Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 738
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Е, как коятеория - за извънземните! Те дошли тук, направили генетична мутация, дори внесли от тяхното си извънземно ДНК в нашенските примитивни човеци, и те ти го на - венецът на природата!

# 1 066
Не знам как и откъде ти решаваш, че теорията няма научна стойност.

Решават, защото за тях теорията на Дарвин е - "човека е произлязал от маймуната" и толкова.
После се хващат на горното и търсят доказателства против, гледат маймунте в днешно време и разсъждават.

И...чакат маймуните да еволюират и да станат хора. Да си отключат клетката и да отидат да гласуват.....оххх. умрех от смех... Joy
Оня ден гледах един филм в който един учен оставил една горила в клетка с разни сечива в нея и гледал през ключалката какво ще прави маймуната----и видял...окото на маймуната, която гледа него.

# 1 067
  • Куциндрел
Божествената теория и теорията на Дарвин, и другите теории не си пречат. Стига само човек да не чете и разбира буквално.
Истина е, че пълното познание не е описано нито в Библията, нито в учебниците, на общата маса не й трябва 100% знание във всичко. Ако човек иска ще се дообразова, като чете, мисли, съпоставя.
Да се приема нещо за 100% истина е вредно за човека.

Аз съм си направила моята теория за произход на видовете (тя е компилация м/у наука и религия, не отричам нищо), но тя си е за мен, колко е вярна - не знам, но не съм тръгнала да убеждавам хоара в правотата си. Да не говорим да им се смея колко са "непросветени", "неуки" и прочие простотии.

# 1 068
Ако някой има възможност да провери какво се е учело например по математика в средния курс в средата на миналия век, ще установи колко е неграмотен. Това, относно критериите и методите на обучение.
Интересно какво толкова се е учело, дето днес не се учи?  newsm78

# 1 069
  • Ямбол
В средата на миналия век са учили родителите ми.
Грамотни са с насоченост към математиката и двамата.

# 1 070
  • Куциндрел
Ако някой има възможност да провери какво се е учело например по математика в средния курс в средата на миналия век, ще установи колко е неграмотен. Това, относно критериите и методите на обучение.
Интересно какво толкова се е учело, дето днес не се учи?  newsm78

През миналият век живота е бил един, сега е друг. Не само по математика, но и по други дисциплини се е учило по-малко.
Да вземем да разгледаме и какво се е учлио преди 1000 години. ooooh!

# 1 071
Интересно какво толкова се е учело, дето днес не се учи?  newsm78
Ми вожда и учителя Г. Димитров вече е престанал да бъде вожд и учител. И подобни...
Не се учи и История на БКП... Embarassed Не че майка ми и баща ми нещо са научили от тази дисциплина де...
Иначе в математиката голяма разлика специално за средния курс едва ли има...
Освен в начина на преподаване-който лично за мен е изпростял и дебилизиран. Лично мнение..

# 1 072
  • най-шареното място
За среден курс не знам. Но за първи клас разликата е огромна между последните две поколения.

Сегашните първолаци смятат до 20. Родителите им са смятали до 100.
Следващата година, ако не бъркам, се завършва на едно ниво, но  сега темпото е от супер бавно към наваксване спрямо преди.

# 1 073
За среден курс не знам. Но за първи клас разликата е огромна между последните две поколения.

Следващата година, ако не бъркам, се завършва на едно ниво, но  сега темпото е от супер бавно към наваксване спрямо преди.
Ама и децата са по-мързеливички сега  Joy

# 1 074
  • Куциндрел

Ти първи клас смятала ли си до 100? Щото аз не, в първи клас писах ченгели и тепърва учих букви и цифри. Сега това се учи в предучилищна.

# 1 075
  • Русе
  Не си спомням какво учихме в първи клас, обаче в момента сме много малко родителите, които решават без проблем задачите за домашно по математика още от първи клас. Ако се вземе под внимание, че професията ми изисква много добро боравене с този предмет и имам зад гърба си 5 години учене на висша математика, не бих била толкова категорична за нивото в момента.

# 1 076
  • най-шареното място

Ама и децата са по-мързеливички сега  Joy

Нищо подобно. Макар, че наистина планът на първи калс е като за таквиз деца Simple Smile

Първо в предучилищна или мами и баби, или учителки покриват половината писане на първи клас "за разкош".
После в първи клас им спестяват математиката.

# 1 077
  • Бургас

Не съм съгласна. Виждала съм учебниците, по които е учил баща ми по математика. Неща, които сме ги учили в 3-ти клас, те са ги учили в 5-ти. Аз в първи клас не съм смятала до 100.

# 1 078
Дядо ми е работил известно време като даскал по математика преди втората световна война, после отива войник. Виждала съм сборник  или по-точно тефтерче със задачи от това време. Много интересно беше - в една задача са смесени и алгерба, и вероятности, и геометрия и като хванеш да я решаваш, можеш да се омотаеш на много места, никак не ми се видяха лесни. Не знам за кой клас обаче, те май са били на отделения до 4 клас, така че няма съответвие между сегашните класове и тогавашните.

# 1 079
  • най-шареното място

Не съм съгласна. Виждала съм учебниците, по които е учил баща ми по математика. Неща, които сме ги учили в 3-ти клас, те са ги учили в 5-ти. Аз в първи клас не съм смятала до 100.

Не знам коя от нас не чете... Аз пиша за последните две поколения и съм уточнила - сегашни първолаци и техните родители.

Или си четвърти клас... Или смяташ, че съм баба... Иначе няма нищо общо между моето и твоето твърдение.

Общи условия

Активация на акаунт