Брак или "на семейни начала"?

• 47 563
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 690
...
Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.

Подчертаното е майтап, нали?

Не е майтап. Обичам всичко, наготвено от нея.

# 691
  Само първият пост четох, че ме мързи, пък и май лани писах в такава тема.
 И съжителството и бракът си имат предимства и недостатъци - юридически, финансови и емоционални. На мен мъжът ми  ми предлага веднъж официално  и плахо, в началния разгар на лИбовта,  веднъж пак да пробва, още веднъж- дваж по поводи, и сега вече не ми и предлага, а само от време на време обсъждаме дали и как.
 И ей на, живеем си вече близо 15 години,  всичко ни е общо плюс общо дете.

Но мъжът ми е много самоуверен и стабилен човек, вероятно някой по- несигурен, отказ би го засегнал, независимо обоснован или не.

# 692
  • София
...
Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.

След като не е майтап, подчертаното звучи невероятно грозно и жалко.

# 693
Това с отказването на предложение  за брак от човека който обичаш, не го разбирам, нито вярвам че е възможно. Ако става дума за някакви несериозни връзки от типа да има нещо в които мъжът се увлича и си мисли разни неща, разибрам. Но ако е сериозна връзка, има любов и желание за съвместен живот, тогава отказването на предложение е несериозно, доколкото освен жената и мъжът си има някакви представи за бъдещето. Реално, повечето мъже биха се радвали на свободна връзка, поне такива са ми наблюденията, а жените обикновено предпочитат брака. Не че няма изключения, но това е истината.

# 694
Аз не мога да разбера по каква причина една жена би отказала предложение на брак на бъдещата си половинка, ако са живели заедно например известно време, обичат се, допадат си и искат да преживеят заедно живота си. Говоря за масовия случай без минали разводи, деца, и т.н. Някак си не мога да си го представя, хем се обичат, хем жената отказва на предложението.

Ами, ей, така. Това, че ти не можеш да си представиш нещо, не го прави невъзможно  Peace

Липса на нужда за обединение на собствеността; страх, че е прекалено хубаво, за да е трайна истина и какво ще стане, ако се изпари утре; суеверие, че след брака може да се промени и знаейки, че вече я е вързал, да се отпусне; страхът, че с него не би искала да се разведе, та дори и това да значи да не се омъжи за него.
Един ден може и да подпиша. Ще е след време обаче, когато имам повече събития и информация. А дотогава, ако се появи дете, ще ми щастието от този период, та било и незаконно.

# 695
  • град-държава

Точно с какво е по-добър брака? Точно какво тайнство не сме изпитали и от другата страна? Колко е по-добре? Как се промени животът ви? Хайде увещайте ни с примери, които да ни заинтригувате.

Брака с нищо не промени ежедневието, отношенията между нас или самите нас. Споделяме общия ни живот по същия начин, по който сме го правили и преди подписа, нито ме коронясаха, заради това, че станах госпожа, нито се реализира червен килим на улицата като минавам.  Laughing
Отношението ми към брака също не се е променило. Единствено мога да кажа, че сватбения ни ден беше наистина невероятен и остава несравним спомен, и съм благодарна, че с цената всички усилия не ме оставиха да стане на моето, а именно само подпис.

# 696
  • където ми харесва
Човечето го каза много ясно. Ако имате такива сериозни различия във вижданията ... какво да правите заедно. След "не" събирането на багажа е услуга и за двамата. Изобщо не мисля, че като й събереш багажа, ще й навредиш. Напротив. Ще освободиш пътя и за двамата да намерите човек на техния акъл. Кво странно казвам всъщност????
Явно не са чак толкова сериозни различия във виждането, нито пък непреодолими.
Да си призная честно, сега, след 8 години и две деца, ако ми предложи, няма да му откажа. И то по простата причина, че вече е без значение. И децата са на лице, и стабилността на връзката ни е на лице. И имотите си ги имаме-общи и отделни. Единственото нещо, което ни различава от бракуваните семейства  е подписа. И бих склонила точно от гледна точка, че той е направил компромис със себе си, приемайки и съобразявайки се с моите страхове преди време, докато от позицията на времето, за мен е вече без значение дали ще имаме подпис, или не. Та, бих склонила.
Много е важно да можеш да преглътваш избора на половинката си. Както се каза по-назад, има много жени, които чакат предложението, което не идва и не идва, но те остават до мъжете си, просто защото ги обичат. Има и мъже, които са останали до жените си, въпреки отказа за брак. Светът е шарен, житейските избори много. Най-важното е двамата души в една връзка да могат да се подкрепят и да взимат правилните решения за връзката си заедно.

# 697
...

E, тук наистина ще трябва да ми обясниш, защото не разбирам кое е грозно и жалко. Че не й се меся в избора на менюто, понеже харесвам всичко, което готви и вярвам, че знае най-добре какво, как и кога? Съвсем искрено не разбирам "жалкото и грозното". Ако искаш ми обясни Simple Smile

# 698
Човечето го каза много ясно. Ако имате такива сериозни различия във вижданията ... какво да правите заедно. След "не" събирането на багажа е услуга и за двамата. Изобщо не мисля, че като й събереш багажа, ще й навредиш. Напротив. Ще освободиш пътя и за двамата да намерите човек на техния акъл. Кво странно казвам всъщност????
Да си призная честно, сега, след 8 години и две деца, ако ми предложи, няма да му откажа.

Да си признаеш честно е хубаво нещо. Повече жени в тая тема трябва да го правят Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 699
nofelet, защото не се грижиш физически за общата ви храна Simple Smile
Но пък има жени, които не дават да им се месят, така че нищо не се знае.

Иначе аз също не бих търпяла да съм единствения готвач вкъщи  Peace

# 700
  Само първият пост четох, че ме мързи, пък и май лани писах в такава тема.
 И съжителството и бракът си имат предимства и недостатъци - юридически, финансови и емоционални. На мен мъжът ми  ми предлага веднъж официално  и плахо, в началния разгар на лИбовта,  веднъж пак да пробва, още веднъж- дваж по поводи, и сега вече не ми и предлага, а само от време на време обсъждаме дали и как.
 И ей на, живеем си вече близо 15 години,  всичко ни е общо плюс общо дете.

Но мъжът ми е много самоуверен и стабилен човек, вероятно някой по- несигурен, отказ би го засегнал, независимо обоснован или не.

супер, браво   bouquet

# 701
  • където ми харесва
Да си призная честно, сега, след 8 години и две деца, ако ми предложи, няма да му откажа.

Да си признаеш честно е хубаво нещо. Повече жени в тая тема трябва да го правят Simple SmileSimple SmileSimple Smile
И в крайна сметка, това не променя становището ми, а то е, че семейството ни е с достатъчно здрави основи, и е прекрасно такова, каквото е, дори и след като съм отказала да встъпя в брак.
За мен е много по-важен факта, че този мъж остана с мен и детето ми, след като му отказах, отколкото самото предложение, което ми отправи тогава.
Знам защо не можеш да го разбереш. Ти не си майка и никога не би вникнал в страховете на една майка...За мен доводите ми да откажа брак са били (и все още са) основателни, а факта, че той ги прие на сериозно е изключително важен.

# 702
...

Но не обичаш нея! Обичаш това, което ти готви, обичаш как ти глади ризите, как ти подрежда дрехите ... Ако ти беше казала "Не", щеше да си й "събрал багажа". Ти ли беше този дето обичал да си върти халката? Мислех, че сред мъжете няма комплексирани, които държат да се оженят, че и халката да си въртят, докато ги гледат другите жени. Оженил си се за да има кой да те пере и да не стоиш ерген. Затова не търпиш "Не". Твърде тесногръд си, та егото ти да приеме отказ. Когато човек обича истински, прощава толкова много неща, от някои дори много го е заболяло, та какво остава за едно "не".

# 703
  • София
...

E, тук наистина ще трябва да ми обясниш, защото не разбирам кое е грозно и жалко. Че не й се меся в избора на менюто, понеже харесвам всичко, което готви и вярвам, че знае най-добре какво, как и кога? Съвсем искрено не разбирам "жалкото и грозното". Ако искаш ми обясни Simple Smile

newsm09 Не мога за повярвам, че задаваш този въпрос.
Ще опитам да обясня:
От подчертаното разбирам, че:
1. Ти проявяваш "изключителното благородство" да ѝ позволяваш да избира менюто - това е абсурдно, естествено, че тя ще решава какво да готви, когато готви тя, когато готвиш ти, съответно ти решаваш какво да готвиш;
2. Прозвуча ми сякаш само тя готви - Аз понеже не понасям да готвя и съответно не готвя...

# 704
...

Но не обичаш нея! Обичаш това, което ти готви, обичаш как ти глади ризите, как ти подрежда дрехите ... Ако ти беше казала "Не", щеше да си й "събрал багажа". Ти ли беше този дето обичал да си върти халката? Мислех, че сред мъжете няма комплексирани, които държат да се оженят, че и халката да си въртят, докато ги гледат другите жени. Оженил си се за да има кой да те пере и да не стоиш ерген. Затова не търпиш "Не". Твърде тесногръд си, та егото ти да приеме отказ. Когато човек обича истински, прощава толкова много неща, от някои дори много го е заболяло, та какво остава за едно "не".

Даже не дочетох поста ти, защото виждам, че е с лична насоченост. Това е просто форум. Казваме си мненията по някакви теми. Не сме на психоаналитик Wink Това важи по принцип и за всички други дами, които, недоволни от тезите ми, ще опитат да ме въвличат в лични обяснения. Излишно е Wink Спорете с тезите ми, не с личния ми живот Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт