Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 752
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
пак ще стане като с компютрите и компотите.

# 1 006
  • Куциндрел
Финално ще се окаже, че става въпрос за Оксфорд, ама града. А всъщност университетът е Оксфорд Брукс, а не онзи Оксфорд. А разликата между тях е като разликата между 2 и 45, нали .. (http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings?o=Entry)
тъй де, не лъжем, само дето не казваме. Да им е честит университета.
Тъкмо следващият ми въпрос беше да ли  онзи Оксфорд не гледат дипломи от предишни образования, както и някакви постижения?

# 1 007
Списък на университетите(Colleges That Have Accepted CLASS Graduates)
Аз виждам само един европейски, въпреки множественото число, употребено на страницата на CLASS за България.

# 1 008
Когато в "онзи" Оксфорд кандидатстват наши деца с дипломи от училища им изискват IELTS с минимум еди колко си (или приравнен сертификат) + успех от дипломата поне 5,75 + постижения (награди от олимпиади, реферати и т.н), а накрая има и интервю. И май вече приетите се знаят към днешна дата.

# 1 009
Аз лично се опитах да избягам от тази матрица:
Проф. Боян Вълчев: Учители стават най-слабите кандидат-студнти

Даже в заглавието има грешка, ужасТ.
Никой не се хвали /Б. и З./, но явно журналистите нямат с какво да си запълват страниците и дращят глупост след глупост.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 12:11 от Нeм

# 1 010
Списък на университетите(Colleges That Have Accepted CLASS Graduates)
Аз виждам само един европейски, въпреки множественото число, употребено на страницата на CLASS за България.

А измежду няколкото извън САЩ поне два са религиозни (библейски). Абе изобщо, наистина стана като с компотите и компютрите.

# 1 011
  • Куциндрел
Сега последно онзи Оксфорд ли е или е Оксфорд в Оксфорд?

# 1 012
Сега последно онзи Оксфорд ли е или е Оксфорд в Оксфорд?

Кой да ти каже? Обаче момчето казва: "Особено английските университети от край време са автономни университети и сами решават кого да приемат и как, така че само ми трябва да попълня езиковия тест."

Т.е. попълва някакъв тест за езикови познания и го приемат в университета, в който се цели.

Истинският Оксфордски университет обаче има далеч повече и по-сериозни изисквания:

http://www.history.ox.ac.uk/prospective/undergraduate/applying/t … tion-process.html

Но може и да има изключения, но да не ги намирам.

# 1 013
  • Куциндрел
Ами в истинския Оксфорд образованието струва доста пари. За това стипендии се отпускат на най-най-добрите. Другото е да си плащаш.

# 1 014
Когато в "онзи" Оксфорд кандидатстват наши деца с дипломи от училища им изискват IELTS с минимум еди колко си (или приравнен сертификат) + успех от дипломата поне 5,75 + постижения (награди от олимпиади, реферати и т.н), а накрая има и интервю. И май вече приетите се знаят към днешна дата.
?
Какви са сроковете за документи?
В статията не става ясно /поне на мен/ 18 годишният дали е положил този IELTS?
В БГ е възможно в 5 града:
http://www.ielts.org/test_centre_search/search_results.aspx
Опс, утре, 18 януари има в София.  Wink
http://www.ielts.org/test_centre_search/results.aspx?TestCentreI … 805b-d24569a4a22c
ПП
Забележете диктовката на 18 годишния Георги,  има "Браво", и е от 2013г. !  ooooh!
Такива диктовки не се ли правят в първи клас, на 7год?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 13:55 от Анонимен

# 1 015
Ами в истинския Оксфорд образованието струва доста пари. За това стипендии се отпускат на най-най-добрите. Другото е да си плащаш.

Доколкото знам по принцип не се отпускат, за разлика от САЩ. Сега, може да има разни фондации, отпускащи стипендии, ама самият университет не. В Англия се дават заеми за студентите, а не стипендии. В конкретния случай съм сигурна, че ще се намери някоя християнска фондация, която да помогне.

# 1 016
Забележете диктовката на 18 годишния Георги,  има "Браво", и е от 2013г. !  ooooh!
Скрит текст:
беЩе, невзапното, чуство, току що....
Мда. Браво, наистина.

Сигурно ли е, че е писано от осемнадесетгодишен?

# 1 017
Снимката е приложена към статията за 18-годишният Георги Порумбачанов.
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/01/16/2221162_oshte_za … i_kandidatstva_v/

# 1 018
Скрит текст:
беЩе, невзапното, чуство, току що....
Мда. Браво, наистина.

Също така и в началото Хари е с малка буква. Честно казано тази диктовка е антипропаганда на домашното образование. Да не говорим за четливостта (за краснопис не говоря). А пък проверяващият е майка плаче  Joy

# 1 019

Също така и в началото Хари е с малка буква. Честно казано тази диктовка е антипропаганда на домашното образование. Да не говорим за четливостта (за краснопис не говоря). А пък проверяващият е майка плаче  Joy

О, има и други грешки. Затова съм завършила с многоточие.  Grinning

Аз първото изречение нещо не можах да го разбера.  Confused
" хари седна срещу духа бродник с нагъната яка, когато беще видял преди."

Общи условия

Активация на акаунт