Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 058
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 240
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

Защо големите изобщо избират жертва?

# 241
А побойниците бият малкия, защото са страхливци, не е повод за гордост.
Е виж, че според възрастни хора във форума е повод за гордост...
Никой не се гордее с това, просто прекалено навътре приемате нещата! Както писах преди идеален свят няма и няма да има, това си е гадната реалност, винаги ще има групи: хейтъри, жертви, побойници, готини и смотани както винаги ще има богати, бедни, успели и неуспели, това си е част от живота и не може да се предотврати, важното е как човек да се справи с това безболезнено! И един последен коментар, пълно щастие няма Simple Smile

# 242
SoFarSoGood, така и не ми отговори, макар че и друг ти зададе част от моите въпроси.

# 243
Училището не е животът, а е институция и побойниците
могат да се срещнат с много ефективен урок точно там.

И ти казах, SOFarSoGood, няма такова нещо като "смотан".

# 244
А побойниците бият малкия, защото са страхливци, не е повод за гордост.
Е виж, че според възрастни хора във форума е повод за гордост...
Никой не се гордее с това, просто прекалено навътре приемате нещата! Както писах преди идеален свят няма и няма да има, това си е гадната реалност, винаги ще има групи: хейтъри, жертви, побойници, готини и смотани както винаги ще има богати, бедни, успели и неуспели, това си е част от живота и не може да се предотврати, важното е как човек да се справи с това безболезнено! И един последен коментар, пълно щастие няма Simple Smile

Дефинирай ,,смотльо,, и ,,готин,,. Щото според твойта реалност ти може и да си готина , ама за мен да си друга форма на живот:)
Кой дава титлите и чие мнение е меродавно?
И още едни въпрос? Колко и какво трябва да притежаваш , за да си богат и колко ,за да си беден? Според твоята реалност...

# 245
Оф, стига сте я нахъсвали.
Жената няма деца, а като гледам, и други неща й липсват.

# 246
И защо се е бил? Да не е защитавал по-слабите? Laughing

Де да знам, не помня детайли, но най-общо всички се биеха за място в йерархията. Или се биеш и ти или те бият и те тъпчат. Добре, че не бях момче. Но това беше в началното училище, после в 5, 6 и 7 клас вече явно всеки си е знаел мястото и не ставаха такива неща. Пък и по-умни занимания станаха на мода. Виж в гимназията да се решават спорове с юмруци се считаше за тъпанарство от всякъде и момчетата вече ги гонеше манията да са джентълмени.  И да се е сбивал някой не съм го разбрала.

# 247
  • София
Не съм чела темата - нямам желание. Във ФБ прочетох достатъчно мнения по въпроса...
Моето мнение е, че щом детето побеждава на състезанията, значи неговата система е по-добра  Peace
Ако имах възможност, аз също бих избрала домашното обучение. За съжаление, нямам нито време, нито познанията за да преподавам на детето си.

# 248
Не съм чела темата - нямам желание. Във ФБ прочетох достатъчно мнения по въпроса...
Моето мнение е, че щом детето побеждава на състезанията, значи неговата система е по-добра  Peace
Може би, ако беше прочела темата, нямаше да си толкова категорична. Ако един седмокласник победи един шестокласник, кое й е по-доброто на системата?

# 249
Ако имах възможност, аз също бих избрала домашното обучение. За съжаление, нямам нито време, нито познанията за да преподавам на детето си.

Става дума за едно дете, което при това няма чак толкова големи успехи, колкото се изкарват тук. Срещу неговите успехи стоят много по-големи успехи на много деца, ходещи на училище. Та как реши, че неговата система е по-добра??? Shocked

# 250
  • В тъмната гора.
Няма как да предпазите децата си от реалността, а още по-лошо е да им я спестявате!
Разбира се, точно това е типът родители "ами то е нормално да се посбият", ако детето им малтретира други. Любопитно ми е, дали са на същото мнение, ако тяхното дете е малтретирано.
Ако детето не може да се справи с училищните "проблеми" какво ще прави с живота си? Повечето стават комплексари и нямат пълноценен живот! Аз винаги съм била бунтарка, имала съм проблеми в училище, викали са родителите ми безброй пъти, но какво от това Simple Smile За мен са си нормални неща! Не става въпрос за малтретирани, в училище винаги си е имало групи: смотани, готини, хейтъри и бла бла.

Не разбрах дали имаш деца? Защото такива едни проблеми в училище понякога оставят белег за цял живот, даже пораждат гняв у тормозения до една доста късна възраст.

# 251
  • В тъмната гора.
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

Извинявай, но не се сдържам да те запитам- ти родител ли си? Joy Joy Joy

Това ме убеждава, че не е родител. Не може един родител да ги съчинява такива. Аз бях и от "смотаните" в миналото, после минах през "готините", а в студентските години бях доста самостоятелна и "оправна"..определено не си оставях магарето в калта.
Щях до някъде да се съглася със SoFarSoGood, ако не бях майка. Сега гледам съвсем по друг начин на нещата.

# 252
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Здравейте!
От всичко чуто и гледано дотук по ТВ и радио, разбирам, че майката се е нагърбила с ъс задачата да образова детето си по информатика. Не чух нищо за хуманитарните науки...Там какъв е резултатът...Оставям настрана СОЦИАЛИЗИРАНЕТО....Има една приказка...''Докато не ядеш бой, няма да знаеш, за какво друго могат да служат ръцете ти'',образно казано... Mr. Green
Задавам си въпроса....Като как тази майка-всезнайка ще лигитимира образователната степен на сина си, та да може той да кандидатства в Харвард, Принстън или в краен случай Оксфорд?????
Може би с ''диплома'' на салфетка, с нейния подпис и с капка кетчуп вместо печат.... Laughing Rolling Eyes newsm78

# 253
  • В тъмната гора.
Една страхотна статия ви пускам, ще е полезна за всеки родител.

"Защо сме врагове на нашите деца "
http://www.standartnews.com/mneniya-komentar/zashto_sme_vragove_ … detsa-204562.html

# 254
  • В заешката дупка
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята!

Въпросът е защо ако "големите" са толкова "големи" нападат, а не закрилят, защитават или просто не закачат "смутеното, дребно и уплашено дете"? Ти би ли тормозила слаб и беззащитен човек? И смяташ ли че това е начинът по-който трябва да се държим един с друг и така ли трябва да се възпитават децата - да скачат върху беззащитните? Не ми отговаряй. Отговори на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт