. Някой ходил ли е в Altos de Chavon? Заслужава ли да се види? Много добре ми изглеждаше по снимките, но разбрах, че е реплика, а не е автентично запазено и това малко ми уби ентусиазма. Иначе е близко и лесно ще стигнем.

2. Обмислям и Санто Доминго. Малко по-далече е и сигурно ще ни убие всичките 8 часа на острова, та се чудs дали си заслужава пътуването до там. Разгледах разни снимки на колониялната част, изглежда много интересно.

3. Ако обиколим набързо в Ла Романа, може да ни остане време за остров Саона. Предполагам, ако си вземем само моторница, без да се налага в едната посока да сме на катамаран, ще стигнем по-бързо. Чудя се само дали няма да е твърде претъпкано. Не съм се ориентирала още за другите острови в региона, може да има и по интересни плажове.

4. Иска ми се да посетим и фабрика за пури. Видях 2 възможности - едната пише, че е само вторник и четвъртак, но можело да организират и частно посещение. Дали става въпрос и за други дни от седмицата? Иначе има и друга фабрика, тя май си работи всички дни от седмицата. Ето тук -
Ако ще ходим до Санто Доминго или острова, сигурно ще трябва да си търся някоя местна агенция. Можете ли да ми препоръчате? Другите забелещителности са доста близо, ще си вземем такси или някакъв друг вид местен транспорт.

Поздрави на всички!   bouquet

# 188
Здравейте и в тази тема... Понеже обмисляме круиз или почивка на Карибите за следващата година, надникнах и тук при вас... Все още събирам идеи кога и къде да отидем точно, сравнявам и цени и оферти... Интересно, но круиз до Карибите от Америка е доста по-евтин и даже тези с включени полети от Лондон например... Проблема е обаче с визите за Америка, дали ако се запишем за такъв круиз от Маями например, ще ни дадат по-лесно визи и каква е процедурата? Доколкото разбирам за другите страни като Куба, Мексико или Доминикана няма визи, така ли е? Кога е най-подходящо като време да се отиде там, с цел бездъждовен и топъл период, с топла вода и по-малко туристи (в смисъл да не е пиковия сезон все пак)? Другото което ме интересува от кой сайт да търся самолетни билети до Карибите с полет от Париж, Лондон, Брюксел например? Търся изгодни билети за карибския район... Благодаря....

# 189
  • София
За Куба със сигурност има визи за български граждани. Издават се без проблем от Кубинското посолство в София.
Доколкото съм се интересувала доста подходящо време за пътуване в района е през декември до около 20.12., преди Коледа - топло, без дъжд и  без много туристи и цените са сравнително по-ниски.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 15:40 от dechy

# 190
Ние в момента сме пак в Панама сити. Сега се води дъждовен сезон и всеки следобед вали.
За щатски визи си има отделна тема във форума, но едва ли някой може да каже на кой ще дадат виза. Най-важното е да се убедят американците, че не сте потенциални имигранти. Но в последно време доста често има откази...
За посещение на Карибите - от декември до април, това е най-хубавото време. Естествено тогава има и най-много хора, но през другата част от годината има валежи, урагани и т.н.
Обикновено използвам expedia.com за билети и хотели. Друг вариант е да се следят директно сайтовете на авиокомпаниите, които летят до съответния остров. Може да се абонира за техния бюлетин и на ел.поща се получава известия за намаления и промоции.

# 191
Благодаря момичета, да ви питам къде в района е най-интересно и екзотично, кой остров е добре да се посети? Аз гледам Доминикана, Guadeloupe, Barbados, Martinique и други, но не знам ако избера почивка към кой от островите да се насоча? newsm78 Май трудна работа е да се направи един избор от толкова много острови?

# 192
  • София
Aз отговарям без да имам личен опит, само от това, което съм чела, защото също се интересувах от круиз в Карибите. Та най-интересен ми се стори о-в Сейнт Луша. Има и вулкан на него, който е активен. Много живописно изглежда.

# 193
  • София
Много въпроси...да пишем по-малко.
feel_the_rush
Не можеш всичко да видиш с едно спиране, няма как...
Не се претоварвай излишно, малко по лежерно...
Първото ти:
Мартеника
Имаме три спирания тук.
Освен разходка в Фор дьо Франс където може да се види Историческия квартал, музея по история и етнография, библиотеката Schoelcher, катедралата St. Louis и др.
Това, което бързахме да посетим на острова беше  http://www.jardindebalata.fr/
Освен, че обичаме морета и океани, друга страст ни е планината.
Близо е до пристанището/10км./ и си струва.
Следващия път хванахме ферито и се прехвърлихме отсреща в Pointe de Bou.
И разбира се плаж на Salines. До един страхотен клуб Club Med
http://www.clubmed.co.uk/cm/resort-les-boucaniers-martinique_p-3 … v-BUCC-ac-vh.html
Не си даваме много зор по островите, на някои от тях дори правим само плаж.
Ще продължим...

lunna pateka
Пустата виза, няма страшно, от 100 човека 10-15 не получават, смело напред.
Всички резервации/без да се плащат/ могат да са полезни, нищо не губиш...
Но не е фактор да имаш резервация за круиз, само може да помогне.

Наистина не може да се каже с точност, къде е най-хубаво на Кариби и Бахами, но ще се пробвам като имам повече време.

Има много добри оферти самолет, Брюксел-Пунта Кана, ще ги потърся ако ти трябват.

Много места по света за круизи са с визи On Arrival или просто няма.
За всяко трябва да се гледа отделно за българи.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 13:42 от Bled

# 194
Благодаря ви отново... Някой летял ли е с Air Caraibes до Карибите? Това нормална авиокомпания ли са и как са самолетите им? В смисъл стават ли да се лети с тях, все пак полета не е кратък и ако са някои малки и неудобни самолети... А с тях намирам най-евтини полети поне за сега, Air France са многооо скъпи.... Ако някой знае друга евтина авиокомпания да споделя, връщам се да чета темата отначало ако сте коментирали това.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт