Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 861
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 975
Това ,че книгите трябва да се четат заедно с мама и да се обсъждат ми направи впечатление ,но освен да цитирам и аз Притчи 22:6 като г-н Петър Порумбачанов „Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, и не ще се отклони от него, дори когато остарее.”   друго не ми остава.

# 976
  • Русе
  Много хубаво е че чете и учи. Утре и Марийка ще си спре детето от училище и ще му чете каквото тя реши за важно. Или пък Иван ще реши, че животът е най-добрия учител и ще прати малкия на улицата да се учи. Факт е,че учебникът по История не е най-доброто обаче е тема за дискусии и е публичен за обществото. Хората следят и реагират - когато заплашат да извадят класик от програмата или когато в историята се лансира тенденция при отразяване на епоха. Така всички бихме могли да влагаме енергия и сили в такава важна насока, каквато е образованието. И трябва да го правим, а не да се затваряме и да си мислим,че решаваме проблемите като търсим да заобиколим това или онова и да не ни хванат.

# 977
"US историята тя заменила с българска"
Аз не съм чувала някоя сериозна институция да предава история по роман, вероятно затова и е заменила и историите, защото първата е била по учебник, а при нашата си прави собствени интерпретации..
Питам се,  да не би да се окаже, че пропуска предмети и от  програмата по американската система „Class USA” , по която декларира , че обучава детето си...май и дипломата от там има вероятност да се окаже мираж, явно е разчитала и разчита само на дипломите от  конкурси на местно и международно ниво.

# 978
  • София
Точно на това обърнах внимание преди доста време в темата - ако има документи, които могат да бъдат издадени от въпросната организация по програмата, то не е проблем да ги представи, пък нека по история е в десети клас, по математика в седми, и т.н. Но най-вероятно такова нещо няма. Децата, учещи в чужбина или по чужди официални програми могат да изкарат необходимите документи, които да се заверят в МОН. Не са едно и две децата, които да са учили по чужди програми.

# 979
Информатиката е взаимносвързана с математиката.
В математиката има Аксиоми и Теореми.
Теоремите се доказват! (определено не чрез някаква сектантска идеология)
Защо се ползва от тези сектанти нещо си, което е научно, изучаващо се?

ПП След като изгледах клипчето на съфорумката, пуснала темата, то имам
достатъчно необходими  и ЛИЧНИ предпоставки за да игнорирам точно този състав,
прокламиращ "домашното образование"!

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 13:22 от Анонимен

# 980
В ИТ бизнеса референцията е по-важна от CV.
Да, референция от "затворени" общества, сектанти!
Опитват се да ни "налазват" такива, но това е само опит,
на който дано не се поддадем в цялост!  Hug

# 981
Точно на това обърнах внимание преди доста време в темата - ако има документи, които могат да бъдат издадени от въпросната организация по програмата, то не е проблем да ги представи, пък нека по история е в десети клас, по математика в седми, и т.н. Но най-вероятно такова нещо няма. Децата, учещи в чужбина или по чужди официални програми могат да изкарат необходимите документи, които да се заверят в МОН. Не са едно и две децата, които да са учили по чужди програми.
Ако става дума за този CLASS, документите не трябва да са проблем освен, ако не са избрали семейния план, при който не се издават диплома и удостоверения.

# 982
  • Бургас

Това вече заприлича на лов на вещици. Щом някого го наемат само според това какво знае и може то това непременно ще да е секта така ли?

# 983
Ако става дума за този CLASS, документите не трябва да са проблем освен, ако не са избрали семейния план, при който не се издават диплома и удостоверения.
"като чуждестранен студент в България, след покриването на съответните приравнителни изпити;
Таксите в CLASS са както следва:
2-8 клас 535$"
Има приравнителни изпити, както в БГ, обаче се заплащат.
Да, сега разбрах - плащаш си да не учиш История на България, а на Америка!
Показност, пред Българите, пред Българската държава?
С удоволствие, ако ще да са ми последните суми, "изкарани" в БГ, но и майката на Божидар, чрез БГ образование ги получава бих закупила еднопосочен билет на синът и, до Америка!

Това вече заприлича на лов на вещици. Щом някого го наемат само според това какво знае и може то това непременно ще да е секта така ли?
Точно секта през 1995г "прихвана" студенти от БГ учебни заведения, промивайки им уклона къде да прилагат познанията си, получени в системата!
Тези студенти все още не са в Америка, а са емисари / ако това е понятието/ в БГ,
проповядващи ви "домашно образование".
Други са се утвърдили, показали и доказали знания и умения  в света, които са Българи и не са обвързани с тези религиозни течения.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 14:42 от Анонимен

# 984
На мен лично ми стана смешно, докато четях това.

# 985
  • Куциндрел
Не разбирам, защо семейната форма на обучение на  CLASS се заплаща, като не се идава диплома за завършено обучение?
Отделно, това обучение не е от ничия държава, защото навсякъде се третират учениците като чужди.

- като чуждестранен студент в България, след покриването на съответните приравнителни изпити;

- в американски университети, признаващи дипломите на CLASS (които не са малко), след успешно взет САТ изпит;

- в европейски университети (напр. в Англия – Оксфордски Университет), след успешно взет IELTS изпит.

Дидва, не само на теб ти е смешно.

# 986
  • най-шареното място
Добре, че ви е смешно. По-малко тъжно е да се сблъскаш с подобен манталитет ако те разсмее ...
... сякаш ги няма всички останали семейства, които плащат данъци, не получават детски и плащат за образование. А, и за таксите за състезания!

# 987
На мен лично ми стана смешно, докато четях това.
"...те са показател, че домашното образование спомага децата да се изявяват като даровити."
Не е смешно, а е трагично.  ooooh!

Добре, че ви е смешно. По-малко тъжно е да се сблъскаш с подобен манталитет ако те разсмее ...
... сякаш ги няма всички останали семейства, които плащат данъци, не получават детски и плащат за образование. А, и за таксите за състезания!
Образованието (основно), което е задължително и гарантирано по Конституция е безплатно в БГ!
Данъците е друго, определено няма данък основно образование!
Има глоби, напр., че нямаш издадена ЛК на 14г

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 15:03 от Анонимен

# 988

ooooh!

Това ще си го запазя за поредната тема с бисерите. hahaha

# 989
ooooh!
Това ще си го запазя за поредната тема с бисерите. hahaha
Нeм, в темата за "бисери" си го "запази", но не ти е запасен вариант в ИТ бизнеса като референция.  Wink
Лично познавам няколко физически лица от IT "бизнеса", "осветлени" от тези секти.
Една от съотборничките ми в олимпиадите по математика след като се обвърза с пастор
/американски/ до момента има 7(седем) деца. Жизненият и път е да създаде 20!
/ имало 20 апостоли/
Техните деца си ходят в държавни училища, от 5-ти клас са в МГ и печелят състезания.
Тези, които обсъждаме са по-друга секта, най-малкото, което "изповядват" е мързела и не чистолътността на тялото (къпят се 1 път в месеца).

Общи условия

Активация на акаунт