Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 110
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 885
Една част ги виждат като био-органик фермери и в свободното си време-
гурута и спасители на Човечеството. Поддържат телепатична връзка с
Анастасия в Сибир.

Друга част ги виждат като напреднали студенти, които може би
ще оберат стипендии някой ден, някъде из Ю Ес Ей.

Не знам дали има още от оная порода, като родителите на Дрозстой,
които просто искат да извъдят енциклопедист и ерудит, много нива над
децата от стандартното училище.

Някои ги виждат като звезди в областта на някое изкуство, ако има наличен
талант.

Изобщо- някакъв вид тесен специалист/звезда, или просто човек извън системата.

# 886
  • София
http://www.segabg.com/article.php?id=681500

Бащата на 18 г. ученик, никога не ходил на училище, твърди, че имал "предложения за ръководене на бизнеси". Не казва нищо за продължаване в университет, въпреки твърденията му, че диплома на сина му не му трябва.

# 887
За мен е най-интересно тая майка, дето уж била някакъв си преподавател (макар да не стана ясно къде и по какво точно), как точно е станала такава, т.нар. им адвокат как е станал такъв - някакси извън презряната образователна система ли? А дали би завела при лекар без димплома, би ли живяла в блок, проектиран от някой без диплома за строителен инженер?

# 888
  • Бургас
Е, никой не е казал, че Божидар няма да има диплома. Той учи по тази дистанционна програма и ще си получи удостоверение от нея. От там нататък вече каквото реши.

# 889
  • Бургас
За мен е най-интересно тая майка, дето уж била някакъв си преподавател (макар да не стана ясно къде и по какво точно), как точно е станала такава

Ами именно като човек минал по тази система и познаващ я отвътре знае, че не е ефективна.
Аз като завършила Информатика, ако детето ми иска да стане програмист, последното нещо което ще направя е да го запиша в БГ университет.

# 890
http://www.segabg.com/article.php?id=681500

Бащата на 18 г. ученик, никога не ходил на училище, твърди, че имал "предложения за ръководене на бизнеси". Не казва нищо за продължаване в университет, въпреки твърденията му, че диплома на сина му не му трябва.

Ей на това не мога да му хвана вяра:

"за университетите в САЩ, а и за много в Европа дипломата не е важна. Има си отделни изпити и интервюта за влизане в тях и добре обучените у дома деца нямат проблеми с по-нататъшната си реализация. "В САЩ например е достатъчно домашните ученици да покрият изпитите за език и специално за тях се изисква да имат портфолио с всичко, което са правили през обучението си. Ние събираме от детските рисунки през грамотите от спортни състезания, есетата, писани на български и на чужд език. Има интервю и това е достатъчно""

Университетите в САЩ, когато приемат деца, завършили училище, не се интересуват от успехите на децата в прогимназията и даже май не е разрешено да изреждаш повече от определен брой състезания по дадена дисциплина. А тук - детските рисунки, изпит по език и хоп, приемат те да следваш за инженер в MIT newsm78

# 891
Сблъсках се с информацията за домашното образование преди 8 г.
Анди помни не една тема за домашното образование само в този форум. Все като излезе нещо из пресата и се почва да се нищи и тук. И все по-малко информирани мами коментират, личи си.

В днешно време бизнеса /не българския ест./ плаща, за да прекъснат студенти от престижни университети и да започнат работа по проекти. Примерно Thiel Fellowship /във в. Дневник скоро имаше статия/. А ние - диплома, та диплома. А, и немците също.

# 892
Тъжното е, че майката го реже за доста професии.

Лекар например.

За някои неща си трябва диплома. Не за друго, ами частните проекти
са до време- за някои видове работа все пак е хубаво да си към някой
университет. Където има и други умове, излъгали се да я карат с дипломи.

Изобщо, това да си недоучил не е гаранция за успех, а за доучилите
си има доста екстри.

# 893
  • София
Въх, 18-годишен хлапак го канят "на стаж да управлява бизнеси"! къде е туй чудо? оксиморон някакъв е наличието заедно на "стаж" и "управлява бизнеси, че и в различни щати".

# 894
  • Бургас
Тъжното е, че майката го реже за доста професии.

Лекар например.

А откъде знаеш, че го реже. Може на момчето това да са му интересите. Не е казано, че ако детето наследи професия на родител, то непременно е карано насила. Все пак интересите към една или друга област също могат да са предадени генетично.

# 895
Въх, 18-годишен хлапак го канят "на стаж да управлява бизнеси"! къде е туй чудо? оксиморон някакъв е наличието заедно на "стаж" и "управлява бизнеси, че и в различни щати".

А, ти нидей така, на моя малък гений му правят досие още от
детската градина как е решавал тестове от типа "открий излишното".
Може някой ден вместо САТ да минат:) особено пред MIT.

А то в САЩ бизнес управление има малко по-различен смисъл,
не е български дерибей в БМВ: може да е "мениджър" в Макдоналдс,
който обаче също така обръща бъргъри.

# 896
Цитат на: tweetys
Цитат на: Wilma Flintstone
За мен е най-интересно тая майка, дето уж била някакъв си преподавател (макар да не стана ясно къде и по какво точно), как точно е станала такава

Ами именно като човек минал по тази система и познаващ я отвътре знае, че не е ефективна.
Аз като завършила Информатика, ако детето ми иска да стане програмист, последното нещо което ще направя е да го запиша в БГ университет.
Като е така хвърляйте дипломите си от българските училища и университети и не се самоопределяйте като специалисти или адвокати след като за вас тези дипломи не са ефективни..
ПП. Пък те чужденците са глупави като идват тук да си изкарат висшето образование и след това да се реализират, в която държава си поискат.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:11 от basis

# 897
Все пак да не забравяме, че става въпрос за силно религиозни общности, чиито членове се подпомагат. По цял свят има бизнеси и фирми, в които външен човек не може да припари, колкото и да е квалифициран. Макар и да искат да са извън системата, реално си изграждат паралелна система - и си "обучават" кадри, каквито им трябват.

Вярвам, че го канят - нали имат нужда от реклама, за да привличат нови последователи. А каква по-хубава реклама от "Първият български домашен ученик - назначен като .... в ...."

Нищо романтично, наивно и просветителско няма в тези структури, съвсем работещ бизнес модел, както всички останали сектантски дейности.

# 898
Може на момчето това да са му интересите. Не е казано, че ако детето наследи професия на родител, то непременно е карано насила. Все пак интересите към една или друга област също могат да са предадени генетично.
Много вероятно на Божидар информатиката да му е в кръвта -не само майката, но и бабата е информатик, а дядото - физик. Тоест точните науки са на почит в семейството.

В същност на мен притесненията и питанките са ми за дипломите за начално и средно образование на хоумскулърите, които смятам за непременно много важни. Дипломите за висшО са по желание, все пак. Добре, ще вземат там някакви си удостоверения за дистанционно обучение по великата американска програма, и после? Емигранти/студенти/велики мениджъри в Щатско, или фермери/гурута/алтернативни субекти в БГ?

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:06 от Анонимен

# 899

По-скоро става дума за стаж в областта на Business Administration. Което не значи, че ще управлява бизнесите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт