Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 112
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 900
"Все пак да не забравяме, че става въпрос за силно религиозни общности, чиито членове се подпомагат."

Amish Mafia?

Майтапът на страна, но понеже се занимавам с изследване на малки американски
компании, там имат друго усещане за бизнес. Почват от нулата, без пари, само голи
акции- обаче нахилени, костюмирани, ще кажеш- богати поне колкото Уорън Бъфет вече.

Така че като ми кажат "успешна американска фирма с иновативни идеи", имам не едно,
а три наум.

# 901
  • Куциндрел
То хубаво хоумскуларите ще получат американска диплома, с която ще кандидатстват някъде извън БГ. А колко от завършилите домашно училище ще го направят? Всички ли? Всички ли ще имат възможност за това, ще успеят ли да се класират за западен университет?
Какво ще стане, ако се обстоятелствата принудят такова дете да остане в БГ и да си търси работа на тукашния пазар?
Защото, едно дете завършило бг-училище, може да кандидатства извън БГ, в БГ, може и за работа да кандидатства.
Не всички са толкова специални колкото им се иска да бъдат.
Един добър родител е ДЛЪЖЕН да подготви детето си за заобикалящия го свят.

# 902
Друго нещо, като са толкова умни, не знам как не са забелязали, че
образованието в САЩ вече не е това, което беше. Нито езикът е уникален,
нито знанията. А дори и от Харвард да си, без семейно богатство и връзки
от ученето няма много файда.

Да не говорим, че да се хванеш на работа в САЩ е почти равнозначно на това
да си роб на система, да харчиш до стотинка, независимо от нивото на доходите-
да си потребител, не откривател и създател. Просто малко по-лъскаво корпоративно
зомби.

# 903

Когато няма адекватно образование по дадена специалност в БГ какво може да прави същият този родител?

По моята специалност има само в НБУ и то отскоро. Когато аз завършвах, нямаше. Никой не ми е искал диплома, в чужбина съм. А, и университетско чедо съм, българско.  Mr. Green

# 904
# 905

Броят на тези деца расте не с дни, а с часове Twisted Evil
Иначе може би разчитат на стипендии от религиозните си секти за да следват децата им. После сектите ще събират членски внос от завършилите деца и ще са на печалба. Всичките семейства били с по 3-4 деца. Ми не е обичайно за България и за родители с висше образование, освен ако не са религиозни.
Но при тази стратегия защо държавата да им помага да си готвят децата за навън?

# 906

Когато няма адекватно образование по дадена специалност в БГ какво може да прави същият този родител?

Ох, като се хванете с тия "специалности"- и това през 2014, когато
работните позиции са доста по-гъвкави. И много от специалностите се
правят заради мода.

Учи се близка специалност, чиракуване има- варианти сто.

# 907
  • Куциндрел

По моята специалност има само в НБУ и то отскоро. Когато аз завършвах, нямаше. Никой не ми е искал диплома, в чужбина съм. А, и университетско чедо съм, българско.  Mr. Green

Заобикалящият свят не е само училище и специалности.
Като няма адекватно образование по дадена специалност, а детето иска и може да учи тази специалност, то ще седнат да помислят родителите какво могат да предложат.
Аз работя по специалността си, но знанията ги знам от работата, от университета имам само основата, която до някъде помогна да изръжа интервюто на сегашната ми работа.

# 908
Елементарна аритметика а ,100 семейства попълнили анкета с по 3-4 деца та значи към 400 са домашните ученици.
Лошото е че тези деца нямат избор .
tweetys викаш може на момчето това да са му интересите ?Що за глупост ?То няма избор ,мама  го е пуснала на детска градина ,после се събира с някави хора и решава ,че само тя ще решава .
Това е клетка ,а не училището .

# 909
Наистина ли никога, никога, ама никога не ти е трябвала диплома поне за СРЕДНО образование? За да получиш настоящата си работа, или предишната, за виза, за разрешение за работа, за курсове или квалификации разни? За нищо?

Изключвам гениални творци и занаятчии, при които диплома за СРЕДНО образование не е жизнено необходима, но за останалите професии?

# 910
Работа - от вкъщи, образование - в къщи, пазаруване - по интернет, пак от вкъщи ... Абе Бат` Бойко за кого ги строи тези пътища и магистрали?! Какво сте се изпозатворили в тези къщи?!
коментар под една от статиите  Laughing
Извинявам се за спама.

# 911
  • Куциндрел
Наистина ли никога, никога, ама никога не ти е трябвала диплома поне за СРЕДНО образование? За да получиш настоящата си работа, или предишната, за виза, за разрешение за работа, за курсове или квалификации разни? За нищо?

Изключвам гениални творци и занаятчии, при които диплома за СРЕДНО образование не е жизнено необходима, но за останалите професии?

Диплома си трябва.
Аз искам да знам кой е този университет в Европа, който приема студенти без да им иска диплома за средно образование?
Директно записваме циганчетата студенти. Peace

# 912
Работа - от вкъщи, образование - в къщи, пазаруване - по интернет, пак от вкъщи ... Абе Бат` Бойко за кого ги строи тези пътища и магистрали?! Какво сте се изпозатворили в тези къщи?!
коментар под една от статиите  Laughing
Извинявам се за спама.

Ми като нямат диплома за осми клас, няма да имат и книжка.

То не че на едни други това им пречи, пак си шофират...

# 913
  • Русе
  Не се тревожим за дипломата на Божко. Само се чудим на акъла на майка му. Защо губи времето на детето и на министерството , а не си работят целенасочено по програмата. За информатика има много възможности за изява даже и на проф. ниво ако ще. 

# 914
  • Бургас
Цитат на: tweetys
Цитат на: Wilma Flintstone
За мен е най-интересно тая майка, дето уж била някакъв си преподавател (макар да не стана ясно къде и по какво точно), как точно е станала такава

Ами именно като човек минал по тази система и познаващ я отвътре знае, че не е ефективна.
Аз като завършила Информатика, ако детето ми иска да стане програмист, последното нещо което ще направя е да го запиша в БГ университет.
Като е така хвърляйте дипломите си от българските училища и университети и не се самоопределяйте като специалисти или адвокати след като за вас тези дипломи не са ефективни..
ПП. Пък те чужденците са глупави като идват тук да си изкарат висшето образование и след това да се реализират, в която държава си поискат.

Ами точно това ми идва като я гледам - да я хвърля. Защото дадох 5 години от моя живот, а не научих нищо. Аз отидох там за да науча, не за диплома. От цялата група само аз работя по специалността именно защото се доообучавах сама. Ама много колеги не го правиха. Не че нямаха желание, просто нямаха време.

Общи условия

Активация на акаунт