КАРИБИ, БАХАМИ. От Флорида до Панамски канал...

• 49 583
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Имам нужда от малко помощ! Praynig Другата събота летим за щатите, където точно досега имахме резервации за Ню Орлеанс. Но изходната точка беше Орландо и щяхме да пътуваме много дълго и т.н. Та набързо решихме да си останем 7 нощувки в Орландо, а Ню Орлеанс го оставяме за друг път. Намерихме хубав хотел в Орландо, колата е резервирана и сега накъде се пита в задачата. newsm78 Там съм била само в аутлет. Със сигурност пак ще има шопинг, един ден за Кенеди центъра, един ден (Коледа) до Маями да се видим с нашите приятели и остават 2 дни. Какво да правим? Парковете отпадат, или поне Дисни. Нямаме деца, а ние сме на 40+. Дайде някаква идея кой парк е подходящ за нас, разни влакчета не ни харесват. А евърглейдс какво е? Далеч ли е? Като си има предвид, че е точно по ваканционно време, не искам да си представя тъпканицата по парковете, особено тези с изцяло детска насоченост. Хотелът е с много добър воден кът, ама след Орландо следва 7 дневен круиз, та ще имаме достатъчно време за плаж и басейни.  Wink Имало някакви водни паркове, такива неща ни харесват. Ама дали са подходящи за нас или са по към деца ориентирани.  newsm78 Всякакви идеи и информация са добре дошли.  Hug

Смърфиетка  ние  бяхме  на  Евърглейдс  но  с  организирана  екскрузия  за  мен  беше  страхотно  преживяване  Grinning  Евърглейдс е огромно блато, обхващащо голяма част от Южна Флорида. Най  якото  беше  разходка  с  една моторна  лодка  на която  се качихме  цялата  група. Дадоха  ни тапи  за  уши  защото  шума  от лодката  е  брутален  и  40  мин  ни  караха  из  блатата ,където от  време  на  време  човека  спираше  снимахме  алигатори костенурки и  тн..После  имахме  шоу   с  алигатори  и  аз  се  снимах  с  бебе  алигатор   Sunglasses  Изкарахме  прекрасни  дни в Маями   преди  и след  круиза,много  съм  впечатлена  нищо,че  доста  валя  а  хората  казаха ,че  е  необичайно  да  вали  толкова  много  по  това  време....Вчера  се  прибрахме  и  ще кача  снимки  като  оправя  всичко.... Grinning  Весело изкарване  на  всички  и  слънчеви  дни  Simple Smile

# 226
  • София
Angel ME, ние се качваме по същия маршрут като вашия круиз, като за мен нови спирки ще са Ямайка и Каймановите острови. Разкажи дали ти бяха интересни?

# 227
  • София
Имам нужда от малко помощ!

Смърфиетка Флорида, обичам я...
С удоволствие пиша отново и отново за тези места.

Флорида

Маями

Предпочитам спокойното протичане на програмата и съм против претоварването.
Пожелавам да има плаж, ако не,  разходката по Ocean Dr/задължително и вечер/ живот на длан.  Една разходка и по Lincoln Road, почивка за кафе или хапване , както и малко пазар на булеварда.
Пустата Малка Хавана, аз лично няма да я хваля, особено ако решите да ходите с кола, не.
Около Calle ocho, трудна работа да паркирате.
Съгласна съм, че трябва да се види, но за повече ще замълча.
Бих препоръчала една чудна разходка с малки корабчета, както в Маями, така и в Fort Lauderdale.
Ще видите как живеят там не кубинците, а истински завзелите това място, богатите от всякакъв калибър. Като ще ви кажат всяка къща на кой е…Ако въобще е къща ?

Корабчето може да го вземете от Bayfront Park на Biscayne Boulevard.
По принцип в района няма кой знае какво за гледане, може да отидете до Venetian Pool. Там е спокойно и е възможно да се паркира.
Вижте емблематичната сграда Freedom Tower приютила Miami Times.
Ако има време разходете се в Vizcaya Gardens и музея там на по кафе.
Има и още неща за гледане, но не намирам за нужно да ходите в Еротичния музей и няколко други.
Основното, което ви пожелавам е да има плаж, какво повече…

Everglades

Виждам, че отделяте повече време на Everglades, ние сме го правили без да се разделяме с плажа. Просто ни взимат от хотела и после ни връщат/и не веднъж/, напълно достатъчно поне според мен.
Струва си, както по вода, така и среща с крокодили.
Уникално място от този род. Наистина трябва повече време да обикаляш по вода и суша, но ако го имаш. Въпреки, че блатото в годините се променя към лошо, изчезват животинските обитатели, умира растителност и т.н. Но ние хората сме напаст навсякъде.

Key West

Key West, е обичам го и то доста повече от Малката Хавана. Там програмата си е супер, като плажа не излиза от нея. Също и котките на Хемингуей около басейна с уникалното им гробище.

Към Port Charlotte
Нататък съм отново малко скептична, въпреки, че сме ходили чак до Port Charlotte, където ми хареса по други причини.
Но няма да ви развалям програмата, ако сами не си отговорите на въпроса  „Да изключа ли ходенето до Нейпълс и Санибел?“.
Но ако целта е плаж на Sanibel, съм твърдо за.

Към Orlando
Едни от най-евтините хубави хотели, които се намират във Флорида, са в Орландо.
Напълно подкрепям за Kennedy Space Center.
И само да отбележа, за други пътуващи,  Universal Orlando също не е обикновен парк, който няма как да не ви хареса.
Разбира се там е и Walt Disney World, колкото и да не обичате подобни места, бие на очи.
Но за да стигнете до там от Маями ви чакат други изненади, аз като пристрастена веднага казвам плажовете.

От Miami Beach към Орландо

След  плажовете на Miami Beach попадаме в Златния плаж и Hollywood Beach.
Те още не са свършили, добре че е  EVERGLADES/едно от най-големите пристанища в света, за което най-често сме тук/ да ги прекъсне. И започва плажа на Форт Лодърдейл, край няма и много по-спокойно от Miami Beach, и никак по-зле.
Няма да изброявам нататък, ще стане банално, но стигаме бариерата в тази част на Флорида Hutchinson Island. Достатъчно е само да минете по тази тясна ивица, където ще видите една от най-старите сгради, вече музей House of Refuge. Следва още един музей Elliott Museum, за двата може да си вземете комбинирани билети. Наблизо има и къде да си направите шопинг, спокойно паркиране и пълно спокойствие от суматохата в Маями. Малко релакс на Гръцкия плаж и продължавате. Следват паркове и толкова местенца за пълно лежерно живуркане. Въпреки, че има и Атомна централа.
 Пътувате гледате и вече сте в Palm Bay, където живота продължава преди да излезете на Коко Бийч.
Постепенно стигнахте и другият порт, който понякога предпочитаме Canaveral. Което вече си е Орландо и това за което вече писахме.
Аз малко ви обърнах посоката, но ако не отидете поне го планувайте за друг път.
Лек път и страхотно изкарване.
Това, което написах е една малка частица от необятната  и топла Флорида.

# 228
Момичета, много ви благодаря! bouquet
Блед, както винаги - страхотна!  Hug
Ходили сме няколко пъти в Маями, Бока Ратон, Форд Л, Палм бийч... Да не забравя и Кий Уест. Така че оставаме около Орландо.  Peace

Шарки - ще сме в Орландо и околностите м/у 19-26.12., като на 26-ти летим за Сан Хуан, откъдето на 27.12. ни тръгва круиза. Ако искате да пийнете по една бира с двама готини българи Flutter, живеещи в Латинска Америка, драсни едно съобщение да ти дам някакви координати.  Wink

Програмата се изяснява - Кенеди център, Кейп Канаверал и Какао бийч в един ден. Два дни шопинг. За другите - Унивърсъл студио/Сийуърд/Ует&Уайлд, сега ще ги разгледам подробно. Хотелът ни е точно срещу водните паркове, стратегическо място, така да се каже.  Peace
Ще ни хареса Евърглейдс, но доколкото разбирам, това Евърглейдс е далеч от Орландо? Или не... newsm78
Трябва ли да се купуват билети предварително за парковете и Кенеди центъра?

Редактирам се: Евърглейдс си е доста далеч от Орландо - около 4 часа с кола, така че отпада. Следващият път като отидем в Маями ще го планираме.  Peace
Сега ще разгледам парковете и ще си избера един/два. То време за повече няма да има.  Sad

Пак редакция - Блед, западното крайбрежие заслужава ли си една обиколка - Тампа как е? Хареса ми Санибел, може пък да мръднем до там. Зависи и от времето, дават го макс. 25 градуса.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 16:02 от Смърфиетка

# 229
Angel ME, ние се качваме по същия маршрут като вашия круиз, като за мен нови спирки ще са Ямайка и Каймановите острови. Разкажи дали ти бяха интересни?
Различните круизи спират на различни места (всяка компания си има собственно пристанище) и предлагат различни места за виждане.
Ако не сте карали кола с обратна дирекция, не ви препоръчвам да си организирате екскурзия сами. Иначе за Джамайка - водопадите, къщата на Боб Марли (не съм сигурна, че я оредлагат като екскурзия обаче), ако държите на добри плажове препоръчвам Негрил...и ако предлагат екскурзия до най-голямото имение в Джамайка, запишете се. Наистина си заслужава. Препоръчвам да посетите и локален ресторант,ако не ви притеснява че ще сте единствените бели хора....храната им е уникална и много различна от това, което се предлага в хотелите.
За гранд Кайман - ние ходихме да плуваме с костенурки (с 4 годишно дете толкова). Не знам защо но островът въобще не ме впечатли, очаквах много повече.

# 230
  • София
За Ямайка препоръчвам Очо Риос и водопадите. Това е перфектно място и изживяване. Спомен за цял живот. Иначе къщата на Боб Марли, че тя е в Кингстън, таман от другата страна на острова. Не ми се вярва да имат спирки круизите в Кингстън. Самия град е безинтересен, освен Порт Роял де, старото пиратско свърталище, което също не е кой знае какво освен усещането че си в порта на страшилището на пиратите Хенри Морган.
Подозирам,  че повечето круизи в Ямайка, все пак, акостират от северната и западната страна на острова. Тъй че Негрил, Ментего Бей, Очо Риос.
Острова е мн малък, но едно време като бяхме там, пътищата бяха опасни и много лоши, пътуваше се бавно и трудно. Може сега да е друго. Дано.

# 231

Пътувахме  с  МСЦ ,в  Ямайка  ни  посъветваха  да  вземем  екскурзия,най  безопасно  било  и  избрахме  шопинг  и  Монтего  Бей-  4 и  30 мин часа  ни  разкарваха,но по добре,че  взехме  ,че  наши приятели  тръгнали  сами и си изкарали акъка  били  единствените  бели   Grinning Laughing  На  Каймановите острови много  ми хареса  изкарахме  3  часа  на  Seven  Mile  Beach  уникално  беше..Хванахме  бусче  от пристанището  за  5  $  ни  закараха  до  плажа  и обратно  същото.Едни американци  с който  си  станахме  по близки  казаха,че  Кайманите  е  най  безопасния  остров   да  си  ходим  сами  без проблем и така  беше  Simple Smile  Ако  се  сетиш  друго питай,че  още  не знам  къде  се намирам  Grinning

# 232
  • София
Да, в Ямайка си единствения бял извън големите хотели и тук там това което се посещава извън тях. Не е съвсем безопасно да бродиш бял и където си искаш. Но ние бяхме така и сме живи, тъй че явно се оцелява...

# 233
За Ямайка препоръчвам Очо Риос и водопадите. Това е перфектно място и изживяване. Спомен за цял живот. Иначе къщата на Боб Марли, че тя е в Кингстън, таман от другата страна на острова.
Имах предвид родната къща, където е и гроба му - градчето се казва 9 Милес.
Да, в Ямайка си единствения бял извън големите хотели и тук там това което се посещава извън тях. Не е съвсем безопасно да бродиш бял и където си искаш. Но ние бяхме така и сме живи, тъй че явно се оцелява...
Това не е вярно. Имала съм удоволствието 15 дни да бродя из страната и смея да твърдя, че е мирно и спокойно.

# 234
  • София

Различните круизи спират на различни места (всяка компания си има собственно пристанище) и предлагат различни места за виждане.
Съжалявам не мога да се съглася и това е невъзможно на Кариби и Бахами.
Дори на частните острови, собственост на компании, спират и партньори на едно и също място.
На повечето острови круизния порт е само един.
На тези, които има повече от един, корабите се редуват пак на едно и също място на даден кей.
Трафика на корабите е твърде натоварен в сезон и спирането става по точно определен, предварително график. Ако погледнете schedule за който и да е порт, ще видите как спират на едно и също място различни компании.
Ако кейовете са повече е възможно дадена компания да спира на определен кей, но това не значи, че на него не спират други...А и много зависи от големината на корабите.

Екскурзиите, които се предлагат от различните компании, също твърде много си приличат.
И то няма как иначе, масовите места на даден остров за гледане са малко и се припокриват.

Островите, които коментирате Ямайка и Кайманови...
Ямайка са три порта
Falmouth спират поне 7-8 компании на едно и също място.
Ocho Rios почти същата работа
Montego Bay тук са най-малко

Кайманови острови, тук положението е още по-сложно..
Спират най-вече на Grand Cayman
Като почти всичко е на тендери, камо ли собствено пристанище.

Ще ви покажа един от най-натоварените портове St. Maarten - St. Martin

Как е възможно всяка компания да има порт ?
Снимката е от 27 януари 2011 година.
На острова в този ден пристигат едновременно над 20000 пасажера/дори да не слизат всички, цифрата е впечатляваща/ !!!
Цялото население на острова е малко над 30000 !!!

Относно Ямайка били сме няколко пъти по всякакъв начин с група, сами, с кола под наем.
Не сме имали проблеми, с това съм съгласна, но все пак внимание...
Каймани, още по-добре, обиколки по всякакъв начин...никакви проблеми.
Ако не взимате от кораба, слезете ли, ще се скъсат да ви предлагат.
Ето тук:

Момичета, много ви благодаря! bouquet
Блед, както винаги - страхотна!  Hug
-----------
----------
Пак редакция - Блед, западното крайбрежие заслужава ли си една обиколка - Тампа как е? Хареса ми Санибел, може пък да мръднем до там. Зависи и от времето, дават го макс. 25 градуса.

Специално Sanibel си заслужава, от друго не съм много впечатлена, казвала съм го и друг път.
В Тампа не отивай специално, просто вземи от там круиз и разгледайте наоколо.
Тръгват много хубави круизи от там.
Желая ти страхотно изкарване и незабравими моменти....да разкажеш...

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 20:30 от Bled

# 235

Съжалявам не мога да се съглася и това е невъзможно на Кариби и Бахами.
Дори на частните острови, собственост на компании, спират и партньори на едно и също място.
На повечето острови круизния порт е само един.
Не си съгласен/а защото никога не си посещавал/а тези места. Лесно е с преводи и снимки от нета. Роял Карибиан имат собствени портове в Джамайка и Ратан. Твърдя го защото и на двете места съм била и на двете места с различни круизни линии....

# 236
  • София
Titina
Приемам казаното с усмивка, празници идват... Laughing Желая ти да стъпиш на всички посетени от мен места, поне си близо. Весели празници...
И до теб са стигнали фалшиви писъмца. И днес има. Усмивка.  Laughing

Познавам Карибите по-добре отколкото нашето Черно море.
Всичките ми посещения са документирани и всичките ми снимки в албумите са лично наши.
Аз мога да докажа всичко това, но ти няма как да докажеш обратното.

Та на въпроса, отново подвеждане на потребителите...

Роатан/не Ратан/, Исла де ла Бая, Хондурас има два круизни порта.
Mahogany Bay, използва се от Carnival, Holand и Princess Cruise Lines
Собственост е на Carnival Corp.
Coxen Hole използва се от Norwegian Cruise, Princess Cruise и Royal Caribbean
Нито едно от тях не е собственост на никоя компания.
Те подпомагат държавата със собствен принос, но на пристанищата може да спира всеки един кораб.

За Ямайка писах по-горе, с удоволствие искам да знам кое от пристанищата е на Royal Caribbean.
Това, че дадени кораби преобладават на дадено пристанище не ги прави собственици.

Както казах те имат собствени острови, на Royal Caribbean частния остров е CocoCay, Bahamas.
Имат още една частна територия в Хаити - Labadee

За щастие съм била и на двете...
Както казах мога да покажа снимки от всяко райско кътче. Както и резервацията. Пазя всичко. Снимките са на-лесното нещо за доказване, ако не са лични.

Мога да спомена и другите круизни собственици на райски острови.
Half Moon Cay - Holland America
Princess Cays - Princess Cruises
Great Stirrup Cay - Norwegian Cruise
Castaway Cay  - Disney Cruise
И последно, в момента MSC се сдобива с Ocean Cay, Bimini, Bahamas

Това могат да се нарекат частни пристанища/или по точно територии/, но не това за което ти говориш...
А дори и те имат споразумения помежду си, да спират и кораби на други компании.

Моля за малко повече уважение към потребителите и нека не ги подвеждаме с два посетени острова.
Това не беше за тази тема, но все пак е Кариби.

Titina оставам с добри чувства и винаги можеш да разчиташ на мен.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 22:55 от Bled

# 237
Titina
Приемам казаното с усмивка, празници идват... Laughing Желая ти да стъпиш на всички посетени от мен места, поне си близо. Весели празници...
[
А моля те и аз всяка вечер пътувам мислено, а и няколко пъти в годината реално.

Малко се вземаш за бог не мислиш ли. На теб няма за какво да разчитам, при условие, че имам вътрешно инфо от някои от линиите. А и не ми харесва тона ти, ако обичаш спести ми го.

http://prikachi.com/images/374/8511374x.png - последното изречение, написали са хората, кой е собственика
http://prikachi.com/images/412/8511412E.png - договорът им е за мисля 50 години и след това става собственост на правителството.
И на двете места бизнесите (ресторанти, магазини, таксита, др.) са на техни компании (свързани лица, както ги наричат тук)

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 23:06 от Titina

# 238
  • София
Titina
Моите уважения, пускаш снимка на текст, дай целия линк http://www.whatsinport.com/Roatan.htm
Аз това съм го написала...
Carnival Corporation е собственик на терминал Mahogany Bay.
Но в тази корпорация влизат:
AIDA Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, P&O Cruises (Australia) P&O Cruises (UK), Cunard Princess Cruises, Holland America, Line Seabourn

И точно Royal Caribbean спират на другия порт и нямат нищо общо с всичко, което говориш.
А втората снимка  Laughing ????
http://www.whatsinport.com/Falmouth-Jamaica.htm
http://portoffalmouth.com/
Тук просто е написано, че могат да спират най-големите кораби в света, които са на Royal Caribbean, нищо повече. Как едно Историческо пристанище може да е собственост на компания ?
А новото партньорство между Ямайка и компанията, за нов терминал е в бъдещето/и то само нов кей/.

Но не искам да влизам в обяснителен режим, всичко е толкова ясно, а и темата не е за това.
Весели празници.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 23:20 от Bled

# 239
Обяснителния режим не ти се отдава, защото не ти е в подготвените документи нали....
Няма как по скрийн шот да откриеш от кой документ е, освен ако не си ....служител на БГ-мамма (те и за това те и толерират де)

Излагате се, това ли е начина да си листвате форума....И естественно очаквам да бъда банната  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт