Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 36 839
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Ямбол
....
В училището на сина ми ....
А в училището на моя син не е така. Е, и?
Какво става с твоето обобщение за училището като цяло, което учело децата на това и това.

# 1 201
  • В тъмната гора.
....
В училището на сина ми ....
А в училището на моя син не е така. Е, и?
Какво става с твоето обобщение за училището като цяло, което учело децата на това и това.

И в колко училища не е така?
По принцип е хубаво да не е така, похвално е, но има едно голямо НО...

# 1 202
  • Русе
  От описаното пак стигаме до там, че се толерира или не се санкционира домашно "възпитание". 

# 1 203
  • В тъмната гора.
Моята дума беше за това, че Божидар нищо не е загубил, като не е ставал свидетел на действията на такива самозванци и на бездействието на учителите.
И въобще не тръгвайте сега да оправдавате учителите, защото  учител се става по призвание, а не понеже някой студент не е приет в желаната специалност или не става за нищо друго освен да изпее някой урок за 30 минути. Учителите по призвание са дар божи в системата, но са кът. Познавам учители, за които тази професия е свята. Познавам и такива, които я въприемат като отбиване на номера и не полагат никакви усилия да я упражняват с достойнство. Даже от вторите имам доста близка позната, та впечатленията ми са пресни.

# 1 204
В училището на дъщеря ми ако някой хвърля пиратки, то повечето родители ще изискат от ръководството да се вземат мерки. Явно в Кърджали съвсем сте изпуснали конците, или просто конкретното училище се посещава от деца, отглеждани в кофти семейства.
Най-добре е да го смените и да потърсите по-добро училище. И не е вярно че държавните училища са еднакви. Между тях има голяма разлика.

# 1 205
  • волно калдъръмче
И аз последно не разбрах: идеализираме ли учителите, правим ги на маскара на основание на субективните си оценки или си живеем живота и помагаме на децата за добрия им старт. Лично аз съм се отказала да идеализирам учителите, защото те не са длъжни да правят детето ми конкурентно, това си негов проблем /мой проблем/. Но и няма да залитна към крайностите на домашното образование. Цялата доброволна изолация и търсенето на различни оправдания /не учат, децата са лоши, учителите безхаберни, системата остаряла.../ ми е доста аутсайдерска.

# 1 206
  • Ямбол
....
Опс..сина ми ме поправя(в момента), че наказанието им не било заради димките и пиратките хвърляни в банята и по коридора на училището, а заради повече от 7 неизвинени на месец.
Да разбирам ли, че синът ти чете какво пишеш тук?

# 1 207
  • София
Попаднали сте в кофти училище, Мишел! Изобщо, във вашето училище има ли ръковоство? Вече започвам да си мисля, че идеята на директора е да фалира училището. Тъй като сте седми клас няма закога да местите детето, то криво-ляво ще трябва да избутате и да разчитате да го приемат в добра гимназия.

# 1 208
  • В тъмната гора.
Цялата доброволна изолация и търсенето на различни оправдания /не учат, децата са лоши, учителите безхаберни, системата остаряла.../ ми е доста аутсайдерска.

И все пак всеки трябва смободно да реши как да отглежда поколението си. Тези задължителности не са ми по вкуса. И да права си, че децата ни са си лично наша грижа и основно ние трябва да си ги възпитаваме (ако намерим необходимото време). Ако не го направим, улицата ще ни замести.

На мен са ми симпатични семейството на Божидар и той самия ми е симпатичен. Някак още не е захитрял, не е обигран в общуването. Детето си е чисто същество, което ако се присъедини на тези години към системата ще бъде фатално за него. Ще го унищожат съучениците му, а и завистливи даскали може да подпомогнат този процес.

# 1 209
  • Русе
    Обобщаване по случая Божидар, е по-скоро неуместно и у мен оставя неприятен привкус с нагаждане на информацията според интереса. Божидар не е точно средностатистическо дете, а е по-скоро надарено. Подобни постижения не се постигат само с обучение, колкото и квалифицирано да е то. Доста хора си направиха извод, доста погрешен - ако не ходиш на училище, ще си победител.

# 1 210
  • В тъмната гора.
Попаднали сте в кофти училище, Мишел! Изобщо, във вашето училище има ли ръковоство? Вече започвам да си мисля, че идеята на директора е да фалира училището. Тъй като сте седми клас няма закога да местите детето, то криво-ляво ще трябва да избутате и да разчитате да го приемат в добра гимназия.

Има ръководство, но и бюджета е много важен..та правят се компромиси. Гледам да давам съвети на сина ми да се пази, да внимава, да не се забърква в разни ситуации. Той беше в "добро" училище шест години, та в началото на годината като му избиха зъба видях как реагира ръководството на това "добро" училище. Преместих го в по не реномираното училище, но пък нямам забележки за сега от учителите. Повечето деца наистина са от проблемни семейства, но пък си имат своите позитиви. Все ще избутаме някак още няколко месеца.

# 1 211
  • най-шареното място
...

Какъв проблемът, да донесе документ за класа, всъщност? Все ще намерят начин родителите.
Няма да питам дали да обяснявам пак Simple Smile
Ами те така са направили и сега се жалват, че са ги хванали.
Не са направили това. Имам предвид документ удостоверяващ фактическо, а не измамно състояние.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 18:08 от арт мама

# 1 212
  • София
Не че е хубаво, но и в университета и колежа могат да го унищожат. И там се правят групички, има мръсни номерца и пр. Да не говорим за купоните и гаджосването. Дори в чужбина. В допълнение, толкова много говорят за това скачане от домашно образование, та направо в чужбина, че чак ми се вижда подозрително. Първо, защото явно тези деца са много свързани и функционират основно в семейството и не щъкат много, не правят и белИ (и такова едно целомъдрено дете го пращаш през девет планини в десета абсолютно самичко). Второ, в университета ще трябва да се подчиняват пак на правила, да пишат и учат всичко по график, и никой няма да ги пита дали им харесва, и там също ще открият една камара проблеми, защото пак ще е система.

# 1 213
  • волно калдъръмче
Неестествено е някой да се тръшка, че не зачитат правата му, докато той сам не си прави труда да зачита правата на останалите и да лишава останалите деца от възможността да имат равен старт.

# 1 214
Не че е хубаво, но и в университета и колежа могат да го унищожат. И там се правят групички, има мръсни номерца и пр. Да не говорим за купоните и гаджосването. Дори в чужбина. В допълнение, толкова много говорят за това скачане от домашно образование, та направо в чужбина, че чак ми се вижда подозрително. Първо, защото явно тези деца са много свързани и функционират основно в семейството и не щъкат много, не правят и белИ (и такова едно целомъдрено дете го пращаш през девет планини в десета абсолютно самичко). Второ, в университета ще трябва да се подчиняват пак на правила, да пишат и учат всичко по график, и никой няма да ги пита дали им харесва, и там също ще открият една камара проблеми, защото пак ще е система.
Ама това е чужбина, бе. Там сичко е по мед и масло..няма лоши хора...Това схващане битува у нашенско от години (забранения плод винаги е най-сладък) и някои хора се кланят на Цар Емиграция като на Буда.

Общи условия

Активация на акаунт