Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 050
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 150
  • В тъмната гора.
Абсолютно против съм.
Какво, ще си отглеждаме асоциални индивиди? И
Изобщо последствията ще са наистина "прекрасни"- всяка некъдърна даскалица ще се изказва за неудобно дете "ми гледайте си го вкъщи, Законът позволява, никой не ви кара насила да го водите в училище".
А в бъдеще как се отговаря на въпроса "аз това не съм го учил"?
Колко родители в БГ могат да си позволят домашно обучение?

Ай, сиктир! Половината клас и на дъщеря ми, и на сина ми тренират най-различни спортове. Повечето имат двуцифрено число медали и наистина се занимават сериозно, голяма част са в национални отбори.
Хич не искам да си представям какво се случва с дете, което е обучавано вкъщи, при евентуална тежка травма как ще наваксва, как ще се приравни към наборите си.  Whistling

Училището е задължение, извън него- който както иска и може да се развива.  Crossing Arms

А сега какво правим с некадърните даскалици?
Да сте чули да са уволнили учител за некадърност?
Чухме, че уволниха добър учител, заради танца харлем шейк....за даскалица със семейни проблеми и т.н. Ноооо учител не е уволняван за некадърност, така че... Crossing Arms не пишете глупости.

# 151
  • София
"Хиперактивност" е диагноза, не е мнение за деца, които шумолят
в час и се държат зле. Мишел, ти психиатър ли си, или такъв е поставил
диагнозата?
И аз бих попитала същото, също бих попитала детето ли  наричаш "ненормалник":
И в учебен час ли се налага да "търпи"? В какво се изразява търпението например в час по математика?

.

Как се овълчихте срещу това момче, което си е тихо и възпитано и учи у дома, а на тези ненормалници винаги им се прощава или поне се гледа да не се споменава!?

# 152
  • Ямбол
...
Как се овълчихте срещу това момче, което си е тихо и възпитано и учи у дома, а на тези ненормалници винаги им се прощава или поне се гледа да не се споменава!?
Забелязвам, че някои думи не ги ползваш на място. Да се увълчиш не означава да застанеш срещу някого, а да се оядеш.
Интересно как го прецени от 5 минутен репортаж дали детето е тихо и възпитано?
Освен по информатика, аз не чух да има някакви други постижения и не разбрах да се интересува от нещо друго. Във възраст седми клас ученици от нашия град, които са в националния отбор по информатика, се явяваха и на олимпиади по други предмети и пак са на предни позиции.

# 153
  • В тъмната гора.
Мишел, ти психиатър ли си, или такъв е поставил
диагнозата?

Диагнозата я изрече училищния психолог, не аз. Той постоянно влиза в часовете на класа, за да регулира държанието на момчето. За мен това е стресиращо за другите деца.

# 154
Все повече си мисля, че нормалният, хармоничен човек е чудото, а тези,
които са развили една страна прекомерно, са чудовищата.

В крайна сметка важна е хармонията...

Лиляна, "увълчване" го смятам за проява на агресия, опит за доминиране
и прогонване на слабите, тоест поведение на вълци. Като в Homo Homini Lupust Est,
или "че съм се и аз увълчил и човек няма да стана". Да се оядеш е да се освиниш,
тоест поведение на прасе.

# 155
Мишел, ти психиатър ли си, или такъв е поставил
диагнозата?

Диагнозата я изрече училищния психолог, не аз. Той постоянно влиза в часовете на класа, за да регулира държанието на момчето. За мен това е стресиращо за другите деца.

Психологът не е психиатър, не е провел тестове. Това не е проста работа.
Познавах една майка канадка, която на всяко по-буйно дете му викаше
"hyperactive". Пуста мода...

# 156
  • В тъмната гора.
"Хиперактивност" е диагноза, не е мнение за деца, които шумолят
в час и се държат зле. Мишел, ти психиатър ли си, или такъв е поставил
диагнозата?
И аз бих попитала същото, също бих попитала детето ли  наричаш "ненормалник":

А ти  къде прочете ненормалник в поста ми? Или това го роди твоята глава?

# 157
  • София
Даже съм те цитирала , Мишел, моля прочети добре поста ми, написала си "ненормалници". И съвсем любезно попитах кои са ненормалници- децата с хиперактивност ли, родителите ли, кой? Не виждам нещо да съм те обидила, просто не ми стана ясно и попитах, не е лошо.
И не бъди груба, главата ми не е родила нищо същественно, тя не ражда, а мисли. За раждане съм използвала други части на тялото си.

# 158
... И самият Джийзъс е хаквал системата.

И е казал- отдайте кесаревото на МОН, божието-богу, тоест всеки да се самообразова
според мерака, но МОН си е МОН, и Рим си е Рим.
Joy Mamacita, страхотно попадение. Пусни им го на Рим, пардон МОН.

Мишел, съвсем не твърдя, че преподавателите са 'идеални', но от тях се очаква професионално държание, за контрола са отговорни директорите.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 159
Цитат на: ~Мишел~
Мишел, зад тази хиперактивност може и да се крие синдром на Аспергер, а ако е така детето трябва да провежда  необходимите консултации със специалисти успоредно с училищните занимания. Влизането на психолога в час вероятно е стресиращо и за самото момче.

# 160
  • В тъмната гора.
Даже съм те цитирала , Мишел, моля прочети добре поста ми, написала си "ненормалници". И съвсем любезно попитах кои са ненормалници- децата с хиперактивност ли, родителите ли, кой? И не бъди груба, главата ми не е родила нищо същественно, тя не ражда, а мисли. За раждане съм използвала други части на тялото си.

"Ненормалници" съм споменала в един по-горен пост и така съм нарекла децата с криминални прояви, които имат присъди за деянията си. А не конкретното момче от класа на сина ми. Ти или си се объркала,  или.. Rolling Eyes  се направиш на интересна

# 161
Въпросът остава: това дете наистина ли е с диагноза и защо няма лечение.

Или просто училищната среда е отвратителна, феминизирана и той просто е момче,
което реагира нормално за пола си, с агресия и неподчинение. И това се смята за
патологично.

# 162
  • В тъмната гора.
Цитат на: ~Мишел~
Мишел, зад тази хиперактивност може и да се крие синдром на Аспергер, а ако е така детето трябва да провежда  необходимите консултации със специалисти успоредно с училищните занимания. Влизането на психолога в час вероятно е стресиращо и за самото момче.

Може, може, не знам. Момчето се отглежда само от майка си, извънбрачно е. Лесно е да се досетите, че нямат необходимите средства, за да се лекува, ако има сериозно заболяване. И така го бутат в училище от година на година, за да завърши 8 клас...и до тук. Той вече и без това е на финала.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 12:34 от ~Мишел~

# 163
  • София
И в учебен час ли се налага да "търпи"? В какво се изразява търпението например в час по математика?

В момента в класа на моя син има ученик, който е хипер активен. Няма междучасие, няма час, ужаса и за даскалите, и за учениците е постоянен. Това не е само разхождане по време на час, това са викове, ходене по малка нужда в пластмасова бутилка, бомбички през междучасията, димки в училищния коридор. Заради него учителката по английски преподава само на момичетата, като ги събира на предните чинове, а аз давам пари за частни уроци, за да навакса сина ми.
Хиляди преписки за изключване има срещу него, но винаги минава между капките.

ПП. Това хипер активно дете не се държи лошо със сина ми. Познава семейството ни и е идвал у нас, но това не може да ме накара да си затворя очите за вредите, които нанася. Атмосферата в училище е неприятна, напрегната, сина ми се връща скапан.
Мишел, ето в този пост те попитах кои са ненормалници, няма написано за деца с престъпни прояви.
И пак казвам- просто не ми стан ясно кои са ненормалници, не е нищо лично, исках да си го изясня просто, много съм субективна когато става дума за деца със СОП и епитетите, които се използват за тях, затова и съвсем любезно попитах. Не се правя на интересна.

# 164
"Момчето се отглежда само от майка си, извънбрачно е."

Какви синдроми, какви диагнози! Доста от децата имат проблеми,
заради липса на мъжка фигура.

Общи условия

Активация на акаунт