Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 979
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Мен извън училище никой никога не ми се е подигравал,
унижавал или нападал. А това е предизвикателство, в млада
и крехка възраст, с което дори работещите възрастни в "реалния"
свят не се срещат. Все пак има базово уважение.

А в училище никой не се свени да ти подкопае личността до основи.

"Смотани" не е група, а е дефиниция, наложена от "готините". Почти
никой не е "смотан" по природа. Може да е кротък, да има проблеми, но
такова нещо като "смотан човек" няма. Освен за другата група- на
агресивните и тормозещите.

# 212
  • Русе
 Сякаш,  тези които си пускаме децата на училище сме безотговорни към живота им. В класа ни има дете с проблемно поведение. Изразходва се много енергия от страна на педагози, психолози и родителите се включваме по един или друг начин, децата също са ангажирани с проблема. Но ако всички си приберем децата, то тогава училището ще заприлича на изправителна институция за аутсайдери.

# 213
При това неуспешна изправителна институция.

# 214
Ами в доста случаи родителите са слепи за проблема.

Не е "проблемното дете", а малките психопатчета, готините,
"златните деца", които си намират "смотани" да ги тормозят.

И родителите смятат това за чаровно и нормално.

# 215
Всеки иска най-доброто за своето дете, но е напълно нормално да ходи на училище, да получи някоя 2-ка, да се скара с някой съученик, малко да се посбие, това си е част от израстването!
Твоето в кой клас е? Колко двойки ти е донесло до момента? Колко пъти се е карало със съученици? Колко пъти " малко се е посбивало"?
Как ти реагира на всичко това?

# 216
За това момче при Милен Цветков ли става въпрос в темата?

В едно общество би трябвало да има контрол и защита. Някои коментари звучат така, все едно в живота сме като в джунгла. В училище трябва децата да свикват, че ще им се налага да делят пространство и да работят с хора, напълно различни от тях, с които не е задължително да станат първи приятели.
Но това не означава, че трябвало да се ''посбият''. За институция става въпрос все пак. И има възрастни, отговорни хора там.
Както и извън училище. Има си порядки, на които всеки подрастващ трябва да се научи. Много е погрешно да се толерират такива неща и от родители, и от учители.
Ако бъде позволено домашното образование, може да има някакъв контрол, не вмешателство, а контрол. Финансиране някакво. Подкрепа на тези семейства, за да не страда детето от избора на родителите си, ако не се случва както трябва.

# 217
А вие не сте ли се сбивали в училище? Все едно не сте ходили, няма училище, в което да няма конфликти между децата, това си е напълно ок! Не може да осигурите перфектна среда на децата си, преживейте го! А какво прави детето на училище и как се държат с него е в резултат на поведението и възпитанието, което получава въщи!

# 218
  Естествено, че не сме. Да не съм луда, да се бия с хората. Аз съм ходила в добро училище и викаха безброй пъти родителите само на агресивните тъпанари.

# 219
Именно от поведението и възпитанието вкъщи Grinning

Да не тръгваме по тоя наклон, ама който смята, че два-три шамара вкъщи са нормални и "здравословни" (от  родител на дете, от родител към родител), най-вероятно смята за нормални побоищата и униженията в училище.

# 220
"А вие не сте ли се сбивали в училище?"

Разбира се, но в защита- не в нападение.

Много е кофти наоколо да стоят възрастни и да чакат
педагогическия ефект от това "готините" да се гаврят
с теб, а ти да градиш характер от това.

За една бройка да стана пълен психопат. Защото
защитните механизми при училищен тормоз невинаги
превръщат човек в борбена и позитивна личност.

# 221
  Естествено, че не сме. Да не съм луда, да се бия с хората. Аз съм ходила в добро училище и викаха безброй пъти родителите само на агресивните тъпанари.
Ами аз съм от тези, които са се сбивали и са били конфликтни, но не смятам, че съм била "агресивен тъпанар", важното е какъв ще станеш след това.

# 222
Положението в училище в момента е ясно, но това не означава, че е нормално, правилно и т.н. Перфектна среда никъде няма, но и решението не е да се оставят на самотек.

# 223
Ами аз съм от тези, които са се сбивали и са били конфликтни, но не смятам, че съм била "агресивен тъпанар", важното е какъв ще станеш след това.
По-необичайно е, че сякаш се гордееш с това и го размахваш в CV-то си. Ако сега не си "агресивен тъпанар", по-разбираемото е да се срамуваш и да го пишеш в графа "тийнейджърски неуравновесености".

# 224

А в нашия клас момчето, което се биеше най-добре, в същото време беше и първият отличник, ходеше по състезания и изобщо не беше тъпанар Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт