Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 620
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Изброените по-горе успели хора са прекъснали образованието си по една или друга причина - не са били обучавали вкъщи от родителите си.

# 46
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=18&aid=372

Ей този. Изненадващо, дори е станал доста нормален,
което сигурно е най-трудното му постижение:)
къде пише ,че го е образовала майка му ?

Не изцяло, но доста го е натискала. Може и да е ходил
на даскало, но си личи, че не е продукт на даскалото, а на
семейството си.

# 47
Че защо смятате, че не са били обучавани вкъщи?  Grinning Или под обучение разбираме само това- да се дадат одобрени от държавата учебници и в края на година, срок, семестър да се проведе държавен изпит?
Далеч не само това е обучение.

# 48
Има домове, в които детето само да стои на масата и да слуша разговорите-
ще е по-образовано от 80% от хората.

# 49

къде пише ,че го е образовала майка му ?

Не изцяло, но доста го е натискала. Може и да е ходил
на даскало, но си личи, че не е продукт на даскалото, а на
семейството си.
Вкарала го е в някаква програма .Би било идиотско да ходи и да срича с другите първолаци след като е с години пред тях.
Т.е. натискала е защото е имало какво да натиска .

Judy
за повечето ,които си дала като пример пише ,че не са ходили в университет ,а не че майките им са "ги научили " как да направят успешния сайт , да пеят, да продуцират и т.н.

Иначе съм съгласна ,че към деца с изявени таланти подхода трябва да е различен .

# 50
  • В тъмната гора.
Ами, то няма лошо, ама каква е гаранцията, че сред тези подбрани деца от кооператива, няма да има пак побойници или лоши, невъзпитани, друсащи се и т.н. деца?

Поне родителите ще се познават и ще коригират поведението на децата си. Едно е клас с най-много 10-12 деца, чийто родители са близки познати и приятели, съвсем друго е клас от 30 деца, които са изръскани в класната стая без подбор.

# 51
  • В тъмната гора.
Гаранция няма. Дори си мисля, че ще е по-трудно да се потушават конфликтите, защото родителите ще се познават и винаги "учителят" ще е в много неизгодната позиция да се чуди кого по-напред да защитава. Според мен е и вредно за детето на този правоспособен родител да е с други деца и майка му да преподава на всички.
Мишел, разбирам те, след всички неприятности, които имате. Но не се подхлъзвай по идеята за домашното или подбраните деца, защото това няма да реши проблемите. Между другото, и в университета един младеж може да има проблеми, защото и там има група, да не говорим, че тогава се намесват здраво купоните, алкохолът и момичетата.

Аз и не мога да се подхлъзна, защото сина ми вече минава към горен курс, след тази година. Това с домашното образование се започва от начален курс.

# 52
Не! Детето трябва да се социализира и да общува с деца на неговата възраст! Да, има го момента с насилието в училище, лошите компании и т.н.т, но това е неизбежно, част е от ученическите години. Ако детето е здраво и наистина няма някаква сериозна причина, то трябва да посещава училище....иначе родителите рискуват да отгледат социопт и човек, който няма да може да се справя с трудностите в живота!

# 53
Не забравяйте, че класната стая е чудовищно място. Гадно зелено,
блажна боя, монотонна обстановка. И мен ми е идвало да ме избие
на агресия.

Обучение в хармонична среда, с меки мебели, килими, библиотека?

Не вярвам изобщо в тази среда да се зароди училищно насилие.

# 54
Анна, има и без гимназия точно в примерите, които веднага намерих, без много да се задълбавам:
"3. Предприемач: Дейвид Карп..."
Друг случай:
http://activeconsult.wordpress.com/2012/10/01/%D0%BC%D0%B0%D0%BB … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

Има и още, ако човек се зарови. Дипломата от държавно одобрено учебно заведение не е гаранция за успех.

Тук повечето хора говорят за домашно обучение в начална степен, но дори и то не е позволено.

# 55
Вие възприемате, че може да има учебен процес само на едно място ли? Не разбрах защо ги делите нещата, учлището не  просто място, където човек отива да си вземе "дозата" знания, отредена му от някое министерство или учител. Казах го и в друга тема, по друг повод, но редовните училищни занятия за мен бяха почивка. Последният звънец за мен даваше начало на същинското учене. Във всеки ден от седмицата имах частни уроци и спорт, а вечер ме чакаше проверка. Я да видим сега, знае ли детето. Родителите ми почти не са ми разлиствали бележника, седеше неподписан с месеци, за сметка на това ме изпитваха за предишни уроци.
Тук го разводних малко... Домашното обучение, което изключва посещаване на детска градина и училище прави много лоша услуга на децата. Да, не оспорвам, че по този начин родителите ще предпазят децата си от попадане в неблагоприята среда. Но после нали пак в същата среда ще трябва да търси релизация? По-малко травмиращо ли е те първа в зряла възраст да се сблъскаш с такъв стрес?

# 56
Не! Детето трябва да се социализира и да общува с деца на неговата възраст! Да, има го момента с насилието в училище, лошите компании и т.н.т, но това е неизбежно, част е от ученическите години. Ако детето е здраво и наистина няма някаква сериозна причина, то трябва да посещава училище....иначе родителите рискуват да отгледат социопт и човек, който няма да може да се справя с трудностите в живота!

Една революционна идея: детето може да се социализира и с хора на различна
възраст. Това с връстниците е модерно изобретение. Даже въди повече социопати,
защото стеснява светогледа повече, отколкото ако детето общува и с възрастни, и с
по-големи или по-малки деца.

# 57
А защо е спечелило то ,а не някой обучаван по стандартния начин?  Thinking
То да не било състезание между училищата....ако ще и на Марс да е обучавано детето си е спечелило с труд.

# 58
  • В тъмната гора.

smile3501 Браво, впечатлих се..

# 59
...

Обучение в хармонична среда, с меки мебели, килими, библиотека?

Не вярвам изобщо в тази среда да се зароди училищно насилие.

Нещо подобно са стаите за първите 4 години в шведско
Плюс съблекалня и тоалетна към всяка стая

Общи условия

Активация на акаунт