Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 069
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 75
Късметче, до този резултат се стига точно при липсата на регламентация и официално признаване на правото на алтернативно обучение.
Затова и повечето от нас, които го одобряват, подчертават, че това е и при определени условия, едно от които е все пак изискването за покриване на определен държавно регламентиран минимум и контрол за овладяването му.  Peace
Сега как ще се постигне това- чрез денонощен зуб, чрез четене на интересна литература, гледане на филми, посещаване на интересни извънучилищни занимания, разговори с вещи по темите лица- всеки ще си реши. Целта да е покрита- постигане на този обем и вид на знанията и уменията е от значение.

Иначе що народ на мен през живота ми ми е изглеждал странно... Това е без каквото и да било значение, обаче.

# 76
Judy, абсолютно съм съгласна с теб. И аз бих го приела при строга регламентация и периодични проверки. Но пак ми се струва, че е необходимо поне да има задължителна социализация на тези деца, като например да ги задължават да посещават определени групови занимания в нормално училище. Иначе ще израснат, като в буркан. Същото е като в детската градина - едно е да стои в къщи с мама, баба, гледачка и пр., друго е в детска градина.

# 77
Това детенце не просто физически е изолирано от другите деца.
Живее с freak- това го изолира, дори ако физически е сред хора.
Не разбрах къде е таткото. Ако такъв няма, работата става още по-
космата.

Има хора, които дори да са гледани в пещера, пак могат да се свържат
с хората.

А тоя млад информатик...жал ми е. Трудно ще види секс, трудно ще
има самочувствие.

# 78
има самочувствие.
+1 Опитах се да съм мека  Blush

# 79
Като цяло подкрепям домашното обучение, защото ми направи впечатление, че майката си е направила труда да потърси система, по която да го прави, а не хаотично.
Имам и впечатления и към децата, които ходят на училище, които не са особено положителни. Естествено и негативните влияния най-много се забелязват и тези негативи не важат за всички. Появява момента с негативните влияния, а както знаем децата лесно се поддават на такива влияния.

# 80
има самочувствие.

Малко ми напомня за оня от Big Bang Theory:)

"майката си е направила труда да потърси система, по която да го прави, а не хаотично. "

Не грее това. И хаотичното може да е ценно, ако се прави с акъл. Системата
не е гаранция. Но сме свикнали така да мислим. Стандарт, система=хубаво.

Може би имаме нужда да разчупим границите на образованието.

Но не и да се изстреляме съвсем в космоса...

# 81
Но пак ми се струва, че е необходимо поне да има задължителна социализация на тези деца, като например да ги задължават да посещават определени групови занимания в нормално училище.
Няма такива изисквания там, където е разрешено от закона домашното обучение. Има определени проверки как вървят знанията, но не са нищо драматично и определено не се държат матури.
А и доколкото разбрах, това момче посещава доста извънкласни групови занимания.

А "нормалното училище" може да бъде не по-малко вредно от ненормален родител... Детската градина тоже...

# 82
има самочувствие.

Точно Simple Smile

# 83
има самочувствие.

Точно Simple Smile

Има надежда, има някакъв зубърски сексапил:)

# 84
не мисля, че социализацията трябва толкова много да се спряга при претеглянето на държавното и домашното образование.
бях от по-различните, от непопулярните деца, интересувах се неща, за които трудно намирах съмишленици. съучениците ми не ме приемаха за другарче, не са ми се подигравали или тормозели, но нямах и приятели. след гимназията не съм се срещала и не поддържам контакти с никого от тях.  не се чувствам неуспешно социализирана.  Peace
приятели имах извън училище, най-щурите ми спомени са точно с тях  Simple Smile

# 85
Няма нищо лошо в домашното обучение, защото явно работи.
А за това, че им съвпадат интересите, че щял да остане девствен са пълни глупости. Не рядко наследствените професии създават име, което работи в плюс за наследниците.
Иначе както знаем за всеки влак си има пътници и това дете ще срещне половинката си рано или късно.

# 86
"Девствен" е в кръга на майтапа. Дървените глави
с буквалистично мислене моля да подразбират,
че става въпрос за нуждата от баланс в живота.
Това дете на 13 е добре да повдига малко гирички
и да излезе на въздух да порита топка. Добре е и за мозъка.

# 87
Това момче е специално и образователната система и училище не могат да отговорят на неговите нужди. Страхувам се, че би било малтретирано психически и физически, ако ходи в регулярно училище, поради неразбиране и невъзможност от контрол от страна на преподавателите и директорите.
Никъде не лесно детето ти да е 'различно', но в българско училище е по-трудно.

Дъщеря ми завърши юни месец миналата година колеж /средно образование/ в Белгия. На церемонията по връчването на дипломите бяха наградени децата с най-добри резултати по отделните предмети. Имаше две деца - момче и момиче победители в няколко категории. Дъщеря ми каза, че и двамата са аутисти. Момчето общува само с едно момче с което са приятели от детството си, а момичето с две три момичета.

# 88
  • Ямбол
Аз съм против домашното. Не бих го причинила даже и на враговете си.

# 89
Мене ми се видя малко затворено. Направи ми впечатление като каза, че комуникира с програмата Скайп, не я бил правил той. Майка му ще го уреди някъде като порастне да работи и готово. Но може би ще му липсва комуникацията като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт