Помогнете ми в борбата с акнето!

• 16 050
  • 95
  •   1
Отговори
# 15
REAL_WOMAN противозачатъчните само прикриват проблема, като спреш да ги пиеш всичко се завръща с нова сила. И все някога се налага да се спрат. За съжаление няма магическо хапче, което да те излекува  Tired
Права си. Но козметиката също прикрива проблема.

# 16
Абсолютно съм съгласна, аз затовах написах на момичето да си изследва хормоните. Нищо не се решава с подтискане на симптомите за съжаление. Аз дълго време не си обръщах внимание на симптомите  Tired

# 17
Да ви кажа честно никога не съм използвала противозачатъчни и винаги ме е било страх. Чувала съм какво ли не, че се напълнява най-вече и че имат доста странични ефекти. В някои случаи може и да са помагали, но явно всичко е относително. Изследвала съм хормоните си и всичко си беше в норма. Четох, че пушенето също оказва лошо влияние, аз съм пушач, но за радост не съм страстна пушачка, а от време на време. Не знам дали наистина има общо? Вече се обърках тотално  Rolling Eyes

# 18
Моите разширени пори и малки белези ги пооправих с този тоник с пилинг ефект
http://biotrade.bg/pure-skin/pure-skin-tonic/?p=47&l=1&id=25
две зими + слънцезащитен, докато се използва.
За белези по-големи освен пилинг при козметик, не знам друго. Но мен ме беше страх да ходя и имам несъвършенства още.
Успех!

# 19
Моите разширени пори и малки белези ги пооправих с този тоник с пилинг ефект
http://biotrade.bg/pure-skin/pure-skin-tonic/?p=47&l=1&id=25
две зими + слънцезащитен, докато се използва.
За белези по-големи освен пилинг при козметик, не знам друго. Но мен ме беше страх да ходя и имам несъвършенства още.
Успех!
Изпъкнали или вдлъбнати белези имаш?

# 20
Докато не откриеш причината и не отстраниш нея, с каквото и да се мажеш и на каквито и процедури да се подложиш, ефекта ще е временен.
Почти всеки кожен проблем е сигнал, че "вътре в тялото" нещо не работи както трябва.

# 21
real_woman,по-скоро бяха вдлъбнати, но не са били сериозни. Сега имам все още леко разширенипори, но се преживяват...

# 22
     Запис да следя, че и ние водим същата пубертетска битка...

# 23
На мен ми помага Акне аут, но не съм имала твърде тежко акне.

И един съвет от препатила - в никакъв случай не чоплете пъпка, която не е избила!

И аз бих го препоръчала, но по-конкретно препоръчвам т. нар. активен лосион, който според листовката е за локално приложение. Аз го използвах като почистващ лосион, сутрин и вечер, за почистване на цялото лице. Имам наблюдения и че малки бели пъпчици от възпаления, третирани веднага, на другата сутрин ги няма изобщо. След мен и още няколко тийнейджъра от родата го ползваха (момчета и момичета) и се отърваха от акнето.
ето и линк: http://biotrade.bg/acne-out/acne-out-active-lotion/?p=48&l=1&id=1
продават го в почти всяка аптека

# 24
Лосион за проблемна кожа "Стоп акне" мисля, че ще ти помогне, но се информирай повече на www.tiande.bg

# 25
И аз имах дългогодишен проблем с акнето,което понякога ставаше направо ужасно.Избиваше и на бузите ми и врата с множество пъпки.Използвала съм всички продукти които излизаха на пазара без значение от цената,но ефект нямаше.Ходих и на козметичка,която ми правеше химически пилинг с гликолова киселина,но положението стана по-лошо.Та какъв беше точно проблема при мен.Много мазна кожа,запушени пори.Може би просто и по чувствителна към прах и мръсотия.Започнах да си мия лицето сутрин,обед и вечер със измиващ гел,след това почиствах с пилинг-крем/въпреки че препоръчват да се прави само веднъж седмично при мен това беше спасение/,тоник за мазна кожа докато памука не остане чист.Бях шокирана когато видях колко много мръсотия оставаше след измиването и пилинга.Накрая слагах един крем,който струва 2 лева,казва се перлен крем Пали.Има и избелващ ефект.Продава се в аптеките.Та така се спасих завинаги от акнето.Даже отдавна вече не ги правя тези неща,но акне няма.Надявам се моят опит да помогне на някого,знам какво е да не можеш да се гледаш в огледалото.Успех!  Hug

# 26
Аз когато бах на около 19-20, започнаха да ми излизат страшно много пъпки, а преди това и особено в пубертета никога не съм имала такива проблеми. Една година се мазах с какви ли не помади и нищо-резулатът беше никакъв. Накрая отидох на кожен лекар и ми изписаха Зинерит. След 1 месец нямах нито една пъпка. След време разбрах, че имам ПКЯ, но пъпките не се появиха повече и така е до днес. Все пак това е антибиотик и е хубаво да го изпише лекар.

# 27
  • Пловдив
Повтарям мнението си от друг форум преди време с надеждата да помогна. Разбира се, че е важно да се консултирате с лекар, но има неща, които могат да се спазват. Искам да споделя моя опит в борбата с акне и черни точки. Не се доверявайте на козметици! Това влияе пагубно върху кожата на децата. Не ползвайте агресивна козметика - изсушаващи лосиони, такива с антибиотик и т.н. особено през лятото! Сигурно ще прозвучи самонадеяно, но като човек препатил, обиколил с детето си един куп лекари, имам право да го кажа. Вярно е, че е до тип кожа, но важното е нещата да се правят търпеливо и системно и да не се стискат пъпките и комедоните. Това ни обясни една лекарка с много силни аргументи - при пъпките се пука "капсулката" с гнойта и се разпространява подкожно, а при комедоните - остава празна "тръбичката" им и организмът започва да произвежда себум усилено, за да я запълни, което означава появяване отново. Много е важна и хидратацията на кожата, не бива да се пресушава с препарати или с често почистване и миене, защото това също стимулира образуването на себум. Достатъчно е два пъти дневно почистване. Мога да препоръчам козметиката на LA ROCHE - серията Effaclar. Щадяща кожата и същевременно много ефективна. Ако някой се интересува от повече съвети, ще отговоря.  Бих препоръчала и за вътрешно приложение таблетките Дермабион, които  съдържат и цинк и са специално за кожата и косата. Това е комплекс от витамини и минерали, напълно безобидни, но ефикасни.

# 28
Пия Дермабион 4ти месец. Ефект нула. ДОбре поне, че са супер евтини.  Grinning

# 29
Съгласна съм с  Rosima за козметиката на La Roshe. Аз я използвам от година и половина и съм много доволна. Това беше кремът, който най-много ми подобри състоянието, но за съжаление поради неправилното ми продължение на лечението лицето ми пак се влоши, но това е друг въпрос. Кремът е супер и в комбинация с измиващият гел от тази серия.

Общи условия

Активация на акаунт