Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 032
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 945
  • Русе
  И още един въпрос - ако на един етап се окаже, че Божидар не печели първото място в състезание, какво става с плана на мама и с реализацията.

# 946
Judy правото на избор и интереси оставям на детето .Мисля че се изразих съвсем ясно .
Ако го затворя в къщи и реша ,че след като аз съм химик и мога да го обуча то и той ще стане такъв + малко спорт  и още нещо ,и контролирам изцяло приятелската му среда ,то му отнемам правото на избор.

# 947
  • Бургас
 И още един въпрос - ако на един етап се окаже, че Божидар не печели първото място в състезание, какво става с плана на мама и с реализацията.

Ами той и сега си е реализиран. Работи по проекти като фрийлансър.
Дори и да не отиде в американски университет на 17-18 вече ще може спокойно да работи и ще има голямо CV с проекти. А колкото до това дали ще го вземат тук на работа (някой се чудеше това). Ако е на добро ниво ще го вземат. И никой няма да го пита какво е завършил. Повярвайте ми.

# 948
Според мен училищното образование си е необходимо най-малкото за придобиване на тези умения.
Запознават те с как да кажа разнообразието и от там ти  избираш, а родителите подпомагат избора ти.
За мен има нещо сбъркано в това мама да реши в предучилищна ,че детето ще стане програмист ,ще учи 2-3 години само английски за да разбира програмата избраната програма  и ще живее изцяло в избрана от нея среда.
Това е искания от тях модел за домашно образование .
Точно така, изборът на това момче е предопределен, защото е малко трудно да се каже какво му се удава най-добре на дете на 7 години.

# 949
Дори и да не отиде в американски университет на 17-18 вече ще може спокойно да работи и ще има голямо CV с проекти. А колкото до това дали ще го вземат тук на работа (някой се чудеше това). Ако е на добро ниво ще го вземат. И никой няма да го пита какво е завършил. Повярвайте ми.

Това къде го прочете? На 13 години работи казваш? Ми то е незаконно, как му плащат? Да не говорим, че няма как едно дете на 12 години, явяващо се на състезания по състезателно, а не по приложно програмиране, да има квалификацията да изкарва пари с програмиране.

# 950
  • Русе

И се явява на състезание за шести клас.  newsm78  Значи наистина образователното ни ниво е високо.

# 951
Замислям се сега да ви кажа  newsm78 аз от програмиране не разбирам ,ама ако наема учител и го спра от у-ще верно ли от 13 годишен ще почне да носи доходи ?

# 952
Черна станция, впечатленията ти си остават просто твоя емоция, доколкото не намерят обективен израз в обективни факти.
Не е емоция, а наблюдение, базирано на сайта на асоциацията им. За да го подкрепя със статистика ми трябват лични данни, които нямам право да притежавам и администрирам.

За циганите и темата- сега са в привилегировано състояние- не ходят и в момента на училище, предполагам не смятате и че се образоват "домашно", но пък държавата ще глобява обучаващите в хоумскул.  Sick
Ако има регламентация, зачитаща правото на хората да си обучамат домашно децата, щом искат и имат ресурс затова, то ще спрат тези два полюса да се мешат по един тъй невъобразимо сбъркан начин.
А де, а как ще се реши кой има ресурс за това без да има дискриминация? Ако можеше да става след някакво оценяване щях да съм ОК. А циганите ходят поне малко. Иначе ще е хич.

Щом са отговорност главно на родителите си децата, то последните следва да имат и повече права на избор, що се касае точно до възпитанието и образованието им.  Peace Не може грижата да е тяхна, а правото на избор- изцяло държавен монопол. Много... нелогично, да го наречем.
Не искам изцяло държавен монопол. Има и частни училища все пак. Има и регламенти за дистанционно обучение. Повече права не е същото като абсолютни права, нали?

Кой говори изобщо за "безконтролно неходене на училище"?  newsm78 Напротив, повечето от защитниците на идеята сме за конкретен регламент, законов, с възможност за контрол на нивото и качеството.
Кои защитници на идеята? Тези тук във форума ли? Аз не говоря за тях, а за онези, които реално си обучават децата у дома. Прочети интервютата на Порумбачанов и на онзи адвокат и ще видиш, че те не искат никакъв контрол на ниво и качество. Ако бяха съгласни на такъв нещата щяха да се решат лесно.

# 953

Да, наистина. Това къде го прочете или видя? Доста неща по темата прочетох ( изгледах), но не срещнах подобна информация.

# 954
  • Ямбол
Нещо такова се опитах и аз да попитам по-напред.
Ако предположим, че нещо се случи с майката, ако по някакво стечение на обстоятелствата за Божидар спрат тези проекти, тогава той какво ще прави без образование - ще висне на държавата, т.е. на нас.

# 955
Замислям се сега да ви кажа  newsm78 аз от програмиране не разбирам ,ама ако наема учител и го спра от у-ще верно ли от 13 годишен ще почне да носи доходи ?

Аз като краен потребител смея да твърдя, че на 13 дори гениално да върти
код, пак няма да си има представа какво иска да види на екрана един
престарял 30-годишен потребител, така че да не се дразни.

Да, на 13 може да правиш проекти, но 99.999% от тях ще са толкова
дървени, че никога няма да намерят повече от сто потребители.

Изобщо, програмирането не е вълшебен куршум за решаване на проблемите
с реализацията. Това, че на 13 си написал app за Андроид не те прави
инстантен милионер/гений.

И да, аз самата не бих могла да напиша app за Андроид, но мога да разбера
ако един app е бездънно глупав и безполезен.  Главно защото смятам, че
човек, а не технологията, трябва да е мерило за всичко.

# 956
  • Куциндрел
Фрийлансър не беше ли друго дете с домашно обучение, не Божидар?

# 957
Въпрос: циганчетата, дето не ходят на училище и просят,
дали са един вид фрийлансъри...

# 958
  • Русе

Това е отворена форма за наемане на специалист за извършване на някаква работа он-лайн.

# 959
  • Куциндрел

Това е отворена форма за наемане на специалист за извършване на някаква работа он-лайн.
А Божидар работи ли като такъв? Аз не видях никъде написано, че той работи.
Само разбрах, че свири на пиано, знае английски и е добър в информатиката. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт