Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 741
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
учат библейската версия, също и други възгледи за Сътворението на други култури. В пети или шести клас, и после пак в гимназията.

# 1 051
Andariel, Да не си данъчна или погребална агентка?
 Embarassed
Погребална агентка е на данъчни!  Wink

# 1 052
  • Бургас

В училище се учи, това което е прието

Като например това, че не е имало турско робство.

# 1 053
  • Куциндрел

Това е според политическата обстановка на България. Всеки, от тук пишещите/четящите, е ходил на училище и много добре знае, че знанията се допълват. Никъде не можеш да разчиташ 100% само на училището. Но не може и без него. Но както казах - училището не забранява да се изучава и нещо по-различно от теориите предавани там. Докато за една секта това е под въпрос.

# 1 054
  • Ямбол

Всеки историк би могъл да обясни какво е имало 5 века в България. Не вярвам някой да го е отрекъл, каквото и да е написано в учебниците.

# 1 055

И правилно, защото историята трябва да борави все пак с някакви фактически положения. А империята не е била турска, а Османска, изградена на религиозна, а не на етническа база. И не е имало робство, а окупация, анексиране или както му казват владичество. Държавата е била заличена, и са били отнети много права на християните (не на българите по дефиниция), но българите не са били роби. Колкото и да ти е мъчно и да ти е мило робството, то не е правилен термин.

# 1 056
  • Русе

Да не би да не се изучава Левски, Раковски , Априлско въстание и Руско турска освободителна война, Под игото, Немили Недраги, Ботев. Моят син в четвърти клас може да ти изясни въпросите.

# 1 057
Това обида ли трябваше да бъде? Или толкова си можеш?
Andariel, изобщо не съм имала намерение да те обиждам. Ако можеш да помагаш на хората (не пожела да кажеш с какво) е чудесно.

Ако някой има възможност да провери какво се е учело например по математика в средния курс в средата на миналия век, ще установи колко е неграмотен. Това, относно критериите и методите на обучение. Относно Дарвиновата теория съм го написала от наши дни. Да, тя е теория с абсолютна никаква научна стойност, простичко казано тя е лъжа. Така, както и българчетата продължават да учат соц написана история на иначе нови книги.
Днес имаме високо самочувствие без особено покритие. Както е казал великия Оруел, невежеството е сила. Peace

# 1 058
  • Русе

Днес имаме високо самочувствие без особено покритие. Както е казал великия Оруел, невежеството е сила. Peace
  Убедителна си  Grinning

# 1 059
  • Куциндрел

Да не би да не се изучава Левски, Раковски , Априлско въстание и Руско турска освободителна война, Под игото, Немили Недраги, Ботев. Моят син в четвърти клас може да ти изясни въпросите.

Да, подръжниците на 100% домашното образование много умело показват негативните страни на училищното и лееко забравят за позитивните.
Но покажеш ли, че 100% домашното образование има доста повече негативни страни от учищното, веднага подскачат като ощипани моми.

Камино, ти пък как успя да рабереш кои са точно невежите в тази тема/форум?

/четейки алтернативния подфорум, аз оставам с впечетлението, че поне 70% от фенките са невежи, толкова им харесва да ходят след гурутата, че не се усещат какви простотии пишат, чак си вярват. А гурутата много добре си ги "използват" и мятат в посоки, които си искат./

# 1 060
  • София
 Тъкмо, когато Дарвин се е чудел кога и как да издаде книгата си, единн друг човек е отпечатал ннеговата, с доста близки идеи като на Дарвин, и научната общност го е разсипала от критики. Дарвин си е взел поука, че неговата теория трябва да е много добре изпипана откъм богатство на представените доказателства, а не като предшественика му- добри идеи и малко доказателства. Затова е отложил издаването и е работил още известно време.
Не знам как и откъде ти решаваш, че теорията няма научна стойност.

# 1 061
  • Куциндрел
Не знам как и откъде ти решаваш, че теорията няма научна стойност.

Решават, защото за тях теорията на Дарвин е - "човека е произлязал от маймуната" и толкова.
После се хващат на горното и търсят доказателства против, гледат маймунте в днешно време и разсъждават.
Теорията на Дарвин не е само за маймуни и хора.

# 1 062

Българската история отдавна се е отрекла от нашите историци...
Разбирам я.... Grinning

# 1 063
  • София
А то дори не е вярно това, че човекът произлязъл от маймуната. Докколкото зная, Дарвин никога не е писал такова нещо. Човекът и човекоподобните маймуни имат общ прародител. Не знам какво се пънат отричащите теорията, като едно от най-важните доказателства в съвремието ни е го дава генетиката.

# 1 064
  • София
Ако някой има възможност да провери какво се е учело например по математика в средния курс в средата на миналия век, ще установи колко е неграмотен. Това, относно критериите и методите на обучение. Относно Дарвиновата теория съм го написала от наши дни. Да, тя е теория с абсолютна никаква научна стойност, простичко казано тя е лъжа. Така, както и българчетата продължават да учат соц написана история на иначе нови книги.
И кой определи, че Дарвиновата теория е без научна стойност? И ако е лъжа, то кое е истина? Вече във втора тема чета тези глупости за отричането на Дарвиновата теория, но никъде не прочетох какво я замества. Божественото сътворение не ми го пробутвайте - за него няма пък съвсем никакви доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт